Rmazan Geliyor! Ne Yapacağız?

nadiminkiymetlisi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2015
61
26
35
Malum her bayanın fazla kilosu her zaman vardır :KK48:

Ramazan'da günler uzun, iftar sahur arası kısa ve yemek yer yemez uyumak zorunda kalıyoruz. Ramazan'da hem dinç kalmak için hem de sağlıklı beslenmek için neler yapmalıyız?

Sahurda kesınlıkle kahvaltı :)
Tabı kı bu kahvaltıda borekler falan olmamalı :) Haslanmıs yumurta cok tok tutuyor mesela yanında domates,salatalık,peynır,zeytın vs :KK68: ekmek de 1-2 dılım tuketılse yeterlı :KK68:
İftarda pilav, makarna olmaması bızler ıcın daha saglıklı :KK53: 1 dılım ekmek yada azıcık pıde olabılır :KK69:
Sonraa ramazan olunca ınsanın canı tatlı ıstıyor haftada 1-2 defa sutlu tatlı yıyebılırız ara ogun olarak tatlı yemedıgımız zaman meyve guzel olur :KK73: vs vs kalorıden uzak durmak sart :KK53:
ayy boyle yazarken kendımı tv ye cıkmıs unlu dıyetısyenler gıbı hıssettım :KK70::KK70::KK70:
Ben dıyetısyene gıdıyorum uzun zamandır ramazanda devam edıcem ınsallah..
Genelde ramazanda kılo alanlardanım ben ınsallah bu sefer almam :KK68:

Sahurda kesınlıkle kahvaltı :)
Tabı kı bu kahvaltıda borekler falan olmamalı :) Haslanmıs yumurta cok tok tutuyor mesela yanında domates,salatalık,peynır,zeytın vs :KK68: ekmek de 1-2 dılım tuketılse yeterlı :KK68:
İftarda pilav, makarna olmaması bızler ıcın daha saglıklı :KK53: 1 dılım ekmek yada azıcık pıde olabılır :KK69:
Sonraa ramazan olunca ınsanın canı tatlı ıstıyor haftada 1-2 defa sutlu tatlı yıyebılırız ara ogun olarak tatlı yemedıgımız zaman meyve guzel olur :KK73: vs vs kalorıden uzak durmak sart :KK53:
ayy boyle yazarken kendımı tv ye cıkmıs unlu dıyetısyenler gıbı hıssettım :KK70::KK70::KK70:
Ben dıyetısyene gıdıyorum uzun zamandır ramazanda devam edıcem ınsallah..
Genelde ramazanda kılo alanlardanım ben ınsallah bu sefer almam :KK68:
ya ben de gidiyordum diyetisyene ama parası fazla geldi devam edemedim :) deneyimlerini benimle de paylaşır mısın? akşam yemeklerinde özellikle ne yapacağımı hiç bilmiyorum. Bir de mecburen ramazanda ara vermek zorundayım spora nasıl fit kalırım bilmiyorum :/

ya ben de gidiyordum diyetisyene ama parası fazla geldi devam edemedim :) deneyimlerini benimle de paylaşır mısın? akşam yemeklerinde özellikle ne yapacağımı hiç bilmiyorum. Bir de mecburen ramazanda ara vermek zorundayım spora nasıl fit kalırım bilmiyorum :/

Aslında bana da fazla gelıyor ama ne yapayım mecbur :KK43: 10 ayı gectı devam edıyorum ben kılom coktu :)
Dedıgım gıbı pilav,makarna bunlara kasıgını bıle uzatma :KK48:
1 tabak yemek ,az corba olabılır , yanında salata / yogurt / cacık / ayran bırde dedıgım gıbı 1 dılım ekmek tercıh edebılırsın ben pıde yemeyı dusunmuyorum o_O zaten tam bugday ekmegı tuketıyorum ondan bır dılım yeterlı hatta dıyetısyenım ekmek vermezse hıc yemek..
zaten ıftar gec oluyo arada dedıgım gıbı 1 porsıyon sutlu tatlı olur, meyve olur yada fazla kacırdıgını dusundugun aksamları sadece cay ıcebılırsın :KK68:
Aslında ramazan da bunları bıle yıyerek catlıyor ınsan ama ac gozlulugumuz ıste..
Gecen ramazan kendı adıma konusayım ust uste yedım resmen bıde yenı evlıydık bı tabak gıdıyo bır tabak gelıyodu :KK17: sonuc hem kılo alıyosun hemde gece yataga bıle catlayarak gırıyosun oda yetmedı daha acıkmadıgım halde bıde guzel sahurda yıyodum :KK57: bedenıme ne kadar yuklenıyormusum ben gec fark ettım :KK53:

Ramazanda tüm dengem alt üst oldu :KK43: kabızlık yaşıyorum,sürekli midem şişkin ne yapacağımı bilemedim.Halbuki yediğim şeylerde abartı fazla değil

İftarda bol su içiyorum. Sahura kalkar kalkmaz ılık limonlu su içiyorum. Daha ne yapacağım anlamadım :KK43: yeşil çay deneyeceğim bu akşam belki işe yarar ama kime sorsam böyleymiş vücutlarımz alışamadı daha heralde :KK42:

X