Romatizma mı? Yardım eder misiniz?

Jennie

Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
3
Puanlar
6
Merhabalar. Ben bir 3 sene önce düştüm. Merdivenden uçup oturdum ama sağ kalçamın üstünü merdivene çarpmışım. Sonra şişmeye başladı orası baya bi süre şişti ve öylece kaldı. Vücut ödem tuttuğunda daha da şişti. Sonra ben gösterdim doktorlara temiz dediler hiçbir şey bulamadılar tedavisi de yok. Geçen kış gece yatarken bir anda belime spazm gibi bir şey girdi felç gibi kaldım 15 dk sürdü hareket edemedim sonra bu 5 6 defa ara ara tekrarladı. Daha sonra bunlara topuk ağrısı eklendi ve ayağımı basamamaya başladım yerde sürüklüyordum. Sonra parmaklarım yanmaya başladı altları. Ben test yaptırdım bir şey yok dedi gönderdiler. Daha sonra Romateme gittim iki büklümüm artık belimi doğrultamıyorum özellikle sağ yanım çok ağrıyor. Sen bizim hastamız gibi görünüyorsun dedi Mr çekti ayak parmaklarında ve sakroliak eklemde yoğun ödem var dedi bana salozyprin methotraxate ve endol başladı iki ay devam ettim artık ayağımı basabiliyorum ve kasık yan bel ağrım oluyor ama azaldı eskisi gibi kitlenmiyorum. İki ay sonra kontrole gel dedi doktor başka şehre gitmiş bende araştırma yaptım 2 doktor buldum biri ile online görüştük. Fotolara baktı parmaklarıma vs. Ben de sedef romatizması olabileceğini söyledi ben de araştırmalarım neticesinde öyle olduğunu düşünüyordum hlab27 temiz çıktı ama annemde bu şikayetleri yaşamış yaşıyor işte ilaçların dozunu artırdı ve kas gevşetici verdi sonra başka bi doktora daha gittim hani test falan isterse rahat yaptırayım diye doktor hiç bir şey yok bu mrlar temiz ödem falan yok demesin mi. İlaçları keseceğim filan diyor. Dedim burda ki doktorla görüştüm a ben onu tanıyorum biz tanışıyoruz ona selamımı söyle bir şeyin yok diyo. Doktora sordum doğrudur o zaman diyo. Dedim ki siz bana teşhis koydunuz şimdi temiz diyorsunuz. Anlayacağınız kimseye güvenim kalmadı ne yapacağım onu da bilmiyorum bilginiz varsa paylaşır mısınız

Bu arada çok şişiyorum ödem problemi yaşıyorum eskiden sadece suratım elim şişerdi şimdi ayak parmaklarıma kadar şişiyorum bileklerim bacaklarım davul gibi oluyor ama bir çözümü yok. İlaçları bırakmayı düşünüyorum

Ankilozan spondilit hastasıyım teşhis sürecim yıllar sürdü psikolojim çok bozuldu o süreçte biri var diyor biri yok diyor.
Artık isimlere takılmıyorum benim hayatımda böyle bir ağrı var nasıl geçirebileceğime odaklanmaya çalışıyorum. 6 ay önce doğum yaptım 6 aydır çok kötüyüm. Fizik tedavi görüyorum haftada 2 kez. Bir kez pilatese gidiyorum. Her gün 30-35 dk yürüyorum. Yürüyüş özellikle mentalime iyi geliyor.
Hla b27 benim pozitif ama negatif olması hastalığı elemiyor diye biliyorum
Kaza durumlarından sonra da tetiklendiğini duymuştum.
Bana doktorlar genelde trafik kazası büyük düşme vs geçirdin mi diye soruyorlar.
Eğitim araştırma hastanelerine de gittim ünlü proflara da gittim bana en iyi gelen şey kafa dengi bir fizyoterapist desteği oldu. Biraz maliyetli oluyor ama artık resmen bunun için çalışıyorum 🥲

Ankilozan spondilit hastasıyım teşhis sürecim yıllar sürdü psikolojim çok bozuldu o süreçte biri var diyor biri yok diyor.
Artık isimlere takılmıyorum benim hayatımda böyle bir ağrı var nasıl geçirebileceğime odaklanmaya çalışıyorum. 6 ay önce doğum yaptım 6 aydır çok kötüyüm. Fizik tedavi görüyorum haftada 2 kez. Bir kez pilatese gidiyorum. Her gün 30-35 dk yürüyorum. Yürüyüş özellikle mentalime iyi geliyor.
Hla b27 benim pozitif ama negatif olması hastalığı elemiyor diye biliyorum
Kaza durumlarından sonra da tetiklendiğini duymuştum.
Bana doktorlar genelde trafik kazası büyük düşme vs geçirdin mi diye soruyorlar.
Eğitim araştırma hastanelerine de gittim ünlü proflara da gittim bana en iyi gelen şey kafa dengi bir fizyoterapist desteği oldu. Biraz maliyetli oluyor ama artık resmen bunun için çalışıyorum 🥲
Bu süreç aşırı yıpratıcı ben de çocuk istiyorum ama çok zor süreç ne yapacağım bilmiyorum 😞 inşallah pozitif çıkar da en azından bi teşhis konur dedim o da negatif. O kadar zor ki hele Doktor'un tavrını bir görseydiniz. Yıkıldım yani. Ev taşıyoruz 2 iş yapayım diyorum ayağım belim izin vermiyor 😞

Bu süreç aşırı yıpratıcı ben de çocuk istiyorum ama çok zor süreç ne yapacağım bilmiyorum 😞 inşallah pozitif çıkar da en azından bi teşhis konur dedim o da negatif. O kadar zor ki hele Doktor'un tavrını bir görseydiniz. Yıkıldım yani. Ev taşıyoruz 2 iş yapayım diyorum ayağım belim izin vermiyor 😞

Ben de öyle sürekli ağrım var ve çok yoruluyorum daha 37 yaşındayım hiç iş yapamıyorum şu an 2 çocuğum var. Büyük oğluma geçenlerde doğum günü yaptım evde. Desteğim de vardı. Ama sonrasında o kadar kötü oldum ki. Bu yaşta böyle olmak psikolojik olarak beni yıpratıyor biraz.
Kilonuz varsa fazla vermenizi öneririm ve karın kaslarınızı kuvvetlendirmeye çalışın her gün yürüyüş yapın sonra eve gelince yoga yapabilirsiniz YouTube dan falan.
Egzersiz hareket ilacı bu.
O kadar doktora gitmişsiniz bir şey bulunamıyorsa kesinlikle romatizmal çıkıyor.
Ne olduğunu bulmak isimlendirmek teşhisi çok zor çünkü herkes bambaşka yaşıyor belirtilerini ve atak dönemlerini.
Omega 3 kullanın
D vitamininizi 80-100 aralığında tutun mutlaka.
Hamilelik biraz zor geçebiliyor sırt bel kalça ağrıları çok zorluyor. Hamilelik sonrası dönem de biraz zor pelvis kasları esnediği için vücut toparlanana kadar ağrılı dönemler oluyor.
İlk oğlumda kötü geçirmiştim ama bir süre sonra eskisinden de iyi oldum.
Doktor gebelik vücudu iyileştiriyor demişti hatta
2. Gebelikte yine başa sardık bakalım yine geçer diye bekliyorum ben de :)

Back
X