RÖNTGEN!!!

birkonuvar

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2012
72
49
88
Arkadaşlar merhaba,

39 haftalık hamileyim. 10 yıl kadar önce kalça kemiğim üstüne düşmüştüm, o tarihte dr gitmedim ama hiç sıkıntıda yaşamadım. Ancak şimdi son haftalarda kalça kemiğim beni çok zorluyor. Oturup kalkmam, yürümem, sağa sola dönmem bile ağrı yapıyor. Ortapedi dr röntgen çekilmem gerektiğini söyledi. Kadın doğum uzmanımda son hafta olduğundan sıkıntı olmayacağını söyledi, röntgen uzmanları kesinlikle karşı olduklarını söylüyor kafam karışık ve ben çok korkuyorum. Normal doğum yapıp yapmayacağıma ona göre karar verilebilir. Bu tarz bir sıkıntı yaşayan var mı, ne yapmalıyım?

çektirme tabiki.sezeryan olursun bişey olmaz.

bana kalsa doğumdan sonra çektiricem ama doğum sırasında beni zorlar diye korkuyorum. Doğumdan sonra da daha büyük sıkıntı olursa sonuçta kalça kemiği..

bana kalsa doğumdan sonra çektiricem ama doğum sırasında beni zorlar diye korkuyorum. Doğumdan sonra da daha büyük sıkıntı olursa sonuçta kalça kemiği..
yine kadın doğumcuya bunu sorman lazım.doğumda sıkıntı yaratır mı,doğumdan sonra kendiliğinden geçermi,doğumdan sonra bir ameliyat gerekir mi gibi,mutlaka Bi öngörüde bulunur yardım eder.

Sağlıkçı olarak hatta Emar teknisyeni olarak Dr deki emar çeliksem olmaz mı olur diyecektir çünkü emar manyetik alan bebeğe zarar vermez bebeklere bile çekiliyor sen emar isteğinde bulunmasını söyle Can'ım ve Emardan da asla korkma şüphe endişen olmasın geçmiş olsun

Bebeğin üzerinde MR, tomografi gibi görüntüleme etkisi kısmen ve belli haftalarda riskli .

Röntgen içinse sanıldığı kadar değil . Her kontrolde çektirilen ultrasondan da sakınmak gerek o zaman .

Kadın doğum uzmanınız sakıncası yok demiş , doğumunuzu riske atmamak için bence uzmanınızda onayladığı için röntgen çektirebilirsin .

Can'ım konuya oldukça vakıf olduğum için ve milyonlarca hamileye emar çektiğim için mr bir sakıncası yok manyetik alan mıknatıs olarak düşün ve metallere duyarlıdır cihazlarımız ama röntgen tomografi radyasyonlu cihazlardır

Röntgen yerine MR çekilmesi mi tavsiyeniz o zaman ?

Genelde tam tersi şehir efsanesi yayılmıştır , hazır bulmuşken bilgileneyim bende :)

Röntgen yerine MR çekilmesi mi tavsiyeniz o zaman ?

Genelde tam tersi şehir efsanesi yayılmıştır , hazır bulmuşken bilgileneyim bende :)
Aynen Can'ım kesinlikle mr korkmayın eğer vücudunuzda kalp pili protez yoksa ve onlarda varsa operasyonu yapan doktor tarafından mr uyumlu raporu çıkarttırıp emar a da sıkıntısız girebilirler ve mr dokulara hatta damarlara kaslara kadar inen görüntüleme merkezidir diğerlerinden daha detaylıdır

Cevaplarınız için teşekkürler arkadaşlar.. Ortepedi dr, Mr isteğimi belirttim, MR önermedi. Teknikerlerde röntgendense kesinlikle Mr ı önerdi. Çözümsüz kaldım. Doğum sırasında tekrar değerlendirilecek. Allah yardımcım olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…