Rota aşısı yaptırıp yan etki yapan var mı

drnalya

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
27 Eylül 2025
9
2
1
34
Merhaba bebeğim 2 ay 15 günlükken rota aşısı yaptırdım aşıya kadar beslenmesi çok iyiydi aşı yapıldıktan üç güm sonra sağarak biberonla beslediğim bebeğim biberon istemedi emmesini denedim onu da istemiyor normal üç saatte bir istekle 120 ml içen bebek şuan zorla 4 saatte 60 ml anca içiyor aşı yaptıralı on gün oldu hiç iyeye gitmedi hergün daha da az beslenmeye başladı ayrıca diğer korkutan durum aşı önce iki ayın başından beri aşırı derece agulayıp konusmaya calısan bebeğimin aşı sonrası agulamaları azaldı şuan artık hiç ses cıkarmıyor sadece ağlarken sesini duyuyoruz aşıdan beri on gün oldu aşının yan etkileri yaşayıp geçirem ya da devam eden oldu mu

ben yasamadım. ama agulama konusunda benim bebeğim de 4.ayda falan birden kesti ses çıkarmayı. sadece çığlık atıyordu, agulama, babıldama falan kesildi. 7.ayda yine basladı. hatta bu sefer sürükli mırıldanıyor, bir seyler konusuyor aşıyla ilgisi olduğunu sanmıyorum bu arada. çocuğu doktora götürdünüz mü? enfelsiyon, kulakta veya burunda tıkanıklık vs olabilir.

benim çocuğun aksine aşıdan sonra daha cok meme istiyor

Merhaba bebeğiniz ne durumda. Biz de bugün rota aşısı yaptırıcaz içim rahat değil

Merhaba 2 hafta sürdü bu durum iki hafta sonunda süt içmeye başladı ama biberonla aşıdan önce geceleri emerdi şuan hala meme reddi devam etti ne denesem meme reddi düzelmedi eskisi kadar süt almıyor ama en azından midesi bulanmıyor .tekrar sesi cıkmaya başladı hareketlilik geri geldi. Karma aşı bu kadar ağır gelmedi hatta bunun yanında hafif kaldı. Rota aşısı cok ağır bence nemli havası olan bölgelerde cok görülen bir virüs için ve krese göndermeyi düşünmeyeceğiniz bebeğiniz varsa yaptırmak gerekli mi bilmiyorum şuan geçmişe dönsem yaptırırmıydım yaptırmazdım( eskisi kadar süt içmiyor) doktorlar rota yapmaz diyor ama cevremdeki herkesin rota aşısı sonra ağır geçti.sizinki umarım etkilenmeden bitirir .bir de üçüncü ayda yaptırınca daha rahat oluyormus hemşireler dedi biz iki aylıkken yaptırdık .umarım sıkıntısız atlatırsınız

Merhaba bebeğiniz ne durumda. Biz de bugün rota aşısı yaptırıcaz içim rahat değil
Ben yaptırdım çok şükür herhangi bi yan etki olmadı.Ama her bebek aynı olmaz yani ki her aşı da aynı etkiye sahip değil.Doktorunuz de diyor ?önerdi mi ?

Ben yaptırdım çok şükür herhangi bi yan etki olmadı.Ama her bebek aynı olmaz yani ki her aşı da aynı etkiye sahip değil.Doktorunuz de diyor ?önerdi mi ?
Evet önerdi. Hastalığın riski daha yüksek dedi. Bugün yaptırıcaz. Umarım yan etkisiz atlatırız biz de.

Teşekkür ederim. Virüs aşının yan etkilerinden daha korkutucu geldi ve yaptırmaya karar verdim. Allah utandırmasın.Umarım sizin bebişin de iştahı açılır içtiği sütler şifa olur. Rabbim evlatlarımızı sağlıkla büyütmeyi nasip etsin.

Ben 3 çocuğuma da rota yaptırmadım doktorumuz önermedi. Yan etkisinde bağırsak düğümlenmesi var. Ortanca oğlum rota geçirdi evde atlattık bir şey olmadı şükür.

Ben 3 çocuğuma da rota yaptırmadım doktorumuz önermedi. Yan etkisinde bağırsak düğümlenmesi var. Ortanca oğlum rota geçirdi evde atlattık bir şey olmadı şükür.
Rota aşısında da canlı rota virüsünü düşük doz veriyorlar . Kreş dönemi kapabileceği bir virüs için daha yaşına girmemiş bebeğin bağırsaklarını bu kadar yoracak bir virüsü vermek bana göre gerekli değilmiş tecrübeyle öğrendim. Bence doğrusunu yapmışsınız ileride de bir şekilde atlatıyor. Rota olmuş gibi olduk çocuk zaten zorlaya zorlaya süt verdim zorlamasam serum alırdı asla içmek istemedi sürekli mide bulantısı halindeydi. İkinci dozu yaptırmayı düşünmüyorum.

bence yaptırın benım ılk cocugum suan 7 yasında bebekken rotanın zmanını geçmişti yaptıramadık 3-4 yaşlarında rota kaptı ve kabus gibiydi cocuk 1 haftada 2 kılo zayıfladı su bile içemıyordu.ardından cıkarıyordu sureklı en son bayıldı nerdeyse serum taktırmamıza rağmen .bikaç gun serum takılı kalınca kendıne geldı ama mıde hassaslığı bıze mıras kaldı malesef.mıdesının toparlanması aylar sürdü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…