Rota ve menenjit aşıları hakkında ne düşünüyorsunuz

polyani

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
6 Haziran 2025
21
6
1
27
Arkadaşlar 3 aylık bebeğim bu hafta rota aşırı var biraz tedirginim. Asla aşı karşı dğeilim kendime olsa bin kere vurdurmuştum. Fakat söz konusu bebek olunca çok tedirgin olunuyor. İçinizde rota aşısı hakkında fikri olan varmı yani zararlı bir aşımı bebeğime zarar verir mi önemli mi bu kadar

İkiside çok önemli aşılar tabiki. Rota aşınız yoksa hastalığı çok zor geçiriyorlar günlerce hastanede yatanlar var. Menejitten ölenleri zaten duymuşsunuzdur hastalıklar çoğaldı maalesef. Ben kızıma hepsini yaptırdım hiç bir sorun yaşamadım.

Google veya youtube'a girip rota hastasi olan insanlarin neler yasadigina bakabilirsiniz supheleriniz var ise. Hastanelik olursunuz, cocugunuzun gelisimi 2-3 ay geriye atar, yasadiginiz perisanlik da ustune cabasi olur.
Hepsini yaptirdim, ne var ise butun asilardan yaptirdim. Menengikok B ve C dahil olmak uzere.
Rota konusunda soyle bir uyari yapayim. Asiyi yaptirdiktan sonra 3 gun falan kakasini degistirirken cok dikkatli davranin cunku asinin icinde aktif virus var ve kaka ile kolaylikla baskalarina bulasabiliyor. Eldiven kullanin ve bezi hemen yok edin evin icinden. Siz ve esiniz hasta olabilirsiniz.
Ates yapabiliyor ve bu sebeple paracetamol verdim fitil olarak 8 saatte bir.
Menegikok da ates yapabiliyor. Menengikok C var mi turkiyede bilmiyorum ama ben yurtdisindayim ve yaptirdim. Onda da kollari cok acidi anladigim kadariyla, bir iki gun yattiklari yerden kolayca kalkamadilar ve halsizlik vardi ustlerinde

ben tüm aşılarını yaptırdım. daha yaptıracaklarım da var. hiç sorun yaşamadım. yaptırmazsanız yaşayacağınız sorunları araştırın.

Ikisi de ciddi hastaliklar yaptirmazsaniz daha cok sıkıntı yasayabilirsiniz

Rota yaptirdim.iyiki yaptirmisim diyorum.kuzenimin çocuğu neler çekti.menenjit yaptirmadigima pismanim.ama Dr kontrolu var soracağım geç kalınmasiniae yaptırayım mi diye

Arkadaşlar 3 aylık bebeğim bu hafta rota aşırı var biraz tedirginim. Asla aşı karşı dğeilim kendime olsa bin kere vurdurmuştum. Fakat söz konusu bebek olunca çok tedirgin olunuyor. İçinizde rota aşısı hakkında fikri olan varmı yani zararlı bir aşımı bebeğime zarar verir mi önemli mi bu kadar
Yaptırdım hepsini kızıma. Daha dün hiç bir aşısını yaptırmayan arkadaşımın kızının rotadan hastaneye yattığını öğrendim. 10tane doğursam 10unada yaptırırım.

3 gün önce 2.dozu yaptırdım ikizlerim.Biraz huysuzluk ve iştahsızlık oldu.şimdi iyiler.Hasta olmalarındansa aşı olmaları daha iyi.

2 çocuğum var ikisine de rota ve menenjit aşısı yaptırdım. Rota virüsü epey ağır geçiyor maalesef bebeklik döneminde ve aşısız bebeklerde. İshal ve kusma ile seyreden zorlayıcı bir durum.
Menenjit iki ayrı aşı var ikisini de yaptırdım oğluma,kızım bebekken tek tipi söylemişti doktor onu yaptırmıştım.

2 çocuğum var ikisine de rota ve menenjit aşısı yaptırdım. Rota virüsü epey ağır geçiyor maalesef bebeklik döneminde ve aşısız bebeklerde. İshal ve kusma ile seyreden zorlayıcı bir durum.
Menenjit iki ayrı aşı var ikisini de yaptırdım oğluma,kızım bebekken tek tipi söylemişti doktor onu yaptırmıştım.
Evet öyle duydum bende pazartesi yaptırıcam mutlaka

Rota ağızdan içiriliyor 3 ve 5. Ayda
Doktorumuzun dediği şey; rota virüsünden kaçamazsınız mutlaka hemen hemen her çocuk geçiriyor ama aşıyla hafif atlatırsınız dedi.
Kuzenimin çocukları aşısını olmamış ve hastanede yattılar ishalden berbat haledeydiler çok zor günlerdi. O yüzden bence yaptırmalısınız.

Menenjite gelince; 80 yaşındaki teyze bile hacca gitmeden bu aşıyı vuruluyor. Aslına bakarsanız bizim bile olmamız lazım. Ülkede her çeşit insan var. Her ülkeden biri var. Kimden ne gelecek bilemiyoruz. İlerde okullarda kimlerle sıra arkadaşı olacak bilemiyoruz.
Ben tüm aşılarını yaptırdım bu yüzden.

Back
X