DİKKAT!! FDA GSK NIN ROTARIX'İNİ ASKIYA ALDI
Salı, 03/23/2010 - 08:43 — haberler
FDA, dün sağlık mensuplarına yayınladığı uyarıda rotavirus hastalığından koruduğu söylenen GSK nın ROTARIX aşısını hakkındaki bilgiler tam olarak öğrenilinceye kadar kullanmamalarını istedi.
Yapılan çalışmalarda ROTARIX içinde DOMUZ circovirus tip 1 (PCV1) DNA sı olduğu gösterildi. FDA doktorlara ve hastalara ilk doz Rotarix'i almış olanların daha sonraki 2 dozu RotaTeq ile tamamlamalarını istedi.
Türkiyede tek dozu 142.32 TL olarak 6 haftalıktan itibaren kullanılmasına müsaade edilen ROTARIX'in prospektüsünde içinde domuz PCV1 DNA sı olduğu bildirilmemekte. Prospektüsünde aşının insan rotavirus RIX4414 suşundan elde edildiği söylenmekte.
valla bunu okuyunca ve nette girdiğim sağlık sitelerindeki annlerin uyarılarını okuyunca şaştım kaldım.benim oğlum ilk dozu oldu.bu ay 23nisandada ikincisi vardı.yaptırmıycam 2.dozu.doktorumuz hiç bişey demedi yaaa.2.dozu hatırlattı.sonrasında bu haberi gördüm.srucam doktorumuzada.uffff.....sizler ne düşünüyorsunuz bu konuda?
haydaaaaa, biz iki dozuda olduk.
dunyaninda parasi ya.klava:
bende okudum bende yaptırıp yaptırmamakta kararsız kalanlardanım yaptırmamıştım benim dr yaptırmamı önermişti ama arkadaşımın dru 9999 çrşit ishal mikrobu var hepsine aşımı yaptırıcaksın diyince arkadaşıma yanetkisi olduğunuda duyunca birde maddi külfeti tabi caymıştım çok şaşırdım okuyunca
doktorunuza sorarsınız gidince.bakalım ne diyecek?hepimiz araştıralım yafffbizde 2 doz olduk dr önerisiyle eyvahedigeldismile
ağlama kıs.bende ağlıycam şincik hüüüüüüüü senağlamaühüüüü
bizde 2 dozumuzu olduk doktorumuzun tafsiyesiyle
umarım yanlış haberdir,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?