RTÜK'ten ‘İlahi’ Ceza!

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.837
RTÜK'ten ‘İlahi’ Ceza!
Türkiye > Gündem-

54db2f945bd4064a07012ada.jpg

RTÜK, çok tartışılacak karara daha imza attı. “Ah Biz Kadınlar” dizisindeki “Tanrı” diyaloğuna “Biz Müslümanız, tek ilah Allah'tır’’diyerek ceza verdi.

Sözcü'den Ali Ekber Ertürk'ün haberine göre, kurulun son oturumunda TV2’de yayınlanan Fransız yapımı “Ah Biz Kadınlar” dizisinin 28 Ocak’ta yayınlanan bölümü masaya yatırıldı. Dizide, ‘’Allah’’ yerine ‘’Tanrı’’ ifadesinin geçmesi, “Biz Müslüman toplumuz. Bu diyalog bize uymaz” şeklinde değerlendirildi ve kanala ‘’ Çocuk ve gençlerin fiziksel, zihinsel veya ahlaki gelişimine zarar verdiği” gerekçesiyle, oy çokluğu ile uyarı cezası verildi.

“ÇÜNKÜ MÜSLÜMAN BİR TOPLUMUZ…”
“Türkiye toplumunun tamamına yakını müslümandır” denilen RTÜK uzman raporunda şu görüşler ileri sürüldü:

“Ah Biz Kadınlar dizisinde baba-oğul ve iki kadın arasında Tanrı’ya ilişkin yapılan konuşmalar ile toplumun milli ve manevi değerlerinin aşağılandığı değerlendirilmiştir. Türkiye toplumunun tamamına yakını müslümandır. Müslüman toplumlarda, Allah tek ilah olarak kabul edilmektedir. Türkiye’de askeri tesislerde yapılan yemek dualarında ve bazı yayın kuruluşlarının yayınında ‘Allah’ yerine ‘Tanrı’ lafzının kullanıldığı görülmektedir. Bu bakımdan, yerli bir yapım olmamakla birlikte Türkiye’de yayınlanan ve çocukların ekran başında olabileceği bir saat diliminde buna benzer ifadelerin kullanılması, çocukların Allah algısını olumsuz etkileyeceği açıktır.”

İşte cezanın ardından RTÜK'e sosyal medyadan gelen bazı tepkiler
:http://onedio.com/haber/rtuk-ten-ilahi-ceza--451822

Bugüne kadar saçmaladıklarına çok şahit olduk ama bu hakikaten duyduğum en aptalca şey olabilir. Kahvehanelerden topladıkları boş beleş adamları RTÜK Uzmanı yapıyorlar herhalde.

Reza'nın büyük aşkı Ebru Gündeş'i de yasaklasınlar o zaman "Tanrı istemezse insan ölmezmiş/ Sen Tanrı mısın beni öldürdün" diye şarkı söylüyor. Hem Tanrı hem şirk, combo günah.

Böyle işte... Yavaş yavaş... Sonra ben bu konular hakkında bir şeyler yazınca da kötü bir iş yapmış oluyorum güya. Neyse ya

Bugüne kadar saçmaladıklarına çok şahit olduk ama bu hakikaten duyduğum en aptalca şey olabilir. Kahvehanelerden topladıkları boş beleş adamları RTÜK Uzmanı yapıyorlar herhalde.

Reza'nın büyük aşkı Ebru Gündeş'i de yasaklasınlar o zaman "Tanrı istemezse insan ölmezmiş/ Sen Tanrı mısın beni öldürdün" diye şarkı söylüyor. Hem Tanrı hem şirk, combo günah.

nerden aklına geldi şarkılar yaw:KK48::KK48:

ama önce şikayet edecek bi işsiz lazım:KK53::KK53:

yabancı filmerin dublajlarında hep tanrı deniliyor ne alaka simdi bu cocuklarda cok etkileniyor sanki bundan gunduz kusagındaki bu tarz benimler cocukları daha cok etkiliyor

nerden aklına geldi şarkılar yaw:KK48::KK48:

ama önce şikayet edecek bi işsiz lazım:KK53::KK53:

Aslında burada ceza Tanrı kelimesi kullanılmasına değil aşağıdaki dialoğa gelmiş. Hala saçma ama.

Raporun “Tanrı” ile ilgili değerlendirmesine konu olan dizideki diyalog şöyle:

Çocuk (işaret parmağıyla göstererek): Baba, o kadın ne yapıyor orada?

Baba: Sana parmağınla gösterme demedim mi, çünkü Tanrı her yerde olduğuna göre, parmağınla O’nun poposundan dürtüyor olabilirsin.

Sebep Duka Tesla Duka Tesla nın yazdığı ise eğer , yerinde ve cok uygun olmuş ceza almaları .

Bence ceza verilmesi saçma. Adam çocuğa parmakla birini işaret etmenin ayıp olduğunu anlatmak için böyle bir tabir kullanmış. Çocukların zihinsel ve ahlaki gelişimini olumsuz yönde etkileyen bir şey göremedim.

Çocukları olumsuz etkilerden kurtarmak istiyorsa Rtük mafyalığa özendiren Kurtlar Vadisi'ni, çirkefliğe özendiren Bu Tarz Benim'i ya da Kanal 7'nin akla ve mantığa aykırı Allah'a karşı gelirseniz çarpılırsınız tadındaki televizyon filmlerini yasaklasın önce.

Aslında burada ceza Tanrı kelimesi kullanılmasına değil aşağıdaki dialoğa gelmiş. Hala saçma ama.

Raporun “Tanrı” ile ilgili değerlendirmesine konu olan dizideki diyalog şöyle:

Çocuk (işaret parmağıyla göstererek): Baba, o kadın ne yapıyor orada?

Baba: Sana parmağınla gösterme demedim mi, çünkü Tanrı her yerde olduğuna göre, parmağınla O’nun poposundan dürtüyor olabilirsin.
ben çok gülmüştüm sonra kadın dürtüyordu ya

Bence ceza verilmesi saçma. Adam çocuğa parmakla birini işaret etmenin ayıp olduğunu anlatmak için böyle bir tabir kullanmış. Çocukların zihinsel ve ahlaki gelişimini olumsuz yönde etkileyen bir şey göremedim.

Çocukları olumsuz etkilerden kurtarmak istiyorsa Rtük mafyalığa özendiren Kurtlar Vadisi'ni, çirkefliğe özendiren Bu Tarz Benim'i ya da Kanal 7'nin akla ve mantığa aykırı Allah'a karşı gelirseniz çarpılırsınız tadındaki televizyon filmlerini yasaklasın önce.

Onları da yasaklasın ben aksi bir şey demedim ki ?
Lütfen o cümleyi çok masummuş gibi göstermeye çalışmayalım . Terbiye , terbiyesizlikle verilmez . Okurken sizi rahatsız etmemiş olabilir ama ben çok rahatsız oldum ve dediğim gibi cezayı uygun buldum .

cnbc-e deki komedi dizilerini falan izleseler fenalık geçirirler herhalde,

hele sherlock, house, patrick jane falan hepiciği ateist, bize ters:KK53::KK53::KK53:

ama işte bunları izleyenlerden şikayet edecek çıkmıyor, anahtar kelime kib:KK53::KK53:

Onları da yasaklasın ben aksi bir şey demedim ki ?
Lütfen o cümleyi çok masummuş gibi göstermeye çalışmayalım . Terbiye , terbiyesizlikle verilmez . Okurken sizi rahatsız etmemiş olabilir ama ben çok rahatsız oldum ve dediğim gibi cezayı uygun buldum .

Başkalarının hassasiyetleri konusunda da bu kadar hassas mısınız?

Mesela ben elma severler dinine inanıyor olsam, elmanın yenmesini istemesem tv ekranlarında, beni destekler misiniz?

Ya da bana göre seks kutsal mesela, cinsel içerikli programlar yapılmasını istiyorum inancıma yönelik. Saygı duyar mısınız?

Hayır.

Neden biliyor musunuz? Çünkü bir tek sizin inancınız muhteşem, benimki asla gerçek olamaz. Halbuki benim için elma severler dini ile sizinki arasında bir fark yok. İkisine de hakaret etmem, ama ikisi ile ilgili de mizah yapabilirim.

Başkalarının hassasiyetleri konusunda da bu kadar hassas mısınız?

Mesela ben elma severler dinine inanıyor olsam, elmanın yenmesini istemesem tv ekranlarında, beni destekler misiniz?

Ya da bana göre seks kutsal mesela, cinsel içerikli programlar yapılmasını istiyorum inancıma yönelik. Saygı duyar mısınız?

Hayır.

Neden biliyor musunuz? Çünkü bir tek sizin inancınız muhteşem, benimki asla gerçek olamaz. Halbuki benim için elma severler dini ile sizinki arasında bir fark yok. İkisine de hakaret etmem, ama ikisi ile ilgili de mizah yapabilirim.

Kendiniz sorup , kendiniz cevaplamışsınız .

Benim sizden farkım ne hakaret ederim ne de mizah adı altında dalga geçerim .

Kendiniz sorup , kendiniz cevaplamışsınız .

Benim sizden farkım ne hakaret ederim ne de mizah adı altında dalga geçerim .

Mizah zaten bir şeylerle dalga geçmektir. Mizah adı altında diye bir şey yok.

Hakaret başka bir şey yani. Ortada doğru dürüst dine yönelik espri bile yok. Gayet normal bir komiklik unsuru var cümlede.

Kendim sorup kendim cevapladım evet. Cevabınız farklı mıydı yoksa? Elma yemenin yasaklanmasını destekler misiniz?

Mizah zaten bir şeylerle dalga geçmektir. Mizah adı altında diye bir şey yok.

Hakaret başka bir şey yani. Ortada doğru dürüst dine yönelik espri bile yok. Gayet normal bir komiklik unsuru var cümlede.

Kendim sorup kendim cevapladım evet. Cevabınız farklı mıydı yoksa? Elma yemenin yasaklanmasını destekler misiniz?

Neyi kastettiğim açık .

Siz gerekli yerlere başvurun belki desteklerim bilemezsiniz .

Buna ceza verilmeyecekse hiç birşeye verilmesin zaten...Malum sonuçta herkesin ahlak anlayışı,espri anlayışı,hakaret anlayışı farklı :KK53:

X