Rubella ile ilgili bilgisi olanlar lütfen yardım edin

gulsahcoban

Üye
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2014
31
1
6
35
Muğla
Merhaba arkadaşlar aranıza henüz dün katıldım uzun süredir takip ediyordum. Benim bana göre çok büyük derdim var 11+3 haftalık gebeyim rubella ve toxoplazma testlerini yaptırdım. Toxoplazma negatif rubella 0.8-1.2 olması gerekiyor normal değerlerin beni ki 0.85 sınırda gözüküyor fakat doktorum saolsun en kötü sözleri ilk başta söyledi gebeliği sonlandırmamız gerekebilir vs. diye bir başka doktorla görüşüm şimdilik öyle bir risk yok pozitifi çıksa yine düşünmek lazım birçok test var dedi. Birde görseniz nasıl güzel hareketler yapıyor eller kollar harika çalışıyor. Neyse çok uzattım sanırım başından bu gibi bir durum geçen anne ve anne adayları varsa yardımlarınızı rica ederim.

Bende 15 haftalık hamileyim ve senin yaşamış olduğun sıkıntıları aynı haftalarda bende yaşadım.

Ama hiç canını sıkma sınırda çıkmış test sonucların daha önceki bir dönemde geçirmiş olabilirsin ve de çıkan bu değer kalıntı olarak değerlendirilebilir.

Sana tavsiyem avidite testi yaptır için ancak o şekilde rahatlayacaktır.

Avidite rubella ve toksoplazmanın hangi evrede geçirdiğinizi öğrenmenize yardımcı olacak testtir.

Ama dediğim gibi bende aynı sıkıntılar yaşadım avidite testinde daha önce geçirmiş olduğum ortaya çıktı.

Şimdiden geçmiş olsun umarım sağlıklı bir şekilde bebeğini kucağına alırsın..

[

Çook Çook Teşekkür ederim tekrar tahlil yapılmak üzere kan verdim. avidite testi yapılacak p.tesi cıkacak sonucu bir başka doktora sorduğumda kesinlikle negatif çıkacak dedi. Sizde umarım sağlıkla kucağınıza alırsınız bebeğinizi insan kendini çok kötü hissediyor fakat onu da düşünerek iyi olmaya çalışıyor çok zor bir durum hakikaten içimi rahatlattınız çok teşekkür ederim.

canım bende çaresizce bu konuyla ilgili bişeyler araştırırken tesadüfen buldum burayı.2 gün önce kan verdim 5 haftalık hamileyim ve geçen sene doktor bana hamile kalırsan sıkıntı yaratır deyip kızamıkçık aşısı vurduğu halde dün kanımda ıgm ve ıgg ikisi birden pozitif çıktı.ıgm değerim 2,2 çıktı ama aynı anda bağışıklığımda var görünüyor.Avidite testi istedi doktorum verdim ve perşembe günü sonucu alıcam ama stresten sıkıntıdan mahvoldum yaaaa ne olacak bilmiyorum?((aşım olduğu halde nasl pozitif çıkar????

Bende Şubat ayında yani 3 ay önce kızamıkçık aşısı yaptırdım artık bu ay bebek denemeye karar verdik sana aşıdan sonra ne kadar zaman beklemen gerek demişlerdi tatlım.
Ve bu arada şimdi herşey yolunda mı bebiş ve sen nasılsınız ?

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

merhaba bana aşıdan sonra 3 ay korunmam gerektiğini söylediler.Ben zaten aşıdan 1 sene sonra hamile kaldım ve rubella pozitif çıktı kanımda.Çok detaylı araştırmalar sonucunda aşıdan kaynaklanan pozitiflik olduğu anlaşıldı ve bebeğime bir şey olmadı çok şükür.Aşı uzunca bir süre vücutta canlı olarak kalabildiği için kanda pozitiflik çıkabiliyormuş.Şu an bir sıkıntımız yok 6.ayımızdayız eylülde doğum bekliyoruz hayırlısı bakalım.:))

Arkadaşlar bende yakın zamanda bebek düşünüyorum. Sizce önceden gidip kızamık aşısını yaptırmalımıyım? doktor aşıdan sonra ay beklemelisin dedi. bu kadar beklemek istemiyorum sizce ne yapmalıyım?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…