Ruh halim evim

nefermititi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
46
Puanlar
3
Evlendiğimden beri evimle ilgili mutsuzum bişey yapamıyorum canım bişey yapmak da istemiyor.
Arkadaslar evim küçük ikiarti bir 65m2 .
Küçük olan oda baya küçük net ferah bi alan değil evin hiçbir yeri ferah değil.
Evlendiğimden beri bu evde kendine dair net bir alan olurturamadim.
Fazla esyam yok masam sandalyem yok onun yerine orta sehpam var kitaplığım yok ,TV unitem var .oturma odası bebeğin mama sandalyesi ve iki koltuktan ibaret dipdibe .malesef L koltuk almadığım için çok sıkıntı yaşadım.banyo o kadar küçük ki aynada kendime makyaj yapmadım gelmiyor.evde surda oturayım kitap okuyayım diyeceğim güzel ferah bi yer yok. Apartman yan binanın duvarına bakıyor .dışarda manzara namına bişey yok. Balkon aşırı küçük sandalye masa var minik ama asla rahat değil beş dk oturabiliyorum.evde tek alanim var oturma odam masam orda .mutfağımda yer yok masa ve sandalye yine yok.orta alan kare ve aşırı küçük.
Sabah uyanır uyanmaz dolayısıyla oturma odasına geliyorum çocuğu oraya getiriyorum sehpada herşeyi hallediyoruz yeme içme kahvaltı vs..
Eve biri gelince yatılı dltabiki benim için mahkumiyet başlıyor sabah kalkınca ayakta kalıyorum resmen .camasirini oturma odasının camindaki ipe asıyorum ,ne çamaşır asabiliyorum ne bı is.bi kaç gün bile zor tahammül ediyorum.
Aslında bu apartmanda yaşayan ve benim gibi bebekli olup evinden memnun olan var.bir kaç komşumla samimiyim ev sahibi hatta onlar. Evlerinden memnun olduklarını idare ettiklerini söylüyorlar .peki ben neden bu kadar mutsuzum hiçbir işe odaklanamiyorum rahat edemiyorum diye düşündüm durdum sevemedim sevmeye çalıştım olmadı. Evim eski bina da değil yeni bina temiz ama rahat bir yer yok dediğim gibi.

Sanırım benim kendi ailemin evi çok büyüktü dört artı birdi kendi odam vardı çocukluktan itibaren hep rahat büyüdüm ailemin durumu çok iyi. Hiç 150 M2 evden aşağısında oturmadim . Çift banyo kiler geniş alan büyük balkonlar vardı evinizde bilenlir bilir küçük şehirlerin evleri daha büyük olur. O kadar rahat büyüdüm ki. Sanırım evlenince alışamadım. Bütçemiz bu eve yetiyordu anca .olsun dedim ilk başta . Önem vermedim .eşimle kutluyum çünkü vs. Ama hiç öyle değilmiş .
Sizde de hoyle oluyor mu yoksa tüm suçu eve mi atıyorum gerçekten.
Depresyona sürükledi ev beni kalkmak bile istemiyorum. Bir ev bu kadar etkili olur mu sizce.
Kendime ait masam sandalyem kitaplığım bişey ya bişey şurası da bana ait diyeceğim bı alan olmaması ne kadar kötüymüş farketmemisim

Sorun evimin çok küçük olması değil, zamanla anladim . Buna alışık olmamamdi. Çünkü komşularım gayet mutlu ,yetinmisler, normal bu tarz artinhep evler kafasindalar.

Misafir ağırlamak ayrı dert ,yatılı geliyor kg kb birde en az on gün bazen bir ay .. inanın cinnetlik oluyorum. Gelen geç kalkıyor mesela öğlen birde kimi ikide. Bir iki gün bile idare renk zorken ben bir hafta can cekisiyorum. Eşim kimseye laf söyleyemiyor .ben artık konuscak ama kötü olma pahasına çünkü laf anlatmakla ömür tuketecegim

Sizinde yer mekan psikolojinizi bu denli etkiler mi. Ki ben hep şuna inanırdım.bir insan içinde temiz titiz olmak varsa en kotu evde en kotu mutfakta bile kendini gösterir. Çalışma biseyler yapma isteği varsa bu ortama bağlı değil kişinin azmine bağlı sadece sanırdım .hiç öyle değilmiş şimdi anlıyorum.

Orası sizin eviniz evinizi benimsemeniz lazım yani kocaman bir evin içinde ev zaten size aitken sadece masam sandalyem kitaplığım yok diye bu kadar bunalima girmiş olmanız normal değil bence siz çok yalnız hissediyorsunuz eşinizle aranız nasıl ? 2+1 ev yeter aslında bir çocuklu aileye küçük olan odayı sadece bebegınız ve kendınız için şekillendirin . Oturma odasıyla yatak odasına bağlı kalmayın bebegınız ıcınde bi alan olsun en azından

Benim evim 69 metrekare ama baya alan var. Çocuk odası yatak odası salon mutfak. Banyo da geniş. Hatta küçük bir kiler bile var. Acaba metrekare hesapları mı farklı. Yurtdisindayim ben. Ama tapuda 69 metrekare yazıyor.
Dediğiniz gibi ise kulağa daha dar geliyor. Taşınma imkanınız var mı ? Çocukla da dar ev hiç çekilmez

Bazen küçük , kendine ait alan bile size çok şey katabiliyor işte .masa sandalye bı evde olmadığında çok büyük bir eksiklimis sizde durum nasıl bilmiyorum ama durumu anlayamadiginzdan ötürü sanıyorum bunlar var ve boyle biseyin yokluğunu yasamdiniz .
Aynı masada hem yemek hem bilgisayar alanı hem kitap defter ..kendine ait bi alandan ziyade oda ortsinda kalablik duruyor .
Yemek masa ve sandalyesi evde bence çok önemli bi yere sahipmis. Evinizde bunlar olmadiginda ne yapardınız hayal edin belki anlaminza yardımcı olur
malesef küçük odada tekli bı koltuk ve küçük bir dolap var başka bir yer yok .çocuğun eşyaları var o dolapta . Bı alan olusturaniyirum küçük bir masa sandalye bile sığmıyor
Eşimle aram iyi. İkimizde çalışıyoruz ben part time çalışıyorum.kendimi yalnız hissetmiyorum

Fazladan dört metrekare var sizde . su evde olsaydı bile bu alan açardı.plansiz bı ev evet. Kolon çıkıntıları çok fazla bu yüzden esyalar ekstra önde durmak zorunda .bu da orta alanları hep daraltiyor .

Yoktu yıllarca çocuğumda vardı sağlığımıza şükredip oturuyorduk sene 2026 ya gecıyor benım 5 senedir bulaşık makınam var düşünün yani baba evınde de bolluk üstüne bolluk vardı ama babamıza guvenıp evlenmedıgımız için kendı yağımızda kavrulduk . Eşimin maddi durumu olup yapmasaydı üzülürdüm ama yokken yoktu yani elimizde olan imkanlarla mutlu olduk evsizleri düşündük şükrettik . 2 sene öncesine kadar 2+1 evde yaşıyorduk . Ama tabi durum sizin için farklı olabilir madem bu kadar depresyonluk sorun sizin için evi değiştirin öteki türlüsü sağlığınıza zarar verecek gibi

Anladim herkes farklı tabiki sizin ruhsal ihtiyaçlarınızı o ev tatmin ediyormuş . Yapmak istediklerini yapamıyorum evi bahane ediyor da olabilirim çözemiyorum işte.

İlk evimiz 2+1 sobalı müstakil evdi 70 metrekare kirasi 125 liraydı 2002 senesi
Hayatımda hiç soba yakmadım o evde öğrendim
Sobalı evde oturdum küçükken yanlış anlaşılmasın ama hani ben hiç yakmadım ve apartman olmayan yerde ustelik kirada ilk defa oturdum
Ömrümün en mutlu günleri o evde geçti
Halen rüyalarımda o eve yeniden taşındığımi görüyorum ama çok eşyam var nasıl sigacagim diye üzülüp panik yapıyorum falan
Yani demek istediğim sevemesem ben sevmezdim
Kışın soba salon kısmında olduğundan yatak odasında yatamazdik çekyat vardı o zaman onda yatardik
Bahar gelip de yatak odasında yatmaya başlayınca hele bir de odaların balkonun kapısını acabilince dünyalar benim olurdu
Mutfakta dolap yoktu raf vardı
Simdi Rabbim olmayanlara da versin 260 m evim ebeveyn banyolu 2 balkonum biri 23 diğeri 17 m sadece mutfağım 20 metre ben mutfağa bayılıp satın aldım bu evi
Rabbim günah yazmasın sükürsüzlük saymasin o ilk evimdeki mutluluğu burda bulmadım ama burayı da seviyorum kendi evim geniş ferah vs
Yani demek istediğim bir yeri güzelleştiren bence içinde yaşananlar gerçekten ben bunu bilir bunu söylerim
Ne diyelim Allah bu günümüzü aratmasın

Brüt mü 65 m2 ?
Tv unitesi gibi değil de tv'yi duvara monte edip köşe koltuk alarak aslında sorunun büyük bir kısmını ortadan kaldırabilirsiniz.
Mutfak çok mu küçük bilmiyorum iki tarafı da katlanabilen mutfak masası aldım ben
Katlandıgında ortada kalan kısım 40 cm.
Duvara masanın bir kanadını monte ettirip iki de tabure koysanız olur mu ? masayı kanadıgı duvara dogru indirip kullanırsınız
Çamaşır içinde kurutma alsanız koyacak yer hiç yok mu ?
Çamaşır makinasının üzerine koysanız yer varsa çok rahat edersiniz. Eğer yer yoksa peteklerin önlerine koyabileceğiniz kurutmalıklar var petege asıyorsunuz ve kolaylık sağlıyor.
Özelden fotoları atsanız aslında fikir olur
Benim evim net 76 m2 (balkonlar da dahil) ama düşünün ki ebeveyn banyom ve iki de balkonum var.
O haliyle bile arkadaşlarım gerçekten evin büyük diyor sanırım odaların konumlandırılması ve kirişler kolonlar alanızı daraltıyor olabilir.

benim yaşadığım mahallede 65m2 ev büyük kaçıyor öyle söyleyeyim
evet burada genelde gençler, evli olmayan çiftler filan yaşıyor ama aile olarak yaşayan da var

esas meselae m2den de çok plan oluyor mesela burada imar kalitesi çok düşük evler çok plansız -sanırım sizin de öyle
mesela girişte bir antre bölümü yoksa direkt dış kapıdan çaat diye eve giriliyorsa o alandan diğer 2 odaya, banyoya ve balkona kapı açılıyorsa o alan ölüyor zaten. her tarafı kapı olan bir yer, ne masa konabilir ne kanepe. ölü m2.

yine kolonlar kirişler nişler çok kesiyor evleri,
benim düz tek bir duvarım da yok mesela, bu nedenle halılarım filan mendil kadar hep parça parça benim. tek büyük halı olsa 4 taraftan yamuk duracak o kadar yamuk ev.

neyse kısacası m2den ziyade evin planı ve yerleşimi önemli
etkiler mi
etkiler, tabi ki 150m2den çıkınca size iyice zor gelmiştir.

ben sürekli evden çalıştığım için mesela önemsiyorum evi, burada bulabildiğim en mantıklı eve geçtim.
küçük de olsa çalışma masam sandalyem, sallanan koltuğum balkonda yemek alanım, mutfakta kahvaltı sehpam var- masa koyamazdım ama 2 kişi yiyecek kadar bir sehpa- sehpa da 2 katlı altına sürekli duracak şeyleri koyuyorum üstüne servis açıyorum- ve ufak ikea sandalyesi kullanıyorum, bunları milim milim ölçerek aldım.

başka bazı arkadaşlarım ise akşamdan akşama eve gelip sadece uyuyor. ya da evde düzeni mobilyayı pek takmıyor. bir kısmında ise "normal ev" (!) için üretilmiş mobilyalar var. bir diğer konu da bu.

bizim evlere normal ev mobilyası olmaz. olmuyor. normalde 2 kişilik yataklar 160x200'den başlar, moblyacılıkta minimumu budur. ülke çapında eni >200 cm olan çift kişilik yatak da gırladır. burada 140cm çift kişilik yatak eni. koltuklar avangart modellerde hep kenarlarda ölü boşluklar geniş hacimler var, asla bizim evlere uymaz. gibi. bu tür mobilyası olan arkdaşlarımın evde adım atacak yeri yok mesela.

Benim evim buyuk ama kitap okuyacak ya da manzara izleyecek makyaj yapacak vaktim yok
Bebeginiz varmis, benimde var ve hicbir seye zaman bulamiyorum
Arada 1 saat uyursa şansa, kahve yapiyorum heyecandan icemiyorum bile her an uyanacak diye
Manzara yok diye makyaj yapacak alan yok diye uzulmek anca kendinize zarar

evlendiğimizde eşimin bekar evinde yaşadık bir süre. 1+1 ufacık bir evdi. eşya da almadık. bir şekilde sığdık. keyfim yerindeydi. şimdi 2+1 evdeyiz ama sığamıyorum asla. ya eşya sayısı arttı, ya bebeğimiz olduğu için böyle oldu bilemiyorum ama yok yani becerip de yerleşemiyorum iki senedir. ya da tamamen psikolojik. iş, çocuk vs. derken ev iyice küçülüyor gözümde. her şey üst üste gibi geliyor.

hamileliğimin son ayında, kafam iyice çalışmaz hale gelmişken saçma sapan bir masa aldım mesela. ve şu anda o masayı yakmak istiyorum.

ama sizin durumunuzda da bi zahmet yatılı misafir gelmesin yani. görmüyorlar mı halinizi? eşimin ailesi geldiğinde bana da büyük sıkıntı oluyor ama bu sıkıntıyı da bir şekilde hissettiriyorum onlara ve kısa tutuyorlar ziyaretlerini.

Fazladan dört metrekare var sizde . su evde olsaydı bile bu alan açardı.plansiz bı ev evet. Kolon çıkıntıları çok fazla bu yüzden esyalar ekstra önde durmak zorunda .bu da orta alanları hep daraltiyor .
Sizin eviniz 65 metrekareden daha küçüktür. Onun dışında evinizi hemen kiraya verin üzerine bir miktar ekleyip başka eve geçin.

Ben, yaşam alanının daha rahat ve kullanışlı olması gerektiğini düşünüyorum.

Mutfakta hiç yer yok yani duvara monte masa koyamiyorum sandalyelere yer yok baya ufak tek bir dandalye koyarsın ama onda bi kişi oturursa mutfağa kimse giremez kapi önüne denk geliyor
Petekler koltuğun yanında ve koltuktan yer yok bişey asamiyorum.

Bizim ev değil kiralar çok yüksek tasinamiyoruz malesef

Bebek olunca eşyaları sandalyesi vs baya alan bebek kullanımda oluyor zaten çok iyi anlıyorum malesef halini görseler de aldırış etmezler

Neden hayatta küçük şeylerden zevk almama izin vermiyor kimse. Beni mutlu ediyor makyaj yapmak geniş alanda sıkışma dan rahat rahat girip çıkmak ..neden bu bile çok görülüp bunlar olmayınca depresyona girilmez ya falan deniyor yahu asgari şeyler istediklerim manzara derken Deniz manzarası değil bı sokağa baksa da olurdu.uzulmuyorum için sikiliyor çok daha fazlası

Bizim ev değil kiralar çok yüksek tasinamiyoruz malesef
Kolonlar falan evin ortasindaysa bayağı daraltmıştir,biraz Birikim yapıp başka bir yere kirayı çıkın bence,aynı seviyede en azında planı daha düzgün bir ev bulursunuz

Benimde ilk evim sizin aynen anlattığınız şekildeydi aşırı küçük yaşam alanı yoktu masa hiç yoktu orta masa vardı ben o evi gül gibi yapmıştım ama sizin gibi depresyona girmedim ben çevreden ötürü taşındım üstüne çok eski bir binaydı akanı kokanı da bitmezdi sizin durumunuzda olmak isteyen bir sürü insan var kiralar aldı başını gitti şükredin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…