• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ruh halim evim

Neden hayatta küçük şeylerden zevk almama izin vermiyor kimse. Beni mutlu ediyor makyaj yapmak geniş alanda sıkışma dan rahat rahat girip çıkmak ..neden bu bile çok görülüp bunlar olmayınca depresyona girilmez ya falan deniyor yahu asgari şeyler istediklerim manzara derken Deniz manzarası değil bı sokağa baksa da olurdu.uzulmuyorum için sikiliyor çok daha fazlası
Yani herkes fikrini yazar. Size zarar vermişler gibi yorumlayamazsınız.

Durumunuza hiçbirimiz derman olamayız. Sanırım konunuz dertleşmenin ötesine gidemeyecek. Ayrıca, bu dertleşmeyi, sorunu ailelerinizle paylaşmanız gerekiyor.

Belki destek olurlar size bir öneride bulunabilirler.

Evet, çok güzel evlerde keyfinizce yaşamak sizin de hakkınız.

Fakat durumunuzu bilemiyoruz. Çalışıyor musunuz, geleceğe dair birikim yapabiliyor musunuz, gelirinize bir katkınız var mi?
Bazen de maalesef ki tercihlerimizin, hayata karşı emeklerimizin sonuçlarını yaşıyoruz.

Evlendiğimden beri evimle ilgili mutsuzum bişey yapamıyorum canım bişey yapmak da istemiyor.
Arkadaslar evim küçük ikiarti bir 65m2 .
Küçük olan oda baya küçük net ferah bi alan değil evin hiçbir yeri ferah değil.
Evlendiğimden beri bu evde kendine dair net bir alan olurturamadim.
Fazla esyam yok masam sandalyem yok onun yerine orta sehpam var kitaplığım yok ,TV unitem var .oturma odası bebeğin mama sandalyesi ve iki koltuktan ibaret dipdibe .malesef L koltuk almadığım için çok sıkıntı yaşadım.banyo o kadar küçük ki aynada kendime makyaj yapmadım gelmiyor.evde surda oturayım kitap okuyayım diyeceğim güzel ferah bi yer yok. Apartman yan binanın duvarına bakıyor .dışarda manzara namına bişey yok. Balkon aşırı küçük sandalye masa var minik ama asla rahat değil beş dk oturabiliyorum.evde tek alanim var oturma odam masam orda .mutfağımda yer yok masa ve sandalye yine yok.orta alan kare ve aşırı küçük.
Sabah uyanır uyanmaz dolayısıyla oturma odasına geliyorum çocuğu oraya getiriyorum sehpada herşeyi hallediyoruz yeme içme kahvaltı vs..
Eve biri gelince yatılı dltabiki benim için mahkumiyet başlıyor sabah kalkınca ayakta kalıyorum resmen .camasirini oturma odasının camindaki ipe asıyorum ,ne çamaşır asabiliyorum ne bı is.bi kaç gün bile zor tahammül ediyorum.
Aslında bu apartmanda yaşayan ve benim gibi bebekli olup evinden memnun olan var.bir kaç komşumla samimiyim ev sahibi hatta onlar. Evlerinden memnun olduklarını idare ettiklerini söylüyorlar .peki ben neden bu kadar mutsuzum hiçbir işe odaklanamiyorum rahat edemiyorum diye düşündüm durdum sevemedim sevmeye çalıştım olmadı. Evim eski bina da değil yeni bina temiz ama rahat bir yer yok dediğim gibi.

Sanırım benim kendi ailemin evi çok büyüktü dört artı birdi kendi odam vardı çocukluktan itibaren hep rahat büyüdüm ailemin durumu çok iyi. Hiç 150 M2 evden aşağısında oturmadim . Çift banyo kiler geniş alan büyük balkonlar vardı evinizde bilenlir bilir küçük şehirlerin evleri daha büyük olur. O kadar rahat büyüdüm ki. Sanırım evlenince alışamadım. Bütçemiz bu eve yetiyordu anca .olsun dedim ilk başta . Önem vermedim .eşimle kutluyum çünkü vs. Ama hiç öyle değilmiş .
Sizde de hoyle oluyor mu yoksa tüm suçu eve mi atıyorum gerçekten.
Depresyona sürükledi ev beni kalkmak bile istemiyorum. Bir ev bu kadar etkili olur mu sizce.
Kendime ait masam sandalyem kitaplığım bişey ya bişey şurası da bana ait diyeceğim bı alan olmaması ne kadar kötüymüş farketmemisim

Sorun evimin çok küçük olması değil, zamanla anladim . Buna alışık olmamamdi. Çünkü komşularım gayet mutlu ,yetinmisler, normal bu tarz artinhep evler kafasindalar.

Misafir ağırlamak ayrı dert ,yatılı geliyor kg kb birde en az on gün bazen bir ay .. inanın cinnetlik oluyorum. Gelen geç kalkıyor mesela öğlen birde kimi ikide. Bir iki gün bile idare renk zorken ben bir hafta can cekisiyorum. Eşim kimseye laf söyleyemiyor .ben artık konuscak ama kötü olma pahasına çünkü laf anlatmakla ömür tuketecegim

Sizinde yer mekan psikolojinizi bu denli etkiler mi. Ki ben hep şuna inanırdım.bir insan içinde temiz titiz olmak varsa en kotu evde en kotu mutfakta bile kendini gösterir. Çalışma biseyler yapma isteği varsa bu ortama bağlı değil kişinin azmine bağlı sadece sanırdım .hiç öyle değilmiş şimdi anlıyorum.
Çok iyi anlıyorum sizi. Benzer hisler bende de var. Ki bizim ev büyük. Ama sevemedim.
Eviniz 2+1 miş. Odanın biri yatak odası, biri oturma odası, diğeri ne durumda? Orayı değerlendirim bence

"Mekan sadece fiziksel bir alan degil, ayni zamanda psikolojik bir deneyimdir."

dogal isik, aydinlik, ferahlik, mahremiyet vb. mekansal olgular ölüyü diriltirken; penceresi baska evin duvarina bakan, dogal isigin gıdım gıdım girdigi evin icinde insan kendini asabilir.

• darligin verdigi sinirlilik, gerginlik, baski hissi;
  • esyalari ust uste koymanin sonucu dikkat daginikligi,
  • izoleligin verdigi depresiflik;
  • gunesin binbir halini gorebilen ender ulkeler arasinda listede ilk siralara girebilen ulkemizde gun boyu dogal isiktan yararlandirmayan bir evde gunessizlikten intihar dusuncelerinin olusmasi gibi seyler yasiyorsunuz su an evim dediginiz o mekanda.

daha mutlu, canli, uretken olmak istiyorsaniz malesef o mekani terk edecek bir maddi yontem bulmalisiniz sevgili konu sahibi.

dogru mimarinin/tasarimin cok guclu pozitiflikle etkiledigi disiplinlerden birisi psikolojidir. ayni sekilde bunun tersi de boyledir.

Bundan önceki evlerim hep yayla gibiydi. Şimdi ki evim minicik ilk başlarda zorlandım ama çok alıştım daha sıcak geliyor bana. Bence imkanınız varsa aileyi yatılı davet etmeyin zaten daralıyorsunuz üste 1 ay kalmalar çok fazla.

Evlendiğimden beri evimle ilgili mutsuzum bişey yapamıyorum canım bişey yapmak da istemiyor.
Arkadaslar evim küçük ikiarti bir 65m2 .
Küçük olan oda baya küçük net ferah bi alan değil evin hiçbir yeri ferah değil.
Evlendiğimden beri bu evde kendine dair net bir alan olurturamadim.
Fazla esyam yok masam sandalyem yok onun yerine orta sehpam var kitaplığım yok ,TV unitem var .oturma odası bebeğin mama sandalyesi ve iki koltuktan ibaret dipdibe .malesef L koltuk almadığım için çok sıkıntı yaşadım.banyo o kadar küçük ki aynada kendime makyaj yapmadım gelmiyor.evde surda oturayım kitap okuyayım diyeceğim güzel ferah bi yer yok. Apartman yan binanın duvarına bakıyor .dışarda manzara namına bişey yok. Balkon aşırı küçük sandalye masa var minik ama asla rahat değil beş dk oturabiliyorum.evde tek alanim var oturma odam masam orda .mutfağımda yer yok masa ve sandalye yine yok.orta alan kare ve aşırı küçük.
Sabah uyanır uyanmaz dolayısıyla oturma odasına geliyorum çocuğu oraya getiriyorum sehpada herşeyi hallediyoruz yeme içme kahvaltı vs..
Eve biri gelince yatılı dltabiki benim için mahkumiyet başlıyor sabah kalkınca ayakta kalıyorum resmen .camasirini oturma odasının camindaki ipe asıyorum ,ne çamaşır asabiliyorum ne bı is.bi kaç gün bile zor tahammül ediyorum.
Aslında bu apartmanda yaşayan ve benim gibi bebekli olup evinden memnun olan var.bir kaç komşumla samimiyim ev sahibi hatta onlar. Evlerinden memnun olduklarını idare ettiklerini söylüyorlar .peki ben neden bu kadar mutsuzum hiçbir işe odaklanamiyorum rahat edemiyorum diye düşündüm durdum sevemedim sevmeye çalıştım olmadı. Evim eski bina da değil yeni bina temiz ama rahat bir yer yok dediğim gibi.

Sanırım benim kendi ailemin evi çok büyüktü dört artı birdi kendi odam vardı çocukluktan itibaren hep rahat büyüdüm ailemin durumu çok iyi. Hiç 150 M2 evden aşağısında oturmadim . Çift banyo kiler geniş alan büyük balkonlar vardı evinizde bilenlir bilir küçük şehirlerin evleri daha büyük olur. O kadar rahat büyüdüm ki. Sanırım evlenince alışamadım. Bütçemiz bu eve yetiyordu anca .olsun dedim ilk başta . Önem vermedim .eşimle kutluyum çünkü vs. Ama hiç öyle değilmiş .
Sizde de hoyle oluyor mu yoksa tüm suçu eve mi atıyorum gerçekten.
Depresyona sürükledi ev beni kalkmak bile istemiyorum. Bir ev bu kadar etkili olur mu sizce.
Kendime ait masam sandalyem kitaplığım bişey ya bişey şurası da bana ait diyeceğim bı alan olmaması ne kadar kötüymüş farketmemisim

Sorun evimin çok küçük olması değil, zamanla anladim . Buna alışık olmamamdi. Çünkü komşularım gayet mutlu ,yetinmisler, normal bu tarz artinhep evler kafasindalar.

Misafir ağırlamak ayrı dert ,yatılı geliyor kg kb birde en az on gün bazen bir ay .. inanın cinnetlik oluyorum. Gelen geç kalkıyor mesela öğlen birde kimi ikide. Bir iki gün bile idare renk zorken ben bir hafta can cekisiyorum. Eşim kimseye laf söyleyemiyor .ben artık konuscak ama kötü olma pahasına çünkü laf anlatmakla ömür tuketecegim

Sizinde yer mekan psikolojinizi bu denli etkiler mi. Ki ben hep şuna inanırdım.bir insan içinde temiz titiz olmak varsa en kotu evde en kotu mutfakta bile kendini gösterir. Çalışma biseyler yapma isteği varsa bu ortama bağlı değil kişinin azmine bağlı sadece sanırdım .hiç öyle değilmiş şimdi anlıyorum.
Benim Tekirdağ’daki evim yeni bina da 145 m2, 3+1, kocaman bir banyo, ayrı tuvalet, 3 ayrı balkonu olan devasa bir evdi ama asla sevemedim alandan çok alan vardı ama sevemedim şu an ki evim 1996 yılı yapımı bir lojman 2+1, 70 m2 falandır elimizden geldiğince tadilat yaptırdık ama ben bu eve aşığım kendi alanım yok kızımın bir odası var, bizim bir odamız var bir de salam ara koridor kurutma makinası, erzak dolabı, mont askılığı, terlik rafı var, salon küçük, evin tavanı basık yani evi nerden tutsanız elinizde kalır ama ben çok seviyorum.

Şunu söylemek istiyorum evin büyüklüğü, küçüklü, işlevselliği değil bence olay evin enerjisi. Eski evimde L koridor vardı ve koridoru gördükçe hasta olasım gelirdi bir de banyo ile yatak odası karşı karşıya idi ve Bu da beni iğreti ederdi. Sonra ben feng shui ile karşılaştım ve evin hasta olduğunu öğrendim ama bunu öğrendiğimde taşınmama az bir süre kaldığı için üzerine durmadım.

Belki sizin evinizde hastadır bir araştırın isterseniz.

Ev sizin değilmiş. Geçici olarak oturduğunu düşünüp ona göre eve bakarsanız bu eksikler gözünüze batmaz. Benimde şuan oturduğum eve hiç ısınamıyorum. Bazı şeyleri kayınaile kendi kafalarına zevklerine göre yaptırdıkları için ısınamadım. Eşimde eve ekstra bişey yaptırmak istemiyor o yüzden böyle eskiye yeninin karışımı bir dairede oturuyorum. Bende kendimi kira ödemiyoruz diye avutuyorum.

Back
X