• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ruh halim evim

Neden hayatta küçük şeylerden zevk almama izin vermiyor kimse. Beni mutlu ediyor makyaj yapmak geniş alanda sıkışma dan rahat rahat girip çıkmak ..neden bu bile çok görülüp bunlar olmayınca depresyona girilmez ya falan deniyor yahu asgari şeyler istediklerim manzara derken Deniz manzarası değil bı sokağa baksa da olurdu.uzulmuyorum için sikiliyor çok daha fazlası

En başından bu evi tutarken gördününüz dimi evin küçük olduğunu? Eve göre eşya alsaydınız keşke. Bende 60m2 evde oturdum herşeyimde gayet sığmıştı eşyaları minimal boyutta alırsanız güzel bir düzenle eminimki sığar hepsi. Siz biraz mutsuz olmak için bahane arıyorsunuz. Evi değiştirin demişler olmaz diyorsunuz. Eşyaları değiştirin o zaman. Hiç kitaplığım olmadı mesela kitaplarım hep tv ünitesinin üzerindedir. Makyaj masam olduğu halde genelde tuvalette yaparım hızlıca. Kendiniz alternatifler üretmelisiniz. Yani burada size bu konu ile ilgili başka ne denebilirki ?

En başından bu evi tutarken gördününüz dimi evin küçük olduğunu? Eve göre eşya alsaydınız keşke. Bende 60m2 evde oturdum herşeyimde gayet sığmıştı eşyaları minimal boyutta alırsanız güzel bir düzenle eminimki sığar hepsi. Siz biraz mutsuz olmak için bahane arıyorsunuz. Evi değiştirin demişler olmaz diyorsunuz. Eşyaları değiştirin o zaman. Hiç kitaplığım olmadı mesela kitaplarım hep tv ünitesinin üzerindedir. Makyaj masam olduğu halde genelde tuvalette yaparım hızlıca. Kendiniz alternatifler üretmelisiniz. Yani burada size bu konu ile ilgili başka ne denebilirki ?
Sizin gibi biri olmak isterdim beni çok etkiliyor dediğim gibi belkide hiç alışık olmadığım için belki de hiç böyle evde düzen nasıl olur bilmiyorum açıkçası o minimalist evler beni çok bunaltiyor sevimli falan gelmiyor kullanissiz olduğunu biliyorum ya balkonu ne kadar tatlı dokunuşlarla düzenlenen bile yok olmadı içine sinmedi adım attığın an birttigi bı alanda insan mutlu olmaz olmamalı ya geniş geniş evler nasip etsin Allah valla bunaltı beni

allah allah
kadın bunlardan mutlu oluyor yahu
yok şükür yok bizim de aynı falan
herkes herkes gibi olmak zorunda mı

ben de geniş bahçeli balkonlu ev seviyorum
ben de öyle bir yerden geldim
ben de mutsuzdum evimde
aynı şekilde çok küçük balkon yok mutfakta iki kişi geçemiyosun sürekli bi yerlere çarpıyosun vs
sırf yeni diye,okula yakın diye tuttum
ama depremde sağlam olduğunu görüp sevmeye başladım
yani sevecek bir şey bulabilmesi lazım insanın

aslında yaşanır hale getirilebilir
mesela bi kaç yere küçük depolama alanıyla
gardrop yerine duvara monte dolapla vs düzenlenebilir
ama evin sahibi olmak lazım bunlar için
siz de kiracı olduğunuz için bunlar zor görünüyor
eşyalara falan bir düzenleme yapmanız lazım
bir de misafirlere

işte mesela bunlar tercihlerle ilgili
kitaplarınız tv ünitesinde ama benim evimde 7597594759 tane kitap var
benim için bir evin en önemli eksiği kitaplıktır
onu da alma diyemezsiniz bana mesela
vitrin olmasın konsol olmasın 585858 kişilik masa olmasın sehpa olmasın
ama kitaplık olacak
insanların öncelikleri farklı

bu kadar kötü etkiliyorsa tasinin . cicek bile sevmediği yerde yasarsa solar insan ne yapsin?
tasinmaniza imkan yoksa biraz küçük ev videoları izleyin, ne nasil olur ne yapılır, ikea gezin mesela orada ornek olarak sizinkinden küçük evler var güzelce dekore ettikleri. bu sekilde eskileri attiginiz yenileri aldiginiz bir duzen kurun
benim evim de 35m²
alirken daha cok dediler ama mezurayla ölünce bu. ustelim yamuk bir ev. duvarların hepsi yamuk hadi ona neyse ama yerler de yamuk. bildiğin sandalye bir kosede sapasaglam dururken diger kosede egimden tiktiktik ediyor:)
ama tum esyalari eve gore aldik. misal bir L koltugu salonun girişinden biraz ileriye koyduk o bos alana da küçük dolap, kitaplik, cicekler koyduk ölü bir alandan yer tasarruf ettik. hatta görünmeyen bir yerinde 5 katli plastik ayakkabilik var oraya da kutu kutu nadir acilacak esyalari koyduk, ustunde saksi oldugu icin görünmüyor ne oldugu. o dolaba raflar koyduk, kitapliga tonla sey dizdik bjr de isiklandirdik. bir kapi eninden birazcik daha buyuk olan bir alana dunyalari sigdirdik.
gibi gibi...
bir sekilde yaşıyoruz iki kisi.
siz de acin youtubeu tiktoku pinteresti bu konuya egilen videoalri bir plan olusturun. evin bazi yerlerini keyifli bir renge boyayip saksi vs asin alan acin, tam karsisina da ayna koyun mesela evi daha şık gosterir

allah allah
kadın bunlardan mutlu oluyor yahu
yok şükür yok bizim de aynı falan
herkes herkes gibi olmak zorunda mı

ben de geniş bahçeli balkonlu ev seviyorum
ben de öyle bir yerden geldim
ben de mutsuzdum evimde
aynı şekilde çok küçük balkon yok mutfakta iki kişi geçemiyosun sürekli bi yerlere çarpıyosun vs
sırf yeni diye,okula yakın diye tuttum
ama depremde sağlam olduğunu görüp sevmeye başladım
yani sevecek bir şey bulabilmesi lazım insanın

aslında yaşanır hale getirilebilir
mesela bi kaç yere küçük depolama alanıyla
gardrop yerine duvara monte dolapla vs düzenlenebilir
ama evin sahibi olmak lazım bunlar için
siz de kiracı olduğunuz için bunlar zor görünüyor
eşyalara falan bir düzenleme yapmanız lazım
bir de misafirlere
Ev yeni diye sevdim eski evlere o paraları vermek içinden gelmedi durumumuz daha iyi olur tasiniriz bı kaç seneye dedik ama olmadı ekonomi de kiralar da malum. Yani bazen kendime dert ortağı aramak için yazıyorum şuraya pişman oluyorum keşke sizin gibi anlayışlı olsa keşke insanlar.anornal şeyler mi istiyorum ki.kim istemez hem büyük ferah ev. Birde dediğiniz çok doğru sevmeye çalıştığım şeyler var ve onları da sevme vaktim bitti . Özellikle altını çizerek söylüyorum evde kadın erkek bı misafir geldiğinde kadın kadına kalamadigmiz için üzülüyorum evinde kimseyle rahat vakit geçiremiyorum. Yatılı misafir inanılmaz zorlayıcı oluyor zaten bebeğim de olduğu için. Bu yüzden haklısın misafirlere bı duzneleme gerekiyor nasıl bı uslubla nasıl söylemeliyim sence

bu kadar kötü etkiliyorsa tasinin . cicek bile sevmediği yerde yasarsa solar insan ne yapsin?
tasinmaniza imkan yoksa biraz küçük ev videoları izleyin, ne nasil olur ne yapılır, ikea gezin mesela orada ornek olarak sizinkinden küçük evler var güzelce dekore ettikleri. bu sekilde eskileri attiginiz yenileri aldiginiz bir duzen kurun
benim evim de 35m²
alirken daha cok dediler ama mezurayla ölünce bu. ustelim yamuk bir ev. duvarların hepsi yamuk hadi ona neyse ama yerler de yamuk. bildiğin sandalye bir kosede sapasaglam dururken diger kosede egimden tiktiktik ediyor:)
ama tum esyalari eve gore aldik. misal bir L koltugu salonun girişinden biraz ileriye koyduk o bos alana da küçük dolap, kitaplik, cicekler koyduk ölü bir alandan yer tasarruf ettik. hatta görünmeyen bir yerinde 5 katli plastik ayakkabilik var oraya da kutu kutu nadir acilacak esyalari koyduk, ustunde saksi oldugu icin görünmüyor ne oldugu. o dolaba raflar koyduk, kitapliga tonla sey dizdik bjr de isiklandirdik. bir kapi eninden birazcik daha buyuk olan bir alana dunyalari sigdirdik.
gibi gibi...
bir sekilde yaşıyoruz iki kisi.
siz de acin youtubeu tiktoku pinteresti bu konuya egilen videoalri bir plan olusturun. evin bazi yerlerini keyifli bir renge boyayip saksi vs asin alan acin, tam karsisina da ayna koyun mesela evi daha şık gosterir
35 M2 mi kız neolur şaka de ... Ay Allah ssrni de feraha çıkarsın .yok bacım ben IKEA evlerinden nefret ediyorum içinde yaşayan biri olarak söylüyorum öyle gezince sevimli geliyor yaşayınca hiç değil yaşam tarzima uymuyor

Ev yeni diye sevdim eski evlere o paraları vermek içinden gelmedi durumumuz daha iyi olur tasiniriz bı kaç seneye dedik ama olmadı ekonomi de kiralar da malum. Yani bazen kendime dert ortağı aramak için yazıyorum şuraya pişman oluyorum keşke sizin gibi anlayışlı olsa keşke insanlar.anornal şeyler mi istiyorum ki.kim istemez hem büyük ferah ev. Birde dediğiniz çok doğru sevmeye çalıştığım şeyler var ve onları da sevme vaktim bitti . Özellikle altını çizerek söylüyorum evde kadın erkek bı misafir geldiğinde kadın kadına kalamadigmiz için üzülüyorum evinde kimseyle rahat vakit geçiremiyorum. Yatılı misafir inanılmaz zorlayıcı oluyor zaten bebeğim de olduğu için. Bu yüzden haklısın misafirlere bı duzneleme gerekiyor nasıl bı uslubla nasıl söylemeliyim sence
o konu beni aşar
ben direk söylerim
zaten insan sevmediğimi bilirler
ailemden kimse kalmaz
zaten bu binaların içinde annem delirir anca gelir gider
kardeşlerim de onunla gelir
başkası da gelmesin zaten
benim işim başımdan aşkın kimseye hizmet edemem

Evlendiğimden beri evimle ilgili mutsuzum bişey yapamıyorum canım bişey yapmak da istemiyor.
Arkadaslar evim küçük ikiarti bir 65m2 .
Küçük olan oda baya küçük net ferah bi alan değil evin hiçbir yeri ferah değil.
Evlendiğimden beri bu evde kendine dair net bir alan olurturamadim.
Fazla esyam yok masam sandalyem yok onun yerine orta sehpam var kitaplığım yok ,TV unitem var .oturma odası bebeğin mama sandalyesi ve iki koltuktan ibaret dipdibe .malesef L koltuk almadığım için çok sıkıntı yaşadım.banyo o kadar küçük ki aynada kendime makyaj yapmadım gelmiyor.evde surda oturayım kitap okuyayım diyeceğim güzel ferah bi yer yok. Apartman yan binanın duvarına bakıyor .dışarda manzara namına bişey yok. Balkon aşırı küçük sandalye masa var minik ama asla rahat değil beş dk oturabiliyorum.evde tek alanim var oturma odam masam orda .mutfağımda yer yok masa ve sandalye yine yok.orta alan kare ve aşırı küçük.
Sabah uyanır uyanmaz dolayısıyla oturma odasına geliyorum çocuğu oraya getiriyorum sehpada herşeyi hallediyoruz yeme içme kahvaltı vs..
Eve biri gelince yatılı dltabiki benim için mahkumiyet başlıyor sabah kalkınca ayakta kalıyorum resmen .camasirini oturma odasının camindaki ipe asıyorum ,ne çamaşır asabiliyorum ne bı is.bi kaç gün bile zor tahammül ediyorum.
Aslında bu apartmanda yaşayan ve benim gibi bebekli olup evinden memnun olan var.bir kaç komşumla samimiyim ev sahibi hatta onlar. Evlerinden memnun olduklarını idare ettiklerini söylüyorlar .peki ben neden bu kadar mutsuzum hiçbir işe odaklanamiyorum rahat edemiyorum diye düşündüm durdum sevemedim sevmeye çalıştım olmadı. Evim eski bina da değil yeni bina temiz ama rahat bir yer yok dediğim gibi.

Sanırım benim kendi ailemin evi çok büyüktü dört artı birdi kendi odam vardı çocukluktan itibaren hep rahat büyüdüm ailemin durumu çok iyi. Hiç 150 M2 evden aşağısında oturmadim . Çift banyo kiler geniş alan büyük balkonlar vardı evinizde bilenlir bilir küçük şehirlerin evleri daha büyük olur. O kadar rahat büyüdüm ki. Sanırım evlenince alışamadım. Bütçemiz bu eve yetiyordu anca .olsun dedim ilk başta . Önem vermedim .eşimle kutluyum çünkü vs. Ama hiç öyle değilmiş .
Sizde de hoyle oluyor mu yoksa tüm suçu eve mi atıyorum gerçekten.
Depresyona sürükledi ev beni kalkmak bile istemiyorum. Bir ev bu kadar etkili olur mu sizce.
Kendime ait masam sandalyem kitaplığım bişey ya bişey şurası da bana ait diyeceğim bı alan olmaması ne kadar kötüymüş farketmemisim

Sorun evimin çok küçük olması değil, zamanla anladim . Buna alışık olmamamdi. Çünkü komşularım gayet mutlu ,yetinmisler, normal bu tarz artinhep evler kafasindalar.

Misafir ağırlamak ayrı dert ,yatılı geliyor kg kb birde en az on gün bazen bir ay .. inanın cinnetlik oluyorum. Gelen geç kalkıyor mesela öğlen birde kimi ikide. Bir iki gün bile idare renk zorken ben bir hafta can cekisiyorum. Eşim kimseye laf söyleyemiyor .ben artık konuscak ama kötü olma pahasına çünkü laf anlatmakla ömür tuketecegim

Sizinde yer mekan psikolojinizi bu denli etkiler mi. Ki ben hep şuna inanırdım.bir insan içinde temiz titiz olmak varsa en kotu evde en kotu mutfakta bile kendini gösterir. Çalışma biseyler yapma isteği varsa bu ortama bağlı değil kişinin azmine bağlı sadece sanırdım .hiç öyle değilmiş şimdi anlıyorum.
Bence sizi sıkan şey evin ufak olması değil kullanışsız döşenmiş olması. Maddi durumunuz yeterli ve kendç evinizse tadilat yaptırabilirsiniz mesela yatak odanıza alanı genişletmek için gömme dolap şeklinde bi gardrop, mutfağını açılıp kapanabilen duvara monte masa gibi şeyler. Ne ufak evler gördüm inanılmaz şirin ve kullanışlı. Değişiklikler yaparak ısınabilirsiniz bence. Benim evim büyük bir ev inan o kadar zamanımı aldı ki kendime göre bi alan oluşturmam. O zamana kadar bende ısınamamıştım.

Neden hayatta küçük şeylerden zevk almama izin vermiyor kimse. Beni mutlu ediyor makyaj yapmak geniş alanda sıkışma dan rahat rahat girip çıkmak ..neden bu bile çok görülüp bunlar olmayınca depresyona girilmez ya falan deniyor yahu asgari şeyler istediklerim manzara derken Deniz manzarası değil bı sokağa baksa da olurdu.uzulmuyorum için sikiliyor çok daha fazlası

Ablacım kusura bakma da hayatla bu kadar didişirken ve bağıra bağıra mutsuzluğunu ilan ederken bir de bebeknyapmayı tercih etmişsin. Nefret ettiğim evinden maddi imkansızlıklar yüzünden taşınımıyorsanız senin de çalışman gerekirdi. Ayrıca anne olduğunda eve kapanacak ve sosyal hayattan uzunca süre izole olacağın, bunun da sana zihinsel aşınma getireceğini herhalde tahmin edebiliyordun.
Kendini fazla kurban pozisyonuna koyuyorsun.

Bizim ev değil kiralar çok yüksek tasinamiyoruz malesef
şimdi şartlar el vermiyorsa depresyona girmenin ruhunuza verdiği zarardan başka ne yararı var ? ağlanıp sızlanmak evden soğumak sizi iyi hissettirmiyor ki. kira yüksek, evde tek çalışan üstelik de çocuk varsa ağlanmanın da anlamı yok. evdeki fazla olan çorabı bile verin minimum eşyalarla kalın (oyuncaklar dahil) , duvarlarınızı açık renklerle boyayın kolonları ayna ile kaplayın tv ünitesini elden çıkarın duvara monte edin eve kendi dokunuşlarınızı yaparsanız içiniz de ısınır.

Yani konu sahibi evin küçük olduğunu bilerek alıp üzerine çocuk yapmışsınız
Üstelik bir ay kalan kayınaile var
Siz girmeyeceksiniz de depresyona kim girecek
Madem şartlarınız uygun değil sevmek için uygun şekile sokacaksınız

Kayınaileye de gelmeyin zaten zor sığıyoruz diyeceksiniz
İnsanlar da ne düşüncesiz nasıl kalıyorlar küçücük çocuklu kadının evinde ya

Çocuğunuz da büyüyecek ona da özel alan gerekecek
İnşallah gönlünüze göre bulursunuz bir ev

Benimde ilk evim sizin aynen anlattığınız şekildeydi aşırı küçük yaşam alanı yoktu masa hiç yoktu orta masa vardı ben o evi gül gibi yapmıştım ama sizin gibi depresyona girmedim ben çevreden ötürü taşındım üstüne çok eski bir binaydı akanı kokanı da bitmezdi sizin durumunuzda olmak isteyen bir sürü insan var kiralar aldı başını gitti şükredin
Benim evimde gül gibi ama küçük . Sizin o evinizde de rahat edemezdim yani.kendinisi övmeye mi yer ariyorsunuz yardım etemye mı çalışıyorsunuz yazmak için ki yazıyorsunuz

Evin kucuklugunden ziyade kullanissiz olusu maalesef alani daha da daraltmis anladigim kadariyla.
Kirisler odayi zaten kullanissiz hale getiriyor.
Hele bir de odanin ortasindan gecen kolonlar
Ev alma surecinde kac evi eledim bu yuzden 😒
Sacma sapan planlanmis evler.
Zaten m2 olarak kucuk bir de kirisler herseyi daha da mahvediyor.
65m2 evi 2+1 yapacagina mesela amerikan mutfak 1+1 yap.

Kadına şükredin yazmışsınız da . Ben de çok şükür kira odemiyoruz diyorum yalnızbekarken geceleri gökyüzünü seyrederken simdi onun Arkam sagim söküm beton hiç bir nefes alma yeri olmayan yerde oturunca ister istemez bunaliyor. İki çocukla pencereden bakma fırsatı olmayınca artık eskisi kadar dert etmiyorum 😅Normal yani bugunumuze şükür ama benimde eve hâlâ icim sinmedi yalnız sağlıkla sinaninca bıraktım elbet gönlümüze göre bir evde oturmak nasıl olacaktır yaşımız kaç olur bilmem ama . İnsanoglu yani isteriz neden istemeyelim :)) . Neden hemen birseyler dedi diye azarlaniyor çok bı isteği de yok ama evi olmayanlara göre lükse kaçıyor bazılarına göre . Ev için bişey diyemicem yalnız çocuğunuz da olmuş eşiniz çocuğunuzu da bahane edip artık eve sigmiyoruz nefermiti de çocukla ev kucukteolunca bunaliyor birkaç günlük gelin ya da günübirlik gelin diye ailesiyle konuşsun. Konuşmak zorunda . Zamanla eşyaların değiştirirsiniz umarım. Allah içinize sindirsin.

Son düzenleme:
Şükürcüler gelmiş bile. Elbette şükredelim ama sizinki de aslında gayet insani, mütevazı bir istek. Eski evim 2+1 ve küçüktü. Pek sevmezdim orayı. Daha büyük ve ferah bir ev aldık. Bu evde daha kaliteli zaman geçiriyorum ve tabii ki daha mutluyum. Şartlarınız belli, iyileştirmeye çalışacaksınız. Çabalamadan olmuyor maalesef.

Şükürcüler gelmiş bile. Elbette şükredelim ama sizinki de aslında gayet insani, mütevazı bir istek. Eski evim 2+1 ve küçüktü. Pek sevmezdim orayı. Daha büyük ve ferah bir ev aldık. Bu evde daha kaliteli zaman geçiriyorum ve tabii ki daha mutluyum. Şartlarınız belli, iyileştirmeye çalışacaksınız. Çabalamadan olmuyor maalesef.
Gule gule otur margirit

Doğuda sosyal hayat pek olmayınca çocuklar ve kediler için 2. Bir ev kiraladık köy gibi bir mahallede. Evin birisi merkezde iyi bir konumda diğeri mahrumiyet bölgesi gibi.

Hafta sonları oradayız genelde. Bildiğiniz köy evi mutfak ufak ve raf şeklinde tezgah altına perde diktirdim eşyalar idareten şeklinde yani tv deki köy evlerinin aynısı ama biz orda daha mutluyuz.

Lüksten arınmış, bahçeli, çocuklu ve kedili şekilde yaşıyoruz. Yakında market değil bakkal var vs. Ama enerjisi harika geliyor bize.

Bu sene balkon mobilyası aldım oraya ondan önce halı serip yer minderinde oturuyorduk. Yani eşyaların eksik oluşu, ücrada oluşu, evin köy evi oluşu vs. Hiç etkilemedi bizi ama bazı evlerin enerjisi düşük mü oluyor nedir?

Bir de şöyle bir şey yaşadım Hatay'da son dk ev bulmuştuk ve bir türlü ısınamamıştım o eve ve çıkmayı düşünüyordum. Ev asimetrik değişik bir evdi ve içten içe dertlenmiştim. 1 ay sonra daha ferah bir eve taşınacaktım hatta bir şeyler oldu bu vakit ertelendi vs. Derken deprem oldu evin kolon sağlammış bina tepeme inmedi ama evde duvar namına bir şey kalmadı alt üste geçti gibi bir şey oldu canımız sağ kaldık çok şükür. Tutmayı düşündüğüm ev yerle bir oldu 😔

İçinizi ferah tutun ama pasif kalmayın minik dokunuşlar yapın bazen hayatta bizi sıktığını düşündüğümüz şeylerin iyi getirisi olabiliyor bana en güzel getirisi aileme bir şey olmamasıydı.

Konu sahibini çok iyi anlıyorum aynı şeyden bende yakınıyorum ki benden betermiş hali,kesinlikle yaşam alanı insanı etkiliyor benim evim 80 metre tahmini 12 sene oldu oturalı kendi evimiz ki önceki evlerimiz büyüktü ,tabi tek çocukla gelmiştim başta bu eve şartlar buna yetti sonra ikinci çocuk oldu büyümeye başladı bende bunalım başladı ki çok abartı esyam yoktur ona rağmen 4 kişi bunalıma giriyorum ara ara ,tabi eşyalar bu eve uygun alınmadı olanı getirdik yeniden dizayn edilse çok daha yeterli olur ama bu eve sıfırdan harcama yapmak istemiyorum çünkü hem alt kat bahçe hizası ama kaldırımın altı hemde balkon yok en büyük sıkıntım ,17 yaşında oğlum var diğeri de 9 kendi odamızı onlara uyarladık haliyle 2 baza ve küçük bir dolapları var keza bizimde minik bir dolap ve küçük odayı kendimize ayarladık dolaplar tıkış tıkış baza altları zaten dolu,makyaj masam yoktu komedinde hep elden çıkarmıştım kırık dökük diye şimdi yeni bir sifonyer aldım ve evde olan bir aynayı duvara monte ettik ama oda daracık yazın asla yatamıyorum bunaliyorum ,salonum gayet ideal hatta mutfağım tezgah ve dolaplar dahil yeterli ,mutfak uzun ve alanı geniş olmasa da rahat,ordanda masayı çıkardım iç içe olmayalım diye ,salonda orta aehpa da yiyip iciyoruz ona rağmen her şey meydan da kalıyor ek küçük dolap almama rağmen mutfakta bir cok şey açıkta yerde litrelik yağ vs gibi gibi banyo WC bir o da zorluyor ama kendi icimizde hallediyoruz ama misafir çağıramıyorum salon hariç başka alan yok oturmaya ,portmanto veya dilsiz Uşak dahi almaya yer yok hem karanlık hem alt kasvetli ağırlık çöküyor her gün üstüme ,ama ev temiz yeni rutubet vs yok alt dediysem zemin değil ,yine şükrediyorum ama değişmek er geç şart 2 erkek çocuğu ile ve gerçekten ne giyinmek ne süslenmek rahat bir alan olmadığı için yapamıyorum,kıyafetlerimi unutuyorum nerde ne var dolabın yoğunluğundan,ve çok çabuk kirleniyor tozu bitmiyor haliyle balkon olmayınca kurutmalı makine var verimli değil nemli çıkarıp sağa sola asıyorum,ve köyden yatıya gelmek isteyene kızıyorum bıraksam aylarca kayınpeder üstümüzde kalır tam cinnetlik konular,kendileri bir göz odada yaşamışlar öyle anlatırlar,ve bize eziyet etmeyi hak görüyorlar maalesef.

Back
X