Ruhunu Dinle Bedenini Doyur!

YARAMASS

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Şubat 2011
750
143
133
37
Merhaba Arkadaşlar,

Beni açtığım topiklerden bazı arkadaşlarım tanıyacaktır,siteyi çok aktif kullamadığımdan çoğunuz tanımayacaktır,
ama bu hiç paylaşımda bulunmayacağız anlamına gelmez.Açtığım Konuya gelirsek Yasemin Soysal'ın yeni kitabı
bu topiği açmama vesile oldu,dün aldım ve hemen okumaya başladım sanırım böyle birşeye ihtiyacım vardı.
Okumaya başladığım andan itibaren aklımdan,beynimden geçenleri değil gerçekten bunu hissederek söylüyorum ki
bedenimi dinliyorum.Artık her gün kitaptan aldığım bilgiler doğrultusunda burada paylaşımda bulunacağım öğrendiklerimi
sizlere aktarıcam 3 adet zeytin bir dilim ekmek gibi ölçüleri bir kenara bırakıp vücudumun gerçekten neye ihtiyacı var
onları geçiricem bedenime artık kendime ve vücuduma daha fazla eziyet etmemeye karar verdim bu kitpa sayesinde
okumaya ve değişmeye devammm diyorum.

Varmı benimle 1 ayda 5 kilo 2ayda 20 kilo değilde,yaşam standardını tamamen değiştirecek ve daha mutlu yaşamak
isteyecek arkadaşlar.

Not:Bu arada ben aynı zamanda 4-5 ay diyetisyene gitmiş ve başarılı olmuş sonrasında diyeti bırakıp yeniden kilo alan
ve artık canına tak diyen biri olarak,aslında nasıl sağlıklı yaşamak gerektiğini bilen biriyim ama artık sadece bilmiyorum
uyguluyorumda.haydi bakalım zaman yolculuğunda bakalım ne kadar değişebiliriz:34:

Son düzenleme:
Yeni bir güne merhabaaa:16:

Dün ve bugün bedenim çok rahat aynen kitaptaki gibi sanırım artık onunla iletişime geçtim aklımdan geçen o pizzalar,büskiviler,çikolatalar
artık daha çoookkk didinirler ben artık kendime bakıyorum,kendimi daha çok özümsüyor ve farkındalaşıyorum bu ruhsal süreç sonunda herşey
eskisinden daha da güzel olacak eminim buraya hergün içimi dökmeye gelicem ve değişimlerimide paylaşıcam benimle muhabbet etmek isteyen
arkadaşlarım olursa seve seve sohbet ederim :)

1 tabak dolusu mantıyı yiyip üstüne şişip birde pişman olmaktansa,Akşamı güzel bir salata yada sebze yemeğiyle bitirip midem rahat kafam rahat
yarına şişmemiş bir karınla kapatmak paha biçilemezzzzz :)

Not: Artık hergün bir önceki günden aldığım dersi paha biçilemez olarak paylaşıcam ve yazımı öyle kapatıcam.Hem sağlıklı yaşamayı
öğrenip hem incelicemmmm inşallah:nazar:

Selam canım

o kadar güzel bir konu açmışın kı anlatamam bende hafta sonu almıştım bu kıtabı okuyordum görüncede bende birşeyler paylaşayım dedim

unutmayın hislerinizi ve sezgilerinizi geliştirmek istiyorsanız
duygularınızı keşfetmeniz lazım.
Bedeninizi değiştirmek istiyorsanız yine dugularınızı keşfetmeniz lazım.

diyet reçetelerinden bir şeyler öğrenmişinizdir muhakkak.
Ama diyet reçetesine bakmadan önce bedeninize kulak verin.
Sonra bütün bilgilerinizi sezgilerinizle birleştirerek yola devam edin....

Yasemin sosyal kıtabındannn**********************************

Selam canım

o kadar güzel bir konu açmışın kı anlatamam bende hafta sonu almıştım bu kıtabı okuyordum görüncede bende birşeyler paylaşayım dedim

unutmayın hislerinizi ve sezgilerinizi geliştirmek istiyorsanız
duygularınızı keşfetmeniz lazım.
Bedeninizi değiştirmek istiyorsanız yine dugularınızı keşfetmeniz lazım.

diyet reçetelerinden bir şeyler öğrenmişinizdir muhakkak.
Ama diyet reçetesine bakmadan önce bedeninize kulak verin.
Sonra bütün bilgilerinizi sezgilerinizle birleştirerek yola devam edin....

Yasemin sosyal kıtabındannn**********************************

Ayy çok teşekkür ederim ayrıca burada aynı kitabı okuyan birini bulmakta beni ayrıca sevindirdi,belki daha 2-3 gün oldu kitabı alalı ama ben yıllardır
yaptığım hataları ve henüz keşfedemediğim kendimi buldum diyebilirm sana.Sende bana katılırsan ve okudukça keşfettikçe burada paylaşırsan çok memnun
olurum.Her sabah pastahane önünden geçerken kokusuna kapılıp içeri girip,gerekli gereksiz poşetini dolduran ben artık o pastaneye girmeden kendime bakıyorum
aslında hiç ihtiyacım yok ve onları yemek sadece o an aklımdan geçenleri yapmak ,(resmen çılgınlık) yoksa ki bana yağdan başka kattığı hiçbirşey yok !!!
:16:

ayy çok teşekkür ederim ayrıca burada aynı kitabı okuyan birini bulmakta beni ayrıca sevindirdi,belki daha 2-3 gün oldu kitabı alalı ama ben yıllardır
yaptığım hataları ve henüz keşfedemediğim kendimi buldum diyebilirm sana.sende bana katılırsan ve okudukça keşfettikçe burada paylaşırsan çok memnun
olurum.her sabah pastahane önünden geçerken kokusuna kapılıp içeri girip,gerekli gereksiz poşetini dolduran ben artık o pastaneye girmeden kendime bakıyorum
aslında hiç ihtiyacım yok ve onları yemek sadece o an aklımdan geçenleri yapmak ,(resmen çılgınlık) yoksa ki bana yağdan başka kattığı hiçbirşey yok !!!
:16:

çok haklısın canım

aslında dünyada bütün yiyeceklerin tadını biliyoruz ama işte iştesi var

bende 15 kg vermış biri olarak kendimi sürekli kilo almıcam kilo almıcan şunu yemıcem bunu yemicem diyerek tartı artıları gösteriyor işte kendimi bu piskolojıden alamıyorum bundan arınmaya çalışıyorum avm gezerken bu kıtap gözüme çarptıı hemen aldım dönüp dünüp okuyorum :))))
şimdi ise sadece gerçekten karnım aç mı yoksa gözüm açmı diyerek başlıyorum güne evet kitap gerçekten faydalı daha okuyorum okudukça paylaşacağım

biz bu dünyaya değişim ve dönüşüm için geldik
hep hatırlamamız gereken birşey bu
bu değişim bir şekilde bizi bulur ama önceki fırsatları kaçırdıysak yöntemi her seferınde farklı olur
farkındalıkları yok saymak bir sonrakı aşamada acı çekmekten başka bir işe yaramaz

bahsettiğiniz kitabı okumadım ama bu konuda birkaç düşüncemi belirtmek istedim..

üç beş günlük diyetler, kibrit kutusuyla verilen ölçüler, hazır yemek listeleri.. vs vs .. bir süre amacına ulaştırıp sonra yarı yolda bırakan çabalardan ibaret. beslenme bir hayat düzeni yaşam şekli olmalıdır bence. benim teyzelerim 3 basamaklı kilolarda, annem 80 kiloydu.. yapısal olarak kiloya almaya müsaitim büyüklerime bakarsak. ama henüz 51 kiloyu geçmiş değilim.

benim bazı beslenme ilkelerim var, bunları sizinlede paylaşmak istiyorum:
1-asitli içecekler içmem
2-besinlerin konservesi yerine tazesini tercih ederim
3-günlük karbonhidrat tüketimimi dengede tutarım( makarna pilavı az tüketmek, yanında ekmek yememek, kahvaltıda bol ekmek yerine az ekmek ve bol yumurta gibi)
4-yemekleri az yağlı ve az tuzlu yaparım, salataya yağ ve tuz atmak yerine bol limon ve narekşisi koyarım.
5-günlük yoğurt yada süt tüketirim.
vs vs..

bunlar benim yaşam tarzım ve diyet gibi algılamıyorum. çünkü ne yağı ne tuzu canım çekmiyor. alışkanlık haline getirdiğim bir beslenme düzeni bu. böylece kilomu koruyorum. kilo al al al sonra diyetisyene git ver ver ver. verince bi daha ye ye ye. bu bi kısır döngü... en güzeli önleyici olmak. hafif dozunda beslenip diyetleri kilo verme çabalarını hayatımızdan çıkarmalıyız bence.

başlık çok yerinde olmuş sizi tebrik ediyorum. kişisel gelişime önem veriyorsunuz belliki, bu konuda sohbete hazırım..

bahsettiğiniz kitabı okumadım ama bu konuda birkaç düşüncemi belirtmek istedim..

üç beş günlük diyetler, kibrit kutusuyla verilen ölçüler, hazır yemek listeleri.. vs vs .. bir süre amacına ulaştırıp sonra yarı yolda bırakan çabalardan ibaret. beslenme bir hayat düzeni yaşam şekli olmalıdır bence. benim teyzelerim 3 basamaklı kilolarda, annem 80 kiloydu.. yapısal olarak kiloya almaya müsaitim büyüklerime bakarsak. ama henüz 51 kiloyu geçmiş değilim.

benim bazı beslenme ilkelerim var, bunları sizinlede paylaşmak istiyorum:
1-asitli içecekler içmem
2-besinlerin konservesi yerine tazesini tercih ederim
3-günlük karbonhidrat tüketimimi dengede tutarım( makarna pilavı az tüketmek, yanında ekmek yememek, kahvaltıda bol ekmek yerine az ekmek ve bol yumurta gibi)
4-yemekleri az yağlı ve az tuzlu yaparım, salataya yağ ve tuz atmak yerine bol limon ve narekşisi koyarım.
5-günlük yoğurt yada süt tüketirim.
vs vs..

bunlar benim yaşam tarzım ve diyet gibi algılamıyorum. çünkü ne yağı ne tuzu canım çekmiyor. alışkanlık haline getirdiğim bir beslenme düzeni bu. böylece kilomu koruyorum. kilo al al al sonra diyetisyene git ver ver ver. verince bi daha ye ye ye. bu bi kısır döngü... en güzeli önleyici olmak. hafif dozunda beslenip diyetleri kilo verme çabalarını hayatımızdan çıkarmalıyız bence.

başlık çok yerinde olmuş sizi tebrik ediyorum. kişisel gelişime önem veriyorsunuz belliki, bu konuda sohbete hazırım..

Öncelikle çok teşekkür ederim :) bende sizi tebrik etmek istiyorum herşeyin farkında olmanızdan dolayı ben bunu sanırım biraz geç keşfettim,
ama olsun öğrenmeye ve gelişmeye her zaman açığım,bundan önceki yaptığım hatalardan ve yanlış anlamalardan dolayı aynen dediğiniz gibi "kilo al al al,
kilo ver ver ver" kısır döngüsü içindeymişim meğer ama artık farkındayım ve zararın neresinden dönersek dönelim kardır diye düşünüyorum :) umarım bende
artık birşeylerin farkına varmışken sizin gibi alışkanlık haline getiririm ve bir daha ideal kilomun üzerine çıkmam desteğinizi esirgemeyin olur mu?

Sevgiler.....:16:

yep yeni bir güne merhabaaaa:16:

şimdi düşünüyorum da şu kafama uyup ne abur cubur yemişim,ne kilo almışım ne çekmişim be :)

Merhaba,günlüğünüz hayırlı olsun:)şu kitabı çok merak ettim..en kısa zamanda bende alacağım:)2 aydır taylan kümeli'nin listeleri uyguluyorum,ama çooook sıkıldım:(2 saat de bir birşeyler yediriyor,dışarda çıkınca yemek sorun oluyor...malum,havalar ısınıyor,dışarda rahat vakit geçireceğime,ben düştüm yemeğim derdine:9:sizi takip edeceğim:34:başarılar dilerim

2 hafta sonra diyetisyenime uğrayıp onu şaşırtmak istiyorum,İnşallah böyle gider biraz kilo veririm de
onun da emekleri boşa gitmesin hem listemi sizlerle de paylaşırım birlikte aynı lsiteyi uygulayıp kim ne kadar
kilo verdi yarış ta yapabiliriz daha zevkli olur :)

Merhaba,günlüğünüz hayırlı olsun:)şu kitabı çok merak ettim..en kısa zamanda bende alacağım:)2 aydır taylan kümeli'nin listeleri uyguluyorum,ama çooook sıkıldım:(2 saat de bir birşeyler yediriyor,dışarda çıkınca yemek sorun oluyor...malum,havalar ısınıyor,dışarda rahat vakit geçireceğime,ben düştüm yemeğim derdine:9:sizi takip edeceğim:34:başarılar dilerim

Merhaba,

Maşallah sizde güzel kilo vermişsiniz,ben normalde diyetisyene gidiyordum 77 kiloya düşmüştüm ancak sonrasında
bir düşük yaşadım :( o dönem 81 e çıkmışım diyetisyene gittim ama yapamadım önce kafamı toparlayayım sonra
vücudumu dedim ve böyle biryerlerden başlamak geriyor dedim başladım,takip ederken sizde neler yapıyorsunuz
neleri deniyorsunuz paylaşırsanız çok sevinirim buna ihtiyacım var çünkü.

Sevgiler:16:

merhaba tebrik ederim seni :) ben su an okudugun kitabi okumadim ama YAsemin soysalin bundan önceki kitabini okudum.
Tek sisman beyniniz, Sismansaniz bir sebebi var kitabini okudum.saniyorum ki 2 kitapta icerik olrak birbiriyle ayni.kitabin bana kattigi cok sey var, dilerim senin hayatindada köklü degisikler olur.artik birine kizdigimda mutfaga buzdolabinin karsisina dikilmiyorum.sahip oldugum negatif enerjiyi spor yaparak ter atarak üzerimden atmayi ögrendim.artik esime kizdigimda bir paket cikolata yemek yerine kosu bandinin üzerine cikip terleyesiye kadar kosuyorum :)) sonra iniyorum banttan ayna karsisina gecip alnimdna süzülen terleri izlerken ne kadar mutlu hissettigimi fark ediyorum :) duygusal acligimla basa cikmayi ögrendim.gelip seninle burada deneyimlarimi paylasmayi cok isterim :)

Merhaba,

Maşallah sizde güzel kilo vermişsiniz,ben normalde diyetisyene gidiyordum 77 kiloya düşmüştüm ancak sonrasında
bir düşük yaşadım :( o dönem 81 e çıkmışım diyetisyene gittim ama yapamadım önce kafamı toparlayayım sonra
vücudumu dedim ve böyle biryerlerden başlamak geriyor dedim başladım,takip ederken sizde neler yapıyorsunuz
neleri deniyorsunuz paylaşırsanız çok sevinirim buna ihtiyacım var çünkü.

Sevgiler:16:
Teşekkür ederim,çok geçmiş olsun!bende 89 kilo ile başladım...önce Karatay diyetini denedim,ama olmadı..sonra isveç diyeti yaptım ve biraz kilo verdim.En sonunda taylan kümeli'nin listeleri denedim,5 kilo verdim,ama dediğim gibi iki saat de bir birşeyleri yemek beni sıkmaya başladı...özgürlüğümü kısıtlıyor:44:bi de düşündüm de bir ömür boyu iki saat de bir yemeğim derdine düşemem ki:9:benim de diyetisiyen geçmişim var,kiloları verdim sonra aldım:34:benim uygulayacağım diyet ömür boyu sürmeli...mesela karatay alkali diyetlerinin karışımı olabilir:34:siz de güzel kilo verdiniz:46:benden de sevgiler
merhaba tebrik ederim seni :) ben su an okudugun kitabi okumadim ama YAsemin soysalin bundan önceki kitabini okudum.
Tek sisman beyniniz, Sismansaniz bir sebebi var kitabini okudum.saniyorum ki 2 kitapta icerik olrak birbiriyle ayni.kitabin bana kattigi cok sey var, dilerim senin hayatindada köklü degisikler olur.artik birine kizdigimda mutfaga buzdolabinin karsisina dikilmiyorum.sahip oldugum negatif enerjiyi spor yaparak ter atarak üzerimden atmayi ögrendim.artik esime kizdigimda bir paket cikolata yemek yerine kosu bandinin üzerine cikip terleyesiye kadar kosuyorum :)) sonra iniyorum banttan ayna karsisina gecip alnimdna süzülen terleri izlerken ne kadar mutlu hissettigimi fark ediyorum :) duygusal acligimla basa cikmayi ögrendim.gelip seninle burada deneyimlarimi paylasmayi cok isterim :)

Merhaba,ne güzel anlatığınız!benim de duygusal açlıkla başım derte..hep bir köşede beni bekliyor:44:çok güzel kiloı verdiniz,tebrik ederim:46:

Merhaba,

bende çok isterim deneyimlerinizden kendime de bir pay çıkartıp değişmeyi,zaten bu aralar kişisel gelişim ve değişim konularına merak sarmış durumdayım,
anladım ki sırf kilo vermek değil kendimi de değiştirmek istiyorum siz ne kadar güzel başarmışsınız çok da güzel kilo vermişsiniz maşallah devamı da gelir inşallah.
bundan sonra kilo ver al durumları olmasın hep gitsin ve ideal kilomda kalayım ben :) bunun için şimdiden kendimi alıştırmaya başladım kilo vericem demiyorum
"ne güzel kilo veriyorum" diyorum sanırım işe yarıyor, bana destekte bulunan herkese çok ama çok teşekkür ediyorum.

Vay beee gerçekten bedenimi hissediyorum artık belki güleceksiniz ama insan bu hayat karmaşasında kendini gerçekten unutuyor,
daha yaşın ne diyenler olacak doğum tarihim 11.12.1987 26 yaşındayım ama işte durumum bu kendimi bu yaşımda buldum diyebilirim.
Neler yapabileceğimizin farkında değiliz belkide neler başarabileceğimizin,aslında herşez BİZ de bitiyor ne istersek onu alıyoruz hayattan.
Kendine baktığın sürece güzelsin,öğrenmek istediğin kadar bilgilisin,mutlu olmak istediğin kadar mutlusun,gerçekten böyle hissediyorum
ve bu hayatta mutlu olmak,takdir edilmek,beğenilmek,çevre edinmek herşey ama herşey için önce kendi benliğimizi bulmak ve sonrasında
değerimizi bilmek gerekiyor,unutmayalım ki öğrenmenin yaşı yok,ve knedimizi elimizden geldiğince geliştirelim,gelişimin de sınırı yok:16::16:

Tartılmıyorumm!!!!

böyle giderse bir süre daha tartılmayacağım neden mi?

çünkü artık hesap yapmıyorum şunu yicem bunu yemicem diye çok şükür bedenimi
hissediyorum çevremdekiler yine başladı inceldin mi sen ? diye sormaya :)
evet inceliyorum ama artık daha bilinçli ve pozitif düşünerek tabi ki...şöyle diyorum artık;

harika bir fiziğim var ve bunu korumak için kendime çok dikkat etmem lazım,Rabbim bana emanet etti
ona çok iyi bakıcam..midemi gerekli-gereksiz ıvır zıvırla sağlığımı bozacak şeylerle uğraştırmayacağım
aksine egzersiz spor ve meditasyon gibi rahatlama ve hafifleme metodlarını hayatıma sokacağım daha çok
daha bilgili bir şekilde eee bana katılan yok mu?

heeee tartımı bir ay sonra görüşürüz sevgili tartım senmi yamansın ben mi göreceğiz :33:

kızlar 80 kiloya inildii hedefim bu ay sonu 79 olmak haziran sonu ise 5 kilo daha verip 74 olmak bunu yapamamam için hiç bir sebep yok:1:

kızlar 80 kiloya inildii hedefim bu ay sonu 79 olmak haziran sonu ise 5 kilo daha verip 74 olmak bunu yapamamam için hiç bir sebep yok:1:

siz en zoru başarmışsınız duygusal açlıkla başetmeyi öğrenmişsiniz artık hiç bişi sizi tutamaz !!insan yeterki istesin başaramayacağı hiç bişi yok,ben hep kilolarımın sebebini bir takım şeylere yükledim ama bu bana ne kazandırdı? hiç.
sağlığımı bozuyordum sadece,hayat mucizevi birşey elbette hep tıkırında gitmeyecek ama bunun acısını kendimizden çıkarmamalıyız...
başarılar ki siz çoktan başarıyı yakalamışsınız..:)))

siz en zoru başarmışsınız duygusal açlıkla başetmeyi öğrenmişsiniz artık hiç bişi sizi tutamaz !!insan yeterki istesin başaramayacağı hiç bişi yok,ben hep kilolarımın sebebini bir takım şeylere yükledim ama bu bana ne kazandırdı? hiç.
sağlığımı bozuyordum sadece,hayat mucizevi birşey elbette hep tıkırında gitmeyecek ama bunun acısını kendimizden çıkarmamalıyız...
başarılar ki siz çoktan başarıyı yakalamışsınız..:)))

ayy çok teşekkür ederim daha da bir azimlendim şimdiii çok teşekkürler gerçekten:34::54:

Back
X