Rüşvet

Kimisi böyle ya eşim üst düzey memur cok dikkat ediyor. Köylere kesife gidiyor biseyler veriyorlar , meyve vs asla almıyor rüşvet gibi düşünülür diye. Belediye baskani mesela hediye göndermişti yılbaşında is yerine bütün memurlara eşim geri gönderdi çünkü belediyle dosyası olduğu için rüşvet gibi anlaşılır diye. Tabi başkaları ne yapıyor bilmiyorum sizin olayda bir çark kurmuşlar insanin canı sıkılıyor

Böyle bişey başımıza ilk defa geldi devlet kurumlarında hala rüşvet kaldı mı? İnsanlar böyle mi zenginleşiyor?

Konu şöyle ki; Eşimin Bi devlet kurumunda evrak işi vardı. Yaptığı staj günlerini saydırıp, staj bitirme belgesiyle alanıyla ilgili staj başvurusunda bulunacaktı. Neyse biz gittik staj kağıtlarını vermeye (bütün evrakları eksiksiz ve tam)ben bebekle arabada bekliyordum eşim binaya girdi. Bi süre sonra sinirli Bi şekilde geldi. Gişedeki memur demiş ki: "bu evrak İngilizce tercümesi lazım bu evrak ruşça tercümesi lazım. Şurda mühür var imza lazım. Sen bu evrakları al sokağın sonunda simitçi Mustafa var o halleder bana getirir" aynen bu cümleyi kurmuş... Sonra kalem lazımdı eşim yakınımızda kırtasiyeye kalem almaya gitti ve kırtasiyeciye simitçinin yerini sormuş hemen kırtasiyeci şu cümleyi kurmuş "bizde aynı işi yapıyoruz 200 halledim simitçi pahalı" demiş ve simitçinin yerini bile söylememiş..

Neyse eşim bu konuda yetkili tanıdığını arıyo ve tanıdığı böyle saçma şey mi olur müdür x hanımın yanına git demiş. Eşim o bayanın yanına gidiyor bu olayı anlatmıyor evrağım yanar diye.. Müdür evrakların tam memura ver stajların sayılsın diyor..

Eşim simitçiye gönderen memurun yanına gidiyor memur "ee simitçi" demiş. Eşim x hanım yolladı evrakları tammış tercümeye gerek yok böyle Bi olay da yokmuş demiş.. Memur " he evet evet tamam stajı sayrıdıyorum" demiş

Bu nedir? Zaten ekonominin kötü olduğu bu zamanlarda böyle insanlarda mi diş geçirdiklerini sömürecekler.. Denetlenmiyor mu bu kurumlar
Hangi kurum bu?

Kaldı mı derken?
Rüşvetsiz halledilen iş var mı hala deseniz anlarım da, ülkede mi yaşamıyorsunuz nedir?
Kasa kuyruğunda bile torpil tanıdık dönüyor, cenine 20 lira sıkıştırınca olmayan eve servis oluyor ohooo.

Böyle bişey başımıza ilk defa geldi devlet kurumlarında hala rüşvet kaldı mı? İnsanlar böyle mi zenginleşiyor?

Konu şöyle ki; Eşimin Bi devlet kurumunda evrak işi vardı. Yaptığı staj günlerini saydırıp, staj bitirme belgesiyle alanıyla ilgili staj başvurusunda bulunacaktı. Neyse biz gittik staj kağıtlarını vermeye (bütün evrakları eksiksiz ve tam)ben bebekle arabada bekliyordum eşim binaya girdi. Bi süre sonra sinirli Bi şekilde geldi. Gişedeki memur demiş ki: "bu evrak İngilizce tercümesi lazım bu evrak ruşça tercümesi lazım. Şurda mühür var imza lazım. Sen bu evrakları al sokağın sonunda simitçi Mustafa var o halleder bana getirir" aynen bu cümleyi kurmuş... Sonra kalem lazımdı eşim yakınımızda kırtasiyeye kalem almaya gitti ve kırtasiyeciye simitçinin yerini sormuş hemen kırtasiyeci şu cümleyi kurmuş "bizde aynı işi yapıyoruz 200 halledim simitçi pahalı" demiş ve simitçinin yerini bile söylememiş..

Neyse eşim bu konuda yetkili tanıdığını arıyo ve tanıdığı böyle saçma şey mi olur müdür x hanımın yanına git demiş. Eşim o bayanın yanına gidiyor bu olayı anlatmıyor evrağım yanar diye.. Müdür evrakların tam memura ver stajların sayılsın diyor..

Eşim simitçiye gönderen memurun yanına gidiyor memur "ee simitçi" demiş. Eşim x hanım yolladı evrakları tammış tercümeye gerek yok böyle Bi olay da yokmuş demiş.. Memur " he evet evet tamam stajı sayrıdıyorum" demiş

Bu nedir? Zaten ekonominin kötü olduğu bu zamanlarda böyle insanlarda mi diş geçirdiklerini sömürecekler.. Denetlenmiyor mu bu kurumlar
sizin gibi insanların şikayet etmemesi sebebiyle bu düzen böyle gidiyor kusura bakmayın. hadi öncesinde diyemedi evrak yanar diye de işi bitince demek şikayet etmek çok mu zordu?

Arkadaslar simitçi hic birsey yapmiyor beni su kişi gonderdi diyorlar sadece parayı alıyor giden kişiden sonrada memurda hah evrak tamam diyor yalandan bunun neyini anlamadınız :KK53:
O kadar katakulleye kafam basmamisti sağol , yalnız kırtasiyeci de hazır av bulmuş gibi ben daha ucuza yapıyorum falan demiş .

Kod adı simitçi ha😅😀

İşini hallettikten sonra yaz cimer'e. Mutlaka dikkat ediyorlar. Ben bugüne kadar 2 otobüs şoförü şikayet ettim. Bir aya kalmadı cevap attılar, bıçak sallayinin şoför kartı iptal edilip kovulmuş, duraktaki genci döven 3000 biletlik ceza almış.
Bunların yaptığı ağır suç. Kesin bunlar da kovulurlar. Lütfen yap bunu. Hiç de musallat olmazlar sana, gizli tutuluyor islemler

Böyle bir durum olduğunu şikayet etmezseniz nasıl denetlenecek?
Şikayet ettiniz mi? İşim yapılmaz diye evrakların tam diyen müdüre eşinizin bu durumu bildirmemesi normal mi?

Back
X