Rüya.

Ruyalar insanlarin eski caglardan beri paylastigi kavramlardir, toplum kulturunun en onemli fonksiyonudur ruyalar, ve masal anlatimlari, neden araya sacma kurallar sokusturursunuz bilmem ki, birakin insnalr nasil hissediyorsa oyle yapsinlar! Ay bayilacagim bu kuralciliginizdan.
zaten kötü olduğunu düşündüğü bi rüyaya anlattığı kişi de kötü yorum yaparsa, rüyayı gören kişi nasıl bir psikoloji ve kısır döngüye girer? bahsettiğimiz, rüyamda evlendiğimi gördüm çok güzel bir gelinlik giyiyordum tarzında rüyalar değil. bende bu saldırgan sözlerinizi anlamıyorum. herkes gibi bende düşüncemi paylaştım. gerisi konu sahibinin bileceği şey.

Tam olrak anlamadim.
Acaba benimkiyle benzer biseymi dedim.
Mesela ornegin bi yoldan gidyoruz arabayla. Boyle yanindan gecerken dikkat cekicek bisey var. Ruyami hic hatirlamiyorum o gunun sabahinda tabi unutmus oluyorum cogu zaman. Sonra tamda o yoldan gecerken( bi gun oncesinden planli degildu tabi o yoldan gecicegimiz)bi bakiyorum " aa ben bu yoldan gecerken gordum kendimi ruyamda" diyorum.
Buna benzer biseymi?
Yoksa besbelli yonlendirmeler ve ip uclarimi var biseylere dair?

zaten kötü olduğunu düşündüğü bi rüyaya anlattığı kişi de kötü yorum yaparsa, rüyayı gören kişi nasıl bir psikoloji ve kısır döngüye girer? bahsettiğimiz, rüyamda evlendiğimi gördüm çok güzel bir gelinlik giyiyordum tarzında rüyalar değil. bende bu saldırgan sözlerinizi anlamıyorum. herkes gibi bende düşüncemi paylaştım. gerisi konu sahibinin bileceği şey.
Ben kotu niyetle yazmadim ki sadece bir soru sordum ve hayal kirikligimi dile getirdim.
Yani ruyalarin her zaman olumlu olmasi mi gerekir hakkinda konusmamiz icin? Ruyalar paylasim icin degil sadece iyiye yorumlandiginda tasdiklenecek kavramlar olmali diyorsunuz.
Ben sadece soylediginizi sorgulamistim, sorgulamaktan, elestiriden ve meraktan uzak bir toplumda yasamaya o kadar alismissiniz ki her sorulan soru hancer etkisi yaratiyor bu kotu ruyalardan arinmis utopya aliskanliklarinizdan.

Tam olrak anlamadim.
Acaba benimkiyle benzer biseymi dedim.
Mesela ornegin bi yoldan gidyoruz arabayla. Boyle yanindan gecerken dikkat cekicek bisey var. Ruyami hic hatirlamiyorum o gunun sabahinda tabi unutmus oluyorum cogu zaman. Sonra tamda o yoldan gecerken( bi gun oncesinden planli degildu tabi o yoldan gecicegimiz)bi bakiyorum " aa ben bu yoldan gecerken gordum kendimi ruyamda" diyorum.
Buna benzer biseymi?
Yoksa besbelli yonlendirmeler ve ip uclarimi var biseylere dair?

Hayır bu rüya değil ama böyle animsamalar da yaşadığım oluyor ama bahsettigim bu da değil. Bunlar ruyamizda gördüğümüz şeyler değiller siz ruyanizda gördüğünüzü sanıyorsunuz.

rüyanı özellikle kötü olduğunu düşündüğün rüyaları kimseye ama kimseye anlatma. net. ve şunu da bil eğer rüya düşündüğün gibi haberci bir rüya ise zaten mesajı alacağın şekilde gelir. hatta bazen Mesajı alırsın ama yapacağın bişey olmaz. üniv de okurken babamın iş yerine hırsız girdiğini görmüştüm rüyamda. gerçektende o saatlerde Hırsız bizim dükkandaymış ertesi sabah öğrendim. gece o rüyadan uyanmıştım üstelik. ama ne yapabilirdim? Doğruluğuna emin olduğumu varsayalım, ya değilse? Mesajı aldım ve babamı Aradım diyelim ve hatta babam dükkana gitti diyelim. ee ya o Hırsız babama bişey yapsaydı? bazen sadece Allah hayra çıkarsın demek gerekir anlatabiliyor muyum :KK66:

Evet çok iyi anladım seni. Çok da kurcalamamak lazım heralde, öncelikle akıl sağlığım için. .

Evet çok iyi anladım seni. Çok da kurcalamamak lazım heralde, öncelikle akıl sağlığım için. .
Aksine terapistler ruyalari kurcalar, ayrica ruyanizi anlamaya calismak akil sagliginiza egilmenize neden olacaktir, tersi degil. aklinizi kullanmaktan korkmayin, kontrolu keybetmezsiniz rasyonel dusununce!

Bu durum,yani sık rüya görüp,birşeylere yormanız, sizi çok bunaltır ve yorar,size tavsiyem fazla odaklanmayın rüyalara!Belki kafanız çok dolu uykuya dalıyorsunuz yani analizler yapıp; günü veya öncesini çok mu tartıyorsunuz kafanız da?,eğer öyleyse bundan kurtulmanın tek yolu uyurken hiç bir şey düşünmemeye çalışın!

Uyurken hiçbirşey düşünmemek -bu bana mümkün gelmiyor. İlla ki günün Özeti geçiyor aklımdan yada yarının fragmanı
bunu uykuya dalarken istem dışı yapıyorum.
Ruyalara da odaklanmiyorum. Yani ben odaklanmiyorum ama bilinçaltım odaklanıyor olabilir :)

Aksine terapistler ruyalari kurcalar, ayrica ruyanizi anlamaya calismak akil sagliginiza egilmenize neden olacaktir, tersi degil. aklinizi kullanmaktan korkmayin, kontrolu keybetmezsiniz rasyonel dusununce!

Ama sürekli sorular turetiyorum.
Anlam veremediğim şeyler hep zihnimi kurcaliyor
o gün dalginsam eşim; Yine karmaşık rüyalar mi gördün diye soruyor. Bu dışarıya da fazlaca yansıyor demek ki
ve etrafimdakiler rüya bile görmüyor yada bu sıklıkta karmaşık rüyalar görmüyorlar ve onlara bakinca burada diyorlar ya çok taktiginiz için çok görüyorsunuz acaba öyle mi diyorum.
Dışardan bakınca takıntı yapmış gibi duruyorum sanırım belki de evet takintiliyim. .
ben işin açıkçası herkes rüyalarına kafa yorar diye düşünüyordum çok çok az çıktı şaşırdım kendimi sorgulamaya başladım birden

Ama sürekli sorular turetiyorum.
Anlam veremediğim şeyler hep zihnimi kurcaliyor
o gün dalginsam eşim; Yine karmaşık rüyalar mi gördün diye soruyor. Bu dışarıya da fazlaca yansıyor demek ki
ve etrafimdakiler rüya bile görmüyor yada bu sıklıkta karmaşık rüyalar görmüyorlar ve onlara bakinca burada diyorlar ya çok taktiginiz için çok görüyorsunuz acaba öyle mi diyorum.
Dışardan bakınca takıntı yapmış gibi duruyorum sanırım belki de evet takintiliyim. .
ben işin açıkçası herkes rüyalarına kafa yorar diye düşünüyordum çok çok az çıktı şaşırdım kendimi sorgulamaya başladım birden
Hanimefendi milletim hic bir seye kafasini yormuyor ki ruyalarini analiz etsin! Rasyonel dusunmeye calisan kac kisi var cevrenizde? Herkes kendini hurafelerle avutuyor.
Bunun takinti ile ilgisi yok. Gayet saglikli bir hareket, ruyalari analiz etmek.
Bence kisi kendi kendini anlayabilmek adina yapmali bu bilincalti teshislerini.
Ruyalarinizda sembolizm cok onemli. ve cogu da kisiseldir. Siz bu sembollerin ne demek oldugunu kendinizi gozleyerek cozebilirsiniz.
Once dusuncelerinizi duygulariniza odaklandirin. Hayatinizda duydugunuz pismanlik, vicdan azabi, korku, endise yanisira, sizi mutlu eden duygularinizi da listeleyin. Bunu A3 buyuklugunde bir kagida listeleyin. Sonra kagidin oteki tarafina gordugunuz ruya sahnelerini siralayin. Arada bir oruntu (desen), duygularla eslesme durumu var mi? Bu yontemle bilinc altinizin size ne anlatmak istedigini anlayabilirsiniz. Bunu ancak ve ancak siz yapabilirsiniz, kimsenin Sigmun Freud'un muridi olmasi gerekmiyor. Kadinlarin EQsu (duygusal zeka) ustun donanimlara sahiptir kendiniz anlamak icin kullanin.

Hanimefendi milletim hic bir seye kafasini yormuyor ki ruyalarini analiz etsin! Rasyonel dusunmeye calisan kac kisi var cevrenizde? Herkes kendini hurafelerle avutuyor.
Bunun takinti ile ilgisi yok. Gayet saglikli bir hareket, ruyalari analiz etmek.
Bence kisi kendi kendini anlayabilmek adina yapmali bu bilincalti teshislerini.
Ruyalarinizda sembolizm cok onemli. ve cogu da kisiseldir. Siz bu sembollerin ne demek oldugunu kendinizi gozleyerek cozebilirsiniz.
Once dusuncelerinizi duygulariniza odaklandirin. Hayatinizda duydugunuz pismanlik, vicdan azabi, korku, endise yanisira, sizi mutlu eden duygularinizi da listeleyin. Bunu A3 buyuklugunde bir kagida listeleyin. Sonra kagidin oteki tarafina gordugunuz ruya sahnelerini siralayin. Arada bir oruntu (desen), duygularla eslesme durumu var mi? Bu yontemle bilinc altinizin size ne anlatmak istedigini anlayabilirsiniz. Bunu ancak ve ancak siz yapabilirsiniz, kimsenin Sigmun Freud'un muridi olmasi gerekmiyor. Kadinlarin EQsu (duygusal zeka) ustun donanimlara sahiptir kendiniz anlamak icin kullanin.

Yazma önerisini bugün sıkca duyuyorum. Deneyecegim belki öyle elime bir şeyler geçer. Geçerse de iyi mi olur kötü mü olur bilemiyorum ama denemiş olmak istiyorum.
Teşekkür ederim

Rüyalar gelecek habercileri değildirler.Hayatınızda oluşan sorunlara bir çözüm arayışıdırlar.Psikolojide sizi anlayabilmek için yorumlanması çokça rastlanan bir konudur.Bilinçaltı rüyası değil denilen rüyalar nedir bilmiyorum yani buradaki bayanların bahsettikleri nedir bilmiyorum lakin psikolojide birçok tür rüya vardır, arzu giderici, çözüm arayışı veya dışardan gelen etkilerin oluşturulmasında etken olduğu vs vs.Bu şekilde rüyalara büyük anlamlar katarsanız psikolojik olarak yıpranırsınız.Rasyonel düşünmenizi tavsiye ederim. Çıktı gerçekleşti dediğiniz şeyler algıda seçicilikten kaynaklanıyor.rüyalarınızı uzun süredir terapi aldığınız veya terapi alarak bir psikoloğa yorumlatabilirsiniz.kendinizi daha iyi tanımanızda faydası olacaktır.Bir arkadaş demiş zaten freud tavsiye ederim.

Ben ruyalarin bilincaltimizin yansimasi oldugunu dusunurum anlam yuklemem ama benim de basima geliyor anlattiklarin. Atiyorum ruyamda pariste okuyormusum kalkip guluyorum ruyama. Sonra o gun okulda bir hocam izinden donuyor paris'te dogmus buyumus, orda okumus. Tesadufe gulup geciyorum. Ya da 3500 diye bir sayi goruyorum ertesi gun bu sayiyla alakali bir olay geliyor basima. Ama dedigin gibi olayi yasamadan gordugum ruyayi bir seylerle bagdastirabildigim bir durum degil. Ben anlam veremedim belki sen bulursun bir aciklamasini artik :KK39:

Benim babam hayatında hiç rüya görmemiş bir insan
annemse nadir görür. . Kardeşlerim ruyalarimı anlattigimda artık dinlemiyorlar sanırım onlarda yok bu durum.

Peki cozemedigin rüyaları ne yapıyorsun aklından atabiliyor musun? Ben 10 gün bir rüyayı düşündüm ne demek olabilir diye, 2 hafta önce neden gördüğümü anladım. Ve bu sefer neden yorumlayamadim diye üzüldüm. Sanırım kafayı yemek üzereyim :)
Zamanla yorum konusunda uzmanlasiyor insan :)

Back
X