• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ruyaaaaam :(

montesorri

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2013
519
101
68
Ankara
Merhaba kizlar.ben ruyalarim da kadinlardan tahrik oldugumu goruyorum.kendimden supe etmeye basladim.neden olabilir.cok sefer goruyorum bunu.ne demektir acaba.

Cok derine gitmek lazim bu konuda buradan nasil bilelim :D

Ya bu durumla baris ve eseleme, olur ruyadir de gec ya da cok taktiysan bir "psikanalist" e gorun derim

Merhaba kizlar.ben ruyalarim da kadinlardan tahrik oldugumu goruyorum.kendimden supe etmeye basladim.neden olabilir.cok sefer goruyorum bunu.ne demektir acaba.

Resûlüllah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem)'i şöyle buyurmuştur.
«Salih rü'ya Allah'dandır. Biriniz sevdiği bir şey görürse onu sevdiği bir kimseden başkasına söylemesin. Hoşlanmadığı bir şey görürse sol tarafına üç defa tükürsün de şeytanın ve rü'yanın şerrinden Allah'a sığınsın. Onu kimseye söylemesin! Çünkü o kendisine zarar vermez.»

Kaadî lyâz diyor ki: «Üç defa üfürme emri gördüğü kötü rü'yada hazır bulunan şeytanı koğmak, onu tahkir ve rezil etmek içindir. Sol tarafa tükürmek de solun sevilmeyen kir ve paslar mahalli olmasın.dandır. Sağ bunun aksinedir. Kötü rü'yanın kimseye söylenmemesinin sebebine gelince ihtimal te'vil eden kimse onun gördüğü şekilde tefsir eder de Allah'ın takdiri ile öylece vuku bulur diyedir...
Güzel rü'yanın sevdiği kimseden başkasına söylenmemesine gelince bunun sebebi de şudur : Bu rü'yayı hoşlanmadığı bir kimseye ta'bir etti.rirse çekemediği için kötüye yorabilir. Ve rü'ya o sıfatla zuhur edebilir. Gören dahî kötü te'vîli işitir işitmez üzülür, mahzun olur.»

Sahihu Müslim Şerhi (Nevevi)

NOT: tükürmükten maksat tüh tüh tüh demek :)

Back
X