• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Rüyalarım

Lucid rüya bu. Bu güzel birşey rüyanı yönlendirebilir gerçek hayatta yaşayamadığın şeyleri bu sayede yaşayabilirsin :)

ben cok sık ruya gorurum
bı cok kez ruyada oldugumu fark ederım
bı cok kez ruyamda ama asla gercekte oyle degıl uyanıp bıseyler yapıp uyudugumu uykuya devam ettıgımı gorurum ama gercekte oyle bısey yok

bende ruyamda cok korkarım ama bende hep karsılasırım ama bu bılınclı degıl yanı dur sımdı sunu bı korkutayım yada korkayım bıtsın dıye bılıncınde degılım zaten bu konuyu okuyana kadar bunalrın sorun oldugunun bıle farkında degıldım

ben cok sık ruya gorurum
bı cok kez ruyada oldugumu fark ederım
bı cok kez ruyamda ama asla gercekte oyle degıl uyanıp bıseyler yapıp uyudugumu uykuya devam ettıgımı gorurum ama gercekte oyle bısey yok

bende ruyamda cok korkarım ama bende hep karsılasırım ama bu bılınclı degıl yanı dur sımdı sunu bı korkutayım yada korkayım bıtsın dıye bılıncınde degılım zaten bu konuyu okuyana kadar bunalrın sorun oldugunun bıle farkında degıldım

bende aynı durumdayım sorun olarak görmemiştim hergün rüya görür korkarım cokta sayıklarım ruyalarım butun günüm pskolojimi etkiler ruyada tabirlerim ben ama konu sahibi arkadas tabirlemeyi istememiş

haklısınız bence de en büyük psikolojik destek ve rahatlık. :) ama bu yüzden kendimi aptal gibi hissedemeyeceğim. bu yüzden bazı adımlar atamam. saçmalık. ne ruhen ne manevi olarak bende o yönde bir şey yok. konu da bu değil zaten...

anladığım kadarı ile inananları aptallıkla suçluyorsun bizler kendini kandıran koyunlar gibiyiz birileri bir şeyler yazmış bizim gibilerde peşinden öyle alık alık gidiyoruz değilmi ya ruh yok diyorsun peki o zaman masayla insanı ayıran nedir masanın sandalyenin ruhu yok insanı insan yapan ne o zaman ama bir şey daha söyleyimmi sizin dediğiniz gibi ruh yok ahiret yok insan yaşıcak ve yok olacak desek bile eğer varlığım 50 60 yada kaçyılsa bundan ibaret olmuş olsa bile ben kendimi kandırıyor olsam bile gönlüm acıdığında biri bana ihanet ettiğinde havale ettiğim büyük bir yaratıcının varlığı yada sevindiğimde teşekkür ettiğim korktuğumda varlığı ile huzur bulduğum en büyük derdi yaşasam bile beni gözeten ve seven bir rabbim var diye sığındığım bir allah var diye ben mutluyum en azından yaşamış olduğu kısa zamanı kimsesiz yaşamıyorum paylaştığım biri var allah var varsın bu salaklık olsun böyle akıllı olup dünyanın yükünü çekeceğime deli olurum dünya benim yükümü çeker

Son düzenleme:
bide şu var tabi nasrettin hocanın göle maya çalarken dediği gibi ya tuttarsa biz inananlarlar bu kısa dünyada herşeyi allah havale eder ibadetlerimizi yapar hata düşüp günah işledikmi onun huzurunda gözyaşı döküp afolma ümidi taşırız sıkıldıkmı hasbinallah ve nimelvekil deriz kısacası bu dert sıkıntı ne kadar büyük olursa olsun allah la paylaşır hafifleriz yani denildiği gibi öbür hayat yok olsa bile bizim kaybettimiz bi şey yok mutlu olarak ölecez çünki ilerimizi devretmişiz bi merciye bu dünyada bir şeyleri inkar edip yaşasak bu sefer her türlü zavki tatsak bile gönül huzur bulmadığı için asla hep bir yükle hayata gözlerimizi kapatırız kısacası kararmış bir kalple mutsuz bir hayatla ölürüz yani nanalar 1 inkar edenler 0 ya bide allah varsa ahiret varsa inananlar 1 inkar edenler 0 ya allah varsa ahiret varsa

anladığım kadarı ile inananları aptallıkla suçluyorsun bizler kendini kandıran koyunlar gibiyiz birileri bir şeyler yazmış bizim gibilerde peşinden öyle alık alık gidiyoruz değilmi ya ruh yok diyorsun peki o zaman masayla insanı ayıran nedir masanın sandalyenin ruhu yok insanı insan yapan ne o zaman ama bir şey daha söyleyimmi sizin dediğiniz gibi ruh yok ahiret yok insan yaşıcak ve yok olacak desek bile eğer varlığım 50 60 yada kaçyılsa bundan ibaret olmuş olsa bile ben kendimi kandırıyor olsam bile gönlüm acıdığında biri bana ihanet ettiğinde havale ettiğim büyük bir yaratıcının varlığı yada sevindiğimde teşekkür ettiğim korktuğumda varlığı ile huzur bulduğum en büyük derdi yaşasam bile beni gözeten ve seven bir rabbim var diye sığındığım bir allah var diye ben mutluyum en azından yaşamış olduğu kısa zamanı kimsesiz yaşamıyorum paylaştığım biri var allah var varsın bu salaklık olsun böyle akıllı olup dünyanın yükünü çekeceğime deli olurum dünya benim yükümü çeker

sadece ilk cümlenize cevap vereceğim; öyle bir şey ima etmedim. bu benim kendime bakış açım. hani bir koca 10 kere aldatır ve yeniden inandığında kendini aptal gibi hissedersin ya, öyle bir şey. başkalarına söylediğim bir şey yok, haddime değil. çarpıtmayalım lütfen.

diğer bahsettiklerinize cevap veremeyeceğim. forumda din ile ilgili konuşmak yasak. uyarıldık.

Lucid rüya bu. Bu güzel birşey rüyanı yönlendirebilir gerçek hayatta yaşayamadığın şeyleri bu sayede yaşayabilirsin :)

benim yazdıklarımı pek okumadınız galiba. :) ben fantastik rüyalar görmüyorum. rüyamda eziyet çekiyorum. çıkamayacakmışım gibi. boğuluyorum. biliçliyim ama uyanamıyorum gibi... tekrar tekrar anlatamayacağım artık. :) öyle biryerlerden bir iki şey okuyup cazibesine kapılmayın lütfen.

bide şu var tabi nasrettin hocanın göle maya çalarken dediği gibi ya tuttarsa biz inananlarlar bu kısa dünyada herşeyi allah havale eder ibadetlerimizi yapar hata düşüp günah işledikmi onun huzurunda gözyaşı döküp afolma ümidi taşırız sıkıldıkmı hasbinallah ve nimelvekil deriz kısacası bu dert sıkıntı ne kadar büyük olursa olsun allah la paylaşır hafifleriz yani denildiği gibi öbür hayat yok olsa bile bizim kaybettimiz bi şey yok mutlu olarak ölecez çünki ilerimizi devretmişiz bi merciye bu dünyada bir şeyleri inkar edip yaşasak bu sefer her türlü zavki tatsak bile gönül huzur bulmadığı için asla hep bir yükle hayata gözlerimizi kapatırız kısacası kararmış bir kalple mutsuz bir hayatla ölürüz yani nanalar 1 inkar edenler 0 ya bide allah varsa ahiret varsa inananlar 1 inkar edenler 0 ya allah varsa ahiret varsa

benim daha önce bahsettiğim 'samimiyetsizlikten' hiç bir farkı yok şu ya tutarsa mantığı. :))) ya varsa diyorsanız bile yanmışsınız siz eyvah... :))

benim size nacizene önerim olacak. sıkıntılarınızda mutluzluğunuzda önce kendinize sığının. kendinize kızgınlığınızda başka yerlerden değil önce kendinizden özür dileyin. bir şey başardıysanız önce beyninize ve kalbinize teşekkür edin. kendinizle barışıp kendinize inanmadığınız sürece sizi diğerleri de kurtarmaz. ben sizinle daha fazla yapmak istediğiniz sohbeti yapamayacağım.

benim daha önce bahsettiğim 'samimiyetsizlikten' hiç bir farkı yok şu ya tutarsa mantığı. :))) ya varsa diyorsanız bile yanmışsınız siz eyvah... :))

benim size nacizene önerim olacak. sıkıntılarınızda mutluzluğunuzda önce kendinize sığının. kendinize kızgınlığınızda başka yerlerden değil önce kendinizden özür dileyin. bir şey başardıysanız önce beyninize ve kalbinize teşekkür edin. kendinizle barışıp kendinize inanmadığınız sürece sizi diğerleri de kurtarmaz. ben sizinle daha fazla yapmak istediğiniz sohbeti yapamayacağım.

inanç mevzuunu açmayalım derken bile bu konuda sürekli vurgu yapan siz olmuşsunuz mesajlarınaza tek tek baktığımda ben konuyu bir yere getirmedim inanmanın aptallık olduğunu söyleyen size asıl inançsızlık ne kadar büyük bir bilinçsizlik olduğunu göstermeye çalıştım sizi kırmadan dolaylı yollardan anlatarak sorularıma cevap vermenizi beklemedim zaten bir nebze olsun kafanıza takılması benim için yeterli idi ben bir milyon hücreden biri olarak anne rahmimde tututundum aklı olmayan bir hücre yolu buluyor sonra 9 ay bir suyun içinde nefes aldım şimdi 1dakkak bile kalamam boğulurum dünya üstü varlıklar diyerek kuranı kerimi yazdıran varlıkların mantığını anlıyorsunuz bende o kadar çok sayıda varlıkla dünyanın bugüne kadar bile geleceğine inanmıyorum bir devlette bir baş olduğu gibi ben yaratnında bir olduğuna inanıyorum sıkıntım üzüntüm kederim yada kurtulmak değil benim derdim ben o birmilyon hücreden biriyken de allaha muhtaçtım şuanda aldığım her nefestede ve ben bununla gurur duyuyorum benimde ailem asla yanımda olmadı ama beni yaratn var onu bildim bende islamı bilmeyen bir ailede yetiştim kötü bir çocuklukla ama okumayı araştırmayı öğrenmeyi seçtim dünyanın günah zevklerine sırf dalmak için diğer müslümanlar şöyle günahkar böyle günahkar demekki bu iki yüzlülük demekki böyle adaletsizlikte allah yok demedim hergece yarı ölü uyuyup her sabah uyandığım gibi aldığım her nefes gibi biliyorumki beni yaratan büyük bir kudret var ve kurtulmam gereken bir şey varsa eğer o beni şefkatiyle sarar bir gün ben kimsenin şımarık kızı yada kırılganlık abidesi değilim çok acı çok ihanet gördüm ama kendime yalanlar söyleyip ihanet etmedim yani ben rabbimi seviyorum ama bazen insanları gözleri kör kulakları sağır dilleri lal olurmuş onu biliyorum kısacası mesajlarınızı okuyun ben size öneride bulunmadım sadece düşünmeye teşfik ettim sizze direkt kendinize sığının sizi kimse kurtaramaz dediniz bence bir düşün ahiret gerçekten var yoksa doğum ve ölüm olmazdı böyle bir evreni şuursuz varlıklar yaratmış olamaz inan bana uzaylılardan daha gerçek ve akla daha yatkın kuranda geçenler

Öncelikle belirteyim. Rüyalarımın tabir edilmesini istemiyorum. Yardım istediğim konu; neden aynı rüyaları ve birazdan bahsedeceğim şeyi yaşıyorum.

Çok sık rüya gören biri değilim ama gördü mü de birkaç gün üstüste görüyorum. Rüya görürken kendikendime rüyada olduğumu hissediyorum ve rüyadan asla çıkamayacağımı hissedip korkuyorum. Sanki rüyamda dediklerimi dışımdan da diyeceğim ve biri duyup beni uyandıracak diye uyanamıyorum uyandırın beni diyorum. Kaldım rüyanın içinde çıkamıyorum diyorum. Belki hiç çıkamayacağım ya da ölmüşümdür diyorum. Rüyalarım çok derin geliyor. Ve ben her rüyamda rüya gördüğümü biliyorum. Esas sorunum bu. Rüyaların içinde labirentte gibi olmam ve rüyadan çıkmaya çalışmam.

Zaman zaman stadart rüyalarım oluyor. Yıllar önce okyanusta köpek balığı tarafından kovalandığımı görüyordum sürekli. Şimdi de esn sık gördüğüm rüya ailemin oturduğu mahallede yüksek katlı binalar var. 15 kat civarında. O binalar daha uzun inceymiş. İçi de biraz labirentimsi. Çok üst katlardayım ve asansörle aşağı inmek istiyorum. Ama sabah iş saati gibi bir sürü kişi evinden çıkıp bir yerlere gitmek için asansör bekliyor. Daha sonra asansör geliyor ama asansör çok enteresan. Asansöre binince herkese sadece ayak basacak kadar yer oluyor. Asansörün içinde boşluklar var yani binmekten korkuyorum asansör boşluğuna düşersem diye. Binerken de asansör tam katta durmuyor. İki katın arasında bir yerlerde duruyor. Hem de kapıları çok dar. Böyle bir asansör rüyası.

20-25 gün sürekli aynı rüyayı gördüğümü bilirim görmek istemediğim bişidi ve nedne görüyorum diye kafaya taktım uzun uzun düşündüm sanırı devamlı görmemin sebebide buydu . düşünmemenizi tavsiye ederim

JOoker souna cevap veriyorum,hani yazdinya, inancli biri olmam icin ya aklimi yitirmem lazim yada piskolojimin ciddi sekilde bozulmasi lazim dedigin cumle tuhafima gitti... Bu denli kesin konusmana sasirdim ve uzuldum arkadasim

Öncelikle belirteyim. Rüyalarımın tabir edilmesini istemiyorum. Yardım istediğim konu; neden aynı rüyaları ve birazdan bahsedeceğim şeyi yaşıyorum.

Çok sık rüya gören biri değilim ama gördü mü de birkaç gün üstüste görüyorum. Rüya görürken kendikendime rüyada olduğumu hissediyorum ve rüyadan asla çıkamayacağımı hissedip korkuyorum. Sanki rüyamda dediklerimi dışımdan da diyeceğim ve biri duyup beni uyandıracak diye uyanamıyorum uyandırın beni diyorum. Kaldım rüyanın içinde çıkamıyorum diyorum. Belki hiç çıkamayacağım ya da ölmüşümdür diyorum. Rüyalarım çok derin geliyor. Ve ben her rüyamda rüya gördüğümü biliyorum. Esas sorunum bu. Rüyaların içinde labirentte gibi olmam ve rüyadan çıkmaya çalışmam.

Zaman zaman stadart rüyalarım oluyor. Yıllar önce okyanusta köpek balığı tarafından kovalandığımı görüyordum sürekli. Şimdi de esn sık gördüğüm rüya ailemin oturduğu mahallede yüksek katlı binalar var. 15 kat civarında. O binalar daha uzun inceymiş. İçi de biraz labirentimsi. Çok üst katlardayım ve asansörle aşağı inmek istiyorum. Ama sabah iş saati gibi bir sürü kişi evinden çıkıp bir yerlere gitmek için asansör bekliyor. Daha sonra asansör geliyor ama asansör çok enteresan. Asansöre binince herkese sadece ayak basacak kadar yer oluyor. Asansörün içinde boşluklar var yani binmekten korkuyorum asansör boşluğuna düşersem diye. Binerken de asansör tam katta durmuyor. İki katın arasında bir yerlerde duruyor. Hem de kapıları çok dar. Böyle bir asansör rüyası.

canim cok düsündüm sana yazim mi yazmim mi diye sonunda karar verdim :)
neden korkuyorsun ki uyanmicam ölcem diye? nede olsa düsüncene göre ölümden sonra bi hayat yok dimi (HASA)
bunlar sana birer uyarida olabilir uyku ölümün kardesidir, senin yok dedigin ruhun bedenden ayrilmasidir :)
bu beden dünyaya mahsustur ebedi yasayacak olan ruhumuzdur...
birde yatis tarzin yüz üstüydü sanirim, birde arastir bakim netden kim o sekil yatarmis... :)
ALLAHcc hakinda hayirlisini nasip etsin insaALLAH...

kissadan hisse

Adamın biri her zaman yaptığı gibi saç ve sakal traşı olmak için berbere gitti.

Onunla ilgilenen berberle güzel bir sohbete başladılar. Değişik konular üzerinde konuştular.

Birden Allah ile ilgili konu açıldı…

Berber: ” Bak adamım, ben senin söylediğin gibi Allah’ın varlığına inanmıyorum.”

Adam: ” Peki neden böyle diyorsun?”

Berber: ”Lütfen bana söyler misin, eğer Allah var olsaydı, bu kadar çok sorunlu, sıkıntılı, hasta insan olur muydu, terkedilmiş çocuklar olur muydu? Allah olsaydı, kimseye acı çektirmez, birbirini üzmezdi.”

Adam bir an durdu ve düşündü, ama gereksiz bir tartışmaya girmek istemediği için cevap vermedi.

Berber işini bitirdikten sonra adam dışarıya çıktı.

Tam o anda caddede uzun saçlı ve sakallı bir adam gördü. Adam bu kadar dağınık göründüğüne göre belli ki traş olmayalı uzun süre geçmişti.

Adam berberin dükkanına geri döndü.

Adam: ” Biliyor musun ne var, bence berber diye bir şey yok”

Berber: ” Bu nasıl olabilir ki? Ben buradayım ve bir berberim.”

Adam: ” Hayır, yok. çünkü olsaydı, caddede yürüyen uzun saçlı ve sakallı adamlar olmazdı.”

Berber: ” Hım… Berber diye bir şey var ama o insanlar bana gelmiyorsa, ben ne yapabilirim ki?”

Adam: ” Kesinlikle doğru! Püf noktası da bu! Allah var, ve insanlar ona gitmiyorsa, bu gitmeyenlerin tercihi. İşte dünyada bu kadar çok acı ve keder olmasının nedeni!”

bende o tür çok rüya görürüm,rüyadayım biliyorum uyanmak için çaba harcarım uyanamam yanımdakileri görür gibi olurum sonra korkarım karanlık bişey gorurum rüyamda nas&felak okurum ve uyanırım,genelde

ben hamileyken her sabah eşim işe gitmeden ayetel'kürsi okuturdum yanımda ben bilmediğimden bir gün unuttuk okumadan gitti eşim ,ben rüyamda yine korktum ve babaannemin kapıdan girip karnıma dokunup benim bilmediğim AYETEL'KÜRSİ,yi okuduğunu görmüştüm rüyamda ve uyanmıştım,
gerçi siz inanmıyomussunuz...

benim yazdıklarımı pek okumadınız galiba. :) ben fantastik rüyalar görmüyorum. rüyamda eziyet çekiyorum. çıkamayacakmışım gibi. boğuluyorum. biliçliyim ama uyanamıyorum gibi... tekrar tekrar anlatamayacağım artık. :) öyle biryerlerden bir iki şey okuyup cazibesine kapılmayın lütfen.

Birşeyin cazibesine kapıldığım yok. Bildiğim birşeyi paylaşmak istedim.
Lucid rüya fantastik rüyaların tanımı değil ki. Rüyada olduğumu biliyorum dediniz ben de lucid rüya dedim.
Kaldı ki yazdığınız her mesajı da okumak zorunda değilim.
Kendinizi açıklama yapmak durumunda hissetmiyorsanız yazmazsınız olur biter yorumum da en fazla havada kalır.
Konunuza yorum yapan da kabahat.
Kötü birşey de demedim ama tersinden anladınız nedense.
Psikolojik destek alın bence, zira yaşadığınız şeylerin sebebi psikolojinizin bozuk olmasından da kaynaklı olabilir.

Son düzenleme:
benimde sık sık gördüğüm iki rüya var;
birinci gökyüzünde uçak görüyorum sonra uçağın düştüğünü görüyorum çok korkunç bi rüya
ikincisi gökyüzünde ışıklı cisimler görüyorum hem yakından hem uzaktan çok ürkütücü
bu iki rüyayı devamlı görüyorum anlamadım gitti
birde bazı rüyalarım çıkıyo mesela rüyamda köpek gördüğümde sevgilimle kavga ediyoruz,kavga ettiğimiz zamanlarda onunla ilgili güzel birşey gördüğümde ertesi gün barışıyoruz,kötü şeyler gördüğümde uzun süre küs kalıyoruz bu herzaman böyle oldu

Ruyalar cesit cesit

Sadik ruyalar cikiyor.

Diger ruyalarda gunluk hayatimizda ve kafamiza taktigimiz sorunlar..korkularimiz vs. Beynimizde yer ediyor ve ruyamizda karsimiza cikiyor :)

Yataga yatarken sag tarafina yatmani oneririm ve yataga girdigin anda herseyi kafandan at bisey dusunme :)

Son düzenleme:
bu rüya olayı tuhaf ama güzel bir durum benim için,geçen rüyamda bi çoccuğun bana kapı süsü veridğini görmüştüm ama nasıl mutlu olmuştum.ne güzel rüyaydı beee..

Back
X