Rüya Yorumları Rüyaların Bilimsel Yorumları

dreameater

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2016
2
1
1
37
Merhabalar,

Psikoloji alanında yüksek lisans yapmaktayım. Özel olarak psikanaliz çalışıyorum ve sizden gelen rüyaları elimden geldiğince yorumlamak istiyorum. Aslında giriş mahiyetinde bahsetmek istediğim birkaç konu var, fakat cevaplarınıza istinaden yeri geldikçe yazmanın konumuz açısından daha uygun olacağını düşündüm.

Kendimi ve öğrendiklerimi test etmek için arkadaşlarımı kullanıyordum. Çok fazla arkadaşım olmadığı için kaynağımı kuruttum, ne yazık ki. Bu forumda da rüyasını yorumlatmak isteyen fazlaca insan gördüm ve tez konum için yardımcı olabileceğinizi düşündüm.

Rüyalarınızı çekinmeden ve bütün açıklığıyla anlatırsanız çok sevinirim.

Sevgiler.

Sonunda rüya yorumlamaya gönüllü birini buldum. :) Rüyamda bursada teyzemin apartmanındayım merdivenlerden çıkıyorum. Düğün alayının teyzemin evine doğru girdiğini görüyorum. Nedense o kalabalıktan kaçıp üst katlara çıkıyorum ve uzaktan düğün alayını izliyorum.

Mrh rüyamda yine esimle evlendiğimi gordum.Oğlum kapı girişinde duruyor,geniş bir alanda hafif kalabalık var.İçeri girerken oglumla kısa dans edip,gidiyorum içeri.Herkes gelmiş ama ben bir türlü hazirligimi tamamlayamiyorum.Kırmızı diz altı,kalem etek giydim ama arkası sökülüyor sonra.Bu defa yetisemiyorum diye hıçkıra hıçkıra ağlarken eşim beni uyandirdi, 'iyi mısın diye'.Uyurken ağlamaklı sesler çıkarınca eşim uyandırdı.Karisik olmamıştır ins, yorumlarsan sevinirim.

Düğün temalı iki tane çok tipik rüya gelmiş, nihayet sabrım sonuç verdi. :) Yorumlamaya başlamadan önce birkaç noktaya değinmek istiyorum.

Terapistin, karşısındaki kişiye dair gerekli bilgiye sahip olmadan rüyayı yorumlaması aslında kusurludur. Fakat aradaki boşluğu sizin doldurmanızı istiyeceğim ve nasıl dolduracağınızı da söyleyeceğim, merak etmeyin. :)

Rüyalarımız, bizi beslemesi ve ruhen doyurması için bilinçdışımız tarafından kurgulanır ve bize gösterilir. Fakat, aynı besleyiciliğe sahip sahip bir yemeği birbirinden çok farklı malzemelerle, farklı tadlarda yapabiliriz takdir edeceğiniz gibi. İşte aradaki boşluk, bu malzeme. Bilinçdışınız, doğrudan sizin hayatınızın içinden imgeler seçer ve bunların anlamı sadece size özgüdür. Örnekle açıklamak gerekirse;

A Almuma hanım, rüyanızın anlamını kabaca anlatırken Bursa'nın, teyzenizin ve teyzenizin evinin size ne ifade ettiğini bulmanız ve kendinize dürüst olmanız gerekiyor. Dürüstlük ve kendi kendimizi sansürlememiz hepimiz için geçerli. Belki çocukluğunuz teyzenizin evinde geçti, belki o apartmanda birkaç tane çocukluk arkadaşınız vardı ve siz yıllarca o apartmanın bahçesinde oyunlar oynadınız Belki teyzeniz çok kötü biriydi ve size çok kötü davranıyordu ama annenizin zoruyla teyzenizin evine gitmek durumunda kalıyordunuz. Belki lise aşkınız o apartmanda oturuyordu. Bu örnekler çoğaltılabilir elbette.

İşte ben size rüyanın ana hatlarının ne anlama gelebileceğini söyleyeceğim ve siz de rüyanızı oluşturan unsurların kendi hayatınızda ne gibi anlamları varsa düşünüp (dürüstçe) puzzle'ı tamamlayacaksınız. :)

Hemen hemen her rüya ruh sağlığımız ve günlük hayatta sağlıklı kararlar alabilememiz için çok gereklidir. Zaten bilinçdışımızın bize rüyalarla yönelmesindeki amaç budur. Kendinizi daha iyi tanımaya başladıkça, göreceksiniz hayat çok daha güzel, ya da en azından kolay, olacak. :)

Şimdi ilk rüyaya geçelim: Öncelikle, örnekte söylediğim gibi, teyze/teyzenin evi/apartman/bursa gibi rüyayı oluşturan unsurların size ne anlam ifade ettiğini ve çağrıştırdığını düşünmenizi rica ediyorum.

Düğünler, rüyalarımıza konu olduğu zaman ilk düşünmemiz gereken şey ne tür bir geçiş evresinde olduğumuz. Belki çocuğumuz okula başlayacaktır, belki eşimizle aramız bozuktur ve ipleri hepten atıyoruzdur, belki kardeşimiz evlenip uzaklara gidecektir... vs

Nasıl ki bir düğünün öncesinde gelin ve damat artık bekarlıklarını bırakır ve düğünden sonra evli birer karı-kocaya dönüşür ve bu durum da hayatlarının da geri kalanına damgasını vurur, işte bahsettiğim tam da böyle bir geçiş dönemi. A Almuma hanım, rüyada yukarı çıkıyor olmanız, sizin bu geçiş dönemine ya da hayatınızda gelmek üzere olan yeni başlangıca dair sahip olduğunuz hakimiyeti göstermekte (ki sizin bundan belki haberiniz bile olmayabilir-örneğin belki hamilesinizdir ama henüz test yapmamışsınızdır, bu tarz durumları bilinçdışımız bize kolaylıkla önceden haber verebilir.-). Yani, sizin kontrolünüz dışında ya da istemediğiniz ya da sizin tercihleriniz bağımsız bir takım gelişmeler değil de tam da gözünüzün önünde olan ve yönetebildiğiniz, üstten izleyebildiğiniz gelişmelerden bahsediyorum.

Gelelim rüyanız size ne mesaj veriyor. Bence rüyanın anlamı açık: Bir geçiş dönemi geliyor, yeni bir şeyler olacak/olmakta, sen de bu duruma hakimsin, olaylar kontrolünden bağımsız değil AMA merdivenlerin yukarısındaki pozisyonunu sonsuza kadar sürdüremezsin. Eninde sonunda teyzenin evine girip düğün alayına katılman gerekiyor. Yani bu sürecin bir parçası olman gerekiyor.

Bence gayet güzel bir rüya :) fakat hayat_gun hayat_gun hanımın rüyası için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Orada durumlar biraz sıkıntılı gözüküyor, ama telaşlanacak bir şey yok tabii ki. Bilinçdışımız bize sıkıntılı taraflarımızı düzeltebilelim diye gösteriyor. Reçeteyi de rüyanın içine koyuyor. Yani en azından reçetenin bir parçasını. :) Ne yazık ki zamanım biraz kısıtlı olduğu için ikinci rüyayı heralde akşama yazabilirim.

Umarım yerinde bir yorum yapabilmişimdir.

Sevgiler. :)

Umarim bunu yakin bi zamanda gorursunuz ve yorumlarsiniz:)

Ruyamda evliyim(gercekte bekarim) hayallerimi susleyen bir erkekle ustelik. Surekli de dusundugum bir tip. Fazlasiyla mutluyum yilbasi kutluyoruz ablam da var. Babam geliyor bizimle geciriyor yilbasini ama cok suratsiz. Esime hep kotu bakiyor toparlamaya calisiyorum ama olmuyor. Neyse gidiyor babam, enistem geliyor ve bize "siz simdi cok bisey yapmamissinizdir gelmediniz de bize. O yuzden size bi suru sey getirdim" diyor. Renkli hamburgerler ruyamda ilgimi ceken sey oluyor ve neyse ki ne yemek yapcagimi bi kac gun dusunmeyecegim diye rahatliyorum. Neden hatirlamiyorum ama esimle tartisiyoruz ve o bi anda cikip gidiyor. Ben de mutsuz bi sekilde camdan gelmesini bekliyorum. Her yerde kar var.. Beni ariyor alkollu bir sekilde ozur diliyor geliyor. Sariliyor ve elimden tutup beni avm gibi sacma bi yere goturuyor. Orda eski sevgilimi ve onun en yakin arkadasini goruyorum. Tanimamazliktan geliyorum ama esim taniyor. Eski sevgilim "ne buldun bunda" diyor dalga gecercesine. Zaten o sirada cok dikkat ediyorum esime ve inanilmaz biri gurur duyuyorum "daha iyisini bulamazdim" diyorum. Esim bizim eskiden sevgili oldugumuzu ogreniyor ve bana tekrar tavir aliyor agliyor sinirleri cok bozuk gorunuyor. Iki kizin yanina gidiyor ben de ne isi var orda diye pesinden gidiyorum. Kizlar ona "sen bununla mi evlisin inanamiyorum ustelik arkasindan kotu konusmustun" tarzi seyler zirvaliyorlar. Resmen ruyamda hep birlikte olmak istedigim erkekleyim ve herkes bunu bozmak icin and icmis gibi...

Bir sey daha var. Surekli ruyalarimda bu ruyamda da bahsettigim gibi eski sevgilimi goruyorum. Ruyamdaki esimle de benziyorlar aslinda. 6 yil oldu biz ayrilali ama hep ruyalarimda, ya bana cok iyi davraniyor ya da mutlulugumu bozuyor..

Cok uzun ve sacma biliyorum ama etkilenmistim, ne diyeceginizi merak ediyorum:)

merhabalar bende bır ruyadan cok etkılendım yorumlayabılır mısnz acaba
koy evlerı gıbı bahcesı olan bır evın bahcesındeyım sagda solda mermerden musluk var terkedılmıs gıbı bır yer
o bahcedeyım ama sankı aılemdende bırılerı var bırde o evde yasayan bır kadın kadını net hatırlamıoyrum ama
ben muslugun orda durmusum ustumde grı gıbı bır elbıse var ve vucudum he yerıne sıyah yavru sulukler yapışmıs
canımı acıtmıyolar ama ustume yapışmıslar kardesıme dıyorumkı bunu dal al burdada vra gıbı
tezmıletmeye calısyorum ama bırmıo sankı okadar coklar hepsıde ufaklar solumda musluk var mermerden o musluktan su ıcmek ıstıyormusm o muslugun ayagındada yesıl renklı bır yılan yapışmıs sabıt duruo orda zararsız
sagımda bos sus havuzu var ordada bır yesıl yılan hareket etmeye calıso ama ben bunların ortasındayım
sonra bacagımda yavru gıbı yılan solucan arası bısı goruyorum bana zarar vermıyorlar ama ben korkuyorum
o cesmedende dort tarafında musluk var dort tarafındanda su ıcmek ıstıyorum ve ıcmeye baslıyorum yılana ragmen
sonrada uyandım hayır olsun ama nedır acaba bunun yorumu
yapabılrı msnz tsk.

Back
X