• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sabah sabah arayıp beni suçluyor? Ben mi suçluyum ya?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hepsini okumadım okumaya niyetim yok. Ama siz ne biliyorsunuzda yok aksama kadar okul olmaz filan diyorsunuz. Birde anneme bişey demedim diyorsunuz, pardon? Gazlamak için arkadaşiyla foto atmış diye laf serpiştirin, ayrıca siz ya da anneniz bisey demese kadin iceri girer girmeZ ne bilsinde biktim, çalışıyorum vs diyor. Abini arasaydin ya yengeni arayacağını.

Annem Ankara 'dan Kastamonulya abimi yengemi ziyarete gidiyor orada iki gün kalacak ondan sorna da diğer abime Karabüke gidecek sonra eve geri dönecek
abim annemi almış eve bırakmış evde kimse yok çocukları da bırakmış abim eve geri işe dönmüş srebest işi marangoz hatta parmağı kırıktı doktor iş yapma demiş
yenegmde yaz tatilinde sabhatan beri okuldaymış tamam okulda bir iki saatlik iş olur yarım gün iş olabilir ama sabahta akşama kadar mi, saat beşe kadar Yoksa ben mi bilmiyorum ya
Annemi o zaman arıyorum WhatsApptan ulaşamıyorum kontrolümde yok bende yengeme mesaj attım ulaştı dedi evde çocuklara diyor tamam o zaman merak ettim sadece dedim
Ama mesaj attım saate arkadaşlar ile oturumada fotoğraf çekmiş atmış
Annem eve giriyor ev dağınık annem diyor ki evde bavulumu koyacak yer yok bulamadım diyor olay tam da bu yemin ederim bu başka bir şey olmadı

Sonra bir şekilde annem ulaştım kadın sesinden belli canı sıkılmış arkadaşlarla fotoğraf atmış dedim WhatsApptan dedim bunu dedim sadece eve gelecekmiş yarım saate kadar dedim annemle telefonu kapattım

Bu olaydan baya sonra annem diyor ki eve girdi diyor bağırmaya başladı diyor "ben artık tahammül edemiyorum sen çok değiştin evlendikten sonra ben seni boşayacağım" diyor

Annemde dedi oğlum seninle evlendikten sonra değişti evlnemden önce böyle değildi dedi

Bugün beni arıyor telefonu açtığımda "abinin ölüm haberi alıyor olabilirdin ben bir sürü kız mezun ettim 19 yaşlarında senden daha olgun" dedi yaşımı sordu bende 25 dedim
Ben çalışan bir kadınım senin gibi kocamı koynuma alıp ev hanımı olmadım diyor ben senin abine bakıyorum" diyor
Tamam bende kaç defa üniversite sınavına hazırlandım iki defa ama çalışıp kazanmama rağmen bir türlü atanamadım hiç bir yere açık üniversiteye fakülteye bile olmadı bende ara verdim biraz bu yıl daha hazırlanacaktım tekrar

Bende saddete gel dedim sen beni mahvettin aileme mahvettin diyor yalanlarınla anneni doldurdun dedi annenin doldurmuşsun gerizekalı kadın diyor bana
Haddini bil dedim
Oda bana sen haddini bil dedi bende yine haddini bil diyip yüzüne kapttim muhatap bile almak istemedim canımı sıkıldı
Sonra mesaj olarak şunu atmış
Anneni yalanla doldurup
Evimizi köyümüzü dağıttın
Seni cahil
Küçük şey
Bak burası benim okulumun öğretmenler odası
( fotoğraf atmış)
Bir daha sakınnnn haaa
Hayatımıza
O küçük burnunu sokma

Benim attım mesaj
Evinize iki günlüğüne misafir geliyor ortada siz yoksunuz çalışan kadın olduğunda ne oldu?
İyi de çalışan bir kadın olmadımda eşimin koyununa girdim en azından saygım gitmedi
Bir kere Nureddin Yıldız ne dedi biliyor musun?
( Çalışan kadın kocasını ezer) Diye söylemişti yalan da söylememiş çünkü sende kocanı eziyorsun ( ben abine bakıyorum)
(oğluna bakıyorum ) Lafınla
Abime mi bakıyorsun ay canım Allah razı olsun ama sen kendine bile bakamamışın evindeki sorumluğunu yerine bile getirmeye bilmiyorusun o kadar hoca ders halkası bilmem senin kafanı kim doldurmuş ben çok iyi biliyorum ikinizde aynısınız zaten ( en büyük abimin eşi kendisini ailemde biliyor teyzemlerde biliyor çünkü kuzenim olur kendisi teyzemin kızı herkes onun ne kadar fitneci biri olduğunu bilir) sonr zamanlar ikinci abimin eşi iyi bir anlaşmaya başladılar dip dibiler
Ben sizi gelip geldim kaç defa o yüzden seni çok iyi biliyorum 🤣
sizin hayatınız beni ilgindirmez. Ama sizin yaptınız şey yanlıştı
Hani bana bir kere sordun ya annen beni neden istemdi diye ben sana söyleyim
Çünkü evin sorumluğunu yerine getirmeyeceğini biliyordu
Eşine saygı duymyacağını biliyordu doğan çocuklara senin bakmayacğını da biliyordu senin olan sorumluğunu eşinin abimin yapacağını biliyordu o yüzden istemdi anladın mı şimdi
annemin dediği de çıktı zaten
Annem biliyordu seni
abimin sırf bu yüzden mutlu olmayacağını biliyordu abim dıştan mutlulu olsada içinden adım gibi eminim ki mutlu değil ayrıca benim abim benim kırmızı çizgim
Abim gelecekse hoş gelir sefelar getirir ama sen evime de gelme

Bu olaydan sonra annesi senin yazdıkların dediğin ayıp ayıp o senin büyüğün dedi bana
Bende senin kızın söylediği ayıp ayıp değil mi dedim madem karı kocalar severek evlendiler iki de bir annemi beni aramasınlar dedim
Suçluysam gideyim özür dileyim

Normalde sürekli aynı şey yapıyor ben Evlenmeden önce de aynısını yapardı
gece yarısı arar yine aynı şeyleri saydırırdı anneme
Yanımızda eşine hakaret edip küçümser abimde susuyor cevap vermiyor
Ama şunu da söyleyeyim ikisinde suç olduğunu biliyorum varsa belki bizde suç var
Şimdi aklıma geldikçe canım sıkıldı dedim acaba ben mi yanlış yaptım ama bir yandan düşünüyorum bir şey demedim kimseyle konuşmuyorum ki kalkıp aralarına girmiş olayım en sonra ramazan Bayramı'nda gördüm bir daha görmedim aramadım da

İnsan çalışan kadın olur ama kocasını ezmez bunu iki de bir eşinin yüzünde vurmaz iki taraf içinde geçerli sadece kadın tarafından değil yani
Ben çalışasam bilene mesela kalkıp neden ben çalışıyorum kendi paramla yaşıyorsun diyim ki eşime ve her kimseye ne anlmıyorum
Abimde savunmuyorum valla
Ama adam üniversite öğretmeniydi korona vaktinde adam ders verirken öğrenciler çocukların sensinden rahatsız olunca şikayet üstü şikayet gelince adam işte kovulmuş şimdi.mesla para kazansada sadece asgarî ücret tutarında veya değil
Çok uzun ama lütfen görümceler çok karışmasın al anneni sana gelsin o zaman

Cumleleriniz kopuk kopuk ne dediginiz pek anlasilmiyor ama universite sinavlarini kazanamadiginizi yazmissiniz neden kazanamadiginiz ortada. gelininiz tu kaka siz kvnizi annenizin agirlanmasini istediginiz gibi agirlarsiniz KADINLIK nasil olur gosterirsiniz yengenize kadin okul donemi nasil yaz tatilindeyse onuda anlamis degilim

Valla gelin görümce birbirinizi bulmuşsunuz. Ev dağınıkda dağınık sizene. Beğenmeyen gelmesin. Kadın okulda öğrencileri bırakıp eve mi gelecek KV karşılamak için. Ayrıca kadın dersten çıktı, canı eve gelmek istemedi ve arkadaşları ile kahve içti. Yemeyip, içmeyip annenize yetiştirmek ne kadar ayıp. Yengenize abimi eziyor diye laf edene kadar kendi fitnenize bakın. O iki kişi arasında sizin yüzünüzden herkes birbirine girmiş.

Ayrıca yok çalışıp atanamadım. Üniversiteyi kazanmamışsınız öğretmen gelini kıskanıyorsunuz.

Yenge iyidir kötüdür, eşini sever sevmez bunlar sizinle alakalı değil. Kendi işinize bakın.

Nurett
Annem Ankara 'dan Kastamonulya abimi yengemi ziyarete gidiyor orada iki gün kalacak ondan sorna da diğer abime Karabüke gidecek sonra eve geri dönecek
abim annemi almış eve bırakmış evde kimse yok çocukları da bırakmış abim eve geri işe dönmüş srebest işi marangoz hatta parmağı kırıktı doktor iş yapma demiş
yenegmde yaz tatilinde sabhatan beri okuldaymış tamam okulda bir iki saatlik iş olur yarım gün iş olabilir ama sabahta akşama kadar mi, saat beşe kadar Yoksa ben mi bilmiyorum ya
Annemi o zaman arıyorum WhatsApptan ulaşamıyorum kontrolümde yok bende yengeme mesaj attım ulaştı dedi evde çocuklara diyor tamam o zaman merak ettim sadece dedim
Ama mesaj attım saate arkadaşlar ile oturumada fotoğraf çekmiş atmış
Annem eve giriyor ev dağınık annem diyor ki evde bavulumu koyacak yer yok bulamadım diyor olay tam da bu yemin ederim bu başka bir şey olmadı

Sonra bir şekilde annem ulaştım kadın sesinden belli canı sıkılmış arkadaşlarla fotoğraf atmış dedim WhatsApptan dedim bunu dedim sadece eve gelecekmiş yarım saate kadar dedim annemle telefonu kapattım

Bu olaydan baya sonra annem diyor ki eve girdi diyor bağırmaya başladı diyor "ben artık tahammül edemiyorum sen çok değiştin evlendikten sonra ben seni boşayacağım" diyor

Annemde dedi oğlum seninle evlendikten sonra değişti evlnemden önce böyle değildi dedi

Bugün beni arıyor telefonu açtığımda "abinin ölüm haberi alıyor olabilirdin ben bir sürü kız mezun ettim 19 yaşlarında senden daha olgun" dedi yaşımı sordu bende 25 dedim
Ben çalışan bir kadınım senin gibi kocamı koynuma alıp ev hanımı olmadım diyor ben senin abine bakıyorum" diyor
Tamam bende kaç defa üniversite sınavına hazırlandım iki defa ama çalışıp kazanmama rağmen bir türlü atanamadım hiç bir yere açık üniversiteye fakülteye bile olmadı bende ara verdim biraz bu yıl daha hazırlanacaktım tekrar

Bende saddete gel dedim sen beni mahvettin aileme mahvettin diyor yalanlarınla anneni doldurdun dedi annenin doldurmuşsun gerizekalı kadın diyor bana
Haddini bil dedim
Oda bana sen haddini bil dedi bende yine haddini bil diyip yüzüne kapttim muhatap bile almak istemedim canımı sıkıldı
Sonra mesaj olarak şunu atmış
Anneni yalanla doldurup
Evimizi köyümüzü dağıttın
Seni cahil
Küçük şey
Bak burası benim okulumun öğretmenler odası
( fotoğraf atmış)
Bir daha sakınnnn haaa
Hayatımıza
O küçük burnunu sokma

Benim attım mesaj
Evinize iki günlüğüne misafir geliyor ortada siz yoksunuz çalışan kadın olduğunda ne oldu?
İyi de çalışan bir kadın olmadımda eşimin koyununa girdim en azından saygım gitmedi
Bir kere Nureddin Yıldız ne dedi biliyor musun?
( Çalışan kadın kocasını ezer) Diye söylemişti yalan da söylememiş çünkü sende kocanı eziyorsun ( ben abine bakıyorum)
(oğluna bakıyorum ) Lafınla
Abime mi bakıyorsun ay canım Allah razı olsun ama sen kendine bile bakamamışın evindeki sorumluğunu yerine bile getirmeye bilmiyorusun o kadar hoca ders halkası bilmem senin kafanı kim doldurmuş ben çok iyi biliyorum ikinizde aynısınız zaten ( en büyük abimin eşi kendisini ailemde biliyor teyzemlerde biliyor çünkü kuzenim olur kendisi teyzemin kızı herkes onun ne kadar fitneci biri olduğunu bilir) sonr zamanlar ikinci abimin eşi iyi bir anlaşmaya başladılar dip dibiler
Ben sizi gelip geldim kaç defa o yüzden seni çok iyi biliyorum 🤣
sizin hayatınız beni ilgindirmez. Ama sizin yaptınız şey yanlıştı
Hani bana bir kere sordun ya annen beni neden istemdi diye ben sana söyleyim
Çünkü evin sorumluğunu yerine getirmeyeceğini biliyordu
Eşine saygı duymyacağını biliyordu doğan çocuklara senin bakmayacğını da biliyordu senin olan sorumluğunu eşinin abimin yapacağını biliyordu o yüzden istemdi anladın mı şimdi
annemin dediği de çıktı zaten
Annem biliyordu seni
abimin sırf bu yüzden mutlu olmayacağını biliyordu abim dıştan mutlulu olsada içinden adım gibi eminim ki mutlu değil ayrıca benim abim benim kırmızı çizgim
Abim gelecekse hoş gelir sefelar getirir ama sen evime de gelme

Bu olaydan sonra annesi senin yazdıkların dediğin ayıp ayıp o senin büyüğün dedi bana
Bende senin kızın söylediği ayıp ayıp değil mi dedim madem karı kocalar severek evlendiler iki de bir annemi beni aramasınlar dedim
Suçluysam gideyim özür dileyim

Normalde sürekli aynı şey yapıyor ben Evlenmeden önce de aynısını yapardı
gece yarısı arar yine aynı şeyleri saydırırdı anneme
Yanımızda eşine hakaret edip küçümser abimde susuyor cevap vermiyor
Ama şunu da söyleyeyim ikisinde suç olduğunu biliyorum varsa belki bizde suç var
Şimdi aklıma geldikçe canım sıkıldı dedim acaba ben mi yanlış yaptım ama bir yandan düşünüyorum bir şey demedim kimseyle konuşmuyorum ki kalkıp aralarına girmiş olayım en sonra ramazan Bayramı'nda gördüm bir daha görmedim aramadım da

İnsan çalışan kadın olur ama kocasını ezmez bunu iki de bir eşinin yüzünde vurmaz iki taraf içinde geçerli sadece kadın tarafından değil yani
Ben çalışasam bilene mesela kalkıp neden ben çalışıyorum kendi paramla yaşıyorsun diyim ki eşime ve her kimseye ne anlmıyorum
Abimde savunmuyorum valla
Ama adam üniversite öğretmeniydi korona vaktinde adam ders verirken öğrenciler çocukların sensinden rahatsız olunca şikayet üstü şikayet gelince adam işte kovulmuş şimdi.mesla para kazansada sadece asgarî ücret tutarında veya değil
Nurettin Yıldız'a kadar okudum.
Egolarınızı birbirinizde tatmin etmeye çalışmayın, herkes kendi evine yurduna koynuna baksın.
Annenizde gitmesin bir yere, evinde otursun.

Çalışan bir kadın işlere yetisemeyebilir ben ev hanımıyim yeri geliyor yetişemiyorum hatta kendi kendime dusunuyorum Bi de çalışsam ne yapardım diye ayrıca gelininiz ogretmenmis belki akşama kadar işi çıktı siz baya kadin calisiyor diye komplekse girmişsiniz ayrıca malum partinin hocalarını da çok önemsemeyin bence neymiş çalışan kadınlar eşini ezermis ne kadar cahil Bi düşünce
Kendi evde döt büyümesine kilifi bulmus iste iki lokma ekmek icin kocasinin eline bakiyor kocasi izin vermezse bakkaldan sakiz alamaz yengesi ondan batmis

Olay ne zaman olmuş net bir bilgi yok ama yaz başı seminer dönemi gibi anladım. Yani öğretmenlerin öğlene kadar okulda olmak zorunda olduğu, hatta toplantı varsa uzayabildiği bir dönem. Arkadaşının evi dediği de yine öğretmenler odası olabilir artık koltuk olduğundan ev sanmıştır. Benim rahmetli dedem 30 yıl önce öğretmen anneme derdi senin okulda ne işin var gel eve falan aynı zihniyeti 2025te görünce şaşırdım :) eğitim hayatınız ya da özel hayatınız sizi bağlar ama en azından bazı bilmediğiniz konularda yorum yapmamayı öğrenebilirsiniz. Ayrıca sadece kadın olduğu için evi çekip çevirmesi gerektiği, temizliğin sadece onun sorumluluğu olduğu fikirlerini bir kadından duymak daha üzücü oluyor.

Bana mı diyorsun bunu mık demeyen ben miyim?
Biri gelip bana sataşmadı sürece hakaret etmedi sürece kimse beni ilgilendirmez kimsenin hayatına burunmuda sokmam sadece annemlr normalde konuştum bir şey arkadaşlaryla oturuyor dedim fotoğrafta dedim sadece zaten yarım saate gelirim diyor dedim
Ayrıca kaynanm bana bir laf etsin eşimde dahil cevabını alır benden annem de olsa lafı alır kime olursa olsun lafı sokarım ayrıca evde yapmak istemedim şeyide yapmıyorum bilip bilmeden böyle konuşmay
Gelin hanimda yapmak istemedigi bir seyi yapmiyor sizin gibi neden bu kadar kuruldunuz kadina

Muhatap bile olmak istemiyorum zaten evler ayrılıyor herkes iyice anlamaya çalışsın sonra gelip bana söyleyin
Hayır evler ayrılmasın sonuçta sizin de sorumluluğunuz var. Kayınvalideniz ile birlikte oturup o sorumluluğu yerine getirin lütfen ayrı eve çıkan kadın kocasını ezer🤣🤣🤪

Ben kaynanamla evimi ayırıyorum zaten ayrıca evimdeki kaynanma tek kelime edemiyorum diye bir şeyde yok 🤣🤣 kimseden hırsım kimseden çıkarmadım zaten ben benim kişiliğimde kimse benim hayatıma burnunu sokmadı sürece biri gelip bana laf etmedi sürece yengemin yaptığı gibi ben ağzımı bile açmam ben ilgindirmez kimseye ile kimsenin hayatına fitne filan soktum da yok internet WhatsApptan gördüm annem zaten interteni evlerinde bağladığında bile yine görecekti
Bunu yapan kim olursa olursun isterse abim olsun ben kendisi ne ararım ne sorarım ben zaten evlendikten sonra bile mesafe koyudm ufacık kelime ile görümce olmamak için kendi abimleri aramam herkes kendi yolunda kendi işinde bugün gelip telefonu açmasıyla hakarete başlarsa bende susmam isterse karışmda abim olsun annem olsun
Ben kaynanan olsam olğumun evine gitsem salak gibi kapıda dikilirisem evlerine gitmem bir daha annemde gitmeyecek zaten
yada çalışan biri olayım kaynanam iki günlüğüne misafire bizi görmeye hal hatır sorma ya geliyor haberimde var hem eşimin hemde izin alır evde oturum eşimle kaynanamı karşılarım onunla oturum isterse 10 tane çocuğum olsun
Bu arada hiç çalışmadığınız çok belli, iş yerinden öyle “kaynanam geliyor bana 2 günlük izin verin” diye izin alabileceğinizi düşünmeniz yani cidden ne desem bilemedim🤣

Kıyamam ya, demek abin yapıyor eşinin yapması gereken işleri :(
Napıyor, makineye iki bardak mı koyuyor?

Böyle görümcem olsa ciddiye alıp muhatap olmam. Yazabiliyormuş gibi, uzun uzun mesaj atmış bir de kadına shjkl
Umarım trollsündür. Üniversiteye atanamayan ilk insan olarak tarihe geçeceksin yoksa.

Beni en çok üzen ne oldu biliyor musunuz? Şimdi sizin kızınız falan olsa ona da muhtemelen "kocanı ezme, çalışsan da evinin İşini aksatma" diyen biri olacaksınız.kiziniz da ev işi, çalışma hayatı, sahip olamadığı hobilerin arasında sıkışıp kalacak ne kadar üzücü.
Eğitim çok önemli ya üniversite olsun olmasın, kişinin kendi kendini geliştirmesi çok önemli. Bunu yapmadan evlenmişsiniz üstelik.

Yaa aynı benim cahil ex görümcem😂 çalışmayanlar işyerini dingonun ahırı zannediyor, aaa kaynana geldiyse git sen onların gönlünü hoş et boşver ne işi çalışması demiyor😂 Ayrıca belliki yengeye sorulmamış müsaitmisin geleceğiz denmemiş.çalışan bir kadına “ben geldim” denilmez.zaten annenizin kendisi hakkındaki fikirlerini söylemişsiniz, yetmemiş annenizi de doldurmuşsunuz.kadın işten gelmiş kavganın içine düşmüş resmen.umarım yengenizi unutacak telaşınız olurda kadın biraz huzur bulur.

Ev daginikmis valiz koyacak yer bulamamış. Yok canımmm gelinin basina koysun, adı gelin çünkü. Allah aşkına çocuklar var, çalışılan ev, KV.delik gütmese yazık çocuklara bı toparlayayim ortalığı derdi. Toparlayamiyorsa oturup çenesini tutsaydi. Siz böyle ağzınzı yayinca "aa bak doğru ben hemen işten çıkayım da kv.me hizmet edeyim erimin ayaklarını yikayayim" mi diyecek, adamlar geçiniyor demek ki siz bozdunuz huzurlarini. Asıl siz gitmeyin onların evlerine. Karışmayın evliliklerine, bosansalar o çocukların vebali kimin boynuna, kaç gün bakacaksınız. El işinde calismayinca uzaktan konuşmak ne kolay. Çalışan kadın olmasa ekmeğini sen mi vereceksin. Size mi muhtaç kalsın.

Ben çok sinirlendim bu konuya.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X