Sabah sabah eşim sinirlerimi zıplattı

Yorumlarınız için teşekkürler.Sabahtan beri düşünmekten Şu an çok kötü başım ağrıyor.Arada bir evet kalınabilir kayınvalide de annede ama eşimin maç günleri sırf kendi keyfi için annesinde kalmayı rutine dönüştürmesine dayanamıyorum.Birde fedakarlık bekliyor ya benden haftada 1 gün kalmak için..Daha ne kadar fedakarlık yapıcam bilmiyorum.Kaldığım zamanlar sorun yok 2 hafta gitmedim diye 3. hafta suratlar düşüyor benden kötüsü olmuyor...
İş çıkışı eşimi beklemem hata evet.Beraber arabayla rahatça gidiyoruz diye öyle yapıyordum.Ama bu şekilde daha çok yıpranıyorum bunu anladım.Dediğiniz gibi artık onu beklemeden çocuğumu alıp evime gideceğim.Maç günüde ister gelir evinde kalır ister annesinde kalır tamamen kendi tercihi....Konuşup bu konuyu sinirlenmekte istemiyorum çünkü anlamayacaktır..En iyisi sessiz kalıp bu yöntemi uygulamak.Çünkü hergün eve akşam 9 gibi geliyor.Onu beklemekten zaten sinir oluyorum.10 daikaya 5 dakikaya geliyorum deyip 1-2 saat sonra geldiği oluyor.Tam gelecektim yok şu iş çıktı yok şu aradı vs.Kendisinede söyleyeceğim ben artık bunları duymak istemiyorum.Otobüse atlar giderim eve.Ne zaman geliyorsun diyede aramaktan kurtulurum böylece.
Annem zaten kışın bizim eve gelip bakıyor oğluma..O zaman zaten sorun yok işten çıkar direk otobüsle evime giderim.

Bencede canım işten çıkınca bebeğini alıp evine gitmen en dogru karar sen öyle yaptıkça esinde sana bişey diyemez zaten evine gidiyosun sonuçta normalde annene gidince belliki onu bahane ediyodu artık bahaneside kalmıycak

green e katılıyorum.
sen erkenden evıne gıt oğlunu doyur uyut oyna ilgilen.
evının işinide yapmış olursun..
o bu sefer eve daha erken gelmeye çalışır.
en azından bı duzenın olur ne bu böyle

Evet eşimle konuşacağım ve bu son konuşma olacak bu konuyla ilgili.,
Kaç defa konuştum öncedende çocuğun düzeni kalmıyor sen geç geldiğin zamanlar annemde,maç olduğu zaman annende kalmak istemiyorum.Erken gel evimize gidelim yoksa ben otobüsle gideceğim dedim.Tamam düzelecek artık erken geleceğim beraber gideriz dedi hep ama en erken 20.30 gelişi.Bizim eve varıp çocuğu uyutmam 10 oluyor .O saatten sonrada hiçbişey yapılmıyor evde..Diyeceğim şu:Yok olmuyor düzelmiyor geç kalıyorsun olan bana ve çocuğa oluyor ben bundan sonra iş çıkışı oğlumu alıp evime gidiyorum.Sende işin bitince gelirsin o kadar...

Kaç defa konuştum öncedende çocuğun düzeni kalmıyor sen geç geldiğin zamanlar annemde,maç olduğu zaman annende kalmak istemiyorum.Erken gel evimize gidelim yoksa ben otobüsle gideceğim dedim.Tamam düzelecek artık erken geleceğim beraber gideriz dedi hep ama en erken 20.30 gelişi.Bizim eve varıp çocuğu uyutmam 10 oluyor .O saatten sonrada hiçbişey yapılmıyor evde..Diyeceğim şu:Yok olmuyor düzelmiyor geç kalıyorsun olan bana ve çocuğa oluyor ben bundan sonra iş çıkışı oğlumu alıp evime gidiyorum.Sende işin bitince gelirsin o kadar...

Budur canım....:68:

Peki eve gidişin nasıl olacak, otobüsle ne kadar sürecek?
Arabayı senin alma şansın yok mu, eşin otobüsle gelsin, önemli olan çocuğun rahatı.
Otobüsle gidip gelmekte zorlanmanız da eşin için maç konusunda caydırıcı olabilir.
Hafta sonu oynayıversin mesela.

Bu konu çok basit kalıyor tabi diğer konulara bakıldığında ama bu tür sorunlar çözümlenmeyince insan hep kendinden ödün verince işte o zaman sevgi saygı kalmıyor.Soğuyor insan eşinden.Bende bu aralar böyle bir his var.Kendimi onun yerine koyuyorum da insan önce çocuğunun rahatını düşünmez mi?Bir maç uğruna kendi keyfi annesinin keyfi uğruna insana böyle baskı yapılırmı?
Düşünsenize haftaiçi çalışıyorum.Cumartesileri ev işi çamaşı ütü vs. ne varsa hepsini hallediyorum.Pazar günü ailece rahatça bir işe bakmadan gezelim eğlenelim diye.Pazar günüde ailece geziyoruz takılıyoruz işte..Kendime hiç vaktim kalmıyor.Çocuğum mutlu oluyor eğleniyor,eşimde rahat bir ,insan zaten sıkıntıya hiç gelemez.Pazar günler,i gezmeyi çok sever yaz kış farketmez mutlaka çıkarız bir yerlere.Ama ben mutlumuyum onun kadar değil.Yani bu pazar gezmeleri bile rutinleştiğinden bana iş gibi geliyor.yada şöyle söyliyim dinlenemiyorum ben.Gerginim ama yansıtmamaya çalışıyorum.Üzerime böyle saçma konularla gelinincede kafam artık öyle doluki kaldıramıyorum kötü olan ne varsa düşünüyorum artık.
Yaptığım fedakarlıkların farkında değil.Boşamı çabalıyorum ben.Daha ne yapacağımki?Onun istediği gibiyse herşey çok iyiyim ben.Ama 2 hafta gitmedim diye surat asılıyor suçlanıyorum.En çokta buna üzülüyorum.Yuvanız için emek veriyorsunuz ama karşı taraf görmüyor.Kadının görevi gibi normal görülüyor.

Peki eve gidişin nasıl olacak, otobüsle ne kadar sürecek?
Arabayı senin alma şansın yok mu, eşin otobüsle gelsin, önemli olan çocuğun rahatı.
Otobüsle gidip gelmekte zorlanmanız da eşin için maç konusunda caydırıcı olabilir.
Hafta sonu oynayıversin mesela.

2 otobüs değiştiyorum..Dün 18.15 te evden çıktık 19.45 te evdeydik. Bugün annem bizim evimizde bakıyor oğluma.Haftasonuna kadar annem bizim evde bakacak.Bu haftayı evimizde tamamlayacağız yani.Otobüsle 1,5 saat sürüyor aslında yol uzak değil arabayla en fazla yarım saat sürüyor oda yavaş gidersen.Ama otobüs değiştirdiğim için kalkış saatlerini falan bekliyorsun 1,5 saati buluyor.

Yorumlarınız için teşekkürler.Sabahtan beri düşünmekten Şu an çok kötü başım ağrıyor.Arada bir evet kalınabilir kayınvalide de annede ama eşimin maç günleri sırf kendi keyfi için annesinde kalmayı rutine dönüştürmesine dayanamıyorum.Birde fedakarlık bekliyor ya benden haftada 1 gün kalmak için..Daha ne kadar fedakarlık yapıcam bilmiyorum.Kaldığım zamanlar sorun yok 2 hafta gitmedim diye 3. hafta suratlar düşüyor benden kötüsü olmuyor...
İş çıkışı eşimi beklemem hata evet.Beraber arabayla rahatça gidiyoruz diye öyle yapıyordum.Ama bu şekilde daha çok yıpranıyorum bunu anladım.Dediğiniz gibi artık onu beklemeden çocuğumu alıp evime gideceğim.Maç günüde ister gelir evinde kalır ister annesinde kalır tamamen kendi tercihi....Konuşup bu konuyu sinirlenmekte istemiyorum çünkü anlamayacaktır..En iyisi sessiz kalıp bu yöntemi uygulamak.Çünkü hergün eve akşam 9 gibi geliyor.Onu beklemekten zaten sinir oluyorum.10 daikaya 5 dakikaya geliyorum deyip 1-2 saat sonra geldiği oluyor.Tam gelecektim yok şu iş çıktı yok şu aradı vs.Kendisinede söyleyeceğim ben artık bunları duymak istemiyorum.Otobüse atlar giderim eve.Ne zaman geliyorsun diyede aramaktan kurtulurum böylece.
Annem zaten kışın bizim eve gelip bakıyor oğluma..O zaman zaten sorun yok işten çıkar direk otobüsle evime giderim.

canım benim erkek arkadaşımda da maç tutkusu var ve evlenince ailesinin oturduğu şehirde yaşayacağız biz de. inan bu tür konular kulağıma bir bir küpe oluyor benim de. zaten benim söylemeyi planladığım her şeyi de bu mesajında söylemişsin. yol 1,5 saat sürse de, otobüsle git, bir süre sonra da o alışıp eve erken gelecektir. 1,5 saatlik yolu belki bir ay çekersin, ama bence bunu bir strateji olarak düşün her şeyden önce. eşini de maç konusunda yargılamadığını düşünüyorum ve inan çok iyi yapıyorsun. ona maksimum anlayış göster ki, konu kişisel özgürlükler olduğunda kayınvalidende kalmamak da senin kişisel özgürlüğün olarak değerlendirilsin ve sana ses çıkaramamasın. ben sana anlayış gösteriyorum, sen de bana göstermelisin der çıkarsın işin içinden. o otobüs yolculuğunu da çocuğumun rahatı için çekiyorum, düzen gerekiyor çocuğuma, belirli saatte yatıp, belirli saatte kalkmasını istiyorum der kapatırsın konuyu. bence çözülecek, eşin çünkü çok fazla sıkıntı çıkaracak biri gibi gelmiyor, konuşabildiğinizi düşündüm ben de. kolay gelsin sana, gelişmelerden haberdar et ki küpelerim artsın benim de :))) bebişi de öp benim yerime :) kıyamam ben ona.

2 otobüs değiştiyorum..Dün 18.15 te evden çıktık 19.45 te evdeydik. Bugün annem bizim evimizde bakıyor oğluma.Haftasonuna kadar annem bizim evde bakacak.Bu haftayı evimizde tamamlayacağız yani.Otobüsle 1,5 saat sürüyor aslında yol uzak değil arabayla en fazla yarım saat sürüyor oda yavaş gidersen.Ama otobüs değiştirdiğim için kalkış saatlerini falan bekliyorsun 1,5 saati buluyor.

Otobüsle 1,5 saat sana da, oğluna da eziyet.
Şurada kalmış 1 sene.. Hatta kışın annen sende kalacağına göre, sadece bu yazı geçirmen yeterli.
Eşine gelince..
Sen sıkıntını sakince anlatmazsan (ki gördüğüm kadarıyla iletişmii güçlü bir insansın sen) o seni anlamaya çalışmaz, çünkü halinden memnun.
Ne güzel sporunu yapıp, stresini atıyor.
Akşam da anacığının gönlünü yapıyor.
"Ben onun annesiyle saatler geçirmek zorunda mıyım" deme, o zaten senin vazifen.:27:
Çocuğunla beraber onun maçını bekliycen, annende olmamış da onun annesinde olmuş, ne var bunda..:27:

Tepki ver güzelim, net bir tepki..
Yaptığın fedakarlığı (bir önceki mesajındaki gibi) net anlat, gözüne sok. Bazen anlatmadan anlamıyorlar. Nasıl anlasın, onun hayatıyla seninki çok farklı şu an.

ama anlamadığım şey bi yere gidip gelmek konusunda eşinizemi bağlısınız.yani eşim maçtan geç gelio sabah erken kalkıp beni işe bırakıo demişsiniz.eşinizin maçı olduğu zamanlar siz kendiniz işinize gitseniz eşinizde uyusa dinlense yine eşinizin geç geleceği zamanlar çocuğunuzu alıp kendi evinize dönseniz.bence orta yol bulunur.maçı önemli birşey bulmadığınızı düşündüm ama bence eşinizde oşekilde kafa dağıtıodur oda kendine vakit ayırmalı. aynı şey siizn içinde geçerli sizde kuaförünüze gidin o akşamda eşiniz erken gelip çocuğa baksın.

Nasıl anlatayım ne diyeyim artık ipektuncer ;
Kaç defa güzellikle konuştum anlattım.İçinde bulunduğum durumdan memnun olmadığımı zorlandığımı.Dediği hep aynı bundan sonra düzene girecek düzelecek erken geleceğim beraber evimize gideceğiz.Tamam beraber evimize gidiyoruz ama erken bir saat olmuyor çocuk arabada uyuyor eve girince bazen uykuya devam ediyor yatırıyorum bazende uyanıyor uyku tutmuyor tekrar uyut vs.
Üff çok sıkıldım valla...Diğer günler erken gelse saat 8 de evimde olsam yinede haftada 1 gün annesinde kalmaya razı olacağım her hafta olmasa bile 15 günde 1 yada.Bir hafta o gelecek eve,diğer hafta biz kalacağız.Öyle falan ayarlama yapalım dicem ama annemin evinde baktığı günlerde geç gelmesinden dolayı çocuğun düzeni bozluluyor.Nereden taşındım ben yaaa valla pişmanım...
Hergün 1,5 saat 2 otobüs değiştirmekte yemiyor açıkçası ama kendimi sıkıp birde bu yolu deniyim diyorum.Olan yine bize olacak oğlumla in bin rezillik...Beyefendi altında araba hop gelecek istediği saatte bu sefer yine sinir olan ben olacağım.Bu da çözüm değil galiba öylemi???

ama anlamadığım şey bi yere gidip gelmek konusunda eşinizemi bağlısınız.yani eşim maçtan geç gelio sabah erken kalkıp beni işe bırakıo demişsiniz.eşinizin maçı olduğu zamanlar siz kendiniz işinize gitseniz eşinizde uyusa dinlense yine eşinizin geç geleceği zamanlar çocuğunuzu alıp kendi evinize dönseniz.bence orta yol bulunur.maçı önemli birşey bulmadığınızı düşündüm ama bence eşinizde oşekilde kafa dağıtıodur oda kendine vakit ayırmalı. aynı şey siizn içinde geçerli sizde kuaförünüze gidin o akşamda eşiniz erken gelip çocuğa baksın.

Canım onuda dedim.Sen istersen annende kal eve kadar geç saat gelme.Ben sabah otobüsle geliyim dedim kabul etmiyor niye illa bizi annesine götürecek orada kalınacak maç günleride ondan.Niyetin altında başka niyetler var açıkça söylemiyor ben salağım ya anlamıyorum.Amaç babanne torun sevecek..Orada kalınınca eşimi de bir görseniz keyfine diyecek yok.

arabayı sen kullan yada onun maçı olduğu birgün seninde mesain olsun yada başka bi işin sende hergün erkenden eve gitmek zorunda değilsinki.

Nasıl anlatayım ne diyeyim artık ipektuncer ;
Kaç defa güzellikle konuştum anlattım.İçinde bulunduğum durumdan memnun olmadığımı zorlandığımı.Dediği hep aynı bundan sonra düzene girecek düzelecek erken geleceğim beraber evimize gideceğiz.Tamam beraber evimize gidiyoruz ama erken bir saat olmuyor çocuk arabada uyuyor eve girince bazen uykuya devam ediyor yatırıyorum bazende uyanıyor uyku tutmuyor tekrar uyut vs.
Üff çok sıkıldım valla...Diğer günler erken gelse saat 8 de evimde olsam yinede haftada 1 gün annesinde kalmaya razı olacağım her hafta olmasa bile 15 günde 1 yada.Bir hafta o gelecek eve,diğer hafta biz kalacağız.Öyle falan ayarlama yapalım dicem ama annemin evinde baktığı günlerde geç gelmesinden dolayı çocuğun düzeni bozluluyor.Nereden taşındım ben yaaa valla pişmanım...
Hergün 1,5 saat 2 otobüs değiştirmekte yemiyor açıkçası ama kendimi sıkıp birde bu yolu deniyim diyorum.Olan yine bize olacak oğlumla in bin rezillik...Beyefendi altında araba hop gelecek istediği saatte bu sefer yine sinir olan ben olacağım.Bu da çözüm değil galiba öylemi???

Eşinin rahatı bozulmadığı müddetçe, hiçbir çözüm nihai çözüm getirmeyecek sanırım.
Sen oğlunla otobüste eziyet çeksen de "sen istedin, ben mi diyorum sana otobüsle git diye" deyiverecek.
K.validendeyken ayrı yatıyorsunuz ama buna da razı.
Bu maç olayı çok m uşart yahu veya ne kadar sürecek, ilelebet mi devam edecek?
Neden taşındım deme bence, demotive etme kendini. Nerede oturacağını seçme özgürlüğünde olsun artık, çalışıyorsak köle de değiliz.
Zaten annen fedakar, 2 ay sonra kış gelecek, annen send ekalacak. Sonra da kesinlikle kreşe.
O zaman sorun kalmayacak.

Sunduğum alternatifler:
Sen kal annende maç günleri,ben oğlumla evime gideyim sabah otobüsle gelirim
---Olmaz
İllaki eve gitmeyeceksek maç günleri arada annemdede kalalım nasılolsa çocuğu sabah yine buraya getireceğiz git gel yapmayalım(birde oğlum annanesinin evine alışık rahat yatıyor gündüzde orada olunca)
-----olmaz ben orada duş alamam
O zaman her hafta değilde duruma göre 15 te bir falan kalalım.zaten ekseri pazar günleride görüşüyoruz eşimin ailesiyle..Her hafta sen zorlanma bir hafta sen gel bir hafta biz kalalım ok kayınvalidede
------her hafta kalınsa ne olur senden tek isteğim maç günleri fedakarlık yapman çokmu şey istiyorum vs...

ipek ablaya da katılıyorum sonuna kadar aslında, ne bileyim yol çekmek size eziyet; ama o da bir strateji olabilirmiş gibi geldi bana. o da dayanamaz sizin o kadar yol çekmenize diye düşnüdüm. aslında en mantıklısı arabayı senin alman :)) aa böyle bir durum söz konusu değil sanırım değil mi?

Ehliyetim var ama trafiğe çıkacak kadar iyi değilim.Birde benim oğlan çok hareketli bağlasanda durmaz yani arabada.Birde ona bakacam derken allah korusun.Ben araba sürmeyi ilerletene kadar kış gelir zaten...Öğrenmeyi çok istiyorum aslında ama çalışmaya vakit kalmıyor...

Sunduğum alternatifler:
Sen kal annende maç günleri,ben oğlumla evime gideyim sabah otobüsle gelirim
---Olmaz
İllaki eve gitmeyeceksek maç günleri arada annemdede kalalım nasılolsa çocuğu sabah yine buraya getireceğiz git gel yapmayalım(birde oğlum annanesinin evine alışık rahat yatıyor gündüzde orada olunca)
-----olmaz ben orada duş alamam
O zaman her hafta değilde duruma göre 15 te bir falan kalalım.zaten ekseri pazar günleride görüşüyoruz eşimin ailesiyle..Her hafta sen zorlanma bir hafta sen gel bir hafta biz kalalım ok kayınvalidede
------her hafta kalınsa ne olur senden tek isteğim maç günleri fedakarlık yapman çokmu şey istiyorum vs...

1.alternatif oğluna eziyet. Eşini yola getirmekten önce, oğlunu düşünmek zorundasın. 1,5 saat akşam, 1,5 saat sabah otobüs yolculuğu..Çekilmez.
2. alternatif mantıklı. Gece yatabildiği yerde duş niye alamıyo anlamadım. Maç yaptıkları yerde duş alsın o zaman.
3. alternatife verdiği cevaba bittim zaten..

Adam haftanın bir günü çoluğunun çocuğunun rızkı için üşenmeden canını dişini takıp maç yapıyo, sen bi fedakarlığı çok görüyosun di mi..:27:
Alacağın olsun senin..
Yaşadığın hayatı görmüyo mu bu adam, daha ne fedakarlığı bekliyo senden?
E desene sen eşine lütfen "kocacım sen rahat rahat maçına konsantre ol, çünkü ben sorunu çözdüm, artık her gece evimizdeyiz, işi bırakıyorum" diye..
Belki o zaman anlar fedakarlığını..

Son düzenleme:
1.alternatif oğluna eziyet. Eşini yola getirmekten önce, oğlunu düşünmek zorundasın. 1,5 saat akşam, 1,5 saat sabah otobüs yolculuğu..Çekilmez.
2. alternatif mantıklı. Gece yatabildiği yerde duş niye alamıyo anlamadım. Maç yaptıkları yerde duş alsın o zaman.
3. alternatife verdiği cevaba bittim zaten..

Adam haftanın bir günü çoluğunun çocuğunun rızkı için üşenmeden canını dişini takıp maç yapıyo, sen bi fedakarlığı çok görüyosun di mi..:27:
Alacağın olsun senin..
Yaşadığın hayatı görmüyo mu bu adam, daha ne fedakarlığı bekliyo senden?
E desene sen eşine lütfen "kocacım sen rahat rahat maçına konsantre ol, çünkü ben sorunu çözdüm, artık her gece evimizdeyiz, işi bırakıyorum" diye..
Belki o zaman anlar fedakarlığını..

:)) İpekçim yorumlarına hayranım ağlanacak halime gülüyorum şu an.Ne halt yiyeceğimide bilmiyorum artık inan...

Back
X