sabah sabah...

meczup_18

Üye
Kayıtlı Üye
23 Ekim 2013
150
8
16
35
Bursa
Sabah eşimin halasının oğlu aradı neymiş bugün akşama yemeğe gelceklermiş eşimde ben işe gitcem dedi yarın gelin dedi...kapattı yemeğe gelceklermiş dedi bende yemeğe alanam çaya gelsinler dedim ...ama sinir oldum evime ilkkez gelecekler üstelik 8-10 kişi ben 11 yıldır hiçbirinin evine yemeğe gitmedim kimseyide aramadım yemeğe gelcez die...eşimde dedi ağızları alışmasın ben derim hanım sınava gitcek çaya gelin die ne düşüncesizle yafff

11 senedir evinize ilk kez gelcekler.. cumartesi aksami musait olursunuz pazar sabahi is sorununuz olmaz diye düşünmüşlerdir. Arayip haberde vermişler. Neden bu ksdar sinir yaptin ki... nazikce diledigin baska bi aksam olsun diyebilirdin. Aayrica yemege gelseler ne var. 11 yilda 1 kere yahuu...

Eee durum çözülmüş ?
11 senedir hiç mi 8-10 kişi yemeğe gelmedi, şaşırdım.

Ayaklari alismaz bence bi 11 sene daha gelmezler saygi yapmak istemisler size. Ama esin istemiyorsa tamamdir. Sen fazla canini sikma. Nolcak 2 cesit yemek yaparsin calisiyodum ancak bu kadar oldu dersin :)

Caya gelin demek biraz ayip olur ama esin bilir artik.

Son düzenleme:
11 senedir evinize ilk kez gelcekler.. cumartesi aksami musait olursunuz pazar sabahi is sorununuz olmaz diye düşünmüşlerdir. Arayip haberde vermişler. Neden bu ksdar sinir yaptin ki... nazikce diledigin baska bi aksam olsun diyebilirdin. Aayrica yemege gelseler ne var. 11 yilda 1 kere yahuu...

İşte 10 yıldır dışardaydık buraya taşınalı 8-9 ay oldu ve 10 yuldır gider gelirim eşimle çocuklarımla birkere beni yemeğe çağırmadılar bırak yemeği çaya bile sorunda bu ya rvime ilkkez gelecekler biz yemeğe geliyoruz denirmi tanımıyorum bile...samimi olursun o başka ....valla hiiiiiç uğraşamam çay çok bile ben 2 yaşubda bebeği olan hafta içi sabahtan akşana kadar çalışan bi insanım bi hafta sonum var ve birde akşam yemeğe gelecek adam öğlen 11 de aramaz benim bildim o canım o yüzden sinirlendüm kı :))))

Ne rahat insanlar var ya.
Belki benim evimde yemekliğim yok, kendime kadar. Belki alışverişe çıkacak param yok kıt kanaat idare etmeye çalışıyorum.
Bencede eşinizin kıymetini bilin.

Akrabaların yemeğe gelmesinde ne gariplik var ki? Yani haber vermeden çat kapı yemeğe gelirler, sinirlenirsiniz anlarım ama haber de vermişler. Tabi siz hoşlanmıyor olabilirsiniz. İyi ki size destek olan bir eşiniz var.

Belki yakınlaşmak bir yemekte buluşmak istemişlerdir 11 yıldır hiç yemekli davette buluşmamışsınız bence inada bindirmeye gerek yok çaya gelin demek acayip ayıp olur bana biri dese alınırdım şahsen 2-3 çeşit yemek yaparsınız mezelerle falan fazla kalabalık görünür masanız misafir baş taçıdır sinir yapmaya gerek yok ki :112:

Ayaklari alismaz bence bi 11 sene daha gelmezler saygi yapmak istemisler size. Ama esin istemiyorsa tamamdir. Sen fazla canini sikma. Nolcak 2 cesit yemek yaparsin calisiyodum ancak bu kadar oldu dersin :)

Caya gelin demek biraz ayip olur ama esin bilir artik.

Ayyy siz birinin eşini bilmionussd çok fenaaaa aboooo da ben evine bile gitmedim ben aramam şahsen temeğr gelios die rahatsız etmek istemem kimseyi ben çoook ince düşünceliyim sanırsam ...eşim der valla hiç ayıp olmaz

Valla tatlım eger hayattaki felsefen buysa bana gore yanlistasin. Onlar bana bole yapıyorlar bende ole yaparim oh tarzi bi dusunce tarzi biraz garip. Yani onlar cairmadiysa o onlarin ayibi. Sende bu sekilde davranarak tipki o kizdigin insanlar gibi oluyorsun. Ha davet etmek istemeyebilirsin tabiki bu sizin hayatiniz bizene. Ama sole diim aksam yemege gelcek adam 11de de arayabilir bence uygun bi saat. Ki dedigim gibi hemde cumartesi pazar evde olurlar sabah uyanmak zorunda kalmazlar die düşünmüştür. Yani bilmiorum belki bn biraz hassasim bu konuda hem unutma misafir 10 rızıkla gelir 9unu bırakır 1ini yer gidermiş:-D

Valla tatlım eger hayattaki felsefen buysa bana gore yanlistasin. Onlar bana bole yapıyorlar bende ole yaparim oh tarzi bi dusunce tarzi biraz garip. Yani onlar cairmadiysa o onlarin ayibi. Sende bu sekilde davranarak tipki o kizdigin insanlar gibi oluyorsun. Ha davet etmek istemeyebilirsin tabiki bu sizin hayatiniz bizene. Ama sole diim aksam yemege gelcek adam 11de de arayabilir bence uygun bi saat. Ki dedigim gibi hemde cumartesi pazar evde olurlar sabah uyanmak zorunda kalmazlar die düşünmüştür. Yani bilmiorum belki bn biraz hassasim bu konuda hem unutma misafir 10 rızıkla gelir 9unu bırakır 1ini yer gidermiş:-D

Katılıyorum
O onların cimriliği ya da misafir ağırlama adabı
Sen beğenmiyosun madem daha güzelini, kendine yakışanı yap
Bu kadar ince hesaplarda insanı yorar bence

11 de aradılar diye memnun değilsen, eşin zaten yarına ertelemiş akşamdan hazırlığının birazını tamamlaman mümkün
Yok ama onlar bana yapmadı ben hiç yapmam, ara çaya gelsinler demek bence biraz ayıp kaçar
Yine de sen bilirsin tabi, herkesin kendi tercihi ben ailemde böyle görmedim.

Sabah eşimin halasının oğlu aradı neymiş bugün akşama yemeğe gelceklermiş eşimde ben işe gitcem dedi yarın gelin dedi...kapattı yemeğe gelceklermiş dedi bende yemeğe alanam çaya gelsinler dedim ...ama sinir oldum evime ilkkez gelecekler üstelik 8-10 kişi ben 11 yıldır hiçbirinin evine yemeğe gitmedim kimseyide aramadım yemeğe gelcez die...eşimde dedi ağızları alışmasın ben derim hanım sınava gitcek çaya gelin die ne düşüncesizle yafff

Ne güzel işte misafir bereketiyle gelir derler. Habersiz de gelmiyorlar üstelik ben böyle birşeyi (yani geçmişte bu insanlarla yaşanılan kötü anılar yoksa tabiki) düşüncesizlik olarak görmezdim. Mutlu ve huzurlu sofralarla evimin şenlenmesini tercih ederdim.
Siz niye istemiyorsunuz ki? vardır muhakkak bir sebebi sevmiyor musunuz gelecek olanları?

Gelmesinler demedim kiii çaya gelsinler dedim ha haaa kızlar aşkolsun kendimi bi tuhaf hissettim ben bu dünyadam değilmiyim neee hayat felsefem şu: ben sıkıntıya gireceksem ve eğer ki içimden gelmeyecekse içimden geleni kadar yapmak tercihimdir...hatta rahatsızsam ya da müsayit değilsemde direk söylerim uygun değilim diye kariıdaki kırılıyosada kenfi bilir kırılacak adam zaten evime gelmesin benle görüşmesin...
ben olsam derim ki müsayitseniz size gelicez çay içmeye ev sahibide drrse ki yemeğe buyrun o ayrı ama ben kimseyi aramam yemeğe gelcez die yaşam tarzım bu

Ne var bu kadar sinirlenecek ben de anlamadim. Zaten birbirinizin evine yemege 11 senede bir giden insanlarmissiniz. Her aksam cat kapi geliyorlarmis gibi, ya da ne bileyim telefon acip kufretmisler gibi tepki vermissiniz. Yemege gelmek isteyen akrabaya hayir, caya gelin nasil denir bilmiyorum, orayi anlayamadim. Esinin ne demesi gerekiyordu? O da zaten geri cevirmis, baska gun demis. O olabilir en fazla. Da insanlari direk reddetmek, yemek veremem caya gelsinler demek cok buyuk kabalik. Bu durumda akrabasina telefon acip bunu diyen adam da karisini ezdirmeyen adam olmuyor, saygisiz bir adam oluyor benim gozumde. Kari-koca herkesten izloe bir hayat yasiyorsunuz sanirim. Ne biz gidelim, ne geleni kabul edelim. Bunlari bu kadar sorun ettiginize gore... Yalniz ese dosta saygisizlik yapmamaya calisin bence. Abartmissiniz tepkinizi.

bana da garip geldi biraz
hiç bir misafirim akşama yemeğe geliyoruz sana demedi.
genelde ev sahibi teklif eder, ne bileyim erken gelinde yemeği de beraber yiyelim gibi.

11 yıldır ilk kez gelmeleri bir garip.
Kendileri yemeğe geleceğiz demeleri de bir garip..
Ama ne kadar tedbirli bir çiftsiniz siz ki ayakları alışmasın diye hemen önlem almışsınız.
11 yıldır o yüzden ilk kez geliyorlar sanırım.

Back
X