Sabahki şeker yüklememe tok gitsem??? Bilenler el atsın lütfen

GaraCivciv

Üye
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2015
190
171
18
Merhaba arkadaşlar...

Bu sabah şeker yüklemesi için asm'ye gittim 9 saat aç kaldım önce hemogram ve açlık kan şekeri için kan verdim daha sonra 75 gram suyu içtim veeeee müthiş son :rolleyes: olduğu gibi çıktı içimden :KK53:

Hamileliğin başından beri açlığa karşı çok hassasım mide bulantısı yapıyo zaten bu sonu bekliyodum..

Yarın sabah şekerimi alıp tekrar gidicem tekrar ve son kez deneyelim dedik hemşiremle..

Size danışmak istediğim konu; açlık kan şekeri için kan verdiğime göre sabah biraz da olsa tok gidip içsem şekeri? Çünkü yine aç içersem yine durmayacak çıkacak.. Biraz da olsa bişeyler yesem şekerden önce problem olur mu bileniniz var mı?

Problem olur, açlık değil tokluk olur. Yanlış ölçülmüş olur.Öyle yapacaksanız yaptırmayın daha iyi. İlk aldıkları şekeri açlık sayıyorlar, devamını ona göre değerlendiriyorlar.

Ama şekerine limon sıkanlar var galiba, içimi kolay oluyormuş.
Evet eczaneden aldığım limon aromalıydı zaten içiminde bi problem yaşamadım ama yarım saat sonra olan oldu :)
Açlık kan şekerine baktık denilmişti bana şekerden önce alınan kanda. Teşekkür ederim yorumunuz için..

Evet eczaneden aldığım limon aromalıydı zaten içiminde bi problem yaşamadım ama yarım saat sonra olan oldu :)
Açlık kan şekerine baktık denilmişti bana şekerden önce alınan kanda. Teşekkür ederim yorumunuz için..
Tokluk kan şekerine baktırmak için tok gidersen bir de yükleme yapıldıktan sonra şekerin iyice yükselecektir. Durduk yere insülin vericekler :KK70:yine de aç git bence sen

Hamilelerde ayri mi bilmiyorum ama seker yuklemede esas olculen insulin direnci bildigim kadariyla ve bunda da ozellikle acken alinan basit sekeri yuksek gidalarin sekeri nasil firlatip sonrasinda hipoglisemiye yol acip acmadigi. Belki hemsirelerden size uzanma imkani ya da kusmayi onleyecek sekilde dinlenme ortami isteyebilirsiniz ama tokken arkadasin dedigi gibi hic yaptirmayin daha iyi.

Bir hemşire olarak kesinlikle tok gitmeyin yeniden kıyaslamak adına açlık alabilirler ayrıca bir lokma dahi yeseniz şekeriniz yükselir bi de yüklemeyle fazla çıkmış olur çok zor biliyorum ama dayanmaya çalışın olmazsa birdaha yaptırmayın daha iyi

Bir hemşire olarak kesinlikle tok gitmeyin yeniden kıyaslamak adına açlık alabilirler ayrıca bir lokma dahi yeseniz şekeriniz yükselir bi de yüklemeyle fazla çıkmış olur çok zor biliyorum ama dayanmaya çalışın olmazsa birdaha yaptırmayın daha iyi
Peki size şunu sorucam. Benim babam da dahil olmak üzere babamın tarafında herkes şeker hastası ölümler dahi şekerden oluyor. Ben şimdiye kadar şekerle ilgili bi problem yaşamadım. Doktoruma söylediğim halde şeker yüklemesi yaptırmamın gereksiz olduğunu kendisinin tavsiye etmediğini söylüyor. İlla yaptırmak gerekiyor mu bilmiyorum.

Peki size şunu sorucam. Benim babam da dahil olmak üzere babamın tarafında herkes şeker hastası ölümler dahi şekerden oluyor. Ben şimdiye kadar şekerle ilgili bi problem yaşamadım. Doktoruma söylediğim halde şeker yüklemesi yaptırmamın gereksiz olduğunu kendisinin tavsiye etmediğini söylüyor. İlla yaptırmak gerekiyor mu bilmiyorum.
Şuan doktorlar arasında bi tartışma konusu bu ailede olduğu için çok yatkınsın testi yaptıramazsan bile arasıra şekerine baktırmanı tavsiye ederim diyelim testi yaptırdın yüksek çıktı o Zaman bile insülin son çare önce diyet öneriyorlar sen dikkat edersen yaptırmasan bile sıkıntı yaşamazsın umarım ama gebelik şekeri çok daha farklı bi durum olmasa bile çıkabiliyo bende yaptırıp yaptırmamakta kararsızım

Merhaba arkadaşlar...

Bu sabah şeker yüklemesi için asm'ye gittim 9 saat aç kaldım önce hemogram ve açlık kan şekeri için kan verdim daha sonra 75 gram suyu içtim veeeee müthiş son :rolleyes: olduğu gibi çıktı içimden :KK53:

Hamileliğin başından beri açlığa karşı çok hassasım mide bulantısı yapıyo zaten bu sonu bekliyodum..

Yarın sabah şekerimi alıp tekrar gidicem tekrar ve son kez deneyelim dedik hemşiremle..

Size danışmak istediğim konu; açlık kan şekeri için kan verdiğime göre sabah biraz da olsa tok gidip içsem şekeri? Çünkü yine aç içersem yine durmayacak çıkacak.. Biraz da olsa bişeyler yesem şekerden önce problem olur mu bileniniz var mı?
canım once aclık sekerın olculur, sonra o gazoz gıbı sıvıyı ıcersın ıkı saat sonra yenıden kan alırlar bu da tokluk sekerı ıcın o arada ve sabah bırsey yıyıp ıcmemen gerekır, su bıle yasak ...
bende yenı yaptırdım 75 gr lık glıkoz testı hıc sıkıntı yasamadım , tadıda umdugumdan ıyıydı tabırı caızse gazı kacmıs lımonlu gazoz gıbıydı :)
bırsey yeme sakın sık dısını bıraz...

Yorumlarınız için Teşekkür ederimm :) 8 saat kadar aç kaldım ama daha fazla aç durmamı söylemişlerdi hemşireye söyledim gece şu saatte şunu yedim diye yoksa yine fiyasko olacaktı :KK53: bu kez dayandım atlattım çok şükür Allah kimseyi (özellikle gebeyken) açlıkla imtihan etmesin :KK66:

Back
X