sabahta beri ağlıyorum

Takma_Kirpik

kadına şiddete son.!
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2011
279
2
296
İstanbul
bugun cok talihsiz bir olay yasadım hala etkisindeyim ki buraya yazma ıhtıyacı seziyorum.. sabah yatağımda uyurken brçok köpek sesi duydum alışkındım seslerine cunku pencerimn altında ben besliyordum onları.. ama bir an aralarında bağrışmalar sırasında farklı bir ses duydum kosa kosa pencereye gittimde aralarında bir kedi olugunu gördüm 4 tane köpeğin arasında bir yavru kedi.! saldırıyorlardı.. hızla aşağıya indim elime tas aldım ki dağılsınlar ama ben indiğimde köpekler gitmişti kedi ise bir köşede çalılıkların arasında yatıyordu kucağıma aldım eve getirdim ama maesef kucağımda aldıgımda yasıyan kedi 2 dakıka ıcıde ölmüştü..vücudunda kan yoktu ama ağzından kan geliyordu ınanın cok kötüyüm.. kendıme gelemıyorum neden oldu bu?

Muhtemelen boğmuşlardır.Bu ara köpeklerin en saldırgan günleri.Yavrucak küçük olduğu için aralarından kaçamamıştır.Tırmısını atamamıştır.

Hayvanların dünyası farklı, geçen gün köpeğimi yetiştin ve saldırgan kedi kovalıyordu tabi bunu görenlerde gülüyordu bizim burda çok ölü sokak kedisi görüyorum aşılanmadığından mikroplardan oda mikrop kapmıştır.bizim köpeğin gençlik aşısı var bu yapılmaz ise öleceğini söylediler yani anlayacağın aşısız bunlar pek yaşamıyor,geçen köpeğim ishal olmuş 3 gün aşı yaptık şu an iyi,sen dua et insanlar tarafından öldürülmesinler

zaten sokaklara koydugum kapların hergün yok olması hayvanların pesınden kosan cocuklar fln derken en son bugun bu bana darbe oldu... hiç bir yerinde kan yoktu yani boğulmuşmuydu? ağzından kan geliyordu cunku..

Bende çok üzülüyorum.Kurtarabildiğimi kurtarıyorum ama çocuklarda veya onları yetiştiren büyüklerde maalesef sevgi, şevkat pınarcıkları kaybolmuş.
Geçen sene Oğlum sabahın 5,i veya 6.sı köpekler bir yavru kediyi sıkıştırmış boğacaklarken oğlum aşağıya indi ben camda zor kovaladık eve getirdi.yıkadık kuruladık Avucumuzun içine büyük geliyordu.Besledik, büyüttük, şimdi tam 1 yaşında. Kızdırırsan Bayağı patisiyle çelme takıyor.

Son düzenleme:
:( canım çok üzüldüm. ben de ne zaman böyle bir durumla karşılaşsam bütün bir günüm, bazen günlerim çok kötü geçer, kendime gelemem. çocuklarına hayvan sevgisini öğretmeyen aieleler çok kızıyorum bazen ve aynı şekilde hayvanlar dalaşırken görüp durdurmayanlara da...pisicik boğulmuş da olabilir, iç organlarından zarar görmüş de olabilir. umarım son olur :(

çok kötü bişey ya bende hayvanları çok severim muhtemelen kediyi boğmuşlar ya okadar çok hayvan varki aslında hepsinin bir evi olsa:14::14::14::14::14::14: ama hangi biribi toplucaksın işte insanın aklından çıkmıyor şahit oldugu bu tarz şeyler

Canım çok üzüldüm, olduysa bile keşke denk gelmeseydin bu olaya, ben de hiç dayanamam sonuçta bu da hayatın bir parçası esasında. O köpeklere bunu anlatmanın bir yolu yok maalesef. Ama şuna ne demeli?
Ben kapıya su koyuyorum kedicikler içsin diye, ama burda yaşlı bir amca var, her geçişinde bastonuyla deviriyor kapları, bir de namaza giderken yapıyor, günde 5 vakit su dolduruyorum mecbur, ya neden rahatsız ediyor onu anlamıyorum. Sevaba gireyim derken yapıyor bir de bunu. Güneşte camiye giderken tansiyonu çıkmış geçen gün, tansiyon ilacı vardı ben de dışardaydım, kızım bir bardak su ver allah rızası için şu ilacı içeyim dedi. Çok uyuzum o adama ama ne yapayım verdim elbet, insanlık bende kalsın diye, oysa namaz dönüşü yine kedilerin suyunu döktü.

Son düzenleme:
yapcak bişe kalmamışş keşke daha önce sesleri duysaydınız kurtrma şansınız olurdu kediyiii :(üzüldüm açıkcasııı

Canım çok üzüldüm, olduysa bile keşke denk gelmeseydin bu olaya, ben de hiç dayanamam sonuçta bu da hayatın bir parçası esasında. O köpeklere bunu anlatmanın bir yolu yok maalesef. Ama şuna ne demeli?
Ben kapıya su koyuyorum kedicikler içsin diye, ama burda yaşlı bir amca var, her geçişinde bastonuyla deviriyor kapları, bir de namaza giderken yapıyor, günde 5 vakit su dolduruyorum mecbur, ya neden rahatsız ediyor onu anlamıyorum. Sevaba gireyim derken yapıyor bir de bunu. Güneşte camiye giderken tansiyonu çıkmış geçen gün, tansiyon ilacı vardı ben de dışardaydım, kızım bir bardak su ver allah rızası için şu ilacı içeyim dedi. Çok uyuzum o adama ama ne yapayım verdim elbet, insanlık bende kalsın diye, oysa namaz dönüşü yine kedilerin suyunu döktü.

ne "insanlar" var ya,hic ikaz etmedinizmi o adami?

kediciği apartmanın önüdeki toprağa gömdük içim paramparca oldu.. ağlamaktan helak oldum.. sımdı ölen kedinin ikizini yakalamaya calısıyorum ki o hayatta kalsın... bunlar bizim gördüklerimiz.. birde ulasamadıklarımız var.. o namaz kılan tekmeleyen amca adına cok üzülüyorum ki bunun hesabını verecek allaha. yazıklar olsun

Bu tip insanlar ne yazık ki laftan anlamıyorlar sanki inadına yapıyorlar.O suyu döküp eline ne geçecek,Bak kendin bir bardak suya muhtaç oldun,ondan haberi yok.

ne "insanlar" var ya,hic ikaz etmedinizmi o adami?

mahallede kavga etmediği kimse yok, huysuz aksi bir ihtiyar kulakları duymuyor veya sadece işine geleni duyuyor. o gün bekle amca getiriym dedim su istediğinde, 3 kere tekrarlattı anlamadığı için. bu adama laf anlatmaya çalışmaktansa yeniden su doldurmayı tercih ediyorum, eşimle beraber gördük hatta, eşim durdurdu beni bırak bişey deme adamın huyu belli, boşuna tartışmanın anlamı yok diye. Allahım günah yazmasın ama zaten çok yaşlı, yakında yolcudur sanıyorum ki.

kediciği apartmanın önüdeki toprağa gömdük içim paramparca oldu.. ağlamaktan helak oldum.. sımdı ölen kedinin ikizini yakalamaya calısıyorum ki o hayatta kalsın... bunlar bizim gördüklerimiz.. birde ulasamadıklarımız var.. o namaz kılan tekmeleyen amca adına cok üzülüyorum ki bunun hesabını verecek allaha. yazıklar olsun

namaza gidip 3 sevap işliyorsa o suyu dökerek 5 günah işliyor haberi yok, evde otursa namaza gitmese daha karlı çıkacak. tabiki kimsenin sevabını günahını ben hesaplayamam ama, gelmiş 80-85 yaşlarına... bir ayağı çukurda, 5 yaşındaki çocuk gibi muziplik yapıyor.
diğer konuya gelince, dert etme canım olan olmuş, kendini sıkma, yani ben olaylara biraz fazla realist mi bakıyorum, biraz duygusuz muyum neyim bilmem ama doğanın dengesi için elbetteki bazı kedilerin ölmesi gerekiyor, bazı böceklerin de, köpeklerin de, kural bu, normal olan bu. keşke gözünün önünde olmasaymış ve keşke acı çekmeseymiş. ama elinden geleni yapmışsın.

geçen bana da oldu buna benzer bi' şey
dışarıya çıktım evin arkasında karton kutuya koymuşlar iki kediyi sularını da vermişlerdi
ama o kadar miniciklerdi ki
kafalarını parmağımla okşadım yani :91:
sonra dönüşte bi' baktım kedilerden biri yok diğeri de kaskatı olmuş ölmüş
üstünde böcekler vardı çok üzüldüm :14:
sokakta kalınca tabi korunmasız ölüyor bi' çoğu..

Son düzenleme:

İnanamıyorum ya dini yanlış anlayanlardan bitanesi daha.
Sorsan allah inancı tam,cennetlik.
Yazık.Yazık.

Konuya gelince çok çok üzüldüm.
Böyle şeylere dayanamıyorum.
Ayrıca duyarlılığından dolayı konu sahibini tebrik ederim.
Elinde olmayarak engel olamamışsın kediciğin ölümüne,ama ben inanıyorum ki bu duyarlılığınla pek çok savunmasız canlıya ufak da olsa katkın sağlıyorsun,sağlayacaksın.
Keşke herkes senin gibi olsa.
Ben de çok hassasım bu konuda...

ben çok korkarım hayvanlardan,muhabbet kuşundan bile korkarım:50:ama gelin görünki hiç kıyamam onlara,onların da canı var korkuyorum diye nasıl sevemem,kıyarım:50: neyse ben de geçenlerde bakkala gittim salam alıcam,sitede bir sürü kedi var,bakkal amca salamı keserken kokusunu mu aldı nedir 1 tane kedi ta bakkalın içine girdi.tabi ben çok korktum,ya bakkal amca kediyi dışarıyı çıkar dedim,kediye 1 tekme attı:14: nasıl üzüldüm,yani ben korkuyorum dışarı çıkar dedim diye vurman mı lazım:45: ben de salamı aldım çıktım sonra korka korka gittim uzaktan biraz salam attım kediye:61:

Özellikle sokaktaki hayvanlara kedi,köpek,güvercin ne olursa olsun. kedi ve köpeklere, hep kuru mama ve uygun salam sosis alıp, makarna haşlayara, doğrayarak veriyorum bunları yapmayı, bir iş edindim. kendimlede gurur duyuyorum.

Apartmanın önüne düzenli olarak su ve yemek çıkartırım sokak hayvanlarını beslemek acısından özellilke yaz aylarında.

Back
X