işin doğrusu bende acaba leyla geldi mi diye heyecanla açtım.
nerde kaldı ki bu kız?
acaba kevok la görüşüyolar mı,o nun haberi olabilirmi ki?:26:
Affetmenin Hafifliği
Bir lise öğretmeni bir gün derste öğrencilerine bir teklifte bulunur: "Bir hayat deneyimine katılmak ister misiniz?" Öğrenciler çok sevdikleri hocalarının bu teklifini tereddütsüz kabul ederler. "O zaman" der öğretmen. "Bundan sonra ne dersem yapacağınıza da söz verin" Öğrenciler bunu da yaparlar. "Şimdi yarınki ödevinize hazır olun. Yarın hepiniz birer plastik torba ve beşer kilo patates getireceksiniz!" Öğrenciler , bu işten pek birşey anlamamışlardır. Ama ertesi sabah hepsinin sıralarını üzerinde patatesler ve torbalar hazırdır. Kendisine meraklı gözlerle bakan öğrencilerine şöyle der öğretmen: "Şimdi, bugüne dek affetmeyi reddettiğiniz her kişi için bir patates alın, o kişinin adını o patatesin üzerine yazıp torbanın içine koyun." Bazı öğrenciler torbalarına üçer-beşer tane patates koyarken, bazılarının torbası neredeyse ağzına kadar dolmuştur. Öğretmen, kendisine "Peki şimdi ne olacak?" der gibi bakan öğrencilerine ikinci açıklamasını yapar: "Bir hafta boyunca nereye giderseniz gidin, bu torbaları yanınızda taşıyacaksınız. Yattığınız yatakta, bindiğiniz otobüste, okuldayken sıranızın üstünde? hep yanınızda olacaklar." Aradan bir hafta geçmiştir. Hocaları sınıfa girer girmez, denileni yapmış olan öğrenciler şikayete başlarlar: "Hocam, bu kadar ağır torbayı her yere taşımak çok zor." "Hocam, patatesler kokmaya başladı. Vallahi, insanlar tuhaf bakıyorlar bana artık." "Hem sıkıldık, hem yorulduk?" Öğretmen gülümseyerek öğrencilerine şu dersi verir: "Görüyorsunuz ki, affetmeyerek asıl kendimizi cezalandırıyoruz. Kendimizi ruhumuzda ağır yükler taşımaya mahkum ediyoruz. Affetmeyi karşımızdaki kişiye bir ihsan olarak düşünüyoruz, halbuki affetmek en başta kendimize yaptığımız bir iyiliktir.
Alıntıdır
günaydın canım hoşgeldin
zeloşum,hoş geldin balım,görüşemedik dün.
ellerine sağlık saracım ne kadar güzel hikayeama bazıları gerçekten affedilmeyi haketmiyo dün arkidişime gitmiştim ya onunda 11 senedir çocuğu olmuyo bana dediki kaynanamlara helva vermeye gitmiş kaynanam ona demiş bi sen doğuramadın bide bizimki şimdi bu kadın affedilirmi sen söle
ellerine sağlık saracım ne kadar güzel hikayeama bazıları gerçekten affedilmeyi haketmiyo dün arkidişime gitmiştim ya onunda 11 senedir çocuğu olmuyo bana dediki kaynanamlara helva vermeye gitmiş kaynanam ona demiş bi sen doğuramadın bide bizimki şimdi bu kadın affedilirmi sen söle
dün benimkide bana soruyo yok mu bişey diye,belki tamamiyle iyi niyetten soruyo,hakkını yemim ama
demiyo ki üç kuruş da biz yardım edelimde,tüp yaptırın,söyledim hemde,para olsa tüp yaptırcam,hiç beklemicem diye.
dün benimkide bana soruyo yok mu bişey diye,belki tamamiyle iyi niyetten soruyo,hakkını yemim ama
demiyo ki üç kuruş da biz yardım edelimde,tüp yaptırın,söyledim hemde,para olsa tüp yaptırcam,hiç beklemicem diye.
tatlım bunların hepsi aynıiyi niyeti olan dediğin gibi azcıkda maddi yönden yardım ederki biran önce bunlarında çocuğu olsun diye ama hayır canları çıkıyo 5 kuruşları gitcek diye benimkilerde öyleydi artık bide dillerine vurdu adamı ayrı dert karısı ayrı dert adam der kuma kadın der kısır boş ver kardelenim bunları takmaya değmez bu gibiler boş insanlar
hadi gidelim bebem saramda sende atla arkaya senide götürcemzeloşum,hadi hepberaber gidelim kahvaltıya,ben acıktım yaaaaa
haklısın canım bazen insanların yaptığını unutamıyosun ama o kişilere belli etmesende sen içinde affet içine kin nefret girmesine izin verme.
hem bişey daha söyleyecem hadi senin kaynanan bi densizlik etti öyle bi laf söyledi komşun niye sana yetiştiriyo hemen lafı ben böyle laf gezdirmeyide sevmiyorum.zaten aranızın açık olduğunu biliyo dimi.sen canını böyle şeylere sıkma tatlım.
hem menim arkadaşım Allahın izniyle bu sene anne olacak ve herkesin yüzüne tokat gibi çarpacak bu.
hadi gidelim bebem saramda sende atla arkaya senide götürcem
inş. canım inş. bu sene hepimiz kavuşalım bebişlerimize inş. yok saracım aslında takmıyorum ama bazen kırılıyorum onları taksak yandık zaten aman aman ben almıyım kalsınlar benim önümde daha önemli hedefler var ben onlara kilitlicem kendimi onlara kafa yoramam
kız zeloşum sabah sabah bu ne sinir kendine acımıyonmu sen.bırak onları boşver Allah yukarıda görüyo herşeyi sen belini Allaha bağla. canım menim ge seni bi öpembi de sarılam
hadi gidek kahvaltıya ama men kahvaltımı yaptım sadece bi çay içerim.
işte menim arkadaşım bu.bizim daha önemli işlerimiz var boşver kaynanayı görümceyi kaynanayı ne yapmalı kaynar kazana atmalı yandım gelin dedikçe altına odun atmalı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?