Sabırla Bebeğini Bekleyenler

AFFIN ERDEMİ

Bir gün trenle seyahat eden birisi tesadüfen son derece huzursuz olan genç bir adamın yanına oturmuş. Bir sure sonra, genç adam, uzak bir hapishaneden henüz çıkmış bir mahkum olduğunu açıklamış. Mahkumiyeti ailesine o kadar utanç vermiş ki, ne ziyaretine gelmişler, ne de bir mektup yollamışlar. Ama fakir oldukları için seyahat edemediklerini, cahil oldukları için mektup yazamadıklarını umuyor; her şeye rağmen kendisini affetmiş olmalarını hayal ediyormuş.
Ailesinin işini kolaylaştırmak için, kendilerine mektup yazıp tren kasabanın eteklerindeki çiftliklerinden geçerken bir işaret koymalarını söylemiş. Ailesi kendisini affetmişse, raylara yakın bir elma ağacına beyaz bir kurdele bağlayacaklarmış. Eğer kendisinin geri dönmesini istemiyorlarsa, hiç bir şey yapmayacaklar, o da trende kalıp Batıya gidecek, belki de bir serseri olacakmış.
Tren, kasabasına yaklaşırken heyecanı o kadar artmış ki, pencereden dışarı bakmaya cesaret edemiyormuş. Kompartıman arkadaşı kendisiyle yer değiştirip onun yerine elma ağacına bakacağını söylemiş. Bir dakika sonra elini genç mahkumun koluna koymuş,
“Şuraya bak” demiş.
Göz pınarlarında biriken yaşlarla gözleri parlıyormuş.
“Her şey yolunda, bütün ağaç bembeyaz kurdelelerle bezenmiş”.
O anda bir ömrü zehirleyen tüm acılar, adeta, birden dağılmış, kaybolmuş.
“Affetmezseniz sevemezsiniz. Sevgisiz hayat da anlamsızdır”

günüm dündü valla ben bu yerleşme kanamalarını adetten önce gelir diye biliyorum
genelde adete 2-3 kala gelmiyormu adet gününde yada geçtikten sonra gelirmiki :26:
off ya gelecekse gelsin artık karnımda ağrıyor hala neden gelmiyor :5::5:

adet gününde de gelebiliyor canım miktarı adet kanamasından az oluyor:69:

ANNE

Bir zamanlar dünyaya gelmeye hazırlanan bir bebek varmış. Bir gün Tanrı'ya sormuş:

-Tanrım, beni yarın dünyaya göndereceğini söylediler, fakat ben o kadar küçük ve güçsüzüm ki, orada nasıl yaşayacağım?

-Tüm meleklerin arasından senin için bir tanesini seçtim. O seni bekliyor olacak ve seni koruyacak. Meleğin sana her gün şarkı söyleyecek ve gülümseyecek.
Böylece sen onun sevgisini hissedecek ve mutlu olacaksın.

-Pekiiiii... İnsanlar bana bir şeyler söylediklerinde, dillerini bilmeden
söylenenleri nasıl anlayacağım?

-Meleğin sana dünyada duyabileceğin en güzel ve tatlı sözcükleri söyleyecek, sana konuşmayı dikkatle ve sevgiyle öğretecek.

-Peki Tanrım, ben seninle konuşmak istersem ne yapacağım?

-Meleğin sana ellerini açarak bana dua etmeyi de öğretecek.

-Dünyada kötü adamlar olduğunu duydum, beni kim koruyacak?

-Meleğin seni kendi hayatı pahasına dahi olsa daima koruyacak.

-Fakat ben, seni bir daha göremeyeceğim için çok üzgünüm.

-Meleğin sana sürekli benden söz edecek ve bana gelmenin yollarını sana öğretecek.

O sırada Cennette bir sessizlik olur ve dünyanın sesleri cennete kadar ulaşır. Bebek gitmek üzere olduğunu anlar ve son bir soru sorar:

-Tanrım eğer şimdi gitmek üzereysem lütfen çabuk söyle, benim meleğimin adı ne?

-Meleğinin adının önemi yok yavrum, sen onu ANNE diye çağıracaksın...

günaydın kıjlarrrrrrrr:16::16::16:

saracım bebeğim gene gül dökmüşsün yollarımıza du bende seni kocaman öpeyimmmmmmmm:54::48::48::48::48:

Son düzenleme:
tatlım yerleşme kanamsının tam olarak ne zaman geleceğini bende bilmiyorum.o yğzden bi test yap diyorum ne kaybedersinki hem için rahat etmiş olur.

test yapmaya lüzum görmüyorum sanıyorum ki akşama kadar devamı gelir
zaten testte negatifi görünce daha çok moralim bozuluyor :9::9::9:

ANNE

Bir zamanlar dünyaya gelmeye hazırlanan bir bebek varmış. Bir gün Tanrı'ya sormuş:

-Tanrım, beni yarın dünyaya göndereceğini söylediler, fakat ben o kadar küçük ve güçsüzüm ki, orada nasıl yaşayacağım?

-Tüm meleklerin arasından senin için bir tanesini seçtim. O seni bekliyor olacak ve seni koruyacak. Meleğin sana her gün şarkı söyleyecek ve gülümseyecek.
Böylece sen onun sevgisini hissedecek ve mutlu olacaksın.

-Pekiiiii... İnsanlar bana bir şeyler söylediklerinde, dillerini bilmeden
söylenenleri nasıl anlayacağım?

-Meleğin sana dünyada duyabileceğin en güzel ve tatlı sözcükleri söyleyecek, sana konuşmayı dikkatle ve sevgiyle öğretecek.

-Peki Tanrım, ben seninle konuşmak istersem ne yapacağım?

-Meleğin sana ellerini açarak bana dua etmeyi de öğretecek.

-Dünyada kötü adamlar olduğunu duydum, beni kim koruyacak?

-Meleğin seni kendi hayatı pahasına dahi olsa daima koruyacak.

-Fakat ben, seni bir daha göremeyeceğim için çok üzgünüm.

-Meleğin sana sürekli benden söz edecek ve bana gelmenin yollarını sana öğretecek.

O sırada Cennette bir sessizlik olur ve dünyanın sesleri cennete kadar ulaşır. Bebek gitmek üzere olduğunu anlar ve son bir soru sorar:

-Tanrım eğer şimdi gitmek üzereysem lütfen çabuk söyle, benim meleğimin adı ne?

-Meleğinin adının önemi yok yavrum, sen onu ANNE diye çağıracaksın...
:46::46::46::46::46::46::46::46:
saracım bizde melek olalım :16::16::16::16:

günaydın tatlım hg:48:
hb canım nasılsın tatlım :29::29:
günüm dündü valla ben bu yerleşme kanamalarını adetten önce gelir diye biliyorum
genelde adete 2-3 kala gelmiyormu adet gününde yada geçtikten sonra gelirmiki :26:
off ya gelecekse gelsin artık karnımda ağrıyor hala neden gelmiyor :5::5:

kızlar sanırım benim düzenim bozuldu :5: dünkü çok az pembelikten sonra
aradan 24 saat geçmesine rağmen hala bişey yok az önce yine pembemsi
bişiler geldi peçeteye off ya hiç böyle olmazdı benim halbuki hiç streste
yapmamıştım bu ay :5:

canım üzülme benimde aynı az geliyo bi türlü açılmıyo bahar havası bazen adetin düzenini bozar gerçi ben bide kistten şüpeleniyom :31:nasılsın ayşegülcüm:48::48:

kızlar dün akşama mercimek köftesi yaptım ama o kadar dalgın ve unutkanımki soğanı salçayı kavurmadan direk çiğden bıraktım kısır gibi aynı sonradan aklıma geldi ama iş işten geçti tabi.zeytinyağınıda öylece bıraktım.güzel oldu men sevdim.

olalım canım istemeyenin gözü çıksın:87::87::87::87:

kızlar dün akşama mercimek köftesi yaptım ama o kadar dalgın ve unutkanımki soğanı salçayı kavurmadan direk çiğden bıraktım kısır gibi aynı sonradan aklıma geldi ama iş işten geçti tabi.zeytinyağınıda öylece bıraktım.güzel oldu men sevdim.

canım soğanı diri değilmiydi ağıza sert gelmiyomuydu:26::27:

ay gelsin artık bebişlerimiz saracım :29:tatlım bugün öğleden sonra gelemeyebilirim arzu gelcek onun cadısı malum tam pc canavarı ben oturcam kimse ellemesin bile diyo :9::9::9:

hııımm tamam canım arzuya selam söyle.afacan yeğeninide öp benim yerime.Allah onu nazrlardan saklasın.güzel mutlu sağlıklı ve uzun bi ömür nasip etsin inşallah.:nazar::nazar::nazar:

Son düzenleme:
Back
X