Sabırla Bebeğini Bekleyenler

kızlar bişey soracam hani şu alıntıların gösterildiği bölüm varya benim mesajımı alıntılayan kişileri yazan yerde birde silinmiş iletileriş alıntıladı diye bi yazı var sizdede varmı böyle bişey varsa bunun neyin nesi

yetercim inşallah bu sefer gelir bebeğin ve sıkıntıların biter tatlım:38:

sarammmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm inşşşşşşşşşşşşşş bebeğim seninde :49::49::49::49:dualrımdasın çrşb gün kız kardeşim donmuşlarını trnsfer ettirecek yeğenlerimi almaya gideceğiz hayırlısyla :32::32::32::32::32::32::32::32::32::32: çok heycanlıyım:18::18::18::18:

sarammmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm inşşşşşşşşşşşşşş bebeğim seninde :49::49::49::49:dualrımdasın çrşb gün kız kardeşim donmuşlarını trnsfer ettirecek yeğenlerimi almaya gideceğiz hayırlısyla :32::32::32::32::32::32::32::32::32::32: çok heycanlıyım:18::18::18::18:

inşallah kızkardeşinde bebeklerine kavuşur Rabbim bu yolda emek sarfeden hiçkimsenin emeğini boşa çıkarmasın

NASIL GELDİN AMA TERKEDİLMİŞ TOPİK DEYİNCE :1::1::1::1::1::1::1:EVET BENDE YAPTIM TARHANA:56: MİS GİBİ OLDU BİBER SALÇASI YAPTIM :56:KIŞLIK YARINDA EVİME DÖNECEĞİM KISMET OLURSA :40:EVİMİ TEMİZLEYECEĞİM :27:ÇARŞBA GÜNÜ KIZ KARDEŞİMİN DONDURLMUŞ BEBİŞLERLE TRANFERİ VAR:52::52: GİDİP YEĞENLERİMİ ALACAĞIZ :32::32::32::32::32::32:SONRA EV İŞLİRNİ YOLUNA KOYUP:26: EKİMDEDE KENDİ BEBEĞİMİ ALMAYA GİDECEĞİM:44::44::44::44: KIZLAR YENİDEN TEDAVİ OLACAĞIM:18::18::18::18: EKİMDEKİ ADETİMDE :18::18::18: İNŞ BU SEFER GÜZEL ŞEYLER OLUR HAYATIMADA:49::emir_bebek::49::emir_bebek:

He yawwwwww:18::18::18::18::18:
Hadi hayırlısı kardeşinin de senin de hayırlısıyla gelir bebişleriniz:emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

hatrescim yazdıklarını okudum ve maşallah didim bu ne çalışkanlık sen bu hızla doğal yoldan bebeğide çıkarırsın aradan:23::23::23::23::23::23::23: :9::9::9::9::9::9::9::9::9::9:

veeeee acil tarafından bana tarhananın tarifini ver bende bu sene yapacam ama denenmiş ve lezzetli bi tarif arıyorum

Di mi Saracım valla bacım bana bi haller oldu ama o bebiş işini bi türlü kendiliğinden çıkaramadık aradan. Ne iyi olurdu kız hamile olsak hep toptan:49::49::49:

Hemmmeenn tarhana tarifi:

2 kilo kırmızı biber,
1 kilo domates,
1 kilo soğan,
yarım kilo nohut,
1 kilo süzme yoğurt,
nane, tuz
Önce nohutları düdüklüde haşladım, sonra diğer malzemeleri temizleyerek robottan geçirdim, büyükçe bir tencerede pişirdim. İçerisine nohutları da ekleyerek karıştırdım. Harc biraz ılındıktan sonra yavaş yavaş un ekleyerek yoğurdum. Yaklaşık olarak 8- 9 kilo un gidiyor. Hamuru üzerini kapatarak bekletmeye bıraktım, her aklıma geldikçe gidip gelip karıştırdım. Ben 5 gün beklettim çok güzel mayalandı ama 1 hafta 10 gün bekletenler var , böyle de çok güzel mayalandı.
5.günde hamurdan elimi unlayarak parçalar ( ceviz kadar ) koparıp balkonda temiz bir beze serdim. Kuruyunca ters çevirdim. Her iki taraf da kuruyunca hafif nemliyken robotton geçirdim. Biraz da böyle kuruttum sonra tekrar robottan geçirdim. Bundan sonra tarhananın sararmaması için gölgede tam kurutttum.
Bu verdiğim ölçülerle yaklaşık 6- 7 kilo çıktı.Tartımı geçen kırdığım için tartamadım. Pişirdim ve tarhanam çok güzel oldu.:56::56::56:
Sen ölçüleri kendine göre ayarlarsın artık.

kızlar bişey soracam hani şu alıntıların gösterildiği bölüm varya benim mesajımı alıntılayan kişileri yazan yerde birde silinmiş iletileriş alıntıladı diye bi yazı var sizdede varmı böyle bişey varsa bunun neyin nesi
Canım bende de aynı şey var sanırım kk kafayı yedi:1::1:

Hayırlı sonuçlar olsun inşallah.
inşallah kızkardeşinde bebeklerine kavuşur Rabbim bu yolda emek sarfeden hiçkimsenin emeğini boşa çıkarmasın
Amin amin ...

Son düzenleme:
Saram ben tarifi Cahide Sultan diye bir site var rastladın mı bilmiyorum ordan aldım, anamla gelinin taktikleriyle harmanlayıp yaptım.Sen de istersen oraya bakabilirsin resimli anlattığı için çok kolay geliyor insana.Bana öyle gaz geldi yoksa daha önce hiç tarhana yapmamıştım.

Hadi hayırlısı kardeşinin de senin de hayırlısıyla gelir bebişleriniz:emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

Di mi Saracım valla bacım bana bi haller oldu ama o bebiş işini bi türlü kendiliğinden çıkaramadık aradan. Ne iyi olurdu kız hamile olsak hep toptan:49::49::49:

2 kilo kırmızı biber,
1 kilo domates,
1 kilo soğan,
yarım kilo nohut,
1 kilo süzme yoğurt,
nane, tuz
Önce nohutları düdklüde haşladım, sonra diğer malzemeleri temizleyerek robottan geçirdim,büyükçe bir tencerede pişirdim.İçerisine nohutları da ekleyerek karıştırdım daha sonra harcımız biraz ılındıktan sonra yavaş yavaş un ekleyerek yoğurdum.Yaklaşık olarak 8- 9 kilo un gidiyor. Hamuru üzerini kapatarak bekletmeye bıraktık ama her aklıma geldikçe gidip gelip karıştırdım. Ben 5 gün beklettim çok güzel mayalandı ama 1 hafta 10 gün bekletenler var ama böyle de çok güzel mayalandı.
5.günde hamurdan elimi unlayarak parçalar ( ceviz kadar ) koparıp balkonda temiz bir beze serdim.Kuruyunca ters çevirdim.her iki taraf da hafif kuruyunca hafif nemliyken robotton geçirdim.Biraz da böyle kuruttum sonra tekrar robottan geçirdim.Bundan sonra tarhananın sararmaması için gölgede tam kurutttum.
Bu verdiğim ölçülelerle yaklaşık 6- 7 kilo çıktı.Tartımı geçen kırdığım için tartamadım.Pişirdim ve tarhanam çok güzel oldu.:56::56::56:

Amin amin ...

toptan hamile olsak topikçe ne güzel olurdu hatresim

tarhana tarifi için teşekkürler ama sen sarımsak koymamışsın ben sarımsağı çek seveyim sarımsak koysam nasıl olur

bu sene yapacam allah izin verirse ve resmini çekip gösteririm sana :34:

Saram ben tarifi Cahide Sultan diye bir site var rastladın mı bilmiyorum ordan aldım, anamla gelinin taktikleriyle harmanlayıp yaptım.Sen de istersen oraya bakabilirsin resimli anlattığı için çok kolay geliyor insana.Bana öyle gaz geldi yoksa daha önce hiç tarhana yapmamıştım.

cahide jibek diye bi site var onumu diyosun :44::44::44::44::44::44::44::44:

bende ilk kez yapacam :9::9::9::9::9::9::9::9::9::9::9:

toptan hamile olsak topikçe ne güzel olurdu hatresim

tarhana tarifi için teşekkürler ama sen sarımsak koymamışsın ben sarımsağı çek seveyim sarımsak koysam nasıl olur

bu sene yapacam allah izin verirse ve resmini çekip gösteririm sana :34:

Canım benim aldığım tarifte sarımsak yoktu yaparken benim de aklıma geldi sarımsak.Ama tarifte olmayınca tadı bozulur endişesiyle koymadım az bişey değil ki.Sarımsağı Cahide hanıma birisi sormuştu zaten o da sonradan çorbası yapıldığında eklediğini yazmıştı, sen de öyle yap.Çünkü emin olamadığım bi şey.
cahide jibek diye bi site var onumu diyosun :44::44::44::44::44::44::44::44:

bende ilk kez yapacam :9::9::9::9::9::9::9::9::9::9::9:
Evet canım, şimdi Jibek yok sadece Cahide var.Bu bayanın hangi tarifini yaptıysam pişman olmadım.
Hadi bakalım sen de yap göster bize.Ben yaparken resimleri çekip size göstereyim diye düşündüm ama üşendim çünkü insanı uğraştırıyor bi de resimle uğraşmayayım dedim.

Canım benim aldığım tarifte sarımsak yoktu yaparken benim de aklıma geldi sarımsak.Ama tarifte olmayınca tadı bozulur endişesiyle koymadım az bişey değil ki.Sarımsağı Cahide hanıma birisi sormuştu zaten o da sonradan çorbası yapıldığında eklediğini yazmıştı, sen de öyle yap.Çünkü emin olamadığım bi şey.

Evet canım, şimdi Jibek yok sadece Cahide var.Bu bayanın hangi tarifini yaptıysam pişman olmadım.
Hadi bakalım sen de yap göster bize.Ben yaparken resimleri çekip size göstereyim diye düşündüm ama üşendim çünkü insanı uğraştırıyor bi de resimle uğraşmayayım dedim.

hııım bende bakayım o siteye

yapınca gösteririm size

ben şimdi çıkıyorum yarın görüşürüz hatresim seni de ranişide öpüyorum:38:

2 kilo kırmızı biber,
1 kilo domates,
1 kilo soğan,
yarım kilo nohut,
1 kilo süzme yoğurt,
nane, tuz
Önce nohutları düdüklüde haşladım, sonra diğer malzemeleri temizleyerek robottan geçirdim, büyükçe bir tencerede pişirdim. İçerisine nohutları da ekleyerek karıştırdım. Harc biraz ılındıktan sonra yavaş yavaş un ekleyerek yoğurdum. Yaklaşık olarak 8- 9 kilo un gidiyor. Hamuru üzerini kapatarak bekletmeye bıraktım, her aklıma geldikçe gidip gelip karıştırdım. Ben 5 gün beklettim çok güzel mayalandı ama 1 hafta 10 gün bekletenler var , böyle de çok güzel mayalandı.
5.günde hamurdan elimi unlayarak parçalar ( ceviz kadar ) koparıp balkonda temiz bir beze serdim. Kuruyunca ters çevirdim. Her iki taraf da kuruyunca hafif nemliyken robotton geçirdim. Biraz da böyle kuruttum sonra tekrar robottan geçirdim. Bundan sonra tarhananın sararmaması için gölgede tam kurutttum.
Bu verdiğim ölçülerle yaklaşık 6- 7 kilo çıktı.Tartımı geçen kırdığım için tartamadım. Pişirdim ve tarhanam çok güzel oldu.:56::56::56:

Amin amin ...
AMİNN BEBİKİM AMİN İNŞŞŞŞ :49::49::49::49::49::49::49: KIZLAR BENİM TARHANAM AŞURELİK BUĞDAYLA YAPILIYOR ÖNCE SUDA BUĞDAYI 15 DK KADAR HAŞLIYORUZ SONRADA ÜZERİNE SÜT KOYUYORUZ birde tuz (biz 5 kilo buğdaya 10 hatta 12 kilo süt kulanıyoruz )süt bitinceye kadar karıştırarak pişiriyoruz sonra ateşten alıp dinlendiriyoruz bir kaç saat (tüm sütü çekip pilav kıvamına gelene kadar) sonra kurutuyoruz kışın suda haşlayıp üzerine pul biberle servis yAPIYORUZ (istek üzerine nohutta ekliyoruz pişirken )

artık hep gelecem inş
inş kızlar hepiniz hamile kalırsınız hemencecik
ben tarhanayı sevmiyorum musaba yapıcam sizin tariflerden denerim artık

evime geldim kızlar temizlik vs derken bu saat oldu

evime geldim kızlar temizlik vs derken bu saat oldu

çalışkansın yetercim ya maşallah sana
musaabı uyuttum bulaşığım var ama uykudan gözümü açamıyorum
musab uyanmazsa uyuyım en iyisi
iş her zaman yapılır demi
zaten dün sabaha kadar uyumadık çok uykum var çok

Efsssuuuuunnnn kiz sutlac yaptim gel beraber yiyelim:))

eline koluna sağlık canımmmm saolll yemiş kadar oldum düşünmen yeterli :16::16::16:

Kardelencim sagol canim dogru soyluyosun cok zor ama bir okadar guzel tabi rabbim onlara saglik versin... gecen gun facede su sozu paylastim " iki cocuklu olmak asansorun dugmesine burnunla basmak demektie" arkasaslarim bayildi;;))

Ahmeti cok op yerime kendinede oglusada iyi bak

bende bayıldım facedeki sözüne vallaaaa çok güzelmiş annelik bu işte demiii
neler neler yaptrıyo insana demiii kendin bile gülmekten kopuyosun bu durumlara
maşşallahhhh :nazar::nazar::nazar::nazar::nazar: Rabbim hep güldürsün minik kuşlarınla beraber
bigün banada hüzünlü sözler yazmak yerine böleee sey sözler yazmak nasip olur facemde :14::14::14::14:

Slm edacım he valla benim işim başımdan aşkın:37:

Nayırrrrrrrrrrrrrrrrrrrr nolamazzzzzzzzzzz men bunu kabul etmiyoyummmmmmmmmmm:19::19::19:
Buyası terkedilmiş topik değil bi keyyyeeeeeeeeeeeeeee:4::4::4::4:
Şimdi çekimde kızların saçından başından getirem topice, sıra dayağından geçirem:9::9::9:
Topici aksatmak ha:47::47:

Kızlar bu sene bayağı bi çalışkanlığım tuttu görmeyin beni:6::6::6::6:
İlk adımı tarhana yapmakla attım ve süper bir tarhana oldu, marketten iki defa aldım annemin verdiği bitince, tarhana tadı alamayınca baktım iş başa düşüyor bi cesaret geldi de yaptım iyi ki yapmışım ulennnnnn dedim:1::1::1:

Kışlık olarak kara erikten meyve suyu yaptım konserveledim.
Taze fasulye de öyle yaptım.
Bir de yöremizin meşhur bir acı biberle ( biz arnavut biberi diyoruz) yapılan domatesli, sarmısaklı sosunu yapıcam inşallah. Bunu yediniz mi bilmiyorum ama çoooooookkkkkkkkkkkk lezzetli gerçekten.
Bugün de yorganlarımı attım dışarı havalandırıyorum evin her tarafı yorgan döşek dolu:1::1:
Tedavi araya girmeden güz temizliğimi de yaptım bitti sayılır. Bu çalışma aşkıyla bir günde kapıları camları sildim ,perdelerimi yıkadım. Bunda ne var demeyin benim camların büyüklüğünü görseniz böleeeeeeeeeeee olursunuz:53::53::53::53::53:
Düşünsenize geçen yıl yapamadım diye temizlikçi tuttum sadece camlara 80 tl aldı:53::53::53::53::53::53:
Daha çok işlerim var çooooooooooookkkkk:6::6::6::6::6::6:
Havalar serinledi ya daha bir canlı mı oluyor insan neeeeeeeeeee:12::12::12::12::12::12::12::12:

Bakın topic sessiz messiz dediniz ben de alamadım hızımı , daha çok yazarım da gene işim gücüm var ara vereyim di mi? Şimdi sırada Rana' nın kahvaltısı var.:56::56::56::56::56:
Sadece ona çünkü Rabbim kabul ederse inşallah bu hafta boyunca oruç tutacağım. Hem şevval ayı bitmeden şevval sevabı hem de kazalarımı tutayım inşallah.
Benden şimdilik bu kadar, anammmmmm ne kaaaaaaaaaaaaaaa konuştum pardon yazdımmmmmmmmmmmm:52::52::52::52::52::52::52::52::52:
Ha aklıma geldi de bi de salça yapıcam niyetim de o da var, ne iş varsa çıkarıyorum kendime

maşşallahhh hatresim sana eline koluna yüreğine sağlıkkkk
biede bebiş yap bize tam olsunnnn :emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::nazar::nazar::nazar:

NASIL GELDİN AMA TERKEDİLMİŞ TOPİK DEYİNCE :1::1::1::1::1::1::1:EVET BENDE YAPTIM TARHANA:56: MİS GİBİ OLDU BİBER SALÇASI YAPTIM :56:KIŞLIK YARINDA EVİME DÖNECEĞİM KISMET OLURSA :40:EVİMİ TEMİZLEYECEĞİM :27:ÇARŞBA GÜNÜ KIZ KARDEŞİMİN DONDURLMUŞ BEBİŞLERLE TRANFERİ VAR:52::52: GİDİP YEĞENLERİMİ ALACAĞIZ :32::32::32::32::32::32:SONRA EV İŞLİRNİ YOLUNA KOYUP:26: EKİMDEDE KENDİ BEBEĞİMİ ALMAYA GİDECEĞİM:44::44::44::44: KIZLAR YENİDEN TEDAVİ OLACAĞIM:18::18::18::18: EKİMDEKİ ADETİMDE :18::18::18: İNŞ BU SEFER GÜZEL ŞEYLER OLUR HAYATIMADA:49::emir_bebek::49::emir_bebek:

Rabbim hayırlısıyla bebiş nasip etsin bu tedavinde canım sanaaa inşşşallahhhhhhh
topikte hamişler çoğaldı inşşallahhh sendende o güzel hbri alırız ekimde hemencecikkk

selamün aleyküm canlar hepinizeeee
yaklaşık 1 hafta önce laptopum bozuldu telefondanda kk giriş yapmayı pek beceremiyrm ben
o yüzden sizede hbr veremedim kusura bakmayın gerçi yoklugum pek fark olmamış gibi

ufak tefek ailevi sıkıntılar dışında iyiyim Allaha şükür
gecen hafta sonu güzel bi hbr aldım çok samimi bi arakadasım evliliğinin 3. ayında :49: kaldı
bende teyze oluyrum die çokkkkkkkkk mutlu oldum Rabbim topikte isteyen tüm arkadaslarıma nasip etsin inşşallahhhhh

dünden beriii annemlerdeyim kışlık menemen ve kahvaltılık için közlenmiş kırmızı biber yapıyoruz annem,yengem,ablam ve ben çok zevkliymiş bunları yapmak onu farkettim böleee şeyleri ilk defa yapıyrm da ben
bu arada maraşlı bi komşu tarhana yapmıştı 3-4 sene evvel
ben normalde tarhana hiç sevmem onlar kurutmuşlardı tarhanayı
bizim cips,çekirdek,çerez yediğimiz gibi evlerine gittiğimizde tarhana kurusu ikram ediyolardı
yemegini sevmem ama kurusuna bayılmıştım aslında o şekil yapıp çerez gibi yiyebilirim bende yine
tarif içinnn çokkk teşekkür ederim hatresim ve yetercim

yarın bi arkadasımın oğluşunu kontrole götürcez doktora aslında bu saate kdr çoktannn uyumam lasımdı ama
abime geldim bu gece yatmaya annemlerden laptop ve internet bulmuşken bi bakayım size dedim
kendinize çokkk çokkkk ciciş bakınnn bebişlerinizede çokkk çokkk iii bakın olurmu
ben pc ve net buldukça yazarım yineeee öpüldünüzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

çalışkansın yetercim ya maşallah sana
musaabı uyuttum bulaşığım var ama uykudan gözümü açamıyorum
musab uyanmazsa uyuyım en iyisi
iş her zaman yapılır demi
zaten dün sabaha kadar uyumadık çok uykum var çok

yok be kuzum ne çalışkanı standart türk kadınyım :1::1::1::1::1::1::1::1: [:1:/COLOR]

Back
X