Sabırla Bebeğini Bekleyenler

ben çıkıyorum kızlar sonra görüşürüz

valla ben kuru soğanın salatasına bayılırımm mesela yeşil zeytinle salata yaparız içine bol bol kuru soğan koyariz şahane olur :56::56::56::56::56::56::56::56::56::56:kısıra koayarız bol bol yeşil soğan

ben yeşil soğansız yemek salata hiç bişey düşünemiyorum soğan yoksa yemek yapamam mesela o derece yani :34::34::34::34::34::34::34::34::34:

dr teyzesi jel verdi sürüyoruz ama yinede kaşınıyor sanırım

hııııım inşallah çabucak geçer rahatlar kuzucuk :38:

ben çıkıyorum kızlar sonra görüşürüz

tamam canım kendine iyi bak :38:

Hayırlı günler, selamün aleyküm canlar:3::3::3::3::3::3::3::3::3:

Bugün maşallah iyi muhabbet etmişsiniz, be ailemi yalnız bırakmak istemediğim için bakıp azcık da iki kelam edip gidiyorum ama efferim size topicimizi şen tutun böleeeeeee:8::8::8::8::8::8:

Allah sizleri iyi etsin emiiiiiii, bi taze soğan muhabbeti tutturmuşsunuz gitmiş:9::9::9::9::9::9::9::9::9::9:

Ama ne yalan söyleyim taze kuru farketmez ben de soğana bayılırım ama eşim ağız kokusu yaptığı için pek yememden hoşlanmaz, ben de ya o evde yokken doya doya yerim ya da evdeyse kendisinden müsade alarak yerim:1::1::1::1:

ay canim benim cok tesekkurler teyzesi bakan gozler guzel...eylul 6.ayini bitirecek canim

Allah bağışlasın tatlı kızınızı:16::16::16::16::16::16:

günaydın kızlarrr nasılsınızz

Günaydın canım, biraz daha iyisin umarım:40::40::40:, bıdıklarına da geçmiş olsun canım:40::40::40:
günaydın tatlım idare ediyorum sen nasıl oldun

Saram ya " iç güveysiden hallice " :44::44::44::44:ben bu tabiri hiç duymamışım ulennnn:1::1::1:
Ama sanırım kötünün iyisiyim manasında kullanılıyor he miii:44::44::44::44::44:
kızlar bugünlerde yeşil soğan aşeriyorum ekmeğin arasına koyup tuzlayıp yiyorum çok güzel oluyo hatta sabah sabah bile yiyebilirim soğan aşkım nerden geliyosa :9::9::9::9::9::9::9::9::9::9:
bebek mi var bebekkkkkk:8::8::8::8::8::8::8::8::8:
Yeşil soğan iyidir c vitaminidir kanseri önlüyor , kan pıhtılaşmasını azaltır (benimde yemem lazım)
yalnız çok yeme şişkinlik yapar fıstık :1:
bir de ağız kokusu:1::1::1::1::1:
kızlar yeşil soğan hkkında bilgi buldum sizlerlede paylaşayım istedim:34::34::34::34::34:

Yeşil Soğanın Faydaları ve Zararları

Mutfakların ve salataların vazgeçilmezi taze soğan, namı diğer yeşil soğan her mevsim bulunabilen bir sebzedir. O sebeple de sıklıkla tüketlen bir sebzedir. Yeşil soğanı sevip de koku yapıyor diye yemeyen pek çok insan var. Ama, sağlık açısından, her yemeğin yanında ya da salatalarda mutlaka yeşil soğan tüketilmesi gerekmektedir.

* Beyaz kısmı bol miktarda A vitamini içeriyor.
* İçerdiği koversil maddesinden dolayı, hem allerjilere, hem de kansere karşı korucu.
* Esas şifalı kısmı yeşil yapraklarındadır. Yeşil kısımları bol miktarda C vtamini içeriyor.
* İyi bir toksin attırıcıdır.
* Ödem söktürücü özelliği vardır.
* Şeker hastalarında faydalıdır .Kan şekerini düşürür.
* Zayıflamaya yardımcı bir sebzedir..
* Soğuk algınlığına karşı fayda sağlar.
* Vücut direncini artırır.
* Soğan doğal antibiyotik gibidir, Vücutta biriken zararlı maddeleri ve suyu atar.
* İdrar söktürücü etkisi vardır.
* idrar tutukluğunda fayda sağlar.
* Böbreklerdeki kum ve taşların dökülmesine yardımcı olur ve böbrek ağrısını dindirir.
* Zihin yorgunluğunu dindirir.
* Baygınlığı geçirir.
* Prostat bezinin hastalanmasını önler.
* İktidarsızlıkta faydalıdır. dolayısıyla, cinsel gücü artırır.
* Egzama ve diğer cilt hastalıklarında faydalıdır.
* Öksürüğe iyi gelir ve bronşları temizler.
* Astım nöbeti, akciğer hastalıkları, grip ve soğuk algınlığında faydalıdır.
* Kolera ve veremde bağırsak solucanlarının düşürülmesine yardımcı olur.
* İhtiyarlamayı geciktirir.
* İştah açar.
* Kalbi kuvvetlendirir ve Koroner damarları genişletir.
* Damar sertliğinde faydalıdır.
* Cerahatlerin boşalmasına yardımcı olur.
* Dolama ve arpacıkta da faydalıdır.

Taze Soğanın Zararları,Yeşil Soğanın Zararları

Taze soğanın iştah açıcı özelliği olduğunu belirtmiştik. Bu sebeple diyet yapan kişilerin diyet süresince taze soğan tüketmemesi yerinde olur. Soğanın dış kısmında buunan ince zar mide ağrısı çekmenize neden olabilirç Bu sebeple, hasas bir mideniz var ise, soğanın dışındaki zarı ayıklayıp tüketmeniz yararlı olacaktır. Mide rahatsızlıınız var ise, çiğ soğanı çok fazla tüketmememeniz yerinde olacaktır.

ALINTIDIR.
:46::46::46::46::46::46::46::46:

Bayılırım böyle faydalı paylaşımlara, teşekkürler bitanem:40::40:
Zaten öyle bi anlattınki ekmek arası tuzlayıp yiyorum dedin canım çekti taze soğanı ballandıra ballandıra anlattan ilk insan :9:
Ben çok şanslıyım pazar alışverişini eşim yapar ben 4.5 senelik evliyim 2 kere gitmişimdir pazara Eşime söylim alsın :1:
Ama bi yandan da şansızım çok kötü bi eltim olacak :19: Sende de elti vardı dimi sanki öyle bişi hatırlıyorum :44:
Olaya bak taze soğandan elti muhabbetine getirdim :9: Ahhh ahhh bebişlerimiz olsa hiç kimseyi kafaya takmıcaz allahım tez zamanda hepimize bebişler nasip eder inşallahhhhhh :16:
he yawww yeşil soğandan eltiye atlamak:9::9::9::9::9::9::9:
tatlım nasılsın konuşsana aşağıda sessiz sessiz durma :34::34::34::34::34::34::34::34::34::34:

Davet edişe bak." sende taze soğan severmisin "

Ayyyyy bugün iyi güldüm size, Allah da sizleri güldürsün emi:9::9::9::9::9::9::9:

Bugün maşallah iyi muhabbet etmişsiniz, be ailemi yalnız bırakmak istemediğim için bakıp azcık da iki kelam edip gidiyorum ama efferim size topicimizi şen tutun böleeeeeee:8::8::8::8::8::8:

Allah sizleri iyi etsin emiiiiiii, bi taze soğan muhabbeti tutturmuşsunuz gitmiş:9::9::9::9::9::9::9::9::9::9:

Ama ne yalan söyleyim taze kuru farketmez ben de soğana bayılırım ama eşim ağız kokusu yaptığı için pek yememden hoşlanmaz, ben de ya o evde yokken doya doya yerim ya da evdeyse kendisinden müsade alarak yerim:1::1::1::1:

Günaydın canım, biraz daha iyisin umarım:40::40::40:, bıdıklarına da geçmiş olsun canım:40::40::40:

Saram ya " iç güveysiden hallice " :44::44::44::44:ben bu tabiri hiç duymamışım ulennnn:1::1::1:

bebek mi var bebekkkkkk:8::8::8::8::8::8::8::8::8:

:46::46::46::46::46::46::46::46:

he yawww yeşil soğandan eltiye atlamak:9::9::9::9::9::9::9:

Ayyyyy bugün iyi güldüm size, Allah da sizleri güldürsün emi:9::9::9::9::9::9::9:

Valla o da bi yetenek herkez yapamaz yeşil soğandan eltiye geçemez :1: Çaktırma yazdıktan sonra bende kendime çok güldüm :9:

bebek mi var bebekkkkkk:8::8::8::8::8:

:46::46::46::46::46:

he yawww yeşil soğandan eltiye atlamak:9::9::9::9:

Ayyyyy bugün iyi güldüm size, Allah da sizleri güldürsün emi:9::9::9::9::9:

ne gülüyon tızım yaaaa canımız yeşil soğan istiyo Allah Allah yaaaa :9::9::9::9::9::9:

davetimide beğenmemiş :63: :63::63::63::63: fenamı sordum gündemimiz yeşil soğandı bende sende severmisin didim blowhole de bursada biliyonmu :33::33::33::33::33::33::33:

iç güveysiden hallice sözünü hiç duymadınmı aaaaaaa ne tuhaf ben çok kullanırım oysa demek sana denk gelmemiş :44::44::44::44::44::44::44: kötünün iyisi manasında evet :34::34::34::34::34::34::34::34::34:

faydalı paylaşımlarda bulunmayı severim huyum kurusun hele canım tuhaf şeyler çektikçe daha faydalı şeyler paylaşıyorum :9::9::9::9::9::9::9::9::9::9::9::9::9::9::9::9:

bebek mi geliyor dedin Allah mı söyletti kız :34::34::34::34::34::34::34::34::34::34::34::34:

Valla o da bi yetenek herkez yapamaz yeşil soğandan eltiye geçemez :1: Çaktırma yazdıktan sonra bende kendime çok güldüm :9:

Yetenek sizsiniz Türkiye için bi aday daha bulduk desene:9::9::9::9::9:
Çaktırmıyorum aramızda zaten:9::9::9::9::9::9::9::9:
Canım dondurulmuşlarla tedavi yapıcaktın dimi sen de, benim de cumartesi dondurulmuş transferim var Allah izin verirse sonu böyle olsun hepimizin inşallah:emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:
ne gülüyon tızım yaaaa canımız yeşil soğan istiyo Allah Allah yaaaa :9::9::9::9::9::9:

davetimide beğenmemiş :63: :63::63::63::63: fenamı sordum gündemimiz yeşil soğandı bende sende severmisin didim blowhole de bursada biliyonmu :33::33::33::33::33::33::33:

iç güveysiden hallice sözünü hiç duymadınmı aaaaaaa ne tuhaf ben çok kullanırım oysa demek sana denk gelmemiş :44::44::44::44::44::44::44: kötünün iyisi manasında evet :34::34::34::34::34::34::34::34::34:

faydalı paylaşımlarda bulunmayı severim huyum kurusun hele canım tuhaf şeyler çektikçe daha faydalı şeyler paylaşıyorum :9::9::9::9::9::9::9::9::9::9::9::9::9::9::9::9:

bebek mi geliyor dedin Allah mı söyletti kız :34::34::34::34::34::34::34::34::34::34::34::34:

Yavuuuu canım taze soğan isteyebilir doğrudur bişe demeduk anammmm :17::17::17::17::17::17::17:
İstersen marul maydonoz yeşillik adına, en yeter ki iste ben alam sana hayatum aşkum cicim:38::38::38::38::38:
:9::9::9::9::9::9::9:

Soğanlı davetini beğenmediğimi kim söledi, çot beğendim valla:9::9::9::9::9::9::9::9:
Ne güzel sabah sabah enerci depolattın bana efferim siye:9::9::9::9::9::9::9:

İç güveysi sözünü çok cahal kalmışım heral valla duymamıştın sen diyene kadar, neyse onu da öğrendim a bi yaşıma daha girdim:17::17::17::17::17::17::17:
( yalan dellll şubatın altısında yeni yaşıma giriyom):1::1::1::1:

Faydalı paylaşımlarının devamını beklerim her zaman, tam benliksin:38::38::38:

İnşallah bebek geliyordur inşallah:40::40::40:

Canım dondurulmuşlarla tedavi yapıcaktın dimi sen de, benim de cumartesi dondurulmuş transferim var Allah izin verirse sonu böyle olsun hepimizin inşallah:emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

Yavuuuu canım taze soğan isteyebilir doğrudur bişe demeduk anammmm :17::17::17::17::17::17::17:
İstersen marul maydonoz yeşillik adına, en yeter ki iste ben alam sana hayatum aşkum cicim:38::38::38::38::38:

Soğanlı davetini beğenmediğimi kim söledi, çot beğendim valla:9::9::9::9::9::9::9::9:

İç güveysi sözünü çok cahal kalmışım heral valla duymamıştın sen diyene kadar, neyse onu da öğrendim a bi yaşıma daha girdim:17::17::17::17::17::17::17:

Ayyy az kalmış inci tanelerini almana ne güzel sımsıkı tutunurlar inşallah bebişlerin :16:Ben bebişlerin yazdım ama kaçtane transfer yapılacak cnm? Bende ikinci donmuşlarımı denicem yeni kimyasal gebelik yaşadım herhalde mart gibi tedaviye başlarım cnm

Ayyy az kalmış inci tanelerini almana ne güzel sımsıkı tutunurlar inşallah bebişlerin :16:Ben bebişlerin yazdım ama kaçtane transfer yapılacak cnm? Bende ikinci donmuşlarımı denicem yeni kimyasal gebelik yaşadım herhalde mart gibi tedaviye başlarım cnm

Evet canım Allah izin verirse 3 tane embriyom var eğer hepsi sağlıklı olarak çözünürlerse 3ünü de transfer edecek doktor.Sana da geçmiş olsun, gerisi hayırlısıyla bebekli olsun inşallah.Benim iki negatif denemem var bu dondurulmuşlarla ilk olacak.

Evet canım Allah izin verirse 3 tane embriyom var eğer hepsi sağlıklı olarak çözünürlerse 3ünü de transfer edecek doktor.Sana da geçmiş olsun, gerisi hayırlısıyla bebekli olsun inşallah.Benim iki negatif denemem var bu dondurulmuşlarla ilk olacak.

Sağol cnm inşallah son tedavimiz olur :16:
Bende iki tane istiyorum doktorumu ikna edebilrsem
keşke senin üç taneside tutsa ne güzel olur gerçi sağlıklı olsunlarda tek çif farkezme :emir_bebek:

Sağol cnm inşallah son tedavimiz olur :16:
Bende iki tane istiyorum doktorumu ikna edebilrsem
keşke senin üç taneside tutsa ne güzel olur gerçi sağlıklı olsunlarda tek çif farkezme :emir_bebek:

Canım benimki de üç tane de yapmazdı da donmuşolunca bir de önceki denemenden doktor çok umutluydu tutmayınca artık üç olabilir dedi. Hepimiz için hayırlısı olsun inşalllah. canım ben çıkıyorum sonra yine görüşürüz inşallah.

Canım benimki de üç tane de yapmazdı da donmuşolunca bir de önceki denemenden doktor çok umutluydu tutmayınca artık üç olabilir dedi. Hepimiz için hayırlısı olsun inşalllah. canım ben çıkıyorum sonra yine görüşürüz inşallah.

Ahhh ahh benim doktorumda çok umutluydu sözde iyi kalitede embriyo dedi ama tutmadı:50:
Görüşürüz inşallah cnm kendine çoook dikkat et :54:

Son düzenleme:

inşallah canım yaaaaa inşallah artık gelsin bebeklerimiz

bilumum yeşilliği çok severim yeşillik demişken gidip akşama salata yapayım bide beşamel soslu karnabahar

inşallah bu sefer olur canım hemde çifter çifter :34::34::34::34::34::34:

inşallah canım yaaaaa inşallah artık gelsin bebeklerimiz

bilumum yeşilliği çok severim yeşillik demişken gidip akşama salata yapayım bide beşamel soslu karnabahar

Geçenlerde ben de yaptım kıymalı beşamel soslu karnıbahar süper oluyor :56: şimdiden ellerine sağlık fıstık

Son düzenleme:
Saracim insallah bu yesil sogan iyi biseylere isarettir cok sevinirim... inanirmisin ben surda bi kaç yildir sogan yemeye basladim ondan önce asla sogan sarimsak surmezdim agzima esim sayesinde alistim..ama annem den etkilendim sanirim çünkü oda hiç yemezdi ama simdi hertürlü sogani yerim özellikle yesil fakat yemeklerde soganin küçük olmasindan yanayim benim yemeklerinde sogan hiç gozukmez. .

Son düzenleme:
Saracim insallah bu yesil sogan iyi biseylere isarettir cok sevinirim... inanirmisin ben surda bi kaç yildir sogan yemeye basladim ondan önce asla sogan sarimsak surmezdim agzima esim sayesinde alistim..ama annem den etkilendim sanirim çünkü oda hiç yemezdi ama simdi hertürlü sogani yerim özellikle yesil fakat yemeklerde soganin küçük olmasindan yanayim benim yemeklerinde sogan hiç gozukmez. .

inşallah canım bekleyip görecez yeşil soğan neye işaret :34::34::34::34::34::34::34:

bende soğansız yemek düşünemiyorum canım ama bende soğanları kısık ateşte karamelize olana kadar kavururum öyle daha lezzetli oluyo ve dediğin gibi yemeğin içindede çok belli olmuyo

günaydın kızlar Rabbim gönlünüzden geçeni hakkınızda hayırlı kılarak nasip etsin

Back
X