Herkese merhaba,
Sevgili ıdilengin, durumunu basindan beri takip ediyorum.Ancak 2 haftadır giremiyorum buraya.Bu sabah acarken senin icin iyi seyler umarak açtım. ama okuduklarıma çok üzüldüm. Neler hissettiğini çok iyi anlıyorum,hepimiz üç aşağı beş yukarı benzer şeyler yaşıyoruz, ben de kimyasal gebelik yaşamıştım ama çok başında düşmüştü değer. Sen çok çok zor bişey yaşadın gerçekten. Allah sabır ve umut versin. Üzüntünü yaşa ama bitirmesini de bil,çünkü öncelikle senin ve eşinin sağlığı önemli. Allah korusun sağlıklarınıza bişey olursa bütün bu denemelerin çekilen cefaların bir anlamı kalmaz. Birbirinize destek olun ve unutmayın ki bu iş bir gün mutlaka olacak. Bu teknolojide artık bebek sahibi olamayan çiftler, ciddi ve çözülemez bir sorunu olan çiftler. Gebeliği bu devreye kadar getirebildiğine göre demek ki olacak birgün,buna sımsıkı tutun ve sabırla bekle. Üstelik şimdi vücudun gebe kalmayı da öğrendi, belki de kendiliğinden olur, böyle çok insan duyuyorum ben.
ŞıMDı BEN SıZE BıR HABER VEREYıM.. 11.gün eczaneden aldığım gebelik testini yaptım sonuç : negatif.. Yıkıldım, kendime dikkat etmeyi bıraktım, ilaçlarımı bıraktım, o güne kadar yatıyordum dinleniyordum, o sonucu alınca pazara falan gittim. 20 temmuzda sabah 08:30 da kan verdim öğlen de doktorumdan 12.gün sonucumu aldım: 'Gebelik oluşmuş, 150 sonucunuz dedi. Ama ben o kadar beklemiyorum ki şaşkınlık içinde kalakaldım telefonda.Bizim 3 aşılamadan sonra 2.
tüp bebek denememiz bu arada.. 1 hafta sonra ultrason kontrolüne gelin dedi. Ama ben dayanamayıp 15.gün bi daha yaptırdım kan tahlili SONUÇ: 296 Allahım ne kadar mutluyum. En ilginci de okadar inanılmaz ki gerçekten inanmaya zorluyorum kendimi. Çünkü psikolojim bozulmuş, kendimi rüyalarımda bile kucağımda çocukla göremez olmuşum. Şimdi birden bire herşey değişti !
27 temmuz p.tesi günü (transferin 19.günü) ultrason kontrolüne gittik, bit kadar bir nokta gördü doktor, büyük ihtimalle bu kese dedi ama emin olamadı ve yine kan tahlillerini istedi. 2-3 saat sonra aradılar, SONUÇ: 1200 . Şimdi önümüzdeki p.tesi yine ultrason kontrolü. Bilmiyorum bu heyecan,endişe,karamsarlık,iyimserlik,bu inişli kalkışlı süreç ne zaman durulacak.Transferden sonra 2 hafta izin kullanmıştım, 2 gün önce işbaşı yaptım. Sabahtan akşama kadar acaba yerinde duruyor mu diye düşnmekten iş yapamıyorum. :)
Ben ilk tedavide 1 gün dinlenip hemen iş başı yapmıştım.Bunda 2 hafta yattım, şimdi de işyerinde yerimden kalkmıyorum, evde de hiçbirşey yapmıyorum,mümkün olduğunca dikkat edin dedi doktor.
Ayrıca doktorum düşük önleyici crinone jel vermişti, bunu transfer gününden beri sabah akşam kullanıyorum. Bir de bebek aspirini verdi, hergün bir tane. Pıhtılaşmayı önlüyormuş. Bir de folic asit tabii..
Size bir de Ayşe Aydın'ın 'Anneee Anne Oluyorum' adlı kitabını okumanızı önereceğim. Ben bu 2. tedaviye başlarken aldım ve okudum. Tüp bebek tedavisiyle hamile kalan bir kadının tedavi ve hamilelik maceralarını anlatıyor. Acayip moral veriyor. Her kadının çok benzer şeyler yaşadığını akıcı bir dille anlatmış. Lütfen okuyun.
Neyse, biraz uzun oldu umarım sıkmamışımdır. ıyi haberlerle görüşmek üzere..