sabrımın son demindeyimmm

florasa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2013
268
1
68
Hakkari
kızlar evlenelı ıkı yıl oldu ıhanet hariç grmediğim kalmadı desem yeri... eşim benım altınlarımı aldı araba alıp satcam ufak tefek kazanırım dedi bişey demedim verdim. gecen gun yanımda arkadasıyla telefonda konuştu sigara nolucak dedi kapatınca sordum ne sıgarası dıe arkadaş ucuz sıgara getırcekte dedi bi kaç gun gectı bugun o arkadasının karısı bıze geldi konusurken bizimkiler cok para kazancak dedı ne parası dedım ucuz sigara getiriyolar dedi satcaklarmıs aylık nerden baksan yedı bın gelırı olcak dedı eşim elindeki parayı bu işe yatırcakmış eşim gelince agzını aradım ucuz sgara geldimi dedim yok dedi ucuz alınca cok içersin sen dedim bişey demedi snra dedım benım paramı ver cok ucuzken altın alıyım dedım ben araba alıp satarım dursun o dedi yani bana anlatmıyo bu ne demek sizce ılk yalanıda degıl bıktım gercekten benden gızlı kazanıp napıcak sizcee

esinizin düzgun bir isi yokmu böyle gecici bir isle ugrasiyor bence altinlarinizi alin ondan bu iste pis seyler kokuyor

daha önce ki konularınızı takip ettiğim kadarıyla sizin zaten sorunlu bir evliliğiniz var uzun süredir,
eşinizin doğru düzgün bir işi yok, sizi aç açıkta bırakmıyor olabilir, ama bence bir erkek sabah işine gitmeli akşam evine gelmeli, sorumluluk sahibi olabilmeli,

eşiniz sizinle ilgilenmiyor, sanırım biraz arkadaşçı...arkadaş ayağı bi söz derler bilirsiniz belki.
sizin elinizden gelen birşey de yok sanırım artık, aile büyükleriyle bu konuyu konuşmayı denediniz mi?

çünkü basit şeyler değil, çocuğunuz olmuyor ve böyle sorumsuz bir eşiniz var, size ağzına geleni sayıyor.bence belki de böyle çekmek yerine bir karara varmalısınız.

Aşkım Kapışmak'ın çok güzel bi sözünü okumuştum, insana umut kapılarını açıyor,

Hayatta hiçbir şey gerçek değil.Senin boşanmak için herşeyini vereceğin kişiyle evlenmek için canını vermeye hazır birileri var.

yani diyeceğim o ki, umudunu kaybetme, böyle bir kocaya katlanmak zorunda değilsin.

isi gücü olan biriyle evlenmemissiniz sanirim
sürekli kisa isler bulup para yatirip cok para kazanacagini düsünenlerden esiniz
böyle seyler fimlerde dizilerde olur sanirdim

gizlice napacağı bir yanada..
niye verdinizki.
baktınız bişey yapmıyor isteyin bence sonuçta o altınlar mihriniz değilmi..
bunuda tatlı dille sakince söyleyin, sonra kavga çıkar muhtelemen.. istediğinizi güzelce anlatın.
kaçak göçek, haram işten insana fayda gelir mi?

ucuz sigara dediğiniz askerimize kurşun olarak geri dönenler sanırım
tebrik ederim (!)

Senden gizli yapmasından ziyade kanunsuz iş yapıyor.
Haram kazanç,üstelik sahte ve sağlığa zararlı olabilir.
Bence asıl düşünmen gereken bu...

Canımm yapmaya niyetlendiği iş çok riskli.. Bu fikrinden caydırmaya çalış.. Yakalanırsa çok büyük para cezaları var.. Biraz aklı havada bir kocan var sanırım.. Zaten analarının olgunlaştiramadiğini biz pişiriyoruz... karılık mı yapacağız bunlara analık mı belli değil... ama başınızı büyük belalara sokmadan şu işin aslını öğren ve vazgeçir.

Siz suç olduğunu bilmiyordunuz sanırım.

Şu an açtığınız konu ihbar niteliğinde farkında mısınız?

Eger bulaşmadıysa henüz hiç bulaşmasın,
yoksa başınız çok ağrır...

Bir an önce eşinizle konuşun, ucuz sigara dedikleri iş kaçak sigara işi, komşu ülkelerden ucuza getirip satılıyor. Öyle mahalledeki köşeyi dönmeye benzemez bu işler, ayda 7000 lira kazanacağım derken kendisini kaçakçılarla aynı koğuşta yatarken bulabilir.
Ortada size söylediği yalandan çok daha önemli bir durum var malesef.

Eşinize şu kısmı okutsanız yeterli olur sanırım:

28 Mart 2013 tarihli 6455 Sayılı Kanun ile yapılan değişiklikler kapsamında kaçakçılık suçları ile ilgili ceza ve yaptırımlar ağırlaştırılırken, 4733 Sayılı Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun ve 5015 Sayılı Petrol Piyasası Kanunundaki suçlar 5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu kapsamına alındı. Yeni kanun değişikliği ile sigara kaçakçılığına verilen cezalar da iki kat arttı. Buna göre; tütün mamulleri (Kaçak sigara) etil alkol, metanol ve alkollü içkileri üreten veya yurda sokanlar, 3 yıldan 6 yıla kadar hapis ve yirmi bin güne kadar adli para cezası ile; bu ürünleri ticari amaçla bulunduran, nakleden satışa arzeden veya satanlar 2 yıldan 5 yıla kadar hapis ve on bin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılacak.
-----------
On bin güne kadar adli para cezası dediği, eğer on bin gün olarak alırsa adli para cezasını alt limit veya üst limitten ya da ikisinin ortası baz alınıp hesaplanan bir meblağ belirler hakim, bu hakimin takdirine kalmıştır. İsterse alt limit olan 20 lira x 10.000 gün der, isterse üst limit 100 lira x 10.000 gün.
Çarpsın bakalım eşiniz 20 lirayla on bin günü ne çıkıyor?
Çarpamıyorsa ben size ne kadar olduğunu söyleyeyim, 200.000 Türk Lirası, ayda 7000 lira kazanacağım gibi bir hayalin içindeyken 200.000 lirayı nasıl ödeyeceğini de hayal etmeye başlasa iyi olur.

Hakim 100 lira üzerinden takdir ederse'yi de hayal etsin eli değmişken...

Eşiniz kolay yoldan köşeyi dönme derdinde.
Ama malesef işler o kadar kolay değil.
O ucuz sigara terör örgütlerinin gelir kaynağı. Her paketi şehitlerimize atılan bir kurşun olarak görmelisiniz.
Açık açık konuşun eşinizle. Ağzından laf almaya çalışmak yerine açık konuşunki böyle şeylerin önünü kesin.
Adam gibi bir işe girsin sorumluluk sahibi olsun.

kızlar konuyu eşimle konuştum tartıştım bana solememiş cunku benden laf yemekten korkmuş daha oncede bı iş yuzunden kendı bırıkımı batırmıstıı yıne ış olmaz hewesımız kursakta kalır dıye solememiş konuyada acıklık getireyım kaçak sigara işi degılöiş benım anladıgım kadarıyla eşimin arkadaşı tekelde calısıyor ve askeriyeye verilen sigaranın iskontosu dusuk oluyor yanı ucuz oluyor adamda faturayı askerıyeye keser gibi saga sola ucuz sigara satıyormuş eşimde be3nde ondan alsam ustne kar koyup satsam dıye dusunmus ama ben ogrenınce bu işte olmadı suan param elimde ve araba bakıyoruz ha eşiminda suan calıştıgı bı iş var. ben sizden farklı bı konuda yardım istedim yoksa kaçak bi işi asla yapmasına müsade etmem..

ucuz sigara dediğiniz askerimize kurşun olarak geri dönenler sanırım
tebrik ederim (!)

bu durumu illaki desteklemiyorum hayır yanı bana bu şert çıkışınız niye? merak etmeyin o şehit acısını en ayi bilenlerdenim böle bi durumada asla müsade edecek biri değilim

ucuz sigara dediği başka bişi olmasın

açıkladımya canım kaçak siga degıl ama her turlu yasal degıl ve paramı aldım bana araba bakıyoruz bu işe asla bulasmıcak zaten benden oturu adamlada anlaşamamış:) şükürler olsun Allah ta nasıp etmedi yoksa bu defa huzurumuz hepten kaçardı

Pardon arkadaşım hepsini okumamışım ohhh rahatlamışsındır Allah yüzüne bakmış hayırlı olsun :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…