• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sabrimin sonundayimm!

Oyle bir zorunlulugun yok. Hastaneye git, acil servise. Doktora durumunu anlat ve yasadigin siddeti belgele. Belge ile birlikte sikayetci olursan esin ogrenir. Ama sikayetci olma zorunlulugun yok.
Bak paylasayim ;
Şikâyetimizi hastane polisine iletebiliriz. Şikâyetçi olmak konusunda henüz karar vermediysek bile, durumu hekimimizle paylaşabilir, muayenemizin yapılıp durumumuzun kayıt altına alınmasını sağlayabiliriz. Hekimler hasta sırrını saklamakla yükümlüdürler.

– Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı (ASPB) İl Müdürlükleri ve/veya bulunduğumuz ilde varsa Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi’ne (KOZA-ŞÖNİM) başvurursak:

Sığınma, hukuki ve psikolojik destek hizmetlerinden faydalanma hakkımız vardır. ASPB/ŞÖNİM görevlileri tarafından hizmet alımı öncesinde karakola şikayette bulunmamız gerektiği ifade ediliyorsa ve şikayette bulunmak istemiyorsak bunu belirtebiliriz. ASPB/ŞÖNİM hizmetlerinden yararlanmak için polise şikayet yasal bir zorunluluk değildir.

Bazen karakol, savcılık veya mahkeme görevlileri, çeşitli nedenlerden ötürü, başvurumuzu almaya yetkili olmadıklarını söyleyebilir veya işlem yapmak istemeyebilirler. Bu yüzden kanunda belirtilen hakkımızı onlara kararlı bir şekilde hatırlatmak, bir dilekçe vermek ve bu dilekçenin işleme konulmasında ısrarcı olmak gerekir.
Alintidir: https://www.kadindayanismavakfi.org.tr/siddete-maruz-kaldiginda
Bunu ogrendigim cok iyi oldu tesekkur ederim ben sikayetci olma zorunlulugu var diye biliyordum yarin carsida islerim var diye cikip giderim hastaneye

Hanımefendi bir kadın olarak nasıl böyle bir tavsiye veriyorsunuz. kadın dayak yiyor dayak.
Ne demek iyi ol, huzur sağla, karısı olduğunu hissettir. Cariyelik zihniyetinden başka bir şey değil bu.
Git arastir git sor psikologlara bakalim ne tavsiye ediyorlar.karsisindaki kocasi ailesi cocugunun babasi ..iliskilerinde kopukluk var kari koca iliskisinden uzaklasmislar..el opmekle agiz pis olmaz.bir kadin yada bir erkek evlilikte sonuna kadar yapmalari gerekenleri yapmalilar..iyimis dayak yedin hemen bosan ..once bi bak bakalim bu adam niye bu kadar sinirlendi niye vurdu..eminim konu sahibinin anlatmadigi biseyler var.konu sahibine fikrimi soyledim uygular yada uygulamaz kendine kalmis..bosanmak son care .bosandi sonra nolcak cocuguda var.aileside sahip cikmiyor bu kadina senmi bakican ..anca bosan bosan baska bi laf yok. Iyilestirmeye calismak yok..

Git arastir git sor psikologlara bakalim ne tavsiye ediyorlar.karsisindaki kocasi ailesi cocugunun babasi ..iliskilerinde kopukluk var kari koca iliskisinden uzaklasmislar..el opmekle agiz pis olmaz.bir kadin yada bir erkek evlilikte sonuna kadar yapmalari gerekenleri yapmalilar..iyimis dayak yedin hemen bosan ..once bi bak bakalim bu adam niye bu kadar sinirlendi niye vurdu..eminim konu sahibinin anlatmadigi biseyler var.konu sahibine fikrimi soyledim uygular yada uygulamaz kendine kalmis..bosanmak son care .bosandi sonra nolcak cocuguda var.aileside sahip cikmiyor bu kadina senmi bakican ..anca bosan bosan baska bi laf yok. Iyilestirmeye calismak yok..
Siz şaka mısınız? Hangi sebep dayağı haklı gösterebilir. Nasıl bir zihniyet taşıyorsunuz.
Utanmasanız konu sahibi dayağı hak etmiş diyeceksiniz.
Hiç bir uzman kocanıza kul köle olun, dayak yiyorsanız bir sebebi vardır birde kocana soralım bakalım demez.
Karşısındakinin kocası olması o kişiye her şeyi yapma hakkını vermez.
Haa bu arada dayak boşanma nedenidir hanımefendi.

Anlatmadigim hic birsey yok oldugu gibi anlattim dayak yedigimi soyledim bundan daha utanc verici ne olabilir?ben kadinligimi sonuna kadar yaptim hos yapmasaydimda bu onu hakli gosterecek bir durum deyil! Ozur dilememi gerektirecek bisey olsa emin olun dilerdim karsilikli insani iliskilere dayanan bi evliligim olsa siddet olmasa gene alttan alir bi sekilde barismak icin girisim de bulunurdum... niye sinirlendi vurdu demissiniz diyelim ben gercekten hataliyim cozumu siddetmi insan gibi soylese su su su hareketlerinden rahatsizim dese bende anlarim deyilmi valla kayinvalidemin buralara yorum yazabilecegini bilsem inan suphelenirdim kesin o diye... ben yapici bi insanim uyumluyum inanin buna bosanmayi neden isteyim neden huzurlu mutlu yuvam olsun istemeyim ama bu beni dovebilecegi anlamina gelmez ki

Merhaba hanimlar 4 gun once esimle tartistik sabah 9bucuk kalk diye bagirinarak kaldirdi dusa girdi neyse sofrayi hazirladim dustan cikti saat baktim daha yeni 9 bucuk ne tantana yapiyosun dedim saat daha yeni 9 bucuk olmus neyse bu arkamdan gelirsem kafani gozunu kirarim senin diye bagirdi bende he he kirarsin dedim arkamdan geldi ve dovdu beni aksam eve gelme dedim 2 gun gelmedi ilk gun aradim annesigili anlattim bana seninde cenen cok cikiyo kizim ozur dilerim hayatim deseydin dedi kardeside aksam mesaj atsin sofrayi hazirladim gel diye dedim olur canim dedim bu sefer az dovdun bidakine daha cok diye mesaj atarim ben dedim neyse kapattik...
Aksam mesaj atti kardesi bana abim geldimi diye gelmedi insallah gelmez de dedim ertesi gun sizdemiydi abin diye mesaj attim yok gozun aydin sende gelmesini istemiyodun yazmis bana dedim aynen cokta umrumda beni doven adam !o gunden sonra beni ne aradilar ne sordular...
Bu gun esim olacak adam mesaj atti aksam annemlere gidcez bende dedim kotu gunde yanimda olmayanlarin iyi gunde de ben yanimda olmam cocugu hazirlarim ikiniz gidersiniz tamam dedi...subata oglumun dogum gunu var onun icin bi kiyafet resmi attim bunu alalim diye alalimda kimle kutluycan dogum gununu pasta yaptiririm 2 balon asarsin yeter!dedimki annenlere gelmesinler demedim bende abimleri falan ararim onlarda gelir ha kimsede gelmezse sorun deyil biz kutlariz... hersey karsikli bundan sonra seninle aramiz duzelsede ailenden kimse giremez eve diye mesaj atti bana!size yemin ediyorum yavrum icin duruyorum ama sabrimin sonundayim kendim anne baba ayri buyudum diye cocugum yasasin istemiyorum ama tukendim artik!sizlerden akil istiyorum ben artik saglikli dusunemiyorum
haaaaa öylemi dıcektın senınkılerde benımkılerde gelmıcek artık dıcektın sen gıdersen tek ben gıdersem tek dıcektın bak ne oluyor ayrıca bosanmayı dusunme cabala bebegın ıcın sabredersen mukafatıda olur bosanacaksada davayı o acsın davayı acan kısı herzaman suclu gıbı gorunur

Siz mutlu olamiyorsunuz bu sekilde devam ettiginiz surecede mutlu olamicaksiniz..niye cunku siz her ne kadar kabul etmesenizde sizde o evde erkek gibi davranislarda bulunmussunuz..size kalk dediginde ne tantana yapiyorsun be diye hicbir bayana yakismicak bi kelime soylemissiniz..getirme beni oraya demis esiniz he he gelirsin diye devam etmissin..sen kadinsin kadin gibi konusmalisin.diger konuya gelelim siz esinizin ailesine resti cekmissiniz durmadan yok kv soyle yok kaynim boyle diyip duruyorsunuz..siz esinizin ailesine ozelliklede annesine saygi duymazsaniz onlari istemediginizi acik acik gosterirseniz..esinizde size saygi duymaz..ilk once sen hatani duzelteceksin gelin olmayi saygili bir es olmayi ogreneceksin ondan sonra kocan zaten kocaligini yapar..ozur dile dediysek beni dovdugun icin tsk ederim demen icin degildi..onu anlayamamissin.iliskinizi oturup bastan konusun birbirinizden ozur dileyin ..bir daha tekrarlanmasin diye soyledik..neyse bu senin hayatin ben yorumumu yaptim simdi otur dusun suç sadece kocamdami diye yoksa benimde hatam varmi diye ..ben yorumumu yaparim sen orda o hayati yasarsin..karar senin ister bosan ister duzeltmeye calis ..senin hayatin ..

Yok artik daha neler
Dayagi yiyince bi de soracak miyiz niye dovdun beni sevgili kocacigim diye?
Siddetin gerekcesi olmaz, hic bir psikolog da bunu onermez. Kadinlari yanlisa yonlendirmeyin

Yanlismi okuyosunuz yoksa anlamak istediginiz gibi mi
Siz mutlu olamiyorsunuz bu sekilde devam ettiginiz surecede mutlu olamicaksiniz..niye cunku siz her ne kadar kabul etmesenizde sizde o evde erkek gibi davranislarda bulunmussunuz..size kalk dediginde ne tantana yapiyorsun be diye hicbir bayana yakismicak bi kelime soylemissiniz..getirme beni oraya demis esiniz he he gelirsin diye devam etmissin..sen kadinsin kadin gibi konusmalisin.diger konuya gelelim siz esinizin ailesine resti cekmissiniz durmadan yok kv soyle yok kaynim boyle diyip duruyorsunuz..siz esinizin ailesine ozelliklede annesine saygi duymazsaniz onlari istemediginizi acik acik gosterirseniz..esinizde size saygi duymaz..ilk once sen hatani duzelteceksin gelin olmayi saygili bir es olmayi ogreneceksin ondan sonra kocan zaten kocaligini yapar..ozur dile dediysek beni dovdugun icin tsk ederim demen icin degildi..onu anlayamamissin.iliskinizi oturup bastan konusun birbirinizden ozur dileyin ..bir daha tekrarlanmasin diye soyledik..neyse bu senin hayatin ben yorumumu yaptim simdi otur dusun suç sadece kocamdami diye yoksa benimde hatam varmi diye ..ben yorumumu yaparim sen orda o hayati yasarsin..karar senin ister bosan ister duzeltmeye calis ..senin hayatin ..
yanlismi okuyosunuz yoksa yanlis mi anlamak istiyosunuz beni kaldirdiginda ne tantana yapiyosun diye cevap vermedim ben seslenmedim kahvaltiyi hazirladim dustan cikti hala devam etti ne tantana yapiyosun dedim be diye cemkirerek cevap vermedim ne tantana yapiyosun lafi kadina yakismiyo ama erkege kafani gozunu kirarim lafi cok yakisiyo deyil mi,burada yok kaynim soyle yok kayinpederim boyle demedim kaynim yok kayinpeder de mudahale etmedi ayrica ben kimsenin annesine saygingostermek zorunda deyilim saygi gormedigim surece!nerdeyse beni suclu cikaracaksiniz neyse bisey demiyorum size iyi aksamlar

Ağlamak istiyorum şu anda

Bir bayan bayana nasıl böyle bir tavsiyede bulunur. Dayak yiyip, sussun evliliğini yürütsün. Sizin gibi düşünenler yüzünden zaten erkekler bu kadar rahat ve sorumsuzca davranıyor. Kadınlara dayaka atıp, ondan sonra özür dilerim bir daha olmayacak deyip kendilerini affettirerek hayatlarına devam ediyorlar. Yazık, bu düşüncede bayanlar olduğu sürece daha çok kadın dayak yemeye mahkum olur.

haaaaa öylemi dıcektın senınkılerde benımkılerde gelmıcek artık dıcektın sen gıdersen tek ben gıdersem tek dıcektın bak ne oluyor ayrıca bosanmayı dusunme cabala bebegın ıcın sabredersen mukafatıda olur bosanacaksada davayı o acsın davayı acan kısı herzaman suclu gıbı gorunur
Onun ailesiyle dun hallettik sorunu ben 1 sans daha verdim bi daha siddet olursa giderim dedim

Onun ailesiyle dun hallettik sorunu ben 1 sans daha verdim bi daha siddet olursa giderim dedim
Bence siz gitmezsiniz. Çünkü kendi ayaklarınız üstünde duramayacağınızı düşünüyorsunuz. Eşinizde bunu bildiği için size bu şekilde davranıyor. Allah eşinize vicdan, merhamet, sizede akıl ve cesaret versin.

Kadınlar erkeklere allahın emaneti bi kere başta sizi böyle uysndirmaya bile hakkı yok gerisini söylemiyorum bile terbiyesiz adam kadiniz diye somurulecek miyiz kendinizi ezdirmeyin allah kolaylik versin

Severek mi evlendiniz kac yillik evlisiniz gordugunuz ilk şiddet mi eşiniz normalde size karşı nasıl ve cocugunuza ilgisi ne durumda . Bir aile terapistine gidin mutlaka ani karar almayın

Merhaba hanimlar 4 gun once esimle tartistik sabah 9bucuk kalk diye bagirinarak kaldirdi dusa girdi neyse sofrayi hazirladim dustan cikti saat baktim daha yeni 9 bucuk ne tantana yapiyosun dedim saat daha yeni 9 bucuk olmus neyse bu arkamdan gelirsem kafani gozunu kirarim senin diye bagirdi bende he he kirarsin dedim arkamdan geldi ve dovdu beni aksam eve gelme dedim 2 gun gelmedi ilk gun aradim annesigili anlattim bana seninde cenen cok cikiyo kizim ozur dilerim hayatim deseydin dedi kardeside aksam mesaj atsin sofrayi hazirladim gel diye dedim olur canim dedim bu sefer az dovdun bidakine daha cok diye mesaj atarim ben dedim neyse kapattik...
Aksam mesaj atti kardesi bana abim geldimi diye gelmedi insallah gelmez de dedim ertesi gun sizdemiydi abin diye mesaj attim yok gozun aydin sende gelmesini istemiyodun yazmis bana dedim aynen cokta umrumda beni doven adam !o gunden sonra beni ne aradilar ne sordular...
Bu gun esim olacak adam mesaj atti aksam annemlere gidcez bende dedim kotu gunde yanimda olmayanlarin iyi gunde de ben yanimda olmam cocugu hazirlarim ikiniz gidersiniz tamam dedi...subata oglumun dogum gunu var onun icin bi kiyafet resmi attim bunu alalim diye alalimda kimle kutluycan dogum gununu pasta yaptiririm 2 balon asarsin yeter!dedimki annenlere gelmesinler demedim bende abimleri falan ararim onlarda gelir ha kimsede gelmezse sorun deyil biz kutlariz... hersey karsikli bundan sonra seninle aramiz duzelsede ailenden kimse giremez eve diye mesaj atti bana!size yemin ediyorum yavrum icin duruyorum ama sabrimin sonundayim kendim anne baba ayri buyudum diye cocugum yasasin istemiyorum ama tukendim artik!sizlerden akil istiyorum ben artik saglikli dusunemiyorum
Valla canım eşinle aranda ne gecerse gecsn haklıda olsan esının aılesı senı tutmaz bunu bil yani bnm cocugum haksız kızım sen haklısın demez aksine seni suclar yapmasaydn demeseydın der... ve sen kocanla ıkı canm cicime barısırsın unutursnz ama ailesi unutmaz el kaldırması cok cok kötü saygısını yitirmiş bu el kaldırma meselesnı oturt duzgunce konusmadan eskısı gibi olma derim... hatasnı kabullendır boyun egme her zaman dik dur

Valla canım eşinle aranda ne gecerse gecsn haklıda olsan esının aılesı senı tutmaz bunu bil yani bnm cocugum haksız kızım sen haklısın demez aksine seni suclar yapmasaydn demeseydın der... ve sen kocanla ıkı canm cicime barısırsın unutursnz ama ailesi unutmaz el kaldırması cok cok kötü saygısını yitirmiş bu el kaldırma meselesnı oturt duzgunce konusmadan eskısı gibi olma derim... hatasnı kabullendır boyun egme her zaman dik dur
Aynen kahvalti falan da hazirlamiyorum artik sabah kalk saat su deyip donup arkami yatiyorum hicde umrum deyil kalktimda noldu... ailesiyle olayi kapattim zaten sadece kardesiyle cok muattab olmamaya caliscam

Ayrilmayacaksan bari ortaligi karıştırmadan ailesine de rezil olmadan sindirin olaylari.Ne oldu simdi ailesi aferin oglum iyi dövmussun cenesini tutar bundan sonra deyip sizi iyice ezmesi icin firsat verdiniz..rezilligin daniskasi bu olsa gerek..

Back
X