Sabrın sonu geldi

Gozmika

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Temmuz 2014
126
77
48
Konum tek bir olay değil, olaylar toplamı ve bugünüme etkileri..

Esimin ailesi her seye karısan tipler çocuklarını ben yokken pek ala yönetmişler kocam biraz pasif karakter nişanlılığımdan itibaren her seye karısmayı kendılerıne hak gördüler.
Ben de tam tersiyim yönetilmem, ailem de onların tersi karısmazlar işimize ...
Haksızlıklara ses etmeyen koca neticesinde artık takıntılı bir hale geldim. Çünkü kocamın ailesi yaptıklatı onca haksızlıklara ragmen bir şey yokmuş gibi davranarak üste çıkma çabasındalar.
Çünkü yaptıklarını yüzlerine vuran kimse yoktu. Onlar hala kendilerini mükemmel sanmaya devam ediyordu.
Kendi ailem de çekimser kaldılar müdahil olmadılar çünkü kavgacı ve yüzgöz tipler değiller.eşim desen aynı.
Ve ben çok abartmadıkları sürece ses etmedim .
Sonunda ne oldu ? Başım göğe mi erdi hayır !
Herşey birikti konuşulmadan, hangi birini çözebilirizki ve şuan bi konu açsam artık bir şey söylesem çok kafaya takan kinci kısmından oluyorum :)
Normalde sadece senede bikaç kez gideriz farklı sehirdeler ve bir durum olunca ararım ya da kandil vs.
Ama artık bunu da yapmak istemıyorum eşim de bu sefer onlar da bize gelmez diyor iyice kötü olur.
Sürekli kafamı hayatımı meşgul etmeleriniistemiyorum hiç görüşmeyerekhayatımdan tamamen çıkarmak niyetindeyim.
Bugune kadar görüşmemin nedeni eşimdi ama artık onun için de ruh sağlığımı bozamayacağımı düşünüyorum çünkü suskunluklarını affedemiyorum.
Aranızda bazıları hiç görüşmüyor ya acaba mümkün mü tamamen yok saymak ? Yoksa daha acıtıcı bir süreç mi ?

Aynı ben. Sen konuyu bi yerden açsan kv içindeki tüm nefreti kusar merak etme. En azindan benim ki oyle yaptı. Ben de gorusmeme kararı aldim ne yapacağım hicbir fikrim yok şu an cok korkuyorum olacaklardan. Takipteyim seni:)

Senede bir kaç kez görüyormuşsunuz zaten daha ne istiyorsunuz?
Hiç görmeden konuşmadan sizi nasıl rahatsız edebiliyorlar ki? Uzaktalarsa kendinize müdahele edilmesine de izin vermiyorsanız neden tamamen bağlantıyı koparmak istiyorsunuz ki?
Senede bir kaç kez görüşmekten zarar gelmez bence.

Aramaman konusunda eşin sana laf etmiyorsa aramayı ver sende :KK14:
Eş laf ederse sıkıntı:KK51:

Bu aileler ne ister biz masum gelinlerden hic anlamam :deli:
oğullarını aldık tapuladık diyemi acaba bu cekememezlik:dondurma:

Evlisin çocukların var mı bilmiyorum ama
Birgün öpüp okşamaya kıyamadığın evladın evlenip eşinin sizinle görüşmek istemediğini hatta hayatından çıkarmak istediğini öğrenirseniz ne hissedersiniz

Esimin ailesi her seye karısan tipler çocuklarını ben yokken pek ala yönetmişler kocam biraz pasif karakter nişanlılığımdan itibaren her seye karısmayı kendılerıne hak gördüler.
Haksızlıklara ses etmeyen koca neticesinde artık takıntılı bir hale geldim. Çünkü kocamın ailesi yaptıklatı onca haksızlıklara ragmen bir şey yokmuş gibi davranarak üste çıkma çabasındalar.
Çünkü yaptıklarını yüzlerine vuran kimse yoktu. Onlar hala kendilerini mükemmel sanmaya devam ediyordu.
Kendi ailem de çekimser kaldılar müdahil olmadılar çünkü kavgacı ve yüzgöz tipler değiller.eşim desen aynı.
Herşey birikti konuşulmadan, hangi birini çözebilirizki ve şuan bi konu açsam artık bir şey söylesem çok kafaya takan kinci kısmından oluyorum :)
Normalde sadece senede bikaç kez gideriz farklı sehirdeler ve bir durum olunca ararım ya da kandil vs.
Ama artık bunu da yapmak istemıyorum eşim de bu sefer onlar da bize gelmez diyor iyice kötü olur.
Sürekli kafamı hayatımı meşgul etmeleriniistemiyorum hiç görüşmeyerekhayatımdan tamamen çıkarmak niyetindeyim.
Bugune kadar görüşmemin nedeni eşimdi ama artık onun için de ruh sağlığımı bozamayacağımı düşünüyorum çünkü suskunluklarını affedemiyorum.
Aranızda bazıları hiç görüşmüyor ya acaba mümkün mü tamamen yok saymak ? Yoksa daha acıtıcı bir süreç mi ?
en iyisi yok saymanız bence. hiç varlıklarını dahi ciddiye almayın

En güzeli ilişkini asgari düzeyde tutmak.
Kandilde bayramda arayıp senede 1 kere gitmek hayatında ne kadar yer tutabilir.
Eşinin ailesini silen çok insan tanıdım hepsi pişman oldu çünkü eşlerinin huzuru kalmadı.
Dolayısıyla kendilerinin de.

Birgün öpüp okşamaya kıyamadığın evladın evlenip eşinin sizinle görüşmek istemediğini hatta hayatından çıkarmak istediğini öğrenirseniz ne hissedersiniz
Eğer konu sahibi kv ve kp nin kişiliğinde olursa yaşlandığında ettiğini bulur elbet ama kimbilir belki de konu sahibi ilerde o kadar iyi bir kv olacak ki gelini onunla aynı evde yaşamak için can Atıcak. Aslında şuan konu biraz farklı . Karşısında onun huzurunu kaçıran mutsuz olmasını sağlayan bir kv ve kp var . Onlara ne şekilde davranırsam yuvamın huzuru kaçmaz derdinde konu sahibi . O yüzden tek yapmanız gereken eşinizin ailesiyle görüşmeniz gerektiği Zaman'larda mesafeli bir şekilde ipleri tamamen koparmadan iletişime geçmelisiniz . maalesef kiiii :işsiz:

Sebeplerini söyler herhalde. Yani eşi görüşmek istemiyorsa sebepleri vardır. Bu arada ileride çocuk "eşim seni dava ediyor" da diyebilir. Mahkeme celbinde de sebebi yazar, hakaret vs diye. O zaman da konu "öpüp okşamaya kıyamadığım evladımın eşi beni dava ediyor a dostlar" diye özetlenemez. Adil olmaz. İnsan aklına her geleni yapıp sonra sonuçlarına katlanmayacağım diyemez. Buna evladın eşinin görüşmek istememesi sonucu da dahil.

En güzeli ilişkini asgari düzeyde tutmak.
Kandilde bayramda arayıp senede 1 kere gitmek hayatında ne kadar yer tutabilir.
Eşinin ailesini silen çok insan tanıdım hepsi pişman oldu çünkü eşlerinin huzuru kalmadı.
Dolayısıyla kendilerinin de.
Katılıyorum . Empati çok önemli burda . Ben eşimin ailesiyle ipleri tamamen kopartırsam eşim neler hisseder veyahut eşim benim ailemle görüşmeyi tamamen kesse ben neler hissederim?? Eşlerinin ailesiyle bağları koparttıktan Sonra huzurun ayaklarına gelmesini bekleyen gelinler daha çok bekler gibime geliyor :işsiz:

Ben tamamen gorusulmemesi taraftarı değilim..Senede birkaç kez görüşülen bir durum idare edilebilir sanki...Ben kendimi yerine koyuyorum benim hatirim için ailem idare edilemicekse ben esimin bana olan sevgi ve saygısından şüphe ederim..

Ben tamamen gorusulmemesi taraftarı değilim..Senede birkaç kez görüşülen bir durum idare edilebilir sanki...Ben kendimi yerine koyuyorum benim hatirim için ailem idare edilemicekse ben esimin bana olan sevgi ve saygısından şüphe ederim..

Duruma göre değişmez mi? Bir üye vardı, kayınvalidesi bebeğinin yanında sigara içiyordu, sonra içmedim diyordu. Arkadaş bir gün patlayınca kayınvalidesi tarafından saldırıya uğramıştı. Darp raporu almamış, keşke alsaydın demiştik. O da mı görüşsün? Dediğim gibi ne yaşanıldığına göre değişir bence.

Sebeplerini söyler herhalde. Yani eşi görüşmek istemiyorsa sebepleri vardır. Bu arada ileride çocuk "eşim seni dava ediyor" da diyebilir. Mahkeme celbinde de sebebi yazar, hakaret vs diye. O zaman da konu "öpüp okşamaya kıyamadığım evladımın eşi beni dava ediyor a dostlar" diye özetlenemez. Adil olmaz. İnsan aklına her geleni yapıp sonra sonuçlarına katlanmayacağım diyemez. Buna evladın eşinin görüşmek istememesi sonucu da dahil.
Sebep aileden ortak değerlere sahip iki kadın arasında ne olabilir karşılıklı beklentiler çıkarlar bi paylaşım sorunudur ortak değerler olmaz ise iki kadın bunları uğraşamayacaklar
Doğurduğmuz bin bir emekle büyüttüğümüz evladımız soyumuzun devamı olarak gordumuz insanın evlendikten sonra arkasını dönüp ilgisizleştigini bilmek bir anne için kabullenmesi zordur
Eğlendiğimiz insan bir birey olarak görmek bağımsız bir eş baba olmasını isteriz bizi sevmesini korumasını artık ailesinin biz olduğunu anlamasını sağlamak için çalışırız
Buna karşı duran kim varsa çatışırız
Birde kuşak çatışması çok belirgin olarak karşımıza çıkıyor
dominant kaynana pasif gelin dönemini yaşayan annelerimiz bugün yanını kendi dönemleri içinde geçerli olduğunu dönemin gelinleri için bunun söz konusu olmadığı çalışan okuyan araştıran kadın modelini ile karşı karşıya olduklarını kabul etmekte zorlandıkları gerçektir

aaa aynı ben diyesim geldi ben yeni evliyim ve sorunlarım ne yazık ki oldu eşin ne yapsın ya eşime bakıyorum ne yapsın ellerinde olsa böyle olsun istemezlerdi ben iki üç haftada bir görüyorum yarım saat falan hal hatır o kadar şikayet etmek yerine görmemek en iyisi galiba dertte etme yani dünya gelip geçici iyiyile iyi olmak kolay hadi biz kötüyle iyi olalım...

Hayata bu acıdan bakabılsek bır cok problem hıc olusmamıs olur ama ne yazık kı yapamıyruz ınsanız zaaflarımız ve kıbırımız hep engel

Sebep aileden ortak değerlere sahip iki kadın arasında ne olabilir karşılıklı beklentiler çıkarlar bi paylaşım sorunudur ortak değerler olmaz ise iki kadın bunları uğraşamayacaklar
Doğurduğmuz bin bir emekle büyüttüğümüz evladımız soyumuzun devamı olarak gordumuz insanın evlendikten sonra arkasını dönüp ilgisizleştigini bilmek bir anne için kabullenmesi zordur
Eğlendiğimiz insan bir birey olarak görmek bağımsız bir eş baba olmasını isteriz bizi sevmesini korumasını artık ailesinin biz olduğunu anlamasını sağlamak için çalışırız
Buna karşı duran kim varsa çatışırız
Birde kuşak çatışması çok belirgin olarak karşımıza çıkıyor
dominant kaynana pasif gelin dönemini yaşayan annelerimiz bugün yanını kendi dönemleri içinde geçerli olduğunu dönemin gelinleri için bunun söz konusu olmadığı çalışan okuyan araştıran kadın modelini ile karşı karşıya olduklarını kabul etmekte zorlandıkları gerçektir

Evlat anneyle görüşsün tabii ama aralarında kötü şeyler geçtiyse eşini zorlamasın. Kayınvalidesinden psikolojik ve/veya fiziksel şiddet gören kadınlar var. Onlar görüşmesin bence, hatta dava bile açabilirler. Bir de benim annemi, babamı şu kadar sıklıkla arayacaksın, ben yokken de annemle görüşeceksin vs diyen erkekler de var. Kadın istediği kişiyle istediği kadar samimi olup, istediği sıklıkla görüşebilmeli. Ötekisi insan haklarına aykırı.

Bir de diyelim kayınvalide geline hakaret etsin ve gelin kayınvalideyle görüşmemeye başlasın. Gelin kayınvalideyi bana hakaret ediyor veya psikolojik baskı yapıyor diye dava edebilir ama kayınvalide gelini benimle görüşmüyor diye dava edemez. Çünkü bu kişisel özgürlüklere aykırı olur. Kayınvalideler görüşülmek veya bol güleryüz vs istiyorlarsa ona göre davranmalılar veya en başından oğulları ataerkil kültürü, erkek egemenliğini benimsemiş kadınlarla evlenmeli.

İçinde bulunduğum durumu yazmışsınız resmen. Benim eşimde pasiftir yanlışlarını görür susar ses etmez sen yanlış anlıyorsun diye onları sevimli kılar yıllardır böyle oldu. Eşim sustukça onlar dahada atını koşturdular. Saygısızlık hat safhada. Kimse beni sevsin diye beklentim de yok ama saygı esastır. 3 maymunu oynadılar yıllarca. Bizi dış kapının mandalı görürlerken kendi içlerinde birbirine düşkündüler. Oysa bizide ailelerinden birileri olarak görsünler yabancı gibi davranmasınlardı amacım. Zor günler geçiririz anne babaları kardeşleri bildikleri halde susar bilmiyormuş ayağına yatarlardı. Oralı olmazlardı. Yanlarına gidip geldiğimde görürdüm bizi nasıl dışladıklarını oysa birbirlerine nasıl düşkün yardımcı olduklarını. Hep sorardım neden? Diye kendime. Cevabını alamadım ama. Muhatap olup sorduğun zamanda size öyle geliyor diye laflarını duyardım. Annesi bile eşimin "gözden ırak gönülden de ırak"oluyor dediğini bile duydum yüzüme karşı. Umudumu hepten kesmiştim artık. En son çok acılı bir zamanımda hepsinin gerçektende düşündüğüm gibi insanlar olduğunu gördüm. Kapılarını örttüler yüzüme. Maskeler düştü tektek. Ben acıdayken onlar keyfinde eğlenmesindeydi keyiflerini gözüme bile sokar olmuşlardı. Eşim tabiki yine susmayı tercih ediyordu. Ben de artık kendi kurallarımı koydum. Ederi kadar herkes dedim. Kardeşleri hatta onların çocukları bile beni sosyal medyadan engelleyince tamamen bitirdim herşeyi. Eşimede söyledim. Madem sen susmayı seçiyorsun bana yapılanları görüp bende hiçe sayarım onları dedim.
Anne ve Babası aslında hak etmiyorlar bile ama sırf ana babadır diye onlar beni ararsa merhaba diyorum resmi şekilde konuşup kapatıyorum. Birtek bayramdan bayrama arıyorum ilişkim bunla sınırlı artık. Kardeşleri ile asla görüşmüyorum. Hak etmiyorlar çünkü. Zaten onlarda bana meraklı değiller umurlarında olsaydım bize neden böyle mesafe çektin diye kaybetmemek için çaba gösterirlerdi. Yeğenlerini sorarlardı. Yani demem o ki; sende nasılsa bayramdan bayrama mesafelisin. Bırak öyle kalsın. Allaha sonsuz güveniyorum. İçimde biriken uğradığım haksızlıkların hesabını Allaha bıraktım. Allah büyüktür ilahi adalet elbet tecelli edecektir birgün....

Aynı şehirde bile değilsin ayda yılda bir görüyosun ve katlanamıyorsun buna :KK51: siz ne istiyorsunuz kocalar evlenince aileleri terk mi etsin aynı şehirde olsaydınız yorumum böyle olmazdı ;)

Peki şöyle sormak geldi size içimden. Evladınız büyümüş severek evlenmiş. Siz emek verip büyüttüğünüz evladınızı sırf sizin istediğiniz kriterlerde ve sizin kültürünüzden olmayan biriyle evlendi diye tek başına bırakırmıydınız? Sırf eşinden dolayı oğlunuzun kendi ailesi ile zor günler geçirdiğini bildiğiniz halde sırtınızı döner miydiniz? Görüşmek istemeyip yok sayar miydiniz oğlunuzu gelininizi torunlarınızı hemde tüm ailece?

Anne Babalar ve hatta kardeşler (görümce/kayınbiraderler)"oğullarından veya oğullarının eşlerinden" kendilerine saygı duyulup yok sayılmamayı nasıl bekliyorsa; oğulları ile evlenip, onların sülalesine girmiş, soyadlarını almış gelinlerde eşinin ailesi tarafından varlığının kabul edildiğini görmeyi bekler. Değer ve saygı bekler. Eşinin ailesini istemeyen gelinin ne derdi sorunu varda istemiyor. Durup dururken hiç bir gelin eş ailesini yok saymaz görmek istemiyorum demez.

Vardır bir sebebi. Karşılıklı ilişkilere dayanır bunun temeli.

Son düzenleme:
Back
X