Öncelikle herkezin saç ve cilt tipine göre değişiklik göstereceğini tekrar söylemek istiyorum.
Yağları saç diplerinize masaj yaparak uyguladınız, belli bir müddet beklettiniz. Nefes alan cilt emecektir zaten emeceği miktarı, daha fazlası elbet gözenek tıkar. Yani 1 saat ile 5 saat arasında bekletme arasında bir fark yok, ki çok beklettikçe elbet gözenekleri tıkar artık, fakat banyoda saçı çok iyi şampuanlayarak temizlemek gerekiyor. Yani banyoda da masaj yapmak gerekiyor, iyice şampuanlayıp iyice durulamak gerekiyor. Tabii ki şampuanın kalitesi de çok önemli.
Mesela fazla değil, bundan bir kaç önce ben de her banyodan önce yağlardan ve Otacı'nın bitkisel şampuanından kullanıyordum. Fakat farkettim ki birgün sonra saçlarımda yağlanma başladı. Başta saçınız nem kazandı gibi görünüyor ama aslında hiç temizlenmediğini anlıyorsunuz. E gözenekler de tıkanıyor ve saçlar dökülmeye başlıyor.
Başlarım doğal şampuanına dedim ve her zaman kullandığım Schwarzkopf bakım ürünlerine geri döndüm. Mis gibi de temizleniyor saçım.
Aslında bu forumda her okuduğumuzu yaparak bir yandan da riskli bir iş yapıyoruz bir bakıma.