Saç Rengi ve Saç Boyama Saç Boyasına Alerjim Var,Bitkisel Boya İşe Yarar Mı ?

drsm

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Mart 2013
51
11
28
Bingöl
Arkadaşlar saç boyasına karşı alerjim var bitkisel boya kullansam alerji yapar mı,bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa çok sevinirim

Aman bitkisel boya diyip de aldanma. Boyatma nolacak, doğallık en güzeli.

phyto
,clerience(?) gibii bir şey,adını tam hatırlamıyorum.
colorsoin
Bunlar bitkisel saç boyası..Özellikle clerience alerjisi olanlara iyiyimiş..

Haklısın ama saçlarımı zaten yıllardır boyuyorum son bir senedir alerji oluşmaya başladı,boyası akınca da hiç iyi durmuyo

Benim saçlarım belimdeyken çok hoşuma gitti diye kestane-kızıla boyamıştım. PAtlıcan morunun biraz daha açık tonu oldu yani.
sonra tabi zaman geçtikçe aktı, hevesim de gitti derken bıraktım uzadı valla. Kendi rengine yakın bi renge boya, sonra uzat yeni saçların gelsin. Tabi benim saçım yeterli uzunluğa erişince kestirdim saçlarımı..

Sorun kendi saç rengimi sevmemem zaten canım... Bir de sen dayanmışsın akmış gitmiş boyamamışsın ama ben böyle yarı boyalı yarı doğal tahammül edemiyorum kötü görünüyo,teşekkür ederim yine de önerilerin için :)

Bu arada Clinerience adlı boya aldım hafta sonu boyıyıcam,sonucu yazarım.Belki aynı dertten muzdarip arkadaşlar vardır :)

Merhaba drsm, son iki yıldır benimde alerjim var boyaya karşı, son boyamada alerji hat safaya ulaştı doktora gittim ve alerji testi yaptırdım. Saç derisinde alerjik egzema oluşmuş ve ppd ye karşı ciddi reaksyon gösteriyor Aylardır boya arıyorum doktorum ppd içermeyen boyayı türkiyede bulamıycamı ancak yurtdışından araştırıp getirtebileceğimi söyledi internette arama yapıyorum ppd içermez diyor ama malesef doğru bilgiler değil Aylardır perişan oldum psikolojim alt üst oldu resmen ama bulamıyorum senin alerjin tam olarak nedir? Son boya da alerji yaptımı ? bilgi verirsen çok sevinirim, şimdiden teşekkürler...

Bu arada senin alerjin tam olarak hangi maddeye karşı bilmiyorum ama o deniycen boya benim son boyam oldu, organik alerjik ciltler için dediler ama 2 hafta hastanelerde süründüm o boya yüzünden Çok memnun kalanlar var ama sanırım ppd ye olan alerjimle alakalı bir durum %100 organik bulmak neredeyse imkansız

Merhaba balamm, daha önce yıllarca saçımı boyamama rağmen son bir iki senedir alerji oluşmaya başladı,dra gitmedim çünkü vücudum çok hassas zaten, cok afedersin ama oka b.ka alerji oluyorum :) Nelere alerjim olduğunu az çok biliyorum.Boya alerjisi de muhtemelen dediğin gibi ppd adlı maddeden kaynaklanıyor.Maalesef ben de boya kutularının içine girecek kadar okumaya calısıyorum içindeki maddeleri ama pek bi faydası olmadı,denediğim tüm boyalar alerji yaptı.Senin alerjinin boyutu ne durumda bilmiyorum ama benim yıkadıktan birkaç saat sonra saçım ve boyanın değdiği yerler kulak arkası,ense vs. kızarıyor ve cok fena kaşınıyor,kabarıyor,2-3 gün sürüyor sonra yavaş yavaş azalmaya başlıyor .

Clinerience adlı boyayı bu hafta sonu denedim bende işe yaradı gibi,saçımın arka bölümleri hafiften kaşındı sadece artık o kadarına da razıyım :)

alerjiden kastınız göz kızarması, yanması ve yaşarması, nefes darlığı çekilmesi ve saç diplerinde kaşıntı ise, bunlar bende de vardı, özellikle 1 boya mahvediyordu beni.

yaklaşık 4-5 aydır natural colors organic kullanıyorum, bitkisel bir boya. palettenin natural colors boyası ile karıştırmayın, kutuları bile aynı renk. anlattığım boyanın içinde kimyasal bir şey yok. ancak normalde bir boya ilk boyamada rengi veriyorsa, bu bitkisel olduğu için 2. ya da 3. boyamada tam renk elde ediliyor.

Canım teşekkür ederim cevabın için.Göz kızarması,yanması gibi bi şey olmuyo ama boyanın değdiği her yer birkaç gün deli gibi kaşınıyo,kabarıyo ve kıpkırmızı oluyo.Clinerience adlı boyayı kullandım kaşınma cok cok az oldu ama dediğin gibi iki yıkamada rengi aktı gitti.Sen bahsettiğin boyayı nerden aldın,ben eczaneden aldım başka yerde bulamadım.

şu linkte üstte satış noktalarımız bölümü var, oradan bakabilirsiniz şehrinizde hangi yer satıyor. büyük gratislerde varmış ben başka bir yerden alıyorum.

Natural Colors

merhaba kızlar boyalara karşı alerjide kaşıntı vb. dışında saçlarınızda dökülme de yaptı mı ben 1 yıl sürekli saçımı boyadım aşırı döküldü kaşıntı da vardı şimdi arada kullanıyorum dökülme azaldı doğal saç rengime döndükten sonra da boya yapmıcam inşallah kendimi tutmam lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…