Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Saç Dökülmesi ; Demir ve B12 eksikliği

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri
ela canım bende bugün kan verdim bendede 6 aydır çok dökülme var kansızlık tiroid karaciğer kolestrol bakılacak saç bunlardanda dökülürmüş inşallah hayırlı sonuç çıkar şimdide ampüllü yağ sürdüm bepanthene evigen bemiksli var ya meşhur bakım baktım olmadı priorin tablet alıcam iyiymiş

baktır bakalım tatlım inş iyi olur benimde troide kana dmeire b12 ye bakıldı hepsi temiz ama karaciğere baktırmadım.ben priorin içtim 4 ay dökülme durmamıştı şimdi pantogar yazdı doktor onu kullanıyorum geçecek bunuda atlatcaz inş sabrede sabrede sabır küpü oldum.

canım pantogarı kullandım ben
kim diyorsa afedersin sıkıyo biraz

dalga geçilir mi ya ne kadar ayıp bişey allah kınayanların başına versin inş.
ben dün sonuçlarımı aldım b12 demir ve folik asitim normal çıktı kanım 10larda doktor akdeniz anemisisin dedi düzgün beslen dedi birde pantagor verdi aldım günde 3 defa 3 ay içicem inş faydasını görürüm.

merhaba devamını okumadım hemen cevap yazmak istedim bu mesajını görünce benimde ellerim ayaklarım buz gibidir uzun zamandır kan oranım çok düşük ama demirle alakası yok dedi doktor daha önceki testlerimde de kan oraım düşük olduğu için akdeniz anemisi taşıyıcı olma ihtimalin var dedi kan hapları vermeden önce gidip test yaptır dedi yanı bu akdeniz anemisi için yapılan bir kan testi var bunu yaptılardamı teşhisi koydular yapmadan mı söyledi?
ben hemen test yaptırdım bişey çıkmadı allahtan saçlarım hala çok dökülüyor potasyum eksikliğinden de olabilirmiş die okumuştum bir de uzun süreli aynı şampuanı kullanmaktanda olabilir gibi geliyor onu araştırıyorum

ben yaptırmadım canım sadece ihtimali söyledi ama bütün akdeniz anemisi taşıyıcalrının saçı dökülmüyor dedi benim kanım yükselince geçecek diye ümit ediyorum potasyum mu ????
pantagor,medobiotin beslenmem hele süper şu an.arı sütü aldım her sabah aç karnına yicem.valla hayatımda bu kadar iyi beslenmedim saçıma yarasın diye kuş sütü bulsam onuda alıcam yakında:))
bu arada potasyum eksikliğinden falan sanmıyorum tatlım ya iyi beslen bakalım annem uzun süre aynı şampuanını kullanıyor bişey yok saçında ama değiştir sen yinede bende duymuştum öyle bişey.senin ne zamandır dökülmen var?

ben yaptırmadım canım sadece ihtimali söyledi ama bütün akdeniz anemisi taşıyıcalrının saçı dökülmüyor dedi benim kanım yükselince geçecek diye ümit ediyorum potasyum mu ????
pantagor,medobiotin beslenmem hele süper şu an.arı sütü aldım her sabah aç karnına yicem.valla hayatımda bu kadar iyi beslenmedim saçıma yarasın diye kuş sütü bulsam onuda alıcam yakında:))
bu arada potasyum eksikliğinden falan sanmıyorum tatlım ya iyi beslen bakalım annem uzun süre aynı şampuanını kullanıyor bişey yok saçında ama değiştir sen yinede bende duymuştum öyle bişey.senin ne zamandır dökülmen var?

Uzun siredir baya bi oluyor ara ara şiddetleniyor sonra azalıyor günde 100 tel saç normalmiş ama eskisi gibi değil artık saçlarım çok azaldı ve beyazlamaya başladı :(
eğer anemiden şüphelendiyse doktorun gidip bir test yaptır uzun süreli kansızlık kötü durumlara yol açar bu ara saçla ilgili çok araştırma yapıyorum potasyum ve bakır eksikliğide dökermiş saçı bir sürü etken var tabi şuan mevsim değişimi var bunuda göz önüne almak lazım :)

ben bütün testlerimi yaptırdım canım kansızlığım ırsi benim hep bembeyazım tenimden belli zaten kansız olduğum ama diyet yaptıktan sonra saçlarım döküldü belki yine bişeyim olmucaktı diyet yapmasaydım,zaman ve düzenli beslenmek başka çözüm yok

ela sen yazdıkça kendimi gördüm yahu.
Pantogar da benim geldiğim son seviyeydi, ama kullanmadım öğrenciyim alamadım bi dönem sonra da öyle kaldı, saç konusunda umutsuzum şimdilerde daha çok.
Sormak istiyorum pantogar işe yaradı mı şu anda durum nedir, anlatabilir misin?

Bende Pantogar Kullandım 8-9 AY Hala da Var Evde Pek Yararını Görmedim..Demir Hapı Kullandım Onunda Yararını Görmedim 1 Bucuk Senedir de Dökülüyor Ve Kullanmadıqım Hiç Birsey Kalmadı Gecen Profosör Psikolojik DökülmeLere Sarı Kantaron Kullanın Dedi Bu Sitedede Kullanan Yararını GörenLer Olmus Bende Getirttirdim 1 Hafta Oldu Umarım Bunun Yararı Olur ..(

Merhab Arkadaşlar...
Bende yıllardır saç dökülmesini yaşadım. Strestendir sandım. Ama buna halsizlik yorgunluk eklenince kan testi yaptırdım. Kan eksikliği çıktı. Doktor dedi ki günde iki tane demir ilacı iç. Saç dökülmen bu yüzden dedi. Birde kilo ver dedi. Ben saçıma özel bir maske uyguluyorum iyi geliyor. Saç köklerim bazen sızlıyor o zaman uyguluyorum. Birde benim saç köküm çok zayıf yok gibi. Sizinde öyle mi? Dökülen saç telini elinize aldığınızda soğancık nasıl duruyor ? Benim saç telimde nerdeyse yok. Benim saç derim mi ince acaba. Zaten kırmızı lekeler var, bunlar bulaşık yıkarken adi bulaşık deterjanı kullanırsam kaşınıyor. Yani alerji var sanırım. Dermatoloğa gitmeyi düşünüyorum.

aile hekimim bana 10 tane ferrum demir iğnesi verdi. Bakalım 10. iğnedeb sonra değerler değişecek mi ?

bende b12 iğnesi kullanıyorum
demir ve folikasithapıda verdi bende etkiliolduğunu düşünüyorum olmalı yani bu dökülmelerin bi sebebi doktorda sebebi budur dedi zaten..
tedavide 3-5 günde cevap vermesini beklemiyorum çünki ilaçlsrı 6 sy kullcam uzun soluklu tedaviyse 2-3 ayda ancak cevap alırım sanırım..
sabırla iğne ve ilaçlara devam..

bugün nerox-b12 de ekledim ilaçlara takviyee dökülme durmuyo 15 gün oldu yok..
ialçlardanda tiskindim artık..
10 iğne yedim bee banamısın demiyoo dökülmee ne illet bişe bu yaa

arkadaslr 3yıldır deli gibi saç dökülmem var
ve ilk gittiğimde demir eksikliği dediler ferritin değerim 10du
doktor demir depolarımın boşaldıgını söledi
neyse bikaç ay demir hapı kullndım ve dahiliyeye gittim ki hata yaptım
ferritinim 30cıktı..doktor normal dedi..buna bağlı değil boşuna demir hapı kullanma dedi...
ve şampuanlarla falan gidermeye calıştım demir hapını bıraktım..neyse saçlarım dökülme hızı arttıkça arttı
her yag sürmem de ya da farklı bişi de coştukça coştu
neyse tekrar cildiyeye gittim
mayısta kan testi yaptım
demir 24cıktı referans aralığı ise 60-180
doktor demirin yerlerde dedi...
ve şimdi 4aydır gyno ferrp sanol kullanıyrm
hala dökülmem durmadı

bikaç foruma baktım
ferritinin en az 50olması gerekişr diyor

size sorum şu
demiri ferritini ne zaman yükseltebilirim
4ay oldu ilaç kullanıyorum
ve dökülmede azalma yok
ilaçları çok düzenli kullandım ama daha bi faydasını göremedim...tecrübelerinize dayanarak yorum yapar mısınız
içinizde demir ilacı kullanıp saçı düzelen var mı
ve kaçıncı ayda fayda gördünüz

arkadaslr 3yıldır deli gibi saç dökülmem var
ve ilk gittiğimde demir eksikliği dediler ferritin değerim 10du
doktor demir depolarımın boşaldıgını söledi
neyse bikaç ay demir hapı kullndım ve dahiliyeye gittim ki hata yaptım
ferritinim 30cıktı..doktor normal dedi..buna bağlı değil boşuna demir hapı kullanma dedi...
ve şampuanlarla falan gidermeye calıştım demir hapını bıraktım..neyse saçlarım dökülme hızı arttıkça arttı
her yag sürmem de ya da farklı bişi de coştukça coştu
neyse tekrar cildiyeye gittim
mayısta kan testi yaptım
demir 24cıktı referans aralığı ise 60-180
doktor demirin yerlerde dedi...
ve şimdi 4aydır gyno ferrp sanol kullanıyrm
hala dökülmem durmadı

bikaç foruma baktım
ferritinin en az 50olması gerekişr diyor

size sorum şuınızı
demiri ferritini ne zaman yükseltebilirim
4ay oldu ilaç kullanıyorum
ve dökülmede azalma yok
ilaçları çok düzenli kullandım ama daha bi faydasını göremedim...tecrübelerinize dayanarak yorum yapar mısınız
içinizde demir ilacı kullanıp saçı düzelen var mı
ve kaçıncı ayda fayda gördünüz

ben de 4 aydır ferro sanol kullanıyrum ama saç dökülmem durmadı.merak ettim durumunuzu nasıl oldunuz işe yaradı mı düzeldiniz mi acaba? umarım görürsünüz cevabınızı bekliyorum.

Back
X