Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Saç dökülmesi sorunu

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

kesenmakas

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Eylül 2014
1.518
1.379
Bu konuları neden uyumaya yakın açıyorum bilemedim.
Gelelim sorunuma. Kızlar saçım çok dökülüyor yumak yumak resmen. Elimi attığım zaman kesin avuç içini doldurur bir yumak geliyor.
Bonus diyorlardı kaldı kedi tüyü kadar. Napsam ki

Once dermatoloji uzmanı na git bence. .kan tahlili fln yaptir..dr.kullanman icin ilac vs verecektir.sana onerecegim benim de uyguladigim karisim var ben de ayni sorundan muzdarip old.icin...:) çorekotu yağı., biberiye yağı susam badem yagi ve yilang yagi karisimini haftada 3 yap iki üç saat kalacak ve yika..ikinci ay haftada iki kez kullan daha sonra haftada bire düşünebilirsiniz. .kullandığın sampuana da camterabentin dok ..cok faydali oluyor.deneyebilirsin geçmiş olsun

Bende de aynı problem var. Geçen bir arkadaş lavanta kürü önerdi. Öncesinde doktora gitmem şart çünkü inanılmaz bir şekilde dökülüyor. :cry:

Gelelim sorunuma. Kızlar saçım çok dökülüyor yumak yumak resmen. Elimi attığım zaman kesin avuç içini doldurur bir yumak geliyor.

é vitamini denediniz mi?

Valla imkanım yokmuş gibi doktordan bir kaçsın var sormayın. Gebelik için gidiyorum sürekli doktora hormon testleri normal çıkıyor. Üşeniyorum doktor adı duyunca. O kadar ciddi midir yahu?
Saçlarım çok kısası 6 aydır uzatmaya çalışıyorum kısayken farketmiyordum demekki. Heryerde saçlarımı görmek sinir bozucu artık

Gebelik için gidiyorum demişsiniz hamilemisin iz? Eğer hamile iseniz hamilelikte dolayı saç dökülmesi olabilir

öncelikle bir doktora görünmelisin. bir arkadaşımın da saç dökülmesi problemi vardı, doktora gittiğinde kansızlığı olduğunu öğrendi ve ilaç kullanmaya başladı. ayrıca saçını sarımsak şampuanıyla yıkıyor ve badem yağı sürüyor saçlarına. dökülme problemi oldukça azaldı. ama söylemeliyim ki sarımsak şampuanı saçı sertleştiriyor.

hipotroid, kansızlık gibi sorunlarda da çok dökülüyor saçlar...bir de yoğun stres dönemlerinin sonrasında...

Hımmm maalesef diyosunuz bebek istiyosan sanırım ve bu durumu stres yapmış olabilirsiniz ki saç dokulmesinin en büyük nedenlerinden biridir stres

benim de yıllar önce çok stresli bir dönem sonrasında çok dökülmüştü saçlarım, resmen kafa derim görünüyordu o dönemde buğday özlü bir şampuan kullanmıştım. Buğday başağının tepesindeki hücreler en hızlı büyüyen/çoğalan hücrelerdir. Hala var mı piyasada bilmiyorum ama adı "Saloon 2000 Plecenta" idi galiba. O çok işe yaramıştı ve kırpık kırpık bir sürü saçım yeniden çıkıp uzamaya başlamıştı. Hatta annem de hipotroid hastası olduğundan dökülen saçları için benim şampuanı kullanmaya başlamıştı ve onda da çok işe yaramıştı :)

Yukardaki sampuani bende denemekiistiyorum inş çok pahali değildir..canim benimde dökülüyordu baya bi sampuani degistirdim ve bir uzman bana içindesls maddesi oolmayan şampuan kullan dedi nivalis diye bir şampuan kullaniyorm şuan sarimsak sampuani ama dokulmem kullanmaya basladiktab 15 gün sonra filan azaldi sac derimi kurutmadi en azibdab dedimkullandim aylardirda kkullanıyorum.birde ben sürekli boyatirdim 4 aydir boya yapmiyorm dokulmem azaldi .üstteki üyeninsampuani denicem sac ccikiyomus inş bendede ise yarar ciksin o dokulenlerde .

Arkadaşlar iş yoğunluğundan ancak bakıyorum yorumlara. Doktor dedin mi kaçan ben buradaki şampuan önerilerine bakacağım mecbur.
Teşekkürler

Benim de yıllar önce saçımda bi sorun olmuştu..Aynı bebeklerin saçında oluşan konak gibi..Kaşıdığımda kaşıdığım bölgedeki tüm saçlar elime geliyordu..avuç avuç dökülüyordu..Kızım netten bi doktora ulaşıp fikir almıştı..Doktor 100 gr.zeytinyağına 3 gr.salisilik asit karışımınından günde bir kere sürüp 4 saat bekletmemi sonra kadolin şampuanla yıkamamı arkasından elecon losyon sürmemi tavsiye etti.4. gün saçımın dökülmesinden eser kalmadı..ben de yağı sürme aralığını haftada bire düşürdüm..sonrasında o yağın içine sarımsak yağı hint yağı ve ısırgan yağı katıp ayda bir de olsa saçıma sürmeye devam ettim..dökülen saçlarım yerine geldi..isterseniz bir deneyin derim..

X