Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Saç Dökülmesi , yaşadıklarım , yaptıklarım.

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

jovenna

Üye
Kayıtlı Üye
14 Ocak 2015
51
54
18
30
Kızlar Merhaba ,

Ben 3 yıl öncesine kadar gürül gürül saçlara sahiptim. Saçlarım Kıvırcık bi de. Yolda " kaç voltluk elektirik çarpmiş acaba " diye laf yemişligim de vardır. Ancak ÖSS ye hazirlanirken stresten saçlarım avuç avuç dokulmeye başladı. Resmen iki avuç dolusu saç topluyordum her banyodan sonra. Ilk baslarda seviniyordum bile saclarim biraz azaldı diye çok fazlaydi çünkü baş edemiyordum. Ancak dökülme hiç bitmedi ustune sacimi boyattim iyice beter oldu saclarim porsumuş barbie bebek saci gibiydi. banyodan saçları en son poşetle cikardigim gün dank etti bana. Saç tarama fobim olusmustu tararken çok döküldüğü için. Neyse...

Ben Kıvırcık saçlarımı kolayca taramak için Mavi Fön Suyu aldım. Saç kremi gibi saçı agirlastirip cabuk yaglandirmadan saçları yumuşacık yapıyor ve çabucak açılıyor saçlarım. Ama yine de dökülme devam ediyordu.

Dökülmeyi durdurmak için karanfilli su denedim. 1 Hafta geçmeden dökülen saclarimın toplamı 1lira kadar olmuştu. (Bu benim için çok çok az) Hala kullanıyorum suan daha da az. Ve saçı çok hızlı uzatıp, parlak ve yumuşak yapıyor. durulamaya da gerek yok.

Dökülmem durdu sayılır , şimdi sac çıkartmak için zeytinyağı sarımsak karisimini deniyorum. Inşallah faydasını görücem. Ayrica Demir eksikligim varmış demir hapı da alıyorum.

Sizlere farki gormeniz için foto koyucam.

kedi Suratli fotolar 2 yıl önceki sacim.

kalpliler şimdi sacim.

sizler de deneyip faydasını gördüğünüz şeyleri burda paylaşın ki birbirimize destek olalım.

Hadi sabır. Her saç kökünden 5 tel saç çıkar insallah :)) ♡♡♡

Eklentiler

• PhotoGrid_1421249709155.webp
    26,3 KB · Görüntüleme: 1.853
  • PhotoGrid_1421304183014.webp
    44 KB · Görüntüleme: 2.818
çözüm bulmuş olmanız ve bunu paylaşmanız çok güzel..

karanfilli suyu merak ettim, kendiniz mi yapıyorsunuz, ne şekilde ve ne sıklıkta kullanıyorsunuz acaba

çözüm bulmuş olmanız ve bunu paylaşmanız çok güzel..

karanfilli suyu merak ettim, kendiniz mi yapıyorsunuz, ne şekilde ve ne sıklıkta kullanıyorsunuz acaba

Merhaba evet kendim yapiyorum. Kettle da 5 su bardağı su kaynatıp cam kavanoza koyup içine 100 adet karanfil atıyorum. Ucuz bi şey zaten ben 250 gramı 6 liraya aldım. Neyse sonra 3 4 gün kadar cam kavanozda bekletiyorum ağzını kapatıp. vitaminin kaybolmamasi için cam kavanoz şart. Daha sonra Kuaforlerdeki o fisfis şisesi gibi bi sisenin içine koyuyorum. her sabah saçlarımı tararken diplerine sıkıp öyle tariyorum. Elimi de surmuyorum daha temiz oluyor fisfis kullanmak. Oda spreyi kutusu vs de olur yani kullanılabilir. Durulama yapmaniza gerek yok. Her gün kullanabilirsiniz. Saça hiç bir zararı yok çok yağlı saçlar da kullanabilir. yumuşacık yapıyor , mis gibi kokutuyor, dokülmeyi cidden bıçakla keser gibi 3 4 günde durduruyor. ve saçı hızlı uzatıyor. çok faydalı çok sağlıklı. yapimı kolay maliyeti az saç tararken 5 dk da yapılacak durulama gerektirmeyen güzel bi şey. Tavsiye ederim :) Sevgiler

detaylı cevabınız için çok teşekkür ederim, 100 tane karanfili tek tek saymaya üşenmezsem mutlaka deneyeceğim

Benim saçlarım da çok gürdü herkes saçlarıma hayrandı ama son bir kaç ayda döküle döküle seyrekleştiğini görüyorum. B12 vitamin eksikliğim varmış, o yapar dediler iğneler vuruldum kaç kere cildiyeye gittim yok dermalute şampuan, ducray şampuan, panplus ve çinko hapları, özel karışımlı eczanenin hazırladığı kürler denedim hiçbiri fazda etmedi daha da döküldü. Babam 3 yıldır falan bıttım sabunu kullanıyordu onun kelleşmiş saç derisinde saçlar çıkarmıştı. Gittim aldım aktardan 5 tl falan hem de doğal saç dökülmem durdu diyemem çünkü şu sıralar roaccutane tedavisi görüyorum onun da saç dökme gibi yan etkisi var ama eskiye göre azaldı. Saçlarım boyalı olduğu halde çok yumuşak sertleştirmedi de. Benim saçlarım biraz uzun olduğundan karışmasın diye duştayken uçlarına gliss in saç kremini sürüyorum. Bu sabundan da kullanmanı tavsiye ederim.

detaylı cevabın icin cok cok tesekkur ederim canım. Benim de saç çıkartaçak bi şeye ihtiyacim var. Saçlarım Kıvırcık olduğu için çok belli olmasa da epey seyreklesti sacim. Saç kökü hücreleri ölmeden elimizden geleni yapmalıyız valla. yoksa 30 a gelmeden bi tutam saçla kalicam. ; (( teşekkür ederim tekrar canım o sabunu da alicam en kisa zamanda. suan zeytinyağı sarımsak karışımını deniyorum 3 ay kullanip bakicam işte ondan sonra 2. bi şeye gecicem malum pat diye sonuc beklemek saçma en az 2 ay kullanmak lazim. Ben dökülüyor diye kısacık kestirdim güzelim saçları. Bakalım inşallah duzelir. Saclar bi kadının en önemli süsü gerçekten ve insanın psikolojisini ciddi anlamda etkiliyor.

Arkadaşlar benimde saçlarımla hep çok derdim oldu sarımsak zeytinyağı vs. çok şey denedim ama istediğim gibi olmadı sonra natrumin denen bi şampuan keşfettim düzenli olarak kullandım ve sonucunu aldım şimdi saç tellerim hep kalın ve saç derimde kepek yok ben tavsiye ediyorum kullanmak size kalmış tamamen doğal bi ürünmüş bence mutlaka kullanın

canım merhabalar resmen sende kendimi gördüm saçlarım kıvırcık ve öyle gürdü ki yolda dokunabilirmiyim saçlarına diyenler olurdu ama bi boya beni mahvetti saçlarımın yarısı elime geldi doktora gittim tedaviye başladık dökülme azaldı ama bir iş mülakatım vardı olmayınca çok üzüldüm streslendim öyle bir arttı ki saç dökülmem şuan had safhada..tekrar gittim doktoruma vitaminler ve demir hapı başladık saça sürülen losyonlardan da kullanıyorum inş durur çünkü çok korkuyorum bi kadın için ne kadar önemli bişeymiş bu saç..allahtan saçlarımız kıvırcık baya azalsa da açılmalar belli olmuyor bu yönden şanslıyız..ayrıca daha yapmadım ama durulama suyumu ısırgan otu suyu denemeyi düşünüyorum umarım sonuç alırım bende senin gibi..karanfil de kullanayım diyorum ama benim tedaviler iyice birbirine çorba olcak diye kafam karıştı..

herkese merhaba...saç dökülmesinden şikayeti olmayan yok gibi birşey heralde... ben de 3 sene önce 2. doğumumu yaptım..ve 2 senedir çok yoğun saç dökülmesi yaşıyorum.. önceleri çok önemsemeden şampuanla falan geçiştirdim ama olmadı. dökülme artarak devam etti. tepe bölgesinde gözle görülür bir açılma olunca artık birşey ler yapmam lazım dedim. önce doktora gittim.. troit, kadınlık hormonları, kan ve vitamin eksiklikleri kontrol edildi... demir ve b12 eksikliği haricinde birşey çıkmadı... demir ilacı ve b12 kullanmaya başladım. eczanede hazırlattığım bir karışımı haftada 2 kez ve kendi hazırladığım lavanta suyunu da haftada bir kez saçıma uyguluyorum.. dökülmelerim beni sevindirecek kadar azaldı.. dipten minik minik saçlar çıktığını görüyorum...birde saç dökülmesini kafaya taktıkça daha çok döküldüğünü gördüm... allah hepimize şifalar versin...

canım geç cevap veriyorum kusura bakma. Beni de bi boya mahvetti. Saçları sapsarı ve gürül gürül kızlara hayran hayran bakıyorum valla ben sarı bile yapmadigim halde her banyodan sonra avuç avuç yumak gibi saç gelir oldu. Bi süre durur diye umursamadim şampuan değiştirdim ama baktım daha beter oluyor mecbur ise el attım. Kuaförler kesilen saçlarımı kullanmak için izin isterleristerlerdi benden cidden çok güzeldi saçlarım ama ben kıymet bilmedim doğrusu. Dediğin gibi saçımı düzlestirsem Püskül gibi kalır ama Kıvırcıkken çok şükür moral oluyor iyi ki kivircikmis diyorum. Sen de çok fazla şey karıştirip saç derinin yağ su vs gibi dengesini bozma dediğin gibi. her yönteme en az 3 ay vermek gerekiyor zaten sonuc almak için. zamana yararak kullan daha son en çok fayda gördüğün 2 3 tanesinden devam edersin. inşallah tüm dökülen saclarimiz 5 katıyla geri döner :)) o şekil almayan Kıvırcık saçlarıma bile razıyım. :))

eces2015 ben de karanfilli sudan çok memnunum. ama kendime 3 ay süre verdim 1.5 ayı kaldı bitince lavantayı deneyeceğim. hangisinden en çok memnun kalırsam ömür boyu onla yola devam edicem :) Allah şifa versin daha kötü şeylerden korusun inşallah ama saç da kadının süsü inşallah güzel sonuçlar alırız hepimız saclarimiza korkmadan dokunuruz.

Merhaba bende karanfil suyuna başlıycam sizler gibi dökülme sorunu yaşıyorum sizlerin dökülme bittimi yeni saçlar geldimi birde lavanta kürünüğ nasıl yapıyorsunuz lütfen bilgi verirmisiniz banada

ciddi anlamda etki ediyormu lütfen ama lütfen yanıt verirmisiniz.

Merhaba, ducray şampuanın faydasını gördünüz mü? Bugün gittiğim cilidiye doktoru önerdi. Normalinde panplus, dermoskin, prozinc, humic vb. birçok dermokozmetik şampuan denemedim. aman aman bir etkilerini gördüğümü söylemeyemem. siz ducray şampuandan memnun muydunuz ?

Benn ducray sampuan ve ducray anacaps kapsul kullandm hic bi faydasini goremedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…