• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

saç dökülmesi

TaeYang

Guru
Pro Üye
24 Şubat 2013
6.865
9.901
448
arkadaşlar merhaba
yaklaşık 2 haftadır filan saçlarım avuç avuç dökülüyor.
elimi ne zaman atsam birkaç tel en az geliyor.
oturduğum koltukta bile bir sürü saç kalıyor.
banyo sırasında ve tararken ne kadar döküldüğünü zaten hiç sormayın :2::2:
resmen intihar ediyorlar yaa çok üzülüyorum :5:
bioblas sarmaşık özlü kullanıyorum uzun zaman oldu başlayalı.
bitmek üzere down under nude aldım
sizin dökülme için tavsiyeleriniz var mı?

arkadaşlar merhaba
yaklaşık 2 haftadır filan saçlarım avuç avuç dökülüyor.
elimi ne zaman atsam birkaç tel en az geliyor.
oturduğum koltukta bile bir sürü saç kalıyor.
banyo sırasında ve tararken ne kadar döküldüğünü zaten hiç sormayın :2::2:
resmen intihar ediyorlar yaa çok üzülüyorum :5:
bioblas sarmaşık özlü kullanıyorum uzun zaman oldu başlayalı.
bitmek üzere down under nude aldım
sizin dökülme için tavsiyeleriniz var mı?

bendede vardı 3 ay önceye kadar evde avuç avuç sac topluyordum bıkmıştım artık 10 mg biotin aldım.birde bebek sampuanı kullanmaya basladım içine 5 damla badem yagı ve bir e vit.ampulu suanda 2 teli gecmez dökülmem.biotin eksikligi ve şampuanlar döküyor bide stres tabi yeni yeni saclarım cıktı gürleşti yumuşacık oldular ve hızlı uzuyorlar artık

bendede vardı 3 ay önceye kadar evde avuç avuç sac topluyordum bıkmıştım artık 10 mg biotin aldım.birde bebek sampuanı kullanmaya basladım içine 5 damla badem yagı ve bir e vit.ampulu suanda 2 teli gecmez dökülmem.biotin eksikligi ve şampuanlar döküyor bide stres tabi yeni yeni saclarım cıktı gürleşti yumuşacık oldular ve hızlı uzuyorlar artık

biotin bir süre kullandım
uzamasına etkisi olmadı bende
ama tekrar biotin, multivitamin, çinko ve demire başlıcam
çam terebentin koydum şampuana

Benim öyle gür saçlarım vardı ki avuç avuç döküle döküle azaldı resmen ya :2: hala duşta falan avuç avuç iniyor, bıktım resmen :18:

son gunlerde benımde kabusum kafam hafıfledı resmen dökülmeden ne olcak böyle bılmıyorum doktordan başka bı çarede gelmıyor aklıma sizde hormonlara falan baktırıp ona göre bı yol izleyin

saç dökülmesinin bir çok nedeni vardır. stres sadece bunlardan biridir, asıl neden olmayabilir.
Öncelikle bu durumu kesinlikle ciddiye almanızı öneririm. Mutlaka kan tahlili yaptırmanız gerekiyor. Eğer değerlerde bir sorun çıkmazsa bu kez konuyla ilgili bir cilt uzmanına görünmelisiniz. hatta mümkünse saç analizi yaptırmanızı öneririm< Yağlı deri de saç dökülmesi nedenidir. Bu analizle sorun tespit edilip uygun bir şampuan yazılır ve büyük oranda saç dökülmesi önlenir.
Ancak saç dökülmesine bu iyi gelir diyerek her duyduğunuzu yapmaya kalkarsanız daha kötü sonuçlarla karşılaşabilirsiniz. Tavsiyem bir uzmana görünmeniz ve öncelikle sorunu doğru tespit etmeniz.

kan değerlerime baktırıcam
saçlarım genel olarak yağlı ama uzun zamandır yağlı zaten
yeni olan hiçbir şey yok
ilaç filan da kullanmıyorum

Bendede son zamanlarda asiri dökülüyordu..
niye bu kadar döküldügüne anlam veremiyordum..
belki vitaminsizlikten falanda oluyordur tabiki ayri..
fakat ben suna dikkat ettim
sacimi havalar son 1-2 aydir asiri sicaklastigi icin, daha ilik suyla yikiyordum...
cünkü sampuana , taramaya herseye dikkat ettim,
bi tek su farkini hesap etmemistim...
tekrar sicak suyla yikamaya basladim.. daha iyi oldular..

Bendede son zamanlarda asiri dökülüyordu..
niye bu kadar döküldügüne anlam veremiyordum..
belki vitaminsizlikten falanda oluyordur tabiki ayri..
fakat ben suna dikkat ettim
sacimi havalar son 1-2 aydir asiri sicaklastigi icin, daha ilik suyla yikiyordum...
cünkü sampuana , taramaya herseye dikkat ettim,
bi tek su farkini hesap etmemistim...
tekrar sicak suyla yikamaya basladim.. daha iyi oldular..

aa enteresan
ben de daha soğuk suyla yıkıyorum havalardan dolayı
ondan mı acaba

aa enteresan
ben de daha soğuk suyla yıkıyorum havalardan dolayı
ondan mı acaba

iste eger bundansa cok sevinirim :8:
cünkü size yardim etmis olacagim..
deneyin mutlaka,
evet sicak havada sicak yikamak zor ama mutlaka deneyip bi bakin,
dökülmede degisiklik oluyormu diye..

iste eger bundansa cok sevinirim :8:
cünkü size yardim etmis olacagim..
deneyin mutlaka,
evet sicak havada sicak yikamak zor ama mutlaka deneyip bi bakin,
dökülmede degisiklik oluyormu diye..

duş alırken mutlaka denicem
inşallah etki eder iyi yönde :1:
teşekkür ederim

Selam cnaım işin tıbbi yönunu bılmem ama genelde demır eksıklıgınden kaynaklanıyor. Doktorlar demır vıtamını verıyor.Kilo sorunun yoksa rahatca kullanabılırsın doktorun verdıgı şekilde.Kozmetik olarakta ben knedi yaptıklarımı anlatayım belkı faydası olur. Öncelıkle şampuanım weşşa pro series yogun onarıcı.Kremim wella pro series elektırıklenmeye karşı.(bunu arada değiştiriyorum onarıcı kremıde kullandıgım oluyor. Saçlarımı ıslakken pek taramam zaten kuruykende kolay taranır.Fön makınesı kullanmam açarım kendisi kurur kışın anca mecbur kalınca. Düzleştirici maşa çok nadir ki bunlar saca cok zarar verırler.Jöle köpük sprey özel gun olmadıgı surece surmem. Duşta dıger arkadasın dedıgının aksine sıcak degıl ılık suyla yıkarım ve cıkmadan önce tam sogugu acıp şok yaparım cok iyi gelır:) Birde daha yeni badem yagı+sinemakiye basladım onlarında faydasını göruyorum.Sacımda olagan dışı dökulme olmuyor.

Selam cnaım işin tıbbi yönunu bılmem ama genelde demır eksıklıgınden kaynaklanıyor. Doktorlar demır vıtamını verıyor.Kilo sorunun yoksa rahatca kullanabılırsın doktorun verdıgı şekilde.Kozmetik olarakta ben knedi yaptıklarımı anlatayım belkı faydası olur. Öncelıkle şampuanım weşşa pro series yogun onarıcı.Kremim wella pro series elektırıklenmeye karşı.(bunu arada değiştiriyorum onarıcı kremıde kullandıgım oluyor. Saçlarımı ıslakken pek taramam zaten kuruykende kolay taranır.Fön makınesı kullanmam açarım kendisi kurur kışın anca mecbur kalınca. Düzleştirici maşa çok nadir ki bunlar saca cok zarar verırler.Jöle köpük sprey özel gun olmadıgı surece surmem. Duşta dıger arkadasın dedıgının aksine sıcak degıl ılık suyla yıkarım ve cıkmadan önce tam sogugu acıp şok yaparım cok iyi gelır:) Birde daha yeni badem yagı+sinemakiye basladım onlarında faydasını göruyorum.Sacımda olagan dışı dökulme olmuyor.

Fe eksikliği ya da başka bi problem var mı bilmiyorum daha gitme fırsatım olmadı
ama ben de saçı ıslak tararım genelde bazen de taramam ama kurutmam kendi kurur.
jöle köpük vs kullanmıyorum, düzleştirici maşa da
aa uzatıo diye dax süpergro kullandım ama iki hafta arayla mı ne 2 kez sürdüm ondan olabilir mi acaba?
2 kezden de ne olabilir ki? :26:

Aynı sorun bende de var arkadaşlar. Artık önler seyrelmeye başladı. Oturduğum kalktığım her yer saç oluyor. Korkuyorum artık bitecek diye :( Daha önce bu sorun için cildiyeye gittim. Kan değerlerime baktırdım. B12 eksikliği olduğunu söyledi ve ilaç verdi. Kullandım ama etkilemedi malesef..

Bu sorunu yaşamış ve çözmüş arkadarlar varsa lütfen bilgilendirsinler bizi de. Kurtulalım artık :(

saçları toplama şekli çok farkediyor. ben salık filan sevmem hep topuz yaparım ama çok döktü saçlarımı artık at kuyruğu yapıyorum eskisi kadar kalmadı. belki saçma ama böyle birşey farkettim bende :)

Fe eksikliği ya da başka bi problem var mı bilmiyorum daha gitme fırsatım olmadı
ama ben de saçı ıslak tararım genelde bazen de taramam ama kurutmam kendi kurur.
jöle köpük vs kullanmıyorum, düzleştirici maşa da
aa uzatıo diye dax süpergro kullandım ama iki hafta arayla mı ne 2 kez sürdüm ondan olabilir mi acaba?
2 kezden de ne olabilir ki? :26:

Canım valla 2 kez surmekten bişey olacagını sanmam kırık aldırmak falanda önemlı tabı.Kimisine şampuan degıstırmek bile dokulme yapabılıyor

saçları toplama şekli çok farkediyor. ben salık filan sevmem hep topuz yaparım ama çok döktü saçlarımı artık at kuyruğu yapıyorum eskisi kadar kalmadı. belki saçma ama böyle birşey farkettim bende :)

Saç toplamanın dökulmeye sebep verdıgını duymuştum bendede yaptı sürekli topladıgım dönemlerde sanırım saç hava almıyor.Suan genelde salıktır toplasamda gece yatmadna acarım ılla

Back
X