Saç koparma hastalığı: Triktillomani

tatlım sakın olurmusun lutfennnn...
bak bırgun sacına hos bı sekıl ver, o gun sankı yenı bı hayata baslamıs gbı dusun hısset,dokunmıcam saclarıma de kendı kendıne söz ver. ınan bana tamamen bırakamasanda en azından elın sacına gttıgınde '' ben yenı bı hayata basladım sac koparma yok bu hayatta'' de kenıne ve cek elını

olmuyo olmuyo arkadaşlar doktora gitim yüzlerce lira döktüm psikiyatrislere ama yok olmadı şu an hiç kaşım kalmadı sınav dönemeindeyim ...kaşlarımı boyamaktan bıktım insanların bakışlarından daha da bıktım ama başaramıyorum bir türlü önüne geçemiyrum inşallah zamanla kurtuluruz hepimiz bu sıkıntıdan. Allah hepimizin yardımcısı olsun

selam...bende sıkıldıkça saçlarımı kopartıyorum ucundan kökünden annem saç kıran olcaksın diyor ama sanki tik olmuş bana yapmadan duramıyorum

canım hngı dr a gttn ? Nasıl bır tedavı sundu canım? ılac felan verdı mı ne verdı

bursa da uludag üni de bir psikatriste gittim. aslında benim sorunumun terapi ile olacagını söyledi ama her hafta 200 tl vermek çok zordu benim için o yüzden ayda bir gitmeye karar verdim fakat memnum kalmadım kaşlarım dışında herşeyden konuştu aslında zorla konuştu daha çok beni konuşturmaya çalıştı ama benim sözümün bittiği uyerde öylece bekliyodu.hayret memnun kalmadım o yüzden.bir de prozak verdi ama hiç bi faydası olmadı 3 ay gittim. daha çok uykusuzluk vs yaptı günlük yaşam kalitemi düşürdü. bilmiyorum ne olacak bu gidiş...

daha önceden de çok kararlı oldum üstesinden geldim ama gardım düştüğünde yeniden başladım kaşlarımı yolmaya. inş bir sonu olur

arkadaslar ben ıstanbulda ozel bır psıkıtyrı klınıgıne gtmeye karar verdım, sdce konusma degıl kan tahlılı hormon testı vs.. yapıorlarmıs ona göre ayrıca tedavı. fakat muane240 tahlıller 300 tl,ayrıca bı test gerekırse ayrıca ucret tabıkı. sormak aklma gelmedı ama sanırım sosyal guvencen olsa da ıse yaramıo özel ucret verıosun. klınıgın ısmı np pskytrı.burası hakkında bılgısı duyumu olan varmı? ben ögrencıyım ucret benı aşıcak fkt bırkac ay kemerı ııceee sıkıcam artık

:a015:senin için hayırlısı olur inşallah ben de sıktım kemerlerimi ama faydasını göremedim inşallah sen görürsün.lütfen sonuçlarını buraya yaz olur mu? gerekirse oraya bile giderim yeterki bitsin bu çile

ya esasında benım ınancım yok ılacla böle bı hastalıgı tedavıde.. yanı ılac ne yapıoda benım elımı sacımdan cekıo.3senedr eczacılık ögrencısıyımfarmakolojıde anlamadıgım tek konu antıdepresanların etkı mekanızması.. yanı antıdepresanı fazla kullanan dz asan ınsanlar nesıl ıntıhar edıor nasıl bır mekanızmadr bu.. anlamıorm

son zamanlarda kendi saçımı koparmayı bırakıp kardeşimin kafasındaki kıvırcık kalın telli o gür saçlarını yolmaya başladım nasıl kalın tellıler varya görceksınız bende olsa onların tümünü yolardım derece... ama ben koparmakla kalmıyor onları düğüm yapıyorum bir tel saça 20 30 düğüm atılırmı ben atıyorum işte ooffofff ne mok yıces bılmem

hepinize geçmiş olsun kızlar.bu hastalığı ilk defa duydum.inş bu alışkanlıktan vazgeçersiniz.

hepinize geçmiş olsun. bnde saçlarımla oynamayı çok seviorum. mesela tek tek tellerle oynuyorum döndürüorum filan ders çalışırken. ama koparmıorum. bir telimi bile koparsam yanlışlıkla çok üzülüorum.

aman canım dikkat et bende öyle başladım koparmaya sakın koparmaya yönelimin olmasın mümkünse oynama saçlarınla lmaz:

kızlar ben 2 senedir tedavideyim terapi dedikleri neki hiç sadece ne yapalım psikologla birlikte ne yapsak ta elimiz saçımıza gitmese falan.mesela bunca zaman ben buldum saçlarımı nasıl kopartmadan durabileceğimi örneğin bandana taktım ama açıkta kalan yerlerini koparttım sonuç
0( Başka evdeyken yemeni bağladım ama yine bu seferde ensemdekileri koparttım sonuç0 (

Sonra parmaklarımın uçlarını bantladım çok işe yaradı ama bir müddet sonra bende etkisiniş yitirdi yani bantlıda olsa kopartım

tabi bu arada ilaç denemeleri de devam etti o olmadı şunu deneyelim bu olmadı başka deneyelim diye türlü türlü ilaçlar aldım halada alıyorum bir tanesi fayda etti geçen yıl bu aylarda fakat bir süre sonra oda etkisini kaybetti bende tekrar kopartmalar başladı hatta çoğaldı dr larda doz artırdı şimdi aradan 6 ay geçti ama ben hala kopartıyorum bazen çokkkkkkkk bazen az ama hiç kopartmadığım gün yok .Öyleki şuanda kafam erkek saçı gibi

sonra peruk kullanmaya başladım oda işe yaradımı bilmiyorum ben bu seferde peruğu kopartmaya başladım peruk ta kıl kalmadı ve bozuldu sonra gevşediği için ben iş yerinde yanımda kimse olmayınca hemen çıkartıyordum o arada yine kopartmadığım zamanların acısını alırcasına fazlasıla kopardım . Bende perumu yeniledim işe yaradı başımdan kaymadığı için kopartamıyordum Bir süre sonra yine hüsran peruk eskidikçe gevşedikçe önlerden yanlardan derken kafamda saç kalmadı berbat bir durumdayım yani

aslında bir ara hipnoz ile bu hastalık tan tamamen kurtulanları duydum internetten araştırdım ama Psikoloğum ben onlara inanmıyorum dedi boşuna paranı harcama dedi .Ben hacettepe üniv hastanesine gidiyorum SSK karşılıyor masraflarımı ilacımın fiyatı 96 tl 15 günde bitiyor ama ssk dan dolayı yüzdesini ödüyorum o da 25 lira falan tutuyor

[

ahh canım benimmm keşke dediğin kadar saçım olsa malesef şuan şekil verecek kadar saçım yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…