Saç Şekillendiriciler saç kremi kullanıyor musunuz

Asortie

bun@luzumvar..
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2007
9.319
604
448
40
Şampuan sonrası kullanılan saç bakım kremleri saçların dolaşmasını önlüyor; aynı zamanda saç tellerine güç kazandırıyor. Peki, saç kremleriyle ilgili tam olarak neler biliyoruz...
Saç kremleriyle ilgili doğru bildiğimiz yanlışlar:

Yanlış: 2si bir arada şampuan kullanınca, saç kremi kullanmama gerek yok.

Doğru: Şampuan çoğunlukla saçı temizlemek, saçtaki fazla yağı ve tozu arındırmak için formüle edilmiştir. Saç kreminin sahip olduğu kadar besleme ve koruma özelliklerine sahip değildir. O nedenle sadece şampuan kullanmak, saçın düzenli bakımı için yeterli değildir.

Yanlış: Saç kremi saçları döker.

Doğru: Öncelikle her gün 100 tele kadar saç kaybının normal olduğunu bilmek lazım. Ancak saç kremi kullanımıyla bunda bir artık olmadığı bilimsel olarak kanıtlanmıştır.

Yanlış: Saç kremi kepek yapar ve saç derisini kaşındırır.

Doğru: Cildin yenilenme sürecinde ölü deri hücrelerinin normalden daha hızlı ve büyük parçalar halinde dökülmesine kepek deniyor. Saç kremi kullanımının buna yol açmadığı yine bilimsel olarak kanıtlanmış.

Yanlış: Şampuan üstüne sürekli saç kremi kullanmak, uzun vadede saça zarar verir.

Doğru: Saç kremi tersine saç üzerinde koruyucu tabaka oluşturarak saçı besler, onarır ve gelecek zararlara karşı korur.

Doğru: Saç kremi tersine saç üzerinde koruyucu tabaka oluşturarak saçı besler, onarır ve gelecek zararlara karşı korur. bi zarar veriri bi vermez insan 2 arada 1 derede kalıyo:uhm:

saç kreminin onarıcı besleyici bakım gibi bir özelliği yoktur tabi özel üretilenler dışnda saç kremi sadece saçı yumuşatmak ve saçın kolayca şekil almasını sağlamak içinmiş koruyucu derken silikon tarzı maddeler evet ama ekstra bir bakım yok saç dibine de sürülmez çünkü saçı yağlandırır

Şampuandan sonra surulenden zıyade duştan cıkınca sürülen 7/24 leri tercih ediyorum.Bilmiyorum neden ötekinide kullandım ama duştan sonra kullanmak daha iyi gibime geliyor.Saçlarımda yağlanmada yapmıyor .Memnunum yani her şekilde.

sac kremi herzaman kullaniyorum saclarim kivircik yoksa tararken cok zorlaniyorum...ayrica sacima kur da yapiyorum bakim icin..

sac kremı kullanıyorum yoksa saclarım acılmıyo zaten kırık ıyıce kırılıyo
7/24 kullanıyorum cıktıktan sonrada

Yıllardır kullanırım saçım röfleli olduğu için mecburum elidorun şu an saç maskesini kullanıyorum saçlarım daha az dökülmeye başladı memnun kaldım.

o zaman saçın yağlı demektir bence iyi bir şey çünkü saç kendi yağından beslenir zaten saç kremlerinin bakım özelliği yokmuş sadece anlık yumuşatma içinmiş

gliss in sac kremi kullanıyorum bayada memnunum.. sac kremı kullanmadan sacımı taramam baya zorlasıyor.

saç kremi saç diplerine sürülmez diye biliyordum bu ne kadar dogru?????????

saç kreminn saç diplerine srülmesi saçları döker çnkü saç kremi saç tellerini yumuşatmak içindir dolayısıyla saç diplerine sürdüğünüz saç kremi köklerin yumuşamasına we ordaki saçların yumuşayıp koparak dökülmesine nden olur

ben saç kremi değil de saç bakım maskesi kullanıorum glissin çok memnunum

tararken de gliss sıvı saç kremiyle tarıyorum çok rahat taranıo

ztn glissin ürünlerinden memnun kalmadığım olmadı

elseve in saç kremi de ciddi anlamda saçı besliyor ve dökmüyor.başarılı bir ürün denemenizi tavsiye ederim...

Şampuan sonrası kullanılan saç bakım kremleri saçların dolaşmasını önlüyor; aynı zamanda saç tellerine güç kazandırıyor. Peki, saç kremleriyle ilgili tam olarak neler biliyoruz...
Saç kremleriyle ilgili doğru bildiğimiz yanlışlar:

Yanlış: 2si bir arada şampuan kullanınca, saç kremi kullanmama gerek yok.

Doğru: Şampuan çoğunlukla saçı temizlemek, saçtaki fazla yağı ve tozu arındırmak için formüle edilmiştir. Saç kreminin sahip olduğu kadar besleme ve koruma özelliklerine sahip değildir. O nedenle sadece şampuan kullanmak, saçın düzenli bakımı için yeterli değildir.

Yanlış: Saç kremi saçları döker.

Doğru: Öncelikle her gün 100 tele kadar saç kaybının normal olduğunu bilmek lazım. Ancak saç kremi kullanımıyla bunda bir artık olmadığı bilimsel olarak kanıtlanmıştır.

Yanlış: Saç kremi kepek yapar ve saç derisini kaşındırır.

Doğru: Cildin yenilenme sürecinde ölü deri hücrelerinin normalden daha hızlı ve büyük parçalar halinde dökülmesine kepek deniyor. Saç kremi kullanımının buna yol açmadığı yine bilimsel olarak kanıtlanmış.

Yanlış: Şampuan üstüne sürekli saç kremi kullanmak, uzun vadede saça zarar verir.

Doğru: Saç kremi tersine saç üzerinde koruyucu tabaka oluşturarak saçı besler, onarır ve gelecek zararlara karşı korur.
[/QUU

Bir uzman bana saç kremini ayrı kullanmam gerektiğini söylemişti, 2 si bir arada kullanıldığı takdirde saç köklerini zayıflattığnı ve saçı döktüğünü söylemişti o gün bugündür ayrı ayrı kullanıyorum ve kremi sadece saç uçlarına sürüyorum..

ipeğin sarı saç kremini kullanıyorum,yıllardır. şampuanımda ,ipek. çok memnununm...

Son düzenleyen: Moderatör:
Back
X