Doğal Saç Bakım Kürleri Saç nemlendirme/besleme.

Evde Yapılabilen Saç Doğal Bakım Kürleri

DicleNaz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Eylül 2011
142
2
96
Ankara
Merhaba kızlar. Saç için hepiniz gibi bir çok yöntem deniyorum şu sıralar. Yaz olduğu için bakamayacağımı düşünüyorum ki saçlarım belimin az yukarısında. Kırıklar var ama belli olmuyor pek. Dışardan görüldüğünde evet bakımlı, ama saçımın arkası hep kırık. Kürleri oraya yediremediğimden midir bilmiyorum bir sorun var. ve bende saçımın arkasını hep kesiyorum kendi kendime. Zaten dışardan bakıldığında hiç belli olmuyor, sonuçta saçın arkası. Neyse. Aylardır hindistan cevizi yağı kullanıyorum. Tabi enayi gibi aktarlardan alırdım, evet faydası olurdu ama doğal hindistan cevizi yağının bir başka mucizesi var.Şimdi size saç uçlarımı nemlendirmek için yaptığım kürü anlatıyorum.
Malzemeler.
2 Çay kaşığı Shea Butter
2 Çay kaşığı Hindistan Cevizi Yağı
(Yağlar katı olmalıdır, diğer bir değişle doğal)
Saç Kremi (Benimki Pantene kırık saç uçları için onarıcı krem.)

Yağları bir kapta eriyinceye kadar karıştırıyoruz(ısıtadabilirsiniz), üzerine kendinize yetecek kadar krem koyuyoruz. Sonra bu 3ünü homojen olana kadar tekrar karıştırıyoruz. Homojen olduğunda saç uçlarından 2 cm yukarısından başlayarak saç uçlarına doğru sürüyoruz. Bekletebildiğimiz kadar beklettikten sonra yıkıyoruz.​

Shea Butter ve Hindistan Cevizi Yağını doa kozmetikmten alıyorum ben. Aktarlarda doğalını bulabilirsen o da olur, ama buzdolabında donması lazım.

Back
X