Saç Rengi ve Saç Boyama Saç Rengine Göre Nasıl Allık Seçilmeli?

Caddy

Guru
Pro Üye
28 Mart 2012
8.170
2.001
Saç rengine göre allık seçme klavuzu , makyaj , cilt bakımı , güzellik , allık , saç rengi , allık seçmek , saç rengine göre allık , esmerler nasıl allık kullanmalı , sarışınlar nasıl allık kullanmalı , kumrallar nasıl allık kullanmalı

Allık seçimi sizi olduğunuzdan daha yaşlı ya da daha genç gösterebilir. Makyajınızı hiç bozmadan gündüz uyguladığınız allık tonunu değiştirerek geceye hazırlanabilirsiniz.

Allık uygulamak hem yüzünüzü daha canlı gösterir hem de elmacık kemiklerinizi daha belirgin yapar. Peki saç rengine göre nasıl allık uygulamalısınız? Allığı nasıl sürmelisiniz? Ne renk allık kullanmalısınız?

Bu soruların hepsini Estee Lauder Türkiye makyaj artisti Serdar Başar’a sorduk. Başar bize allık seçme konusundaki tüm püf noktaları anlattı.

Saç rengine göre allık seçme teknikleri
Her allık tonu herkee yakışmaz. Allık seçerken dikkat etmeniz gereken en önemli noktalardan biri ten renginiz ve saçınızdır. Üstelik allığı ne zaman kullanacağınız da önemlidir. Gece kullanacağınız bir allık için içinde ışıltılar olan bir ürünü seçebilirsiniz. Eğer günlük kullanacağınız bir allık arıyorsanız bunun için de daha mat ve daha doğal duran bir allık seçebilirsiniz.

Açık tenliler - Sarışınlar ve Açık Kumrallar Nasıl Allık Kullanmalı?
Eğer teniniz beyaza yakınsa ve saçlarınız kumral ya da sarışınsa o zaman pembe tonlu allıklar sizin için doğru bir seçim olacaktır. Toz pembe ya da içinde hafif ışıltılar bulunan pembe allıkları seçebilirsiniz.

Buğday tenliler – Kumrallar ve Açık Kahverengi Saçları Olanlar Nasıl Allık Kullanmalı?
Buğday tenli iseniz o halde size en çok yakışan allık rengi şeftali tonları olacaktır. Doygun şeftali tonları ile tüm bakışları üzerinize çekebilirsiniz. Eğer saçlarınız kumral ya da açık kahverengi ise şeftali renge sadık kalarak istediğiniz tonda allık kullanabilirsiniz.

Esmer tenliler – Koyu Kahverengi ya da Siyah Saçlılar Nasıl Allık Kullanmalı?
Esmer tenliler için en iyi allık mürdüm renginde olanlardır. Bu allıklar esmer tenlilerin elmacık kemiklerini daha da belirgin hale getirir. Eğer esmer tenli iseniz saçlarınız ise koyu kahverengi ya da siyah ise o halde koyu kırmızı ya da mürdüm tonlarındaki allıkları kullanabilirsiniz.

Röportaj: Büşra Nazlan ÜREGÜL - womenist
 
X