Saç Rengi ve Saç Boyama Saça Kına Yakmak

KIZZLARRRR YARDIIIMMM...
BİRKAÇ AY ÖNCE SAÇIMI KIZIL BİR RENGE BOYAMIŞTIM PEK BELLİ OLMADI ZATEN AKTI. ŞİMDİ KINA YAKMAK İSTİYORUM YARDIM...

LÜXELİT' in Gelin Kınası. Saç rengim koyu kahve tarzı bir şey. Benim istediğim ya belirgin kan kırmızısı kızıl ya bakır rengi.

1) Bu renkleri nasıl elde edebilirim?
2) Bu renk saçlar için yeşil kınanın içine limon suyu, tuz, şeker, zeytinyağı, ıhlamur, papatya, yumurta, soğan kabuğu suyu gibi bir çok şey katanlar olmuş bunların hepsini katsam sorun olur mu?

Merhabaaaa!
Umarım yanıtlayan olur:)
Şöyle anlatayım. Benim ana saçım dumanlı siyah. Yani simsiyah olsa parlatması kolay, boyamam. Ama arada kalmış bir siyah sanki tam olarak siyah da değil. Ve de saçlarım beyaz dolu.. Neyse bir kaç sene evvel bir gafletle sarıya sapsarıya boyattım. Yakıştı mı, evet ama sürekli siyah dip gelmesi uçların çatallaşması, yanma, yıpranmadan dolayı çikolata kahveye döndüm ve orada kaldım. Hamileyken hiç boyamadım. Neyse gel gelelim bir de şu ayrıntı var benim ailemde genetik kellik var neredeyse herkesin saçı seyrek ve üst.kısımları kel.. Çok korkuyorum, bendeki de deli cesareti , bunları bile bile saçıma kimyasal boya uyguluyorum diyorum. Saçlarımda çokça beyaz mevcut. Anlıyorum kına beyazları tam anlamı ile kapatmaz ama kızlar saćlarımın dökülmesini az da olsa durdurmak istiyorum, kel kalmak istemiyorum:KK43: zaten artık sarıya veya açık bir tona boyatmayı neredeyse asla düşünmüyorum. Belki 30lu yaşlarımda.. O da belki. Bundan sonra kına ile hem saçımı beslemek hem de tatlı bir renk kazandırmak istiyorum. Şimdi bilenlere sorularım olacak:
Kına saçı gerçekten besleyip kuvvetlendirir mi?
Saçta kaşıntı ve baş ağrısı yapıyor, döküyor diyorlar bu doğru mu?
Çikolata kahvesi bir renk veya o rengi andıran bir renk elde etmek için neler katmak gerek kınaya?(ceviz kabuğu, soğan kabuğu, z.yağı, tuz) katmayı düşünüyorum. Doğru mu düşünüyorum?
Cevaplayanlara şimdiden teşekkür ederim.

merhabalar , benim saçımda mat küllü siyah gibiydi. birkaç boyamadan hoşlanmadım bıraktım. üstelik saçlarım ince telli seyrek ve çabuk yağlanması olan türdendi. bir gün bir cesaret kına yaktım bir daha vazgeçemedim. hatta herkese önerdim çevremdekiler de teşekkür ediyor. bilemiyorum sizde de aynı etkiyi oluşturur mu ? bunu denemek görmek lazım. saçlaında beyazları olan müdürüm denedi beyaz kısımlar azıcık acık ton oldu o da sanki ışıltı verdi gibi. benim de saçlarımı gürleştirdi parlattı hacim kazandırdı. bu arada benimde tepem açılmıştı şimdi ufak ufak saçlarım var.. :) deneyin görün derim. karar sizin tabi.

merhabalar , benim saçımda mat küllü siyah gibiydi. birkaç boyamadan hoşlanmadım bıraktım. üstelik saçlarım ince telli seyrek ve çabuk yağlanması olan türdendi. bir gün bir cesaret kına yaktım bir daha vazgeçemedim. hatta herkese önerdim çevremdekiler de teşekkür ediyor. bilemiyorum sizde de aynı etkiyi oluşturur mu ? bunu denemek görmek lazım. saçlaında beyazları olan müdürüm denedi beyaz kısımlar azıcık acık ton oldu o da sanki ışıltı verdi gibi. benim de saçlarımı gürleştirdi parlattı hacim kazandırdı. bu arada benimde tepem açılmıştı şimdi ufak ufak saçlarım var.. :) deneyin görün derim. karar sizin tabi.
çok teşekkür ederim cevabınız için.

çok teşekkür ederim cevabınız için.
Merhaba... Bende kınaya dönenlerdenim. İyiki dönmüşüm. En son saçımı boyattığımda tutam tutam döküldüğünü görünce anında vazgeçtim. Saçım koyu kestane rengi ve beyazlarımda var. Kınanın içerisine zeytinyağı, tuz, sirke filan koyup yakıyorum bir hafta sonra yine yakıyorum hem rengi sabitleniyor hemde dah hoş bir renk ortaya çıkıyor. Asla pişman olmadım. Tabi sonrasında yine boyaya dönmek isersen biraz zor oluyor da kimyasala gerek yok diyorsan çok güzel :) Birde şampuan olarakta kimyasallardan uzaklaşmanı tavsiye ederim. Kaşıntı ve baş ağrısına gelirsek evet yakıp yıkama sürecine kadar beklerken biraz luyor ama sonrasında böyle birşey söz konusu bile değil. Hatta eskiden ananelerimiz başları ağrıdığında saçlarına kına yakarlarmış geçirsin diye ;)

İlk olarak sacima arkadaslarimla beraber hint kinasi yakmistik sacim sari gibi acik bi renkti kapansin diye bayagi surduler ben kahverengi beklerken sonhc simsiyah olduama sonra alistim renge uzun bi sure bisey surmedim sacima boyamadim yanisacim hizli uzadi kina uclarinda kaldi ve gunes gordukce kizila donmeye basladi bu da benim bayagi hosuma gitti kisin yesil kina yaktim cok kizil olsun istiyodum icine zerdecal koydum ama ceviz kabugunun suyunu da koydugum icin bunlar birbirlerini notrledi cunku ceviz koyulastirmak icin yani sacim cok kizil olmadi hala iki renkti uclari kizilimsi ustleri kahverengi bir ay sonra tekrar yaktim icine sadece zerdecal su bol bol zeytinyagi ve tabi ki kina koydum cikan rengi begemdim her yer esit oldu yaza dogru daha da acilcak rengi yazin bi kere daha yaparim heralde cunku kafada cok durdugu icin kisin kina yakmak tehlikeli ben usuttum siz hasta olmayin kizil sac cok hosuma gidiyor saclarim saglikli da zaten seneler boyunca kina yaktiktan sonra sac tam rengini aliyomus biraz sabir isi yani guneste tam rengi belli oluyo daha da kizil olsun isterim bekleyip gorucez

Merhabaaaa!
Umarım yanıtlayan olur:)
Şöyle anlatayım. Benim ana saçım dumanlı siyah. Yani simsiyah olsa parlatması kolay, boyamam. Ama arada kalmış bir siyah sanki tam olarak siyah da değil. Ve de saçlarım beyaz dolu.. Neyse bir kaç sene evvel bir gafletle sarıya sapsarıya boyattım. Yakıştı mı, evet ama sürekli siyah dip gelmesi uçların çatallaşması, yanma, yıpranmadan dolayı çikolata kahveye döndüm ve orada kaldım. Hamileyken hiç boyamadım. Neyse gel gelelim bir de şu ayrıntı var benim ailemde genetik kellik var neredeyse herkesin saçı seyrek ve üst.kısımları kel.. Çok korkuyorum, bendeki de deli cesareti , bunları bile bile saçıma kimyasal boya uyguluyorum diyorum. Saçlarımda çokça beyaz mevcut. Anlıyorum kına beyazları tam anlamı ile kapatmaz ama kızlar saćlarımın dökülmesini az da olsa durdurmak istiyorum, kel kalmak istemiyorum:KK43: zaten artık sarıya veya açık bir tona boyatmayı neredeyse asla düşünmüyorum. Belki 30lu yaşlarımda.. O da belki. Bundan sonra kına ile hem saçımı beslemek hem de tatlı bir renk kazandırmak istiyorum. Şimdi bilenlere sorularım olacak:
Kına saçı gerçekten besleyip kuvvetlendirir mi?
Saçta kaşıntı ve baş ağrısı yapıyor, döküyor diyorlar bu doğru mu?
Çikolata kahvesi bir renk veya o rengi andıran bir renk elde etmek için neler katmak gerek kınaya?(ceviz kabuğu, soğan kabuğu, z.yağı, tuz) katmayı düşünüyorum. Doğru mu düşünüyorum?
Cevaplayanlara şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba biraz geç oldu ama bende yanıtlamak istedim :)
3 senedir saçıma kına yakıyorum. Saçlarımın kendi rengi kızıl kahve gibiydi güneşte kızıllık az da olsa belli oluyordu. Fazlasıyla yıpranmış ve kırılmıştı. Bende kızıl merakım olduğundan dolayı bir deli cesaretiyle yakıverdim. İlk yakışımda çay demi tuz a ve e vitaminleri limon yağı kayısı yağı zeytinyağı kattım koyu güzel bir kızıl oldu. Aradan 1 sene geçti ve tekrardan yaktım. Bu sefer turuncumsu bir renk istediğimden içine bir bütün limonu sıktım ve ilk seferkinden çok daha açık bir kızılla karşılaştım bu daha çok hoşuma gitti. Bugün tekrar yaktım ve içine sadece kokusunu bastırması için kahve koydum o kadar. Bakalım bu sefer nasıl olacak. İlk yakışımda saçlarım ortalama omuz hizamdaydı ve ilk bir ay bir buçuk karış kadar uzadı ve kırıklarımın hepsini kapattı. Muhteşem bir şey gerçekten böyle bir sonuç beklemiyordum. Saçlarım aşırı yağlıydı ve yağını dengeledi. Her gün yıkamak zorunda kaldığım saçlarımı 2 3 günde bire aksattı. Dibi normal boyaya göre daha uzun sürede geliyor ama dibi geldikçe yağ konusu eski haline dönüyor. Yani kısacası ben uzatmasından ve onarmasından gayet memnunum sadece yakması biraz zahmetli. Yaktım 5 saattir evde oturuyorum sıkıntıdan patlayacağım tek eksi yanı bu öyle söyleyeyim :)

merhaba
ben de saçlarıma kına yakıyorum ve çok çok çok memnunum :) yalnız şöyle bir sorum var. diplerim hemen akıyor. siz normalde kaç haftada bir diplerinize kına yakıyorsunuz? yada daha uzun süre dayanması için içine bir şey katıyor musunuz? yabancı forumlarda kızılcık suyu demişlerdi ama o da çok kırmızı yapmaz mı:KK64:

merhaba
ben de saçlarıma kına yakıyorum ve çok çok çok memnunum :) yalnız şöyle bir sorum var. diplerim hemen akıyor. siz normalde kaç haftada bir diplerinize kına yakıyorsunuz? yada daha uzun süre dayanması için içine bir şey katıyor musunuz? yabancı forumlarda kızılcık suyu demişlerdi ama o da çok kırmızı yapmaz mı:KK64:
Merhaba, ben tuz koyuyorum içerisine bu çabuk akmasına engel oluyor ama neden özellikle dipler akıyor ki acaba senin?

Söyledikleriniz çok yararlı oldu. Seçim kestane ara ara beyazlar var. Kimyasaldan çok sıkıldım. En kısa surede malzemeleri alıp kına yakicam.

Geçtiğimiz hafta tekrar yaktım kına. Ben kızıl seviyorum, bu kez iyice öğrendim ve tecrübe ettim.
Kızıl renk için kınanın suyunu hazırlarken cevizin dış yeşil kabuğu (ben bulamadığım için sert kabuk koydum), ısırgan otu, defne yaprağı su ile on dakika kaynattım, yirmi dakika dinlendirdim, kınanın içine de zerdeçal katıp kardım. Saçımda 5-6 saat kaldı ve sonuç mükemmeldi. Bu hafta ikinci katı yaktıracağum inşallah.

yaklaşık 10 senedir saçıma en az yılda 4 kez olmak üzere kına yakıyorum. hiçbir şekilde dökülme, tahriş, alerji falan olmadı aksine saçlarım maşallah çok gürdür. tabii ki sahte olanlar vardır ama gerçek kına kokusundan ve renginden anlaşılıyor. saçınıza kına yakacaksanız tabi ki açık kına alın. paketlerde satılan ve üstünde kadın resmi olan kınalar kimyasal. ama türkiyede gerçek kına buluyor musunuz diyen arkadaşın sözlerine kesinlikle katılmıyorum.
lulamae lulamae merak ettiğim bişey var. Kınadan öncede saçlarınız gürmüydü kınanın katkısı oldu mu. Benim saçlarım ince ve ince telli saçları kalınlaştırdığını duymuştum. lulamae lulamae

lulamae lulamae merak ettiğim bişey var. Kınadan öncede saçlarınız gürmüydü kınanın katkısı oldu mu. Benim saçlarım ince ve ince telli saçları kalınlaştırdığını duymuştum. lulamae lulamae

Açıkçası benim saçlarım hep gürdü, kınanın etkisi oldu diyemem ama yaklaşık bir senedir yakmıyorum ve eksikliğini hissediyorum. saçlarım o kadar güzel ve bakımlı duruyordu ki şimdi çok bakımsız duruyor. kına saçımın bütün bakımını yapıyormuş meğer... inanın tanımadığım insanlar bile bana ne kadar güzel saçların var boya mı rengi ne derlerdi saçıma dokunurlardı. ışıl ışıldı çünkü. ama saçlarım beyazlamaya başlamadan artık biraz kendi rengini görmek istedim... yıllardır kullanmamıştım kendi rengimi :D

sizin soruya yeniden gelecek olursak, gürleştirir diyemem ama bir miktar düzleşme yapıyor.

Açıkçası benim saçlarım hep gürdü, kınanın etkisi oldu diyemem ama yaklaşık bir senedir yakmıyorum ve eksikliğini hissediyorum. saçlarım o kadar güzel ve bakımlı duruyordu ki şimdi çok bakımsız duruyor. kına saçımın bütün bakımını yapıyormuş meğer... inanın tanımadığım insanlar bile bana ne kadar güzel saçların var boya mı rengi ne derlerdi saçıma dokunurlardı. ışıl ışıldı çünkü. ama saçlarım beyazlamaya başlamadan artık biraz kendi rengini görmek istedim... yıllardır kullanmamıştım kendi rengimi :KK70:

sizin soruya yeniden gelecek olursak, gürleştirir diyemem ama bir miktar düzleşme yapıyor.
☺️ Bende dün akşam yaktım. Ama renk çok kızıl olmasın diye sinameki çektim. Onun tozunu renksiz kına olarak kullandıklarını duymuştum. İçinede normal yeşil kına ekledim, çay suyu ile kardım yağlardan da koydum. 4 saat tuttum. Çok güZel bi ışıltı verdi saçlarım koyuldu desem şuanki durumdan çok memnunum devam edicem. Çok teşekkürlerr

ben hep yakarım sana biraz bilgi veriyim canım :)
tek sefer yaptığında çok az belli olur. ben 5 gün aralıkla 3 kez yapıyorum çoğu zaman.
o zaman harika oluyor. ve kınanın şöyle bir özelliği var asıl renk yıkadıkça ortaya çıkıyor.
3 işlem de bittikten sonra , saçlarının 5-6 yıkamada çok güzel bir renge kavuştuğunu göreceksin :))

Merhaba ben yeni uye oldum daha alisamadim pek ama bir sey danismak istiyorum yardimci olabilir misiniz? Dun aksam sacima kina yaktim ama cok kizil oldu ve cok parliyo bu kadar cok dikkat cekmesini istemiyorum rengini biraz daha koyultmak icin ustune tekrar kina yakmaliyim ya da ne yapabilirim

Merhaba kizlar cok acil yardima ihtiyacim var sacima dun aksam kina yaktim ama cok kizil oldu ve ozellikle guneste parladigi icin cok fazla duruyo rengini nasil koyultabilirim ustune tekrar kina yaksam olur mu

Benim sacim koyu kestane..
Tam da boyle
esmerlere-yakisan-sac-rengi_10.jpg
kendi sacim bu.

Kina yakarsam nasil bise olur acaba?

Back
X