Saç Rengi ve Saç Boyama Saça Kına Yakmak

Merhaba kınanın üzerine kahverengi boya yaptırsam ya da siyah tutar mı mesela ? Teşekkürler :KK200:
Ben sarı yaptırmıştım yıllar önce :) O bile birçok işlemden sonra tutmuştu canım, kahve ve siyah koyu renkler iyi bir kuaföre gidersen tutar diye düşünüyorum. ;)

Ama unutmayın kuaför çok önemli, sonrasında hani oluyordu diye sitem etmenizi istemem :KK66:

Tabiki :) Anladım şimdi ben zaten şuan yapmıcam boyayı. Biraz aksın yeni yaktım. Sarı sizde olmuş ben altın sarısı istiyorum canlı bi sarı tam karar vermedim. Son bi soru sorayım çok yıpranma oldu mu saçım ince telli :oops:

Tabiki :) Anladım şimdi ben zaten şuan yapmıcam boyayı. Biraz aksın yeni yaktım. Sarı sizde olmuş ben altın sarısı istiyorum canlı bi sarı tam karar vermedim. Son bi soru sorayım çok yıpranma oldu mu saçım ince telli :oops:
Şöyle söyleyeyim, sarı da kına kusuyor ve alttan turuncu turuncu çıkıyor saç. Bunu önlemek için bir çok işlemden geçiriyorlar doğal olarakta yıpranıyor. Öncesinde ve sonrasında iyi beslemek - bakım yapmak lazım ama tabi saç tipini görmeden bişey demek ne kadar doğru bilemedim. :(

Merhabalar
bende sacima ilk boyama olarak kina yapanlardanim.acik kumra sac rengim.kizil kahve bi ton cikti.kinayi cayla kardim birde bolca jojoba yagi ekledim.5 saat kadar diinlendi ve sacta 2 saat tuttum;)yumusacik oldu

Eklentiler

• 20151215_121124.webp
    20151215_121124.webp
    17,8 KB · Görüntüleme: 1.836
Şöyle söyleyeyim, sarı da kına kusuyor ve alttan turuncu turuncu çıkıyor saç. Bunu önlemek için bir çok işlemden geçiriyorlar doğal olarakta yıpranıyor. Öncesinde ve sonrasında iyi beslemek - bakım yapmak lazım ama tabi saç tipini görmeden bişey demek ne kadar doğru bilemedim. :KK43:

Anladım çok teşekkürler :)

Merhabalar
bende sacima ilk boyama olarak kina yapanlardanim.acik kumra sac rengim.kizil kahve bi ton cikti.kinayi cayla kardim birde bolca jojoba yagi ekledim.5 saat kadar diinlendi ve sacta 2 saat tuttum:KK66:yumusacik oldu
Çok güzel olmuş ve doğal durmuş güle güle kullanın saçınızı

eveettt denedim, denedim, dün yaktım hihoyyyt
ama beklediğim kadar bi değişiklik olmadı doğrusu. çok bekletemediğim için olabilir. bugün çalışmak zorunda olduğum için dün gece yıkamak zorunda kaldım.
sonuç: evet çok yumuşak, parlak saçlarım oldu, ama istediğim oranda bir renk değişimi yaşamadım CADIARZU
sadece ışık önünde belli oluyor tatlı bi kahverengi, ama saçlarım hala aynı gibi...

annem bi kat daha yakmak gerekebilieceğini söylemişti, en kısa zamanda tekrar deneyeceğim. bu kez içine zerdeçal da katayım sositososito

20160209_123314~2.webp
Merhaba kizlar benim 3. Kina yapisim dun yaptim ve bu defa biraz farkli yaptim.kinaya toz zerdecal,yumurta sariai, evicap,elma sirkesi,tuz,az limon, saf zeytinyagi,ve yine bolca jojoba yagi ekleyip demleme cayla kardim. 5 saat dinlendirdim. Gece 10da yapip o sekilde uyudum.sabah 10da yikadim.sonuc bu sefer tm istedigim gibi daha kizil oldu

yaklaşık 10 senedir saçıma en az yılda 4 kez olmak üzere kına yakıyorum. hiçbir şekilde dökülme, tahriş, alerji falan olmadı aksine saçlarım maşallah çok gürdür. tabii ki sahte olanlar vardır ama gerçek kına kokusundan ve renginden anlaşılıyor. saçınıza kına yakacaksanız tabi ki açık kına alın. paketlerde satılan ve üstünde kadın resmi olan kınalar kimyasal. ama türkiyede gerçek kına buluyor musunuz diyen arkadaşın sözlerine kesinlikle katılmıyorum.
Türkiye'de satılan kınalar kına değildir. İstediğiniz kadar katılmaya bilirsiniz. Buyrun Catherine Cartwright-Jones, PhD kendisi doktordur. İnternette hennaforhair adı altında siteleri var. Bu insan kınaya yıllarını vermiştir. Kınanın latince ismi lawsonia inermistir. İsim kınanın içindeki boyar maddeden gelmektedir. Ve kaliteli kınada bu oran %3,8 olmalıdır. Türkiye'de satılan kınaların hiç biri ne kadar bekletirseniz bekletin dye release (boyar madde salınımı) yapmazlar kartıktan sonra iğrenç yeşil bir renk verirler. Çünkü kına değiller. Buyrun gerçek kınanın dye release olayı bu video'da görebilirsiniz. 24 saat maylandıktan sonra kınanın son halini görebilirsiniz. Herhangi bir aktardan aldığını kınayı bekletin bakalım boyar madde salınımı yapacak mı? 10 liralık kınaya ne karıştıracaklar diyenler. Gerçek kınanın ne olduğunu bilmiyor. Gerçek kınanın kilosu gerçekten pahalıdır. Ve 10 lira değildir. Sizin kardığınız kınalar en az 4 saatten sonra üstü toprak rengini alıyor mu? Alt kısmı ise koyu askeri yeşil oluyor mu? Boyar madde salınımını sakın yanlış anlamayın lawsonia inermisin salınımıdır. Kınanın doğal kimyasal reaksiyonudur.

Son düzenleme:
Back
X