Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Saclarim cok dokuluyor !

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

Esrakarakaya

Üye
Kayıtlı Üye
4 Mart 2016
970
922
23
28
Merhaba benim sikayetim saclarimin cok dokulmesi ve kepek olmasi yakinda kel kalcam diye korkuyorum. Doktora gittim fakat onlarda pek bisey demiyorlar ne yapmaliyim bi cok sampuani denedim ama hic bi faydasi yok bu sorunu olupta cozum bulan varsa bana yardimci olabilirmi ?

Öncelikle içinde paraben, sls ve sles olan şampuanlar kullanmayı bırak. Sonra saçlarına ve saç diplerine yağ bakımları yap. Saça hangi yağ kafa derisine hangi yağ kullanılır araştır bulursun. Ve saçını sıcak suyla yıkama, her zaman ılık olsun saçını yıkadığın su. Saç kurutma makinası kullanıyorsan ya bir müddet ara ver ya da düşük ayar ve düşük sıcaklıkta kısa süreli kullan.

durumunu çok çok iyi anlıyorum yaşayan biri olarak bende seyrelme bile başlamıştı Allah ım o günleri hatırladım

benim çevremde saçkıranı dahi sarımsakla halleden kişiler vardı ben koktuğu için yapmıyordum birgün banyodan sonra yarım poşet (ama şu hani takocılarda olan küçücük poşetten) saç döküldü atamadım da saçı hala daha durur 2012 den beridir

neyse saç tipime uygun bitkisel şampuan aldım... 3-4 banyoluk şampuan ayırdım bir su şişesine
(iyi gelmezse ziyan olmasın şampuan diye bir de taze kalsın diye)

saç tipine uygun bitkisel şampuan içine bir kapak çamterebentin 4-5 diş de sarımsağı (dövdüm) koydum 1 gün beklettim ama her banyoya el yıkamaya girdiğimde çalkaladım şişeyi (ben hafta da 2-3 defa banyo yapardım kış mevsimiydi)

neyse 2 ay kullandım bu şekilde 10-15 günde bir tekrar tekrar şişeleyerek devam ettim ama sarımsak saç/kıl/tüy çıkardığı için kafamı eğerek genelde yıkamaya özen gösterdim çıkmadan önce boneyle vücuduma akıtmadan bol su ile yıkayıp öyle çıktım ( el üstümde ki tüyler karardığı için bıraktım)
başka şampuan kullanmadım daha sonraki 2 ayda 4-5 kere toplamda mayayı sıcak suyla ezip 10-15 dakka saçımda beklettim leş gibi kokuyor sarımsak kokusu kuruyunca geçiyor ama bunun kokusu iğrenç ötesi

yıl 2016 4 yıldır şükürler olsun diyorum ama hala daha dökülmem var hızlı değil normal ama o zamanlar incecik minicik tüyler çıkıyor ya fön çekmeye gittiğinde minicik cılız tüyler çıkmış diyorlar ya nasıl seviniyordum (tabi o cılız tüyler kuvvetlendi 5-6 ayda)

Sac kurutma makinasini asla kullanmam zaten tesekkur ederim

Cok iyimis ya cok tesekkur ederim bunu deniycem

Benmde emzirdiğim dönemlerde saçım top top dökülürsü banyoda sonrasında her an.. Çok korkuyodum kel kalcm diye snra geçer gibi oldu şimdide elseve saç dökülmelerine karşı şampuan kullanırm o iyi geldi kremsiz olanından.. Saç kremleride saçları döküyor.. Saçlarımda dipleri yağlı uçları kurı.. Doğal zeytinyağı ile bikaç günde bir 15 dk bekletirim

Benim saclarim yagli birde kepek orani cok bende

Benimde bi dönem çok döküldü her odada benim sacim vardı. Sampuanimi değiştirdim syoss dökülme karşıtı şampuan aldım . Içine doğum kontrol hapi attim. Suan durdu maşallah diyeyim .

Doğal zeytin yağlı sabunlar var onlari deneyin bende de kepek problemi vardi,şampuanı birakip sabuna geçince gecti.

Ben saçımı uzatmak amacıyla diplere uygulanan bir sarımsak şampuanı almıştım aktardan. Onu kullanınca kafamda ne kepek kalmıştı ne de saçlarım dökülmeye devam etmişti.

Bir de hipotiroid, pko vs de saç dökülmesine sebep oluyormuş. Hiç baktırdınız mı bunlara?

Yoj gittim doktora sadece dedigi olur dokulme diplerini iyi yikayamiyosundur

Biotin eksikliği olabilir sende şöyle yap doktora görün baktın çok umursamadı bitkisel haplar var gıda takviyesi gibi bioxcinin var mesela yeşil hapları onu kullan ben kullanıyorum saçlarımı gürleştiriyor ve kalın telli oldu baya. Saça sadece dıştan değil içten de destek sağlamak lazım. Balık ve ıspanak tüketmek saça çok iyi geliyor. Özellikle somonda omega çok olduğu için içten kremleme görevi görüyor. Saçlarını daha sağlıklı yapmak için beslenmene de dikkat etmelisin. Dökülmeyi azaltırsın bu şekilde..

Saçın normalde 100 tel dökülmesi normaldir bundan fazlası problemdir.. dökülme zaten ya kuru ya da yağlı saçlarda sıkça görülüyor maalesef..bir kere saçlarını sürekli toplama dökülüyor biliyorum ama kafa derinin nefes alması gerekiyor.. madem hızlıca yağlanıyor saçların yağlanmaya başladığı gibi saç diplerini kendi saçının yağı ile uyar masaj yap yani sonrasında yıka.. bal zeytinyağı ve sinemaki otu ve yumurta karışımı yapıp saç diplerne sürüp 45 dakika beklettikten sonra yıka.. market şampuanlarından uzak durmaya çalış içinde zeytinyağı sarımsak özü gibi maddelerin bulunduğu şampuanlardan kullanmayı dene.. fön makinası düzleştirici gibi mahvedici aletlerden uzak tut saçını..Bir de grçekten eli sağlam olan kuaföre gidip saç uçlarınızdan 1cm kadar kestirin .. Ben kuaförüm sizin gibi baynlarla zamanında çok karşılaştım ama düzenli bakım herşeyi yoluna koyar.. hiç olmadı genel cerraha çıkın belki başka bir rahtsızlıktan dolayı böyle oluyordur geçmiş olsun canım

morfose argan yağı denedinmi ? argan yağı

Son düzenleyen: Moderatör:
bu konuyla alakalı bir önerim var. sarımsaklı bir şampuan.kokusundan felan şikayetçi asla olmassın.kokmuyor.Ben onu kullandım.Avuç avuç dökülen saçlarım bir iki tel dökülmeye başladı.Buradan marka sölemiyim. merak edersen özelden yazarım.

Super olur ozelden yazarmisin lutfen ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…