Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Saçlarım

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri
Merhabalar ben aranıza yeni katıldım. Benim derdim saclarım son bir kaç aydır cok kotu dökülüyor ve ben kel kalmaktan korkuyorum. Kan testi yaptırdım ve kolesterol 429 çıktı. Ben bununla alakası olduğunu düşünmüyorum ve vitamin hapları da kullanıyorum sizce eden olabilir ? Yardımcı olabilirmediniz ?
Saçı başı bırak, kolesterole odaklan. Kendine şu an ne kadar zarar verdiğinin farkında mısın? Hele ki ailede kalp damar hastalığı riski varsa. Damarlarının içinde kandan çok yağ var şu an. Zamanla o yağ damarlarını tıkayacak. Kalp krizine, felce kadar yolu var bunun. İlaca bağımlı olmak istemiyorum nasıl bir cümledir. Üst kattaki okuma yazma bilmeyen cahil fadime teyze bile söylemez bunu. Acilen kendinize bir hekim bulup düzenli tedavinizi ve diyetinizi uygulamalısınız. Bunun yanında saçlarını için hormon testlerinizi de yaptırın tabi ki. Ama kolesterol vahim durumda.

Ben kendimi bildim bileli saçım dökülür.Kesin bir teşhis bulamadılar seyrekleşti kafam :KK43: Demir eksiklii dendi.Sizde de olabilir mi böyle bir şey ? Mevsimsel de olabilir ani ise.
Ayni bende o durumdayim genetik dokulme teshisi koydum kendime:KK61:

Saçı başı bırak, kolesterole odaklan. Kendine şu an ne kadar zarar verdiğinin farkında mısın? Hele ki ailede kalp damar hastalığı riski varsa. Damarlarının içinde kandan çok yağ var şu an. Zamanla o yağ damarlarını tıkayacak. Kalp krizine, felce kadar yolu var bunun. İlaca bağımlı olmak istemiyorum nasıl bir cümledir. Üst kattaki okuma yazma bilmeyen cahil fadime teyze bile söylemez bunu. Acilen kendinize bir hekim bulup düzenli tedavinizi ve diyetinizi uygulamalısınız. Bunun yanında saçlarını için hormon testlerinizi de yaptırın tabi ki. Ama kolesterol vahim durumda.

Arkadaşın kolestrolu ne boyutta bilmiyorum, ama kolestrol ilaçlarının vücuda çooook büyük zararları var. Öncelike sıkı bir diyet ve düzenli spor ile düşürmeye çalışmasını tavsiye ederim.

Arkadaşın kolestrolu ne boyutta bilmiyorum, ama kolestrol ilaçlarının vücuda çooook büyük zararları var. Öncelike sıkı bir diyet ve düzenli spor ile düşürmeye çalışmasını tavsiye ederim.

O kadar yüksek kolesterol diyet ve sporla düşmez. Yaşı da çok genç zaten, belli ki bir problem var. Kolesterol ilaçları ömür boyu kullanılmaz, genelde 3 aylık olur. Normal seviyeye indikten sonra diyet ve sporla devam edilir.

saç dökülmesi için hep yazdım vitamin tiroid vs..bunun gbı hormonlarda sorun yoksa kesınlıkle kadınlık hormonlarına baktırmanız gerekıyor..eger aşırı mıktarda saç dökulmesı varsa mutlaka hormonal bir sebepten dolayı dökülüyordur saç..bana bı prof hoca anlatmıştı..LH hormonu FSH den yüksek ise saç döker daha önce anlattığım konularda açıkça yer vermıştım buna .öncelıkle LH seviyesini düşürmek lazım sonra saç dökülmeside duruyor ztn
Heyecanlandim su an peki nasil dusuyor LH seviyesi.

Kolesterol ilaçları çok güvenli değil
Ama kolesterol rakamınız çok çok yüksek
Balık yağı kullanarak ve diyetinize dikkat ederek düşürebilirsiniz ve tabi düzenli yürüyüş
Çok tehlikeli bir şey kolesterol aman diyeyim sakın ihmal etmeyin

Ben bu konuda cok arastirma yaptim. Sampuani biraktim dogal zeytinyag sabunu kullaniyorum kemik tarak aldim duzlestirici boya vs kullanmiyorum zaten. Peki dokulmem durdumu tabi ki hayir cunku bende genetik dokulme var ama en azindan artik banyonun gideri sabah kalktigimda yatagim sac dolu olmuyor.
yengem biberiye cayi icince sac dokulmem durdu demisti bi dene istersen genetik degilse sende de ise yarar insallah bir de isirgan suyuyla sac yikamak cok faydali.

Back
X