Saç Rengi ve Saç Boyama Saçlarımı boyatsam yıpranır mı?

Peşpeşe yapılan boya saçları yakar diye biliyorum ki sanırım sizin saçların eski rengine dönmesi için açılması lazım, yani saçlar mahvolabilir :KK43:

KilicBaligi KilicBaligi ablacım topiğe bakabilir misin? Cilt ve saç denince aklıma gelen sen oldun, düğünü varmış, yazıktır bu gelin adayına, senin görüşün nedir saçlara iyi bir bakım yapılırsa peş peşe boyandığında saçları yıpratmadan kurtarma ihtimali yüzde kaç?

Geldim abla, sorun yok düzeltebilir yıpratmadan.

Ya bende yıpranır diye düşünüyorum ama bi umut sorayım dedim :KK43:

Anladığım kadarı ile saçını olduğundan daha koyu bir tona boyamışsın. Normal şartlarda geri dönüşü zor bir işlem değil. Boya silici denilen bir ürün vardır, bunu koyuya boyanmış saça uygulayıp bir süre beklettiğinde saçın boyanmadan önceki tonu ne ise ona döner. Diyelim saçın 7 tonlarında ise aynı biçimde 7 tonuna dönecektir ama ortaya çıkan renk pigmentsiz olacağından tahminen kızıl/bakır yansımalı turuncumsu bir renk olacak. Bunun üzerine saçının ana pigmenti ne ise o boyanır veya duruma göre cila yapılır.

Yani

Saçın gerçekte 7.11 ama sen saçlarını 5 numaraya boyadın
Üzerine boya silici uygulandığında saçın yeniden 7 tonuna dönecek ama sen üzerine 7.11 ile boya yapacaksın.

Ben 7.11 üzerinden yola çıktım, sen saçının gerçek rengini daha iyi bildiğinden hangi renk uygunsa bunu seçmelisin.

İşlemi yapacak olan kuaför çok önemli, bazıları boya silici yerine orial kullanıyor, bu saçı fena halde yıpratır. Boya silici ise saçı açma özelliğine sahip olmadığı, sadece üzerine boyanmış rengi sildiğinden saçı yıpratmaz.

Tercihen boya siliciyi kendin tedarik edip kuaförün yolunu tutarsan daha iyi olur.

Ben genellikle boya silme işleminde bu ürünü kullanıyorum
61GIQSdkTOL._SY355_.jpg

Goldwell color remover.

Yalnız dikkat etmeniz gereken şey, saçlara silici uygulandıktan sonra duruladıktan sonra kullanacağınız şampuan kremsiz olmalı ve saça saç kremi sürülmemeli.

Sonrasında duruma göre ıslak saça veya kurutulmuş saça boya işlemi yapılabilir.

Ürün tanıtımında şu yazılmış...Sanırım bir fikir verir...

Goldwell System Color Remover Hair Saçtan Boya Silici Losyon 50+50ml

Yararları
  • Boyama ile saça yüklenen renk pigmentlerini, saça zarar vermeden çıkarılmasını sağlar.
  • Saçın kendi rengine etki etmez.
  • Sadece boyalı kısımlardaki pigmentleri saçtan ayırır.
  • Açma işlemi gibi saça arar vermez.
  • Uygulama sonrasında saçı yıpratmaz ve kurutmaz.
  • İçeriğindeki pantenol katkısı saçı besler.

Uygulama
  • Eşit miktarda Losyon 1 ve Losyon 2'yi bir kap içersinde karıştırın.
  • Fırça veya perma süngeri yardımıyla karışımı saça uygulayın.
  • Uygulamaya saçın koyu bölümlerinden başlayın.
  • Uygulama sonrası saçı iyice tarayın.
  • İstenilen etkiye göre 15-20 dakika boyunca saçta bekletin.
  • İsteğe göre saç bone ile sarılıp ısı kaynağı altında bekletilebilir. Bu durumda bekleme süresi kısaltılmalıdır.
  • Bekleme süresinin sonunda saçı iyice durulayın 3-4 defa kremsiz derin temizleme özellikli bir şampuanla yıkayın.
  • Saça krem uygulamayın.

Rica ederim, kuaför toptancılarında bir ihtimal olabilir bulamazsan internetten bakarsın. Zaten silme+boyama maksimum 1.5 saatte biter.Bu arada tebrikler şimdiden.

Çok teşekkür ederim. Son bi sorum var, silme işlemini en geç ne zaman yapmalıyım?

Back
X