Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar saçlarımın dökülme sebebi

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

ReveN

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2011
329
202
123
Sakarya
en az 15 senedir saç dökülme sorunu yaşıyorum son 7-8 senedir daha da fazla dökülmeye başlamıştı saçlarımda herhangi bir açıklık felan yok ama bariz saçlarımın azaldıgını görüyordum annemin ufak tefek sağlık sorunları vardı onu sürekli hastaneye götürüp getiriyordum en son nörolojiye götürmüştüm orada gittigimizde doktor yüzüme baktı benimde kan vermemi istedi açıkcası biraz şaşırdım ama annem 8-9 ay önce ufak bu beyin sarsıntısı geçirmişti ailede Alzeihmer ve parkinson hastası oldugu için genetik olarak daha yatkın oluyormuşuz sonuç olarak annemde herhangi bir sıkıntı çıkmadı allaha şükür ama doktor benim durumumun annemden daha ciddi oldugunu söyledi b12 eksikligim varmış 88 felan çıktı gerçi ben biraz sürekli yorgun olmam ,ellerimin arada titremesi ,saçlarımdaki aşırı dökülme bir ara cildiyeye gitmeyi düşünüyordum ama sürekli bir erteleme felan bir şeylerden şüpheleniyordum ama çokda üstünde durmuyordum bu arada saçlarımın böyle avuç avuç dökülme sebebide bir bakıma ortaya çıktı şimdi 15 tane dodex iğne verdi 7 aylık bir tedavi süreci ondan sonra kontrole gidecem o yüzden siz siz olun ilk önce doktora gidin mutlaka vucutta bu sağlık sorununuz bir eksiklik vardır

Ilk once buyuk gecmis olsun annenize.saglik herseyden once gelir hayatta bunun degerini kaybedince anliyor insan,benimde saclarim cok seyrek malesf sevmiyorum doktora gitmeyi saclarimin gür olmasini cok isterdim aslinda sizin saydiklariniz bendede var birtek ellerim titremiyor ama bir eksiklik var belli birazda sitres sebeb saçin dokulmesine bende gidim bari artik saclarimi gür istiyorum kafamin tepesinde cok syreldi uzuluyorun biraz ama allah sukur herzaman allah baska seyler gostermesin

bende doktora gitmeyi seven biri degilim işte annem için 1 yıldan fazladır gidiyorum onda da kansızlık vardır en dip seviyelerdeydi annemde hiç doktora gitmez sevmez ve ihmal ederdi ihmal ede ede bu hale geldi neyseki sürekli ben götürdügüm için ilgilendim bu işler kolayda degil birsürü tahlil istiyorlar sürekli takip etmeniz randevulara zamanında gidip verilenleri kullanmanız lazım neyseki annemi düzelttik şimdi ben hasta oldum iyi mi;))
el titremesi zaten sürekli olan bir şey degil çok iş yapıp yoruldugumda oluyordu bence ihmal etmeyin derim
saçlarınız eger aşırı dökülüyorsa ,çabuk yoruluyorsanız ,dikkatinizi bir şeye kolay veremiyorsanız mutlaka bir sıkıntı vardır ben iğne vurulmaya gidiyorum hastaneye oradaki hemşire bana biz bunu daha çok 80 yaşındakilere vuruyoruz ama sizin gibi birsürü genç geliyor dedi çünkü düzensiz besleniyorsunuz sebebi bu dedi

Çok geçmiş olsun. Alzheimer benim de ailemde var. Senede 1-2 kutu b12 vitamini alıyorum. Yavaş yavaş başka vitaminlere de başlayacağım, hani ömrüm varsa yaşlılığa yatırım amaçlı. Siz de doktor kontrol sonrası, doktorunuza elbette danışarak vitaminler kullanın.

Çok geçmiş olsun. Alzheimer benim de ailemde var. Senede 1-2 kutu b12 vitamini alıyorum. Yavaş yavaş başka vitaminlere de başlayacağım, hani ömrüm varsa yaşlılığa yatırım amaçlı. Siz de doktor kontrol sonrası, doktorunuza elbette danışarak vitaminler kullanın.

tşk ederim ama çok şükür annemde herhangi bir şey çıkmadı biz sadece aile vardı şüphelenerek gitmiştik anneannem Alzheimer hastasıydı nasıl bir şey oldgunu iyi biliyorum çünkü böyle şeyler ihmale gelmez diye düşünüyorum

tşk ederim ama çok şükür annemde herhangi bir şey çıkmadı biz sadece aile vardı şüphelenerek gitmiştik anneannem Alzheimer hastasıydı nasıl bir şey oldgunu iyi biliyorum çünkü böyle şeyler ihmale gelmez diye düşünüyorum
Annenizde çıkmaması bir şeyi değiştirmiyor maalesef. Genetik bir hastalık malum, 1er nesil atlayarak da ilerleyebilir, 3 nesil de ya da hepsinde olabilir.
Kesinlikle ihmale gelmez, hele ki önlem almamaya hiç gelmez. Basit bir vitamin çözümü işte. Başka şeyler de var, aratırsanız bulursunuz atıyorum bulmaca çözmek ya da rutin güzergahı değiştirmek gibi.

Evet B12 vitamini eksikliğinde kel kalmaya kadar girebiliyor durum. Bende lise zamanımda vardı bir 5 6 yıl önce. O dediginiz iğnelerden kullandım, şuan saçlarım çok sağlıklı ve baya gür. Ama değerler normale dönmüş olsa bile 6 ayda bir kan tahlili yaptırıyorum nolur nolmaz diye çünkü doktor hep kullanman gerekebilir demişti.. Geçmiş olsun..

bende doktora gitmeyi seven biri degilim işte annem için 1 yıldan fazladır gidiyorum onda da kansızlık vardır en dip seviyelerdeydi annemde hiç doktora gitmez sevmez ve ihmal ederdi ihmal ede ede bu hale geldi neyseki sürekli ben götürdügüm için ilgilendim bu işler kolayda degil birsürü tahlil istiyorlar sürekli takip etmeniz randevulara zamanında gidip verilenleri kullanmanız lazım neyseki annemi düzelttik şimdi ben hasta oldum iyi mi:KK66:)
el titremesi zaten sürekli olan bir şey degil çok iş yapıp yoruldugumda oluyordu bence ihmal etmeyin derim
saçlarınız eger aşırı dökülüyorsa ,çabuk yoruluyorsanız ,dikkatinizi bir şeye kolay veremiyorsanız mutlaka bir sıkıntı vardır ben iğne vurulmaya gidiyorum hastaneye oradaki hemşire bana biz bunu daha çok 80 yaşındakilere vuruyoruz ama sizin gibi birsürü genç geliyor dedi çünkü düzensiz besleniyorsunuz sebebi bu dedi
Anlatiklariniz gercekten bende ouyor ama benim zamaninda dokuldu simdide biraz dokuluyor ama seyrek cok kesin bendede kansizlik var birz is yapsam yoruluyom hemen birde hic su icmiyorum nerdeyse yorgunluk birazda ondan diyorlar odaklanamiyorumda birseye birseyi erken unutuyorum anlicaginiz kafa iyice gitti:confused:

Back
X