Saçlarımızı boyatamayacak mıyız artık?

CANLARIIM

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2009
680
5
96
Ankara
Bugun doktora gittiğimde hep sorularla giderim bir tanesi de saçlarım sarı benim dip boyası da geldi ben ilk 3 ay biliyordum tehlikeyi ama doktoru bana
hamilelik bitene kadar boyatamazsın dedi bu konuda bilgisi olan var mı???

organık boyalarla boyanır sanıyorum..ben boyamamıstım 9 ay.
ama doğal boyaları arastırmalısın..onlarla oluyor sanırım.

canım boyalar deriden idrar yoluyla dışarı atldıgı için bebegin gelişimde sıkıntı çıkabilir
ben boyatmamıştım gerçi kapalıyım ama sürekli boyatıyordum
organikte olsa boya insan güvenemiyor
dogumdan sonrada zor dayandım sütüm gitti zaten 4. ayda gittim boyattım
zaman çabuk geçiyor arkadaşım inşallah sağlıkla bebişini kucagına alırsın anne bebiş gidersiniz kuaföre :)

boya direk derıye temas ettiği ve kokusu daha ağır olduğu için sakıncalı olabılırmıs ama röfle gölge organıc olarak kullanıldığında diplere de gelmediği için yapılabılırı ben de merak ettım kuaförümü aradım sordum yıllardır tanıdığım sonuçta yan etkısı olsa çekınmeden söyleyebılecek bırısı,bende röfle yaptırdığım için sen de sıkıntı olmaz dedı var mıydı oyle glıp yaptıran sonrasında bıseyle karşılaşan yok dedı

ben röfle yaptırdım çünkü doktorum 3.aydan sonra istersen bebeğinkinide boyayalım dedi...
her doktor farklı söylüyor yaptığım araştırmalar sonucunda boyanın çok az bir kısmının kana karıştığını ve bunun bebeği etkilemeyeceğini öğrendim solumanın daha büyük zararları var maske takın ağzınıza kokusunu çok çekmeyin yeter...

AAAA BEN 2. HAMıLELEĞıMDE HıÇ BOYATMADIM KORKTUM AMA KENDı SAÇ RENGıMLE BıRAZDA BEYAZLA BÖYLE BıR DE KıLOLUSUNUZ tam erkeğin dışarı kaçacağı cinsten olmuştum...:1hug:sadece yüzünüz güzel boyundan aşağıya bakma yani...ama bu hamilelğimde bakımlı olmak istiyorum bir komşumuz korkuttmuştu beni bebeği sakat doğmuş doktor bir şey bulamamış saçının boyasından demiş...ışte bende korkuyorum şimdi...başka yorumlarıda okuyup öyle karar vereyim bari:sm_confused:

bende ilk 3 ay risk oluyor diye biliyorum ama cesaret edip de boyatmadım..sana boyat yada boyatma diyemem ama keşke dememek için boyatmamayı tercih ettiğimi söylemek istiyorum..her dr farklı bişey söylüyor o yüzden iyice araştırmak lazım sanırım..

bende çok kötü bir renkle yakalandım hamileliğe. çok bakımsız görünüyor. bilseydim hamile kalmadan önce röfle yaptırırdım o çok uzun süre akmadan kalıyor. içim gidiyor fakat cesaret de edemiyorum açıkcası ama doğumdan sonra çok bekleyemem zaten kan bağı koptuktan sonra kana geçen azıcık bir miktar kimyasalın süte geçene kadar yok olacağını umud ediyorumkaydirigubbakcemile2

benim de dipler çıktı çok rahatsızım şu renkten ama doktor katiyyen ilk 3 ay yaptırma dedi.
ilerleyen aylarda da yaptırmasan iyi olur ama illa yaptıracam diyosan ilk 3 ay bitsin organik boya kullan bari dedi:hulya:
ben boyatmama kararı aldım her ne kadar çirkin bi hal alsa da saçım.. herşey bebişim için:emir_bebek:

Bende bugün çok güzel kendi saçın gibi duran peruklar var ondan mı alayım diye düşündüm ama bilemiyorum 2 hamilelğimde çok duru sadeydim ama artık alıştım süslü püslü olmaya çalışıyorum da karar veremedim yorumlara açığım hala...yorumlar için TEŞEKKÜRLER...

Canım 20. haftaya kadar tehlikli olduğunu söyledi doktorum bana. 24. haftamda sordum boyat, bir sakıncası yok dedi.Her doktor ayrı bi şey söylüyo. Bilimsel olarak da bir tehlikesi ispatlanamamış henüz. Ben 25. haftamda evde kendim boyadım. 15 dk tutup yıkadım. Organik boyalarıda da kimyasal çok miktarda olabiliyormuş. O yüzden organik boyalara güvenme demişti doktorum.

36+5 günlük hamileyim ve 3. ayımı doldurduktan sonra 3 kez saçımı boyattım kızlar. Tabii doktoruma sormuştum ilkinde 3. ayından sonra organik olabilir dedi. Zaten doğumuma az kaldı inşallah, doğuma akmış ve beyazlarla girmek istemediğim için 3. kez boyatmış oldum. ınşallah sağlıklı olur oğlum, bir şey olacağı varsa zaten boya yaptırmadan da olabilir. Tabii bu sizde boyatın anlamına gelmez :) Yani bu benim düşüncem.

ben hamileliğimi planlamıştım ve Allahtan tam istediğim zamanda oldu,
öncesinde saçlarıma röflemi yeni yaptırmıştım 6 ay sonra çıkar ancak a.s
son 3 ay içinde dr a sormadım gerçi ama yaptırmayı düşünüyorum,
çünkü saçımda beyaz var ve beyaz saçlarla çalışamıyacağımı düşünüyorum.
zaten röfle olduğu için çok dipten yaptırmam heraldezemuszemus

yaniiii sakınca yok mu diyorsunuz arkadaşlar benim saçım sarı işlemi uzun açıcı falan kullanılıyor amman ALLAH IM yaa diplerde geldi fön çektirince bile kötü duruyor ne yapsam ki???:bbo:

Merhaba,

Benimdoktorum Bitkisel boyaları güvenle kullanabileceğimi söylemişti (DİKKAT sadece Bitkisel Boya kullanılabilir) . Eczanede bulduğum bir ürünün yetkilisini de arayarak onlarla da görüşmüştüm. Bana "kimyasal boyalar gibi içeriğin saç dibinden kana karışmadığını sadece saç telinin çevresini kapladığını" söylediler. Ve güvenle kullanan birçok hamile müşterileri olduğunu da ilettiler. Açıkcası bu konuda doktorum da son derece rahat davrandı. Ben kendim boyadım...

Kesinlikle açıcı kullanmamanız gerekiyor. Bunlar tehlikeli, içeriğindeki kimyasal maddeler direkt bebeğe geçiyor.

Son düzenleme:
hayda ben hamileliğimi geç anladım. 1.5 aylıktı ve ben ben boyatmıştım. bileydim hiç boyatırmıydım. şimdi bi de bunu kafama takcam off

Derler ki; "hamile olduğunuzu öğrenene kadar doğa sizden yanadır" :) Yani problem olduğunu sanmıyorum. Bende hamile olduğumu bilmeden sigara-alkol kullandım ve sushi yedim bol bol ki hepsi zararlı şeyler öğrendiğim anda sigarayı bıraktım. Benim şansım vardı aslında içime doğmuş gibiydi daha günüm gelmeden test yapmıştım ve pozitif çıkmıştı anında sigarayı bıraktım tabi :)

Saç boyanızı takmayın kafanıza ama bundan sonrası için dikkat edin :)

Ben zaten arada sırada sigara içiyorum .. Benim gebelik testim sigara ... ıçemiyorsam anlıyorum ki hamileyim :CüvCüv:

Back
X