Dün akşam konuştuk biraz bunca zaman neden bana bunu yaptın niye hep başkalarına jest yapıcam diye hep beni kırdın dedim
Hediye alırken bile canımı yakmayı becerdi inanabiliyormusunuz
1 ay önce falan saatim yoktu almak istedim avm’de dolaşırken bakalım dedi girdik bakıyoruz
Hani şu kordonu zincir gibi biraz da taşlı zarif bişey aradım gümüş rengi vardı sarı olsa alıcaktım bir kaç yere daha baktık bulamadık başka zaman alayım bu kadar parayı içime sinmeyen bişeye verdirmeyeyim dedim
Geçen ayın 16’sı bizim evlilik yıldönümümüzdü baktım elinde poşetlerle gelmiş içinde hediye paketleri var birini çıkarıp bana verdi açtım bir kol saati ama tarif ettiğim gibi değil dümdüz sıralı kordonu olan gümüş renkli sade bir anneanne saati tek özelliği markalı birşey olması
Diğer paketlerde de okul müdürüne falan aldığı hediyeler var
Kırılmasın diye çok beğendim dedim ama Allah biliyor ya hiç hoşuma gitmedi
Diğerlerininkini sormadım bile sadece daha ucuz bişeyler olduğunu söyledi
Daha sonra bu saatlerin Türkiye fiyatlarına bakmaya başladı bak öğretmenin ve müdürünkiler şunlar deyince bi baktım her ikiside birbirinden farklı ama tam anlamıyla benim beğendiğim modellerden
Yine bişey diyemedim ama bana aldığı saatten bi kere daha soğudum sanki canımı yakmak için özellikle yapmış gibi geldi
Dün akşam bana sebep gösterdiği şeyi duyduğumda anladım ki bu adam annesinden göremediği sevgi açlığını gidermeye çalışıyor sürekli birileri tarafından poh poh’lanmaya ihtiyaç duyuyor bunun içinde herkese karşı parayı kullanıyor heryerde her zaman aşırı bonkör
Bir kere daha çocukların yanında eskisi gibi olmak istediğimi söyledim tamam dedi ve bu sabah herkes çok neşeliydi
Ben içimdeki yangına rağmen öyle görünmeye çalıştım O’da benim gibi rolmü yaptı yoksa bu durum işinemi geldi bilemiyorum
Bildiğim bi tek şey var ne telefonu ne başka bişeyini görmek istemiyorum nefrette etmiyorum ama çok kırgınım sadece içime dönmek kendimi dinlemek istiyorum biraz
sen cok hatali davranmissin cunku esinij sana o kadar yanlisi olmasina ragmen uzulmesin diye sen aldigi hediyeye begendim demissin."bu da guzelmis tesekkur ederim "deyip hafif begenmedigini belli etseydin keske.
cunku esin senin hangi saati istedigini biliyodu zaten.senin iatedigin saati gitti ogretmene aldi.
bi yandan da esin icin para cok onemli parayla insan satin almayi seviyo belli ki.yani ucuz bisey aldiysa karsisindakini onemsemiyo ama pahali bisey aldiysa onemsiyo.parayla insan degerini olcuyo.
saat konusunda da belki "esime pahalisini aliyim deger verdigimi anlasin.ogretmene ucuzunu aliyim ki yanlis anlamasin "gibi dusunmus bence.cunku ogretmeninkine "onlarin saati ucuz" demesinden belli bence.
okula herkesten cok bagis yapmasi da kendi eogsunu tatmin ettirmek baska bisey degil.
senin calismani istememesinin nedeni de bence para.cunku sen calisirsan esine mubtscligin olmicak.sana oahali hediyeler alip mutlu edemicek falan.hani ona gore pahali hediteler insani mutlu ederya.
halbuki bazen bi "iyi ki varsin iyi ki hayatimdasin " demek bazen aniden bi gülle eve gelmek beni daha cok mutlu eder.eminim seni de oyle.
kalbi kirik bi kadina isterse ev alsin araba alsin inan ki yine kalbini kiracaksa hic degmez.
aslinda zaten senin degil esinin psikolijik yardim almasi lazim.
sen esinle konusunca tepkisi ne oldu ?
ve sanki sen tam istediklerini esine guzelce aktaramiyosun gibi hissettim.yani mesela neye kirildiysan acikca soylemelisin.yapici olmayi secme.mesela esine cocuklarin yaninda eskisi gibi olalim demene gerek yoktu.evet bence isine geldi.
sen ve esin zatem cocuklara yansitmazdiniz.yanlarinda tartismaktan kacinirdiniz falan.ama bunu ozellikle belirtince sanki "seninle eskisi gibi olalim" olarka algilamis olabilir.yani senin esinle barismak icin cocuklari bahane ettigini dusunmus olabilir.aslina benimle barismak istiyoda cocuklari one suruyo gibi..
ve sen soylesin sen boylesin seklinde degil de "senin bana bu sekilde davranmani istemiyorum.cunku cok kiriliyorum uzuluyorum " seklinde konusmayi dene.bize aile danismani onermisti basta ise yaramiyo ama sonra ise yariyo.cunku ne istedigini ancak boyle kesin bi dille aktarabiliyosun.yani karsindakini suclayici konusmamis oluyosun.
esin zatem suclu.ama her erkek gibi kendi hatalarini gormuyo.sen de hatasini yuzune vrurunca bagirip cagiriyo.sen de bu yontemi secersen ise yarayabilir.
kendini dinlemen cok iyi gelecektir .ama bu sureyi uzatma derim.kendini cok fazla dinlemek de iyi degil.mesgale sart gercekten hepimiz icin.