Saç Rengi ve Saç Boyama saçlarımmm :( çok kafama takıyorum

jasminej

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Mart 2014
474
345
73
35
arkadaşlar üniversitedeyken sürekli saçlarımı boyardım ya da boyatırdım ve bir sorunla karşılaşmadım, kendim boyadığımda hep palette ile boyuyordum daha sonra loreal saç boyası aldım saçımı boyadığımda hastanelik oldum yüzüm gözüm şişti ödem oluştu,serumlar iğnelerle kendime geldim.kuaföre bundan bahsettiğimde önceki kuaför iyi boyamamıştır dedi organik boyayla boyarım ben dedi yine aynı şeyi yaşadım. 3 yıl boyatmadım alerji testi yaptırdım ppd ye alerjim varmış, phendiamine diye bir kimyasal petrol atıklarında ve boyalarda bulunuyormuş. düğünümden önce logona adlı organik toz boya ile boyadım gram değişmedi rengi kendi saç rengimi kullandım. ama artık saçımı biraz açık renk kullanmak istiyorum çok sıkıldım :( içinde bu maddenin olmadığı saç boyası bilen var mı.önerleriniz var mı? çaresi yokmudur?

arkadaşlar üniversitedeyken sürekli saçlarımı boyardım ya da boyatırdım ve bir sorunla karşılaşmadım, kendim boyadığımda hep palette ile boyuyordum daha sonra loreal saç boyası aldım saçımı boyadığımda hastanelik oldum yüzüm gözüm şişti ödem oluştu,serumlar iğnelerle kendime geldim.kuaföre bundan bahsettiğimde önceki kuaför iyi boyamamıştır dedi organik boyayla boyarım ben dedi yine aynı şeyi yaşadım. 3 yıl boyatmadım alerji testi yaptırdım ppd ye alerjim varmış, phendiamine diye bir kimyasal petrol atıklarında ve boyalarda bulunuyormuş. düğünümden önce logona adlı organik toz boya ile boyadım gram değişmedi rengi kendi saç rengimi kullandım. ama artık saçımı biraz açık renk kullanmak istiyorum çok sıkıldım :( içinde bu maddenin olmadığı saç boyası bilen var mı.önerleriniz var mı? çaresi yokmudur?
öncelikle çok geçmiş olsun.. bu sorun için ppd içermeyen boya olarak internette hiç arattın mı? yada bazı büyük eczanelerde daha sağlıklı doğal boyalar olabiliyor. ama içeriklerini bilmiyorum. bence bir eczaneye danış bakalım ne diyecek?

http://www.kadin34.net/artik-hamileler-de-sac-boyasi-kullanabiliyor.html şu linke bir bak istersen. ppd içermiyormuş boya.. ne kadar doğrudur iyice araştır ama

öncelikle çok geçmiş olsun.. bu sorun için ppd içermeyen boya olarak internette hiç arattın mı? yada bazı büyük eczanelerde daha sağlıklı doğal boyalar olabiliyor. ama içeriklerini bilmiyorum. bence bir eczaneye danış bakalım ne diyecek?
Eczaneye gittim canım söyledim de ama yok onlarda risk almak istemedi bazı maddelerin adı farklı yazılıyor dediler öyle olunca da bir sonuç alamadım. Doktorum da semprex adlı bir hap verdi saçını boyamadan 3 gün önce bu hapı kullanmaya başla boyadıktan 3 gün sonra da devam et ama tekrar aynı sonuçla karşılaşmayacağına dair söz veremem dedi. ben aynı şeyi yaşamak istemiyorum gözüm kapanıyor o kdr şişiyor ki. öğretmenim bide okula o halde nasıl giderim :( :50:

http://www.kadin34.net/artik-hamileler-de-sac-boyasi-kullanabiliyor.html şu linke bir bak istersen. ppd içermiyormuş boya.. ne kadar doğrudur iyice araştır ama

araştırmam mııı ne kadar çok araştırdım bir tek BDIH sertifikalı ürünlerde yok onlarla da boyadım gram değişmedi saç rengim boşuna para verdim hepsinden denedim hem de :( boyama ne olacak diyorlar ama insan ara sıra değişiklik istiyor, hadi şimdi boyamadım ya ilerisiii

araştırmam mııı ne kadar çok araştırdım bir tek BDIH sertifikalı ürünlerde yok onlarla da boyadım gram değişmedi saç rengim boşuna para verdim hepsinden denedim hem de :( boyama ne olacak diyorlar ama insan ara sıra değişiklik istiyor, hadi şimdi boyamadım ya ilerisiii
ayy canım ya çok üzüldüm valla =( başka doğal yöntemler elbet vardır ya... kına falan dene diycem ama rengini açmak istiyorum diyorsun bilemedim valla :26::26:

merhabalar.ppd ye karşı alerjim olduğunu saç boyası sonrası alerjik reaksiyon ve sonrasında yama testi ile ortaya çıktı.. bir sürü tıp merkezine gittim ve bir prof un önerisi üzerine sanotint light ppd içermeyen bir boyayı italyadan getirttim..boyanın etiketinde dahi ppd içermeyen diye reklamı var yalnız oda alerji yaptı..ppd varmış yani..goog... le aramasında konu başlığını gördüm.gerçekten araştırmaktan sıkıldım..ve sonuç elde edemiyorum.sizin ppd içermeyen kullandığınız bulduğunuz bir saç boyası varmı.bilginiz varsa lütfen yardımınıza ihtiyacım var.tşkler..

Merhaba arkadaşlar, bendede aynı sorun var. Doktor banada o ilacı önerdi denedim ama bi faydasını göremedim. Boyadan sonra betnovaye solüsyon kullanıyorum saç derisini rahatlatıyo, kaşıntıyı biraz azaltıyo. Ppd içermeyen boya yok maalesef, olmayan 2-3 marka var ama boyamıyor zaten. Benim çözümüm saç diplerine krepe tarağının ince ucuyla tek tek tüm saç derinizi vazelinle kaplayarak ardından boyayı uygulamanız. Boyayıda yine eczaneden almanızı önerirşm. Ppd oranı diğer markalara göre daha az çünkü. Vazelin boyanın saç derisine temas etmesini engelliyor ve 2 gün hafif kaşıntı ile atlatabiliyorsunuz. Semprex i yine 3 gün önce başlıyorum kullanmaya.

Merhabalar , benim de ppd ye alerjim var . Konu başlığını görünce siteye bunun için üye oldum . Daha dün ppd alerjisi üzerine araştırma yapmış bir doktorun tavsiyesi üzerine denediğim saç boyası daha şiddetli alerjiye neden oldu . Hiçbir şekilde sonuca ulaşamıyorum çok mutsuzum saçlarım beyazlamaya başladı , kendim gibi başkaları olduğunu görünce belki daha kolay sonuca ulaşabiliriz diye düşündüm . Bu konuda bir sonuca ulaşabildiyseniz paylaşabilirsiniz çok çok Mutlu olurum gerçekten .

merhaba,bende ayni sorunu yasiyorum.Malesef saf bitki ozlu boyalar saci boyamiyor ornegin logona.Hepside kina ozlu boyalar zaten.Diger boyalarsa mutlaka azda olsa kimyasal iceriyor.Buna coZum uretebilen olursa bende bilgilenmek isterim.

arkadaşlar üniversitedeyken sürekli saçlarımı boyardım ya da boyatırdım ve bir sorunla karşılaşmadım, kendim boyadığımda hep palette ile boyuyordum daha sonra loreal saç boyası aldım saçımı boyadığımda hastanelik oldum yüzüm gözüm şişti ödem oluştu,serumlar iğnelerle kendime geldim.kuaföre bundan bahsettiğimde önceki kuaför iyi boyamamıştır dedi organik boyayla boyarım ben dedi yine aynı şeyi yaşadım. 3 yıl boyatmadım alerji testi yaptırdım ppd ye alerjim varmış, phendiamine diye bir kimyasal petrol atıklarında ve boyalarda bulunuyormuş. düğünümden önce logona adlı organik toz boya ile boyadım gram değişmedi rengi kendi saç rengimi kullandım. ama artık saçımı biraz açık renk kullanmak istiyorum çok sıkıldım :KK43: içinde bu maddenin olmadığı saç boyası bilen var mı.önerleriniz var mı? çaresi yokmudur?
bilmediğin şeylerle kendini boyama!! sen alerjinin ciddiyetini anlayamassın sanırım.. ager o şişme esnasında dil ve boğazın şişerse seni kuaförün kurtaramaz. kendi kendini hiç kurtaramazsın. ambulans gelip hastaneye yetiştirmesi lazım. yetişemessen öldün.
bu benim penisiline ve emar görüntüleme ilaçlarına alerjim olduğunu bilip ısrarla antibiotik tercihimi penisilinden yana yapıp içmem gibi bir şey.
sacını açacaksan yazda geldi sayılır papatya suyu kullan. aktardan al sür kafana az bir güneşe cık. al sana kumral.
koyu mu yapıcan kına.

Herkese selam,bir onceki yazimin ardindan internette oldukca ciddi bir arastirma isine girdim.Cok sayida degisik boyalari bulup icerigini arastirma,boyalari kullananlarin yorumlarini okuma,firmalari arayip boya iceriklerini istemek gibi oldukca vaktimi alan bir calisma yaptim.Ve bir boya buldum...yorum yazan kullanicisina instagramdan ulasip konustum.Aldim ve test ettim.Testte sorun yasamayinca sacimi yinede dikkatli bir sekilde bu boya ile boyattim.Sonuc inanilmaz.Kasinti dahi olmadi.Gercekten halen inanamiyorum bu gelismeye.Sanirim sacimi 10. Boyamamda ancak emin olabilecegim bende...Bu kiymetli boyamizin adi,Goldwell ellumen.ben koyu renk icin natural brown 4 numarayi tercih ettim.Sizinde bu boyayi hic degilse test etmenizi isterim.Belki sizdede ise yarar ve benim kadar mutlu olursunuz.Sizden tek ricam gercekten ise yararsa bu gibi cesitli platformlarda bu bilgisi paylasmaniz.Bu derdi cekmeyen bilemez gercekten,sizde baskalarina umut olursunuz belki...Herkeste ise yaramasi dilegiyle...

Herkese selam,bir onceki yazimin ardindan internette oldukca ciddi bir arastirma isine girdim.Cok sayida degisik boyalari bulup icerigini arastirma,boyalari kullananlarin yorumlarini okuma,firmalari arayip boya iceriklerini istemek gibi oldukca vaktimi alan bir calisma yaptim.Ve bir boya buldum...yorum yazan kullanicisina instagramdan ulasip konustum.Aldim ve test ettim.Testte sorun yasamayinca sacimi yinede dikkatli bir sekilde bu boya ile boyattim.Sonuc inanilmaz.Kasinti dahi olmadi.Gercekten halen inanamiyorum bu gelismeye.Sanirim sacimi 10. Boyamamda ancak emin olabilecegim bende...Bu kiymetli boyamizin adi,Goldwell ellumen.ben koyu renk icin natural brown 4 numarayi tercih ettim.Sizinde bu boyayi hic degilse test etmenizi isterim.Belki sizdede ise yarar ve benim kadar mutlu olursunuz.Sizden tek ricam gercekten ise yararsa bu gibi cesitli platformlarda bu bilgisi paylasmaniz.Bu derdi cekmeyen bilemez gercekten,sizde baskalarina umut olursunuz belki...Herkeste ise yaramasi dilegiyle...
Şimdi girip yazını görünce çok mutlu oldum umarım bende de işe yarar . Ama sana birşey sormak istiyorum senin alerjin olan maddede ppd mi ? Çünkü daha önce doktorun direk olarak önerdiği boya bile alerji yapmıştı bana . Bu yüzden umudumu yitirdim biraz :(

Merhaba hanımlar,
Yeni bir boya yada çözüm önerisi olan var mı?
Alerjim başladığından beri saçımı sadece kardeşime boyatıyodum. Tabi o o kadar özenli davranıyo ki 2/3 güne şişme olmadan hafif kaşıntıyla atlatıyodum. Vazelin yöntemini kuaförüme söyledim. Yaparım dedi. Kardeşiminde vakti olmadığı için dün orda yaptırdım ve sonuç feci :(
Bütün gece uyuyamadım kaşıntıdan delirdim.
Sabah uyandım alnım şiş:(
Gğn içinde de arttı maalesef bu şişlik:( ilk alerji zamanlarında da şişlik olmuştu ama bu kadar değildi , sanırım duyarlılığım artmış bu süre içinde:(

Merhaba hanımlar,
Yeni bir boya yada çözüm önerisi olan var mı?
Alerjim başladığından beri saçımı sadece kardeşime boyatıyodum. Tabi o o kadar özenli davranıyo ki 2/3 güne şişme olmadan hafif kaşıntıyla atlatıyodum. Vazelin yöntemini kuaförüme söyledim. Yaparım dedi. Kardeşiminde vakti olmadığı için dün orda yaptırdım ve sonuç feci :(
Bütün gece uyuyamadım kaşıntıdan delirdim.
Sabah uyandım alnım şiş:(
Gğn içinde de arttı maalesef bu şişlik:( ilk alerji zamanlarında da şişlik olmuştu ama bu kadar değildi , sanırım duyarlılığım artmış bu süre içinde:(
merhaba canım çok geçmiş olsun. Bende az önce bu konuyla ilgili konu acmistim. Ben de dün korka korka boyattim sacimi kuaföre ilk kez. Kuaför de bayağı korkuttu beni alerjin var mi olursa sorumluluk alman diye. Bu alerji nasıl oluyor ilk evreleri neler nasıl belirti veriyor. Ben hala korkuyorum alerji olursam diye.

saçınızı boyamadan önce nokta testi (?) denilen şeyi yapıyor musunuz? eğer içeriğinin alerji yapmayacağından emin değilseniz küçük bir bölgede deneyin, tüm saçınızı boyamayın önce, eczaneden aldıklarınızı böyle deneyebilirsiniz dışarıdaki markalarda değil de

merhaba canım çok geçmiş olsun. Bende az önce bu konuyla ilgili konu acmistim. Ben de dün korka korka boyattim sacimi kuaföre ilk kez. Kuaför de bayağı korkuttu beni alerjin var mi olursa sorumluluk alman diye. Bu alerji nasıl oluyor ilk evreleri neler nasıl belirti veriyor. Ben hala korkuyorum alerji olursam diye.

Merhaba, alerji testini sakın ihmal etmeyin.
Sonuçları çok üzücü olabiliyor çünkü.
Olabildiğince boyalarınızı eczaneden temin etmeye özen gösterin. Farklı markaların bazları solüsyonları var ama bende pek işe yaramadı.
Yinede bi araştırın isterseniz.
Geçmiş olsun.

Back
X