öncelikle çok geçmiş olsun.. bu sorun için ppd içermeyen boya olarak internette hiç arattın mı? yada bazı büyük eczanelerde daha sağlıklı doğal boyalar olabiliyor. ama içeriklerini bilmiyorum. bence bir eczaneye danış bakalım ne diyecek?arkadaşlar üniversitedeyken sürekli saçlarımı boyardım ya da boyatırdım ve bir sorunla karşılaşmadım, kendim boyadığımda hep palette ile boyuyordum daha sonra loreal saç boyası aldım saçımı boyadığımda hastanelik oldum yüzüm gözüm şişti ödem oluştu,serumlar iğnelerle kendime geldim.kuaföre bundan bahsettiğimde önceki kuaför iyi boyamamıştır dedi organik boyayla boyarım ben dedi yine aynı şeyi yaşadım. 3 yıl boyatmadım alerji testi yaptırdım ppd ye alerjim varmış, phendiamine diye bir kimyasal petrol atıklarında ve boyalarda bulunuyormuş. düğünümden önce logona adlı organik toz boya ile boyadım gram değişmedi rengi kendi saç rengimi kullandım. ama artık saçımı biraz açık renk kullanmak istiyorum çok sıkıldımiçinde bu maddenin olmadığı saç boyası bilen var mı.önerleriniz var mı? çaresi yokmudur?
http://www.kadin34.net/artik-hamileler-de-sac-boyasi-kullanabiliyor.html şu linke bir bak istersen. ppd içermiyormuş boya.. ne kadar doğrudur iyice araştır amaarkadaşlar üniversitedeyken sürekli saçlarımı boyardım ya da boyatırdım ve bir sorunla karşılaşmadım, kendim boyadığımda hep palette ile boyuyordum daha sonra loreal saç boyası aldım saçımı boyadığımda hastanelik oldum yüzüm gözüm şişti ödem oluştu,serumlar iğnelerle kendime geldim.kuaföre bundan bahsettiğimde önceki kuaför iyi boyamamıştır dedi organik boyayla boyarım ben dedi yine aynı şeyi yaşadım. 3 yıl boyatmadım alerji testi yaptırdım ppd ye alerjim varmış, phendiamine diye bir kimyasal petrol atıklarında ve boyalarda bulunuyormuş. düğünümden önce logona adlı organik toz boya ile boyadım gram değişmedi rengi kendi saç rengimi kullandım. ama artık saçımı biraz açık renk kullanmak istiyorum çok sıkıldımiçinde bu maddenin olmadığı saç boyası bilen var mı.önerleriniz var mı? çaresi yokmudur?
Eczaneye gittim canım söyledim de ama yok onlarda risk almak istemedi bazı maddelerin adı farklı yazılıyor dediler öyle olunca da bir sonuç alamadım. Doktorum da semprex adlı bir hap verdi saçını boyamadan 3 gün önce bu hapı kullanmaya başla boyadıktan 3 gün sonra da devam et ama tekrar aynı sonuçla karşılaşmayacağına dair söz veremem dedi. ben aynı şeyi yaşamak istemiyorum gözüm kapanıyor o kdr şişiyor ki. öğretmenim bide okula o halde nasıl giderimöncelikle çok geçmiş olsun.. bu sorun için ppd içermeyen boya olarak internette hiç arattın mı? yada bazı büyük eczanelerde daha sağlıklı doğal boyalar olabiliyor. ama içeriklerini bilmiyorum. bence bir eczaneye danış bakalım ne diyecek?
http://www.kadin34.net/artik-hamileler-de-sac-boyasi-kullanabiliyor.html şu linke bir bak istersen. ppd içermiyormuş boya.. ne kadar doğrudur iyice araştır ama
ayy canım ya çok üzüldüm valla =( başka doğal yöntemler elbet vardır ya... kına falan dene diycem ama rengini açmak istiyorum diyorsun bilemedim valla :26::26:araştırmam mııı ne kadar çok araştırdım bir tek BDIH sertifikalı ürünlerde yok onlarla da boyadım gram değişmedi saç rengim boşuna para verdim hepsinden denedim hem deboyama ne olacak diyorlar ama insan ara sıra değişiklik istiyor, hadi şimdi boyamadım ya ilerisiii
bilmediğin şeylerle kendini boyama!! sen alerjinin ciddiyetini anlayamassın sanırım.. ager o şişme esnasında dil ve boğazın şişerse seni kuaförün kurtaramaz. kendi kendini hiç kurtaramazsın. ambulans gelip hastaneye yetiştirmesi lazım. yetişemessen öldün.arkadaşlar üniversitedeyken sürekli saçlarımı boyardım ya da boyatırdım ve bir sorunla karşılaşmadım, kendim boyadığımda hep palette ile boyuyordum daha sonra loreal saç boyası aldım saçımı boyadığımda hastanelik oldum yüzüm gözüm şişti ödem oluştu,serumlar iğnelerle kendime geldim.kuaföre bundan bahsettiğimde önceki kuaför iyi boyamamıştır dedi organik boyayla boyarım ben dedi yine aynı şeyi yaşadım. 3 yıl boyatmadım alerji testi yaptırdım ppd ye alerjim varmış, phendiamine diye bir kimyasal petrol atıklarında ve boyalarda bulunuyormuş. düğünümden önce logona adlı organik toz boya ile boyadım gram değişmedi rengi kendi saç rengimi kullandım. ama artık saçımı biraz açık renk kullanmak istiyorum çok sıkıldımiçinde bu maddenin olmadığı saç boyası bilen var mı.önerleriniz var mı? çaresi yokmudur?
Şimdi girip yazını görünce çok mutlu oldum umarım bende de işe yarar . Ama sana birşey sormak istiyorum senin alerjin olan maddede ppd mi ? Çünkü daha önce doktorun direk olarak önerdiği boya bile alerji yapmıştı bana . Bu yüzden umudumu yitirdim birazHerkese selam,bir onceki yazimin ardindan internette oldukca ciddi bir arastirma isine girdim.Cok sayida degisik boyalari bulup icerigini arastirma,boyalari kullananlarin yorumlarini okuma,firmalari arayip boya iceriklerini istemek gibi oldukca vaktimi alan bir calisma yaptim.Ve bir boya buldum...yorum yazan kullanicisina instagramdan ulasip konustum.Aldim ve test ettim.Testte sorun yasamayinca sacimi yinede dikkatli bir sekilde bu boya ile boyattim.Sonuc inanilmaz.Kasinti dahi olmadi.Gercekten halen inanamiyorum bu gelismeye.Sanirim sacimi 10. Boyamamda ancak emin olabilecegim bende...Bu kiymetli boyamizin adi,Goldwell ellumen.ben koyu renk icin natural brown 4 numarayi tercih ettim.Sizinde bu boyayi hic degilse test etmenizi isterim.Belki sizdede ise yarar ve benim kadar mutlu olursunuz.Sizden tek ricam gercekten ise yararsa bu gibi cesitli platformlarda bu bilgisi paylasmaniz.Bu derdi cekmeyen bilemez gercekten,sizde baskalarina umut olursunuz belki...Herkeste ise yaramasi dilegiyle...
merhaba canım çok geçmiş olsun. Bende az önce bu konuyla ilgili konu acmistim. Ben de dün korka korka boyattim sacimi kuaföre ilk kez. Kuaför de bayağı korkuttu beni alerjin var mi olursa sorumluluk alman diye. Bu alerji nasıl oluyor ilk evreleri neler nasıl belirti veriyor. Ben hala korkuyorum alerji olursam diye.Merhaba hanımlar,
Yeni bir boya yada çözüm önerisi olan var mı?
Alerjim başladığından beri saçımı sadece kardeşime boyatıyodum. Tabi o o kadar özenli davranıyo ki 2/3 güne şişme olmadan hafif kaşıntıyla atlatıyodum. Vazelin yöntemini kuaförüme söyledim. Yaparım dedi. Kardeşiminde vakti olmadığı için dün orda yaptırdım ve sonuç feci
Bütün gece uyuyamadım kaşıntıdan delirdim.
Sabah uyandım alnım şiş
Gğn içinde de arttı maalesef bu şişlikilk alerji zamanlarında da şişlik olmuştu ama bu kadar değildi , sanırım duyarlılığım artmış bu süre içinde
merhaba canım çok geçmiş olsun. Bende az önce bu konuyla ilgili konu acmistim. Ben de dün korka korka boyattim sacimi kuaföre ilk kez. Kuaför de bayağı korkuttu beni alerjin var mi olursa sorumluluk alman diye. Bu alerji nasıl oluyor ilk evreleri neler nasıl belirti veriyor. Ben hala korkuyorum alerji olursam diye.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?